Importerad gröt


Är man kräsen så är det tur att man har en snäll farmor och gammelmoster! Pappas moster med familj kom till Sverige på en minisemester och hade med sig tre paket gröt till Maya som farmor köpt åt henne. Den pärongröten mumsade hon i sig glatt när vi var i Finland. Tyvärr har vi inte hittat den i Sverige så vår lilla fröken har inte velat äta så mycket gröt. Nu hoppas vi hon börjar äta gröt bättre nu. Gröt var inte det enda pappas moster släpa med från Finland, de hade även tryckt in våra sommardäck i sin bil. Vår bil har fortfarande vinterdäcken kvar, men den har också stått instängd i ett garage sen i januari. Nu ska vi börja ta i bruk vår kära bil igen för den kommer vi behöva när vi flyttar till Kungsängen.


Maya är glad över sin nya gröt.
(Pappa står bredvid henne och håller koll så att hon inte ramlar)



Stora tjejen!


Vår lilla tjej har blivit så stor! Det var länge sen hon satt i sin babysitter. Nu när hon kan sitta så duktigt själv känns den inte så nödvändig längre. Hon leker så bra med sina leksaker när hon sitter på golvet. I januari somnade hon i sittern när mamma hängde tvätt i badrummet.

 

Igår när mamma var i badrummet och hängde tvätt satt Maya själv på golvet bredvid och lekte. Vår lilla bebis har blivit så stor. Imorgon ska vi till BVC på vägning och mätning, ska bli kul.




Storläsaren


När Maya hade läst färdigt sin egen bok om elefanten när hon satt på pottan idag gav hon sig på lite tyngre böcker. Boken mamma fick i födelsedagspresent av Sofia såg mycket mumsig ut.




Maya sover middag


Maya sover middag i sin vagn. Hon somnade på vägen hem från rim och ramsor. Först satt vi ute en stund i solen men mamma tyckte det blåste så kallt så vi gick in. Maya sover fortfarande men håller ett fast grepp om mössan så den inte försvinner.




Helgen


Igår hade pappa och Maya gostid hela förmiddagen medan mamma var hos frisören och fixade håret. På eftermiddagen for vi till IKEA i kungens kurva och spanade in lite möbler till nya lägenheten. Vi köpte inget alls. Men en lagom lista på grejer vi vill ha till vårt nya hem fick med oss hem i alla fall.

Idag har vi varit och babysimmat. På kvällen mumsade vi morotskaka som mamma hade bakat.




Vinst på posten


Igår fick vi ett paket på posten som innehåll en grej som mamma har vunnit!

Det var en haklapp med ärmar från IN THE POCKET BABY som blir så liten att man kan ha den i sin ficka (utan att den kladdar av sig) när man viker ihop den. En mycket smart haklapp som är väldigt praktisk att ha när Maya ska äta ute, den kommer vi förvara i vår skötväska.


Maya visar upp sin nya haklapp när den är ihopvikt


Maya testar sin nya haklapp, smart med ärmar så inte hela kläderna blir smutsiga :)



Askmolnets påverkan!


Det går ju inte missa att det inte har flugit några flyg på cirka en vecka. Vi märker det ganska tydligt både då nära och kära har fastnat i utlandet samt så ser vi inte längre några flyg utanför vardagsrumsfönstret påväg till Bromma flygplats.

Mormor skulle förra veckan flugit till Malta med hennes kompisar och satt på flygplatsen och väntade när hon fick veta att flyget var inställt. Hon fick åka hem igen utan någon solsemester. Men pengarna fick hon tillbaka för försäkringsbolaget klassade askmolnets påverkan som naturkatastrof. Lokalnyheterna i Sörmland filmade ett reportage på Skavsta flygplats när mormor var där, hon blev inte intervjuad men hennes rygg syntes i bakgrunden.

Dagen efter berättade mormor att hon läