Angående de trasiga glasen


Trots att flera glas har gått sönder för oss så har vi inte ont om glas.

Detta är bara våra iittala-glas, vi har även andra glas!



Besök av mormor


Igår förmiddag var vi ute en sväng här hemma, mamma tog Maya ett varv med pulkan och så fick Maya gunga lite. Under tiden skruvade pappa på bilen för en lampa hade gått sönder men fick inte det fixat för hans mejsel var för kort. När Maya sov kom mormor hem till oss för att stanna över natten. På kvällen bjöd vi på hemgjorda prioger som Maya och mamma hade gjort i fredags samt ungsstekta rotsaker. När Maya har somnat for mamma och pappa iväg på bio och såg för första gången en biofilm i 3D (jo, vi är lite efter!).

Idag har vi tagit det lugnt, var ute en sväng på förmiddagen och pappa fick lampan på bilen lagad för han köpte en ny mejsel på Clas Ohlsons innan filmen. Maya, mamma och mormor gick och gungade under tiden. När Maya hade lagt sig för att sova åkte mormor hem.

Ikväll var Maya lite rastlös innan kvällsgröten så vi bestämde oss för att baka lite. Funderade ett tag på att baka äppelmuffins som fanns recept på i en kokbok men tyvärr var det någon som började äta på våra äpplen så vi hade inte tillräckligt kvar så det blev morotskaka istället.



När vi fikade efter lunchen idag hämtade Maya sin extrakudde och en filt och la sig på köksgolvet. Tyckte tydligen det var dags att sova.



Maya smaskade på ett äpple medan mamma och pappa bestämde vad vi skulle baka



Nyheter hemma!


Fredagen i ära vill vi visa upp lite nyheter i vårt hem. Förra veckan bestämde vi äntligen oss för vilka sänglampor vi ville ha när vi fann dem riktigt billiga, 29kr/st på Rusta. Vi har tyvärr inte bild på dem ännu men det kommer säkert senare. Annars har vi kommit fram till hur vi vill fixa om Mayas rum, men det ska målas och fixas så det lär dröja innan det blir klart. Vi har i alla fall fixat upp flera hängare i Mayas höjd!


På hyllan i hallen har Maya fått egna krokar till sina ytterkläder. Pappa skulle borra lite i Mayas rum så därför hade hon på hörselskydden.



Mayas rum fick även lite krokar till Mayas väskor m.m.



Pappa borrade upp en krok i taket bakom Mayas dörr så hennes hängare kom äntligen upp och fylldes med flera av hennes gosedjur.



Maya blev väldigt blöt om kläderna ikväll när hon hjälpte mamma att göra piroger så därför fick hon har badrocken på sig ett tag. Men vi har hört rykten om att ett vattentätt förkläde snart är påväg hitåt!



Maya och pappa tittar på handboll! En annan nyhet är att vi inköpt potträningsbyxor till Maya.


Ikväll testade vi dem mest för skojs skull, Maya ville inte kissa i pottan så byxorna blev våta när hon åt kvällsmaten. De är som lite rejälare trosor som ska skydda kläderna från att bli våta om en olycka sker. Vi skulle gärna vilja att Maya går på pottan mer så vi ska testa på att använda träningsbyxorna lite på helgerna. Maya är ju väldigt van att gå på pottan några gånger per dag men vi skulle gärna vilja få mer rutiner för det när vi är hemma. Vi skulle tycka det vore ganska skönt om Maya vore ganska blöjfri till juni, men det är inget krav. Nu undrar ni varför juni just. Jo därför att då åker vi till Spanien! Resan bokade vi för några veckor sedan. Vi ska vara där i en vecka och ska bo i ett radhus mormor och Pelle har hyrt och bjudit dit alla sina barn.


Till Barcelona ska vi!
(bild från uthyraren)



Hemmadagarna


Idag var Maya äntligen tillbaka på dagis! Hon var nog glad att komma dit för hon klagade inte när pappa lämnade henne där och lekte för fullt när mamma skulle hämta henne och ville gärna fortsätta leka. Hemma tog mamma och Maya ett varv pulka och ett varv till för Maya ville inte gå in när vi kom till porten första gången. Sen lagade mamma och Maya mat tillsammans medan vi väntade på pappa.


Maya var glad när hon åt mellis hemma!




Du där! Du hejar väl på Liverpool va?



Blivande ekonom? Eller är det så att Maya försöker peaka att börsen är påväg uppåt?



Maya passar på att läsa DN när hon äter kvällsgröten



Ny design - Tryck på uppdatera!


Ojdå! Helt plötsligt kom det en ny design på bloggen!

Vi har funderat lite och gjorde lite tester på annan design i höstas men fick inte till någon design som var lika fin som den förra. Vi ville fixa en ny design för att piffa upp bloggen och nu känns den lite vårigare och ljusare nu när jultiderna är slut. Kommentera gärna vad ni tycker om designen.

Vi har även uppdaterat länkarna längre ner i högermenyn.

Vi har lite problem med designen just nu! Men vi jobbar på att den ska funka i de vanliga webbläsarna!



Mer sjuka


Gissa vilken tjej som inte ska till dagis imorrn!


Denna!


Maya fick feber igår kväll och hade över 39 grader nu när hon skulle sova för natten. På förmiddagen idag kändes Maya ganska okej. Vi gick ut en sväng, sopsorterade och gungade lite. Sen somna Maya efter lunchen innan vi hann få på henne ytterkläderna så hon fick sova inne istället. Efter sovstunden har Maya varit mycket hängig och knappt orkat leka, har tyckt det är skönast att sitta/ligga i soffan och titta på tv. Hon somna även till två gånger, en gång i soffan och en gång i mammas knä. Maya fick i alla fall i sig en halv portion risgrynsgröt som hon åt mycket glatt.


Maya tog en morgonpromenad med sina dockor, barbapappa och lejonet




På kvällen hjälpte Maya pappa att laga mat




Vi har även börjat minska mängden av våra glas på ett väldigt effektivt sätt!





Lördagkväll


Maya sover och mamma och pappa vilar inför en ny dag med massa bus. Till kvällsmat blev det hemmagjord thaiwok. Nu blir det tv/dator och soffa resten av kvällen för mamma och pappa.


Lördagsmys!




Mammas lilla hjälpreda!


Nu är äntligen höstterminen med studierna slut för mamma, alla arbeten är inlämnade och förhoppning finns om att de blir godkända. Därför det varit lite tyst här. Mycket med skola och jobb. Men mycket hemma också. Maya har ännu inte varit tillbaka på dagis sen hon var magsjuk. I söndags var vi äntligen friska alla tre, lite trötta ännu efter magsjukan men vi orkade ändå ta oss iväg till pappas moster på en fika vilket var mycket trevligt. Maya hade lite höjd kropstemperatur på morgonen men ingen feber dock lite gnällig så vi antog att Maya höll på att få nya tänder för hon brukar vara så. Senare på kvällen när Maya skulle sova så hade hon fått feber och hostade, stackaren. Febern varande mest bara under måndagen men Maya har hostat och varit mycket gnällig och trött. Nästan bara med snutte i hand och nappen mun så har det varit bra. Maya har ätit dåligt också så hon skulle inte orkat vara med på aktiviteterna på dagis under veckan. På måndag hoppas vi att hon är åter tillbaka på dagis för då börjar mamma nya kurser för vårterminen drar igång då.

I veckan har mamma och pappa turats om att vara hemma då mamma haft obligatorisk närvaro på sina slutredovisningar. När mamma var hemma med Maya fick hon hjälpa mamma med maten och även att baka. Maya tyckte det var mycket kul att få vara med och inte behöva underhålla sig själv på golvet. Maya fick mest stå och diska... leka i diskhon... vilket hon var mycket nöjd med. Mayas kläder blev ganska blöta men hon hade ju som sagt kul och det var viktigast. Men det kanske skulle vara bra med ett vattentätt förkläde i nått fint tyg från Malax typ...


Maya hjälper mamma att diska



Glad för att hon får diska



Med ett teskedsmått kan man smaka på vattnet som rinner från kran!



Kakor bakade vi också som sagt, kolakakor blev det.


Stolen som Maya stod på när hon diskade blev också ganska blöt så den borde också haft nått bra skydd eller så får vi ta en av extra-stolarna i sovrummet nästa gång Maya ska diska!




Borrning under Solsidan


Våra grannar kollar nog inte på Solsidan för de håll att borra för fullt här! Än så länge har inte Maya vaknat av det i alla fall!





Morgontidning


Idag kom den! Den första av 30 gratisnummer av Dagens Nyheter låg innanför vår dörr när vi vakna imorse! Tack så mycket Sara!


Pappa blev rädd först att de hade missat Sport-bilagan, men han hade missat att den var på baksidan av ekonomi-delen.


Även idag har vi tagit det lugnt och varit hemma. Mamma och Maya tog en promenad till affären och köpte det vi saknade i kylen.


På kvällen gick Maya runt och kramade sin docka så sött!




Här hade mamma hjälpt henne hålla dockan åt rätt håll. Sen nattade vi dockan i lära-gå-vagnen.

Nej vi har inte skitiga väggar (det är mamma som inte är så bra med blixten :P)

Förresten så glömde vi skriva att kotten som hängde på adventsljusstaken i förra inlägget hade Maya målat på dagis!




Sjukan kom även till mamma och pappa


Maya hade enbart magsjukan under onsdagen och var nästan sig själv när hon vakna på torsdagen, hon åt inte särskilt bra men drack gärna välling. Mamma och pappa jobbade hemifrån på torsdagen samtidigt som de tog hand om Maya. På kvällen började pappa känna sig dålig och blev magsjuk även han, mamma började må dåligt på natten och blev magsjuk även hon. Så idag har det varit en riktig latdag hemma. Mamma och pappa har varit väldigt trött och försökt vila så mycket som möjligt och Maya har varit väldigt snäll och lekt en hel del själv. Hon har även hjälpt till och hämtat nya blöjor själv när hon varit på pottan!

Nu hoppas vi att vi känner oss bättre imorrn för vår kyl ekar tom och är i stort behov av påfyllning. Disken fick maskinen ta hand så den har vi som tur av klarat av.


Mamma satt och pluggade och Maya satt bredvid och lekte med sitt mumin-memo igår



Igår på tjugondag-Knut rensade vi ut julen! Känns väldigt tomt på vår tv-bänk nu utan alla fina julkort.
Kalendern är en miljö-kalender med bilder från Upplands-bro där vi bor.



Vi lekte med Mayas tågbana och lego igår




Tåget körde runt banan av sig självt till Maya ville ha sönder tågbanan




Maya hade på sig sin fina GAP-tröja igår innan hon skulle sova.




Gissa när hon hade på sig den tröjan sist...






Koka nappar och sprita händer


Imorse lämnade mamma den här söta tjejen på dagis. Hon har velat åka pulka i flera dagar när hon sett sin pulka under trappen men det har inte gått då det varit massa is och grus ute. Men imorse hade det snöat ett tillräckligt lager snö och sen fortsatte det att snöa hela dagen. Maya fick åka vagn till dagis för mamma var inte säker på hur mycket snö det var längs vägen men sen när vi kom fram fick Maya åka pulka tillsammans med kompisarna för de lekte ute på förmiddagen.



Men vid 13-tiden ringde dagis till mamma och berättade att Maya blivit magsjuk. Sedan dess har vi ägnat mycket tid åt att koka nappar och sprita händer. Vad vi gjort mer kan ni ju själva lista ut!





Tisdag kväll


Idag var Mimmi Mus helt lila. Maya kallar sig själv ganska ofta för Mimmi.


När vi hade kommit hem från dagis idag hjälpte Maya mamma att plugga lite genom att kolla igenom mammas studiebok lite.



Efter kvällsmaten kollade Maya efter vad vi hade i köksskåpet.



Sen kröp Maya in i köksskåpet




Ny bil kanske...


Imorse var pappa och kollade på den här bilen. Nått för oss kanske?






Hemmafix


I morse åkte vi ännu en sväng och handlade för vi hade glömt att köpa rågskikt och så hade mamma köpt fel tvättmedel. Mjölken hade även tagit slut för vi har ätit massa risgrynsgröt de senaste dagarna.

Sen när Maya sov middag på balkongen började vi baka bröd och så byggde vi ihop våra sängbord, mamma hade tjuvstartat på sitt igår kväll men blev inte klar för det var så sent så hon kunde inte spika! Resten av dagen har vi organiserat och fixat i vårt sovrum och även lite i köket.


Såhär ser sovrummet ut med våra fina sängbord och efter lite rensning. Än så länge är lådorna tomma typ eftersom vi bara har haft stolar tidigare som sängbord.



Idag satte vi äntligen upp våra doptavlor i vardagsrummet, vi hade inte bestämt var de skulle sitta tidigare. Vill ni titta på dem närmare får ni gå tillbaka i tiden och kolla här då vi hade dem uppsatta i vår förra lägenhet.



Vi hängde upp Mayas förvaringskorg i hallen för att testa den, den ska hänga i Mayas rum sen men vi måste få upp en krok till den först bara.



Hyllan i sovrummet fick vi upp innan jul. De som bodde här tidigare hade en likadan hylla så hålen var kvar i väggen så det var lätt att sätta upp hyllan.



På kvällen njöt vi av vårt nybakade bröd!





En sväng till ett överfullt IKEA


Idag tog vi ett väldigt dumt beslut att åka till IKEA. Eller rättare sagt vi tog beslutet när morfar hade bestämt sig för att inte komma hälsa på oss pga dåligt väder/väglag.

Nästan alla andra i hela Stockholm tyckte också att det var kul att besöka IKEA idag för när vi kom höll vi knappt på att hitta en parkeringsplats. Vi kom körde längre och längre bort från IKEAs ingång och fick en parkeringsplats som var mycket närmare Barbarby Outlet än vad den var IKEA. Väl inne på IKEA var det som sagt massor med folk överallt. Vi hann gå igenom halva övervåningen med Maya lugn i vagnen, sen ville hon hellre springa runt än att sitta i vagnen eller bli buren. Hon ville heller inte hålla mamma eller pappa i handen utan skulle absolut gå själv. Hemma gillar Maya att hålla någon i handen då hon ska gå någonstans!

Som tur var hade vi nästan bestämt allt vi skulle ha hemma innan så vi tog bara det vi skulle ha. Vi hade inte bestämt vilka lampor till sovrummet vi skulle ha så vi struntade i att köpa denna gång. Vi är inte överens om vilken modell vi ska ha; ståendes på sängborden eller hängandes i väggen eller på sängramen. Mat struntade vi också i för vi orkade inte stå i matkön eller leta sittplatser. Det vi kom hem med var varsitt sängbord till mamma och pappa som vi fått i julklapp från mormor. Lite lådor som förvaring som passar i vår hylla i köket. En hängande korgförvaring till Mayas gossedjur och en äggklyvare som mamma hade önskat sig länge!


Maya städade lite på förmiddagen för att det skulle vara fint om morfar skulle komma.



Maya tycker om sin lilla dammsugare, helst ska den vara på för då lyser en röd lampa och bollarna inuti studsar.


Det blev inte de sängbord vi tänkt från början, de som var i samma serie som vår säng. Vi tyckte de var så höga till skillnad mot sängen. Så därför blev det dessa och de var även lite billigare! Dessa var mer lika storleken på våra stolar som vi har som sängbord just nu. Vi hade mätt och jämfört de olika sängborden hemma.


Bild lånad från IKEA.se





Lediga dagar


Vi är lite bortskämda. Vi hade bara två vardagar den här veckan, det blev i alla fall för mamma och Maya en riktig långhelg. Mamma ska plugga hemifrån till måndag så då kunde lika gärna Maya vara hemma och mysa lite hon med. Sen igår har pappa också varit hemma. I onsdags tog mamma Maya i pulkan till lekparken, där fick mamma vada fram i snön medan hon bar Maya till gungan. Som tur var tyckte Maya att det var jättekul att gunga så det var värt släpandet.

Igår gjorde vi inget annat förutom att handla lite mer mat. Både mjölken och yoghurten hade tagit slut sedan mamma handlade i lördags och så handlade vi jäst som vi ska försöka fixa till bröd nu i helgen. Vi älskar vår nya köksassisten och gör nästan allt i den, även hackade grönsakerna till kvällens tacos med den!

Idag gick vi upp alla tre samtidigt och packade våra badkläder och åkte till simhallen i Bro där vi lekte och hade kul! När vi kom hem väntade det två paket innanför dörren som hade kommit med posten till Maya. Vi hade glömt tre av Mayas saker i Finland, ett termosfodral, hennes tandborste och hennes finklänning. Och så fick Maya en mössa som farmor hade sytt åt henne. Sedan dess har vi som sagt ätit tacos och så blir det en lugn fredag framför tvn/datorn!


Sötisen skulle natta dockan innan hon skulle ut och sova middag igår




Efter middagsvilan igår tyckte Maya att hon var redo att köra en större vagn än dockvagnen så hon körde sin sovvagn genom hela vardagsrummet




Efter dagens middagsvila myste vi och Maya ville ha på sig sin morgonrock




Maya läste boken om "Pulvret" och pruttade med munnen när hon såg bilen i boken




Maya inspekterar mössan hon fick av farmor



Gnagis fick testa Mayas nya mössa




Även Maya testade mössan och den satte jättebra på hennes huvud!





Tillbaka till vardagen


Jaha då var vi tillbaka till vardagen igen med dagis, skola och jobb.


Maya hittade mammas studie-annteckningar, det pappret ville hon inte släppa ifrån sig förens hon hade knycklat ihop det riktigt ordentligt



Sen la Maya tillbaka pappret där hon hade hittat det



När mamma gjorde mat slog en bomb ned i köket och det var inte längre lika städat och fint!



Efter dagis idag tyckte Maya att dockan skulle att ta av sina kläder så mamma fick hjälpa henne med det, sen tog vi på dockan kläderna igen.





Sen vi kom tillbaka till Sverige...


... har vi firat nyår i Älta. Pappa spelade fifa på ps2 med Mischa. Vi blev bjudna på god mat, bland annat hummer! Vi spelade en omgång ticket to ride europa, pappa vann! Vi kollade på nyårsfirandet från Skansen på tv! Och framförallt så hade vi en mycket trevlig kväll trots att vi var trötta efter båtresan från Finland.


Maya tyckte det var kul att leka med Mischas bilar




Pappa och Mischa spelar ps2


... har vi hunnit med en heldag med slappande. Som om vi inte fick nog med det i Finland :) Mamma tog en sväng till affären då kylen ekade tom då vi varit bortresta. Maya fick en docksulky till sina trillingar som mamma hitta billigt på mataffären. Vagnen var mycket poppis och mycket lättare att köra runt med än lära-gå-vagnen. Alla dockor fick testa vagnen i tur och ordning för Maya och idag fick även fotbollen provsitta vagnen.


Maya skjutsar en av hennes dockor i vagnen

... har vi träffat mammas släkt i Farsta hos mammas moster. Vi kom till det var fikadags då vi ville att Maya skulle få en bra middagsvila och att hon skulle komma in i rutinerna igen då hon ska till dagis imorrn. Det var mammas moster med familj, mammas morbror med familj samt mormor, Pelle, Andreas och vi såklart som träffades i Farsta. Vi hade med oss en rödbetskaka med saffransglasyr, botten hade farmor gjort och vi tog med den från Finland. Maya-sötisen fick en fin klänning från Evelina och så hade Pelle med ett paket från hans söner med ett gossedjur; en AIK-gnagare.


Mamma invigde vår nya mortel när hon gjorde glasyren till kakan.



Även den nya köksassistenten blev invigd.
Den är superbra och kan göra nästan det mesta; vispa, knåda, strimla och mixa!




Maya busar med Jonas partyhatt




Maya vinkar till mormor som sitter bredvid mamma som tar kortet!





Årskrönika 2010


Här kommer en sammanfattning av vad vi gjorde år 2010!
Hoppas ni delar med er nått längre ned!

Januari

Vi firade in det nya året hemma hos farmor och farfar på Söderfjärden. Sen tog vi oss ganska direkt tillbaka till Sverige. Pappa började på sitt jobb på Sirius i början av januari. Mamma och Maya började hänga på öppna förskolan på dagarna samt gick på mammaträffar. Vi gick även flera turer på stan för att hitta bra fynd på rean. I slutet av månaden var vi på babysim första gången som vi höll på med nästan varje söndag hela våren. Vi valde att vara utan bil under våren och lämnade den i Nyköping från januari.


Nyårsfirarna på Söderfjärden!



Bra med hörselskydd!



Maya och pappa på babysim


Februari
Pappa jobbade på vardagarna och det gick bra på jobbet. Mamma och Maya tog en sväng på Moderna Museet i början av månaden med några andra mammor. Det blev även en tur med tåg till Norrköping för att hälsa på gudmor Sofia. I slutet av februari fick Maya sin första tand och Maya började testa smakportioner av mat. Vi började även söka ny lägenhet då vi behövde hitta nytt boendei början av juni.



Mamma och Maya på moderna muséet



På tåget till Norrköping




Mayas första tand sticker upp på vänstra sidan.



Godast att äta mat själv tyckte Maya


Mars
I mars åkte vi på skilda resor över en helg, mamma och Maya till Nyköping för att hälsa på mormor och morfar medan pappa tog tåget till Gävle för att umgås med sin kompis Andreas. På Internationella kvinnodagen gick mamma och Maya i ett demonstrationståg och fick ett rosa regnskydd till vagnen. Maya lärde sig att sitta själv någon gång i mitten av månaden och vi får alla tre en släng av magsjuka i olika omgångar. Snön börjar äntligen försvinna, mamma firar sin födelsedag i slutet av månaden och Maya börjar gå på pottan.


Maya sitter i sin leksakslåda och leker

På besök hemma hos mormor

 

 

Barnvagnsmarch den 8e mars.

 

Maya var magsjuk på sin sex-månadersdag. Men blev glad då hon fick paket!

 

Kul att läsa böcker på pottan.



April
Vi började månaden på Söderfjärden då vi dagen innan tagit flyget till Vasa för att fira påsk med farmor och farfar. Vi hade flera fina dagar i Finland och hann både träffa släktingar och vänner under vår vistelse. Hemma igen var vädret vårligt och fint, mamma och Maya började hänga mer ute på dagarna och gungade ofta mellan varven och spenderade annars tiden gärna på öppna förskolan.Vi skrev kontrakt för en fin lägenhet i Kungsängen och började förbereda flytten dit som skulle ske i slutet av maj.



Maya tränar på att stå hemma hos farmor och farfar



En mini påskkärring/påskhäxa



I flyget påväg hem från farmor och farfar.



Gungtjejen!


Maj
Månaden började med en studiofotografering av Maya på mammas gamla skola i Nyköping. Sen hemma igen fyllde pappa 25 år. Förutom några vändor till Nyköping då vi skulle hämta vår bil men första gången misslyckades så njöt vi mest av det vårliga vädret. Vi började kolla på möbler till vår nya lägenhet och beställde en stor fin soffa från Mio. Månaden avslutades med att vi samlade ihop våra saker från lägenheten i Vasastan där vi bott sen november 2009 och tillsammans med grejer från Nyköping och Finland samt massa nya från bland annat IKEA och soffan från Mio så flyttade vi till vår trea i Kungsängen.


Mayas studiofotografering




Gungande i Nyköping




Mys i Vasaparken




Mys ute hos mormor



Gungande i Vasaparken




Snart flyttdags från Vasastan



Shopping på IKEA sista dagen i maj, har just nått nycklarna till nya lägenheten. Maya blev så trött efter en mycket lång dag.


Juni
Nationaldagen firade vi i Kungsängen tillsammans med mormor och Pelle som hälsade på oss första gången. Vi tog en promenad till närmsta sjön, Lillsjön. Mayas kompisar Moa och Edwin med föräldrar flyttade tillfälligt till Stockholm över sommaren och vi träffade dem nästan en gång i veckan i alla fall mamma och Maya. I mitten av juni åkte mamma och Maya till Nyköping en sväng för att fira gudmor Sofias lillasysters student. Hemma igen gick Maya på tivoli för första gången i sitt liv, tillsammans med kompisarna Moa och Edwin. Juni var en varm månad och mamma tog Maya ofta med till öppna förskolan i Kungsängen och fick sig en riktigt bra promenad. Maya började visa intresse för att ta sig fram och ålade gärna till möbler och reste sig mot dem. Midsommaren firades i Gävle med våra vänner från Finland som flyttat till Sverige; Andreas, Marina, hunden Yatzi, Torbjörn, Jenny, Moa och Edwin.


Mormor och Maya vid Lillsjön



Kul med kompisarna




Pappa och Maya på tivoli



Kul i sandlådan med kompisar.



Midsommarfirande i Gävle


Juli
Vi började månaden med ta en långtur ned till Borås och tillbaka för att gå på mammas kusins konfirmation. Vi stannade hos mormor på vägen tillbaka och sov över där en natt. Sen återgick vi till en lugn vardag i två veckor tills pappa fick semester, då tog vi båten över till Finland och spenderade två veckor hos farmor och farfar. Maya badade mycket i sin pool och vi åt mycket jordgubbar. Maya började krypa på allvar och det började gå riktigt fort.



Stannar och fikar vid Braehus efter vi varit i Borås


Kul att busa med pappa på villan



Mamma och Maya myser på filten framför villan



Mums med jordgubbar



Rider på farmor och farfars trätranor



Kul med egen gunga!



Häng med kompisar


Augusti
Direkt efter Finlandssemestern fick vi ett kort besök av Mayas gudmor över en natt hos oss i Kungsängen. Maya började gå med sin lära-gå-vagn och tyckte det var mycket skoj. Mamma och Maya fortsätte hänga mycket med Moa och Edwin eller så hängde de på öppna förskolan fram till mitten av augusti då pappa fortsatte sin semester efter att ha jobbat i två veckor efter Finlandsresan. Vi åkte en sväng till mormor och träffar mammas släkt. Mamma och Maya gick på Kulturfestival med Jenny, Moa och Edwin.


Nybadad tjej när gudmor var på besök



Kul att gå med gå-vagnen



Leker med Moa



Träff med mammas släkt hos mormor




Inköpt regnställ till dagisstarten



På kulturfestival


September
I september hade vi kalas nästan varenda helg. Vi delade upp Mayas födelsedagskalas så att det inte skulle bli så mycket folk på samma gång. Maya fick många mycket fina presenter och pappa gjorde fina tårtor med giraffer på. Mamma hade börjat skolan igen och pappa och Maya var hemma och busade. Det hölls även på att stamrenoveras i vårt trapphus samt i lägenheten. Vi tog en sväng till Skansen och njöt av varmt höstväder medan vi kollade på alla djuren. Den 15e september började Maya på dagis och har det mycket kul där. De är ute mycket och äter även ute om vädret är fint. Pappa åkte med jobbet till Frankrike då Maya fyllde ett år så hon och mamma åkte till mormor och hade kalas där istället.


Mayas allra första födelsedagskalas



Tittar på hästar på Skansen




Rider på en dalahäst



Maya är redo för att gå till dagis



På gården och leker på dagis



Maya fick fina burkar i present



Mayas ett-års-dag


Mamma hjälper Maya att blåsa ut ljuset




Kalas hemma hos mormor



En av giraff-tårtorna som pappa gjorde



Oktober
I oktober börjde Maya att kunna stå upp själv utan stöd. Hade länge gått fram längs möbler men aldrig vågat släppa. Hon tog även sina första steg på farmors 50-årsdag. I mitten och oktober tog vi ännu en sväng till Finland men stannar bara en helg. Vi firade farmor som skulle fylla 50 år genom att komma utan att hon visste om det. Vi gick på restaurang och åt sju-rättersmiddag. Maya testade att åka traktor första gången.


Maya kan stå själv. Har fått en bula i pannan på dagis.



Åker traktor hos farmor och farfar




På fin-middag



På färjan hemåt igen

November
Vi blev sjuka ganska mycket och främst Maya under denna månaden. Hon fick bland annat öroninflamation och fick äta penicillin. Den första snön kom och försvann inom kort men kort efter kom det mer snö som stanna kvar resten av året. Farmor och farfar kom på besök i två omgångar med en Londontripp mellan och sov i Mayas rum med henne. Första adventhelgen firade mamma hos gudmor Sofia och tillbringade då sin första natt någonsin ifrån Maya. Pappa och Maya var hemma och under lördagen fick Maya feber innan mamma kom hem senare på kvällen då tåget var över en timme sent.



Leker med lego



Maya har öroninflamation men är glad ändå när hon får äta macka



Åker pulka i snön




Pappa och Maya bygger snögubbe




Maya får lilla julklapp



Vi firar advent och Mayas dopdag hemma

December
Vi bakade pepparkakor men gav upp efter bara två plåtar. Maya började gå ordentligt och gick runt i lägenheten och upptäckte det mesta. Mycket kul var det att gunga på gunghästen och hon tar sig ibland upp själv. Mayas dagis hade 1-årsjubileum och mamma kom dit och pysslade med Maya. Vi klädde julgranen och skickade iväg 26 st julkort till nära och kära i Sverige, Finland och England. På fjärde adventshelgen firade vi jul hos mormor och Pelle med morfar, Andreas och Ellen. Vi fick alla tre mycket fina presenter. Den 22a december tog vi oss över till Finland igen med båten för att stanna där över jul och nästan fram till nyår. Även där är får vi mycket fina paket och har det mycket trevligt. Det nya året 2011 firade vi in i Älta tillsammans med Jan-Peter, Liuba och Mischa.



Gunga åt fel håll kan man också göra



Busar runt på dagis



Alla julkort vi fixat



Klär julgranen



Lucia-fin



Klär mormors julgran



Julförberedelser hos mormor



Går runt med farmor på julafton



Jultomten har massa paket till Maya



Julaftonsfika



Busar hos farmor


Slutligen så önskar vi er ett bra år 2011!








RSS 2.0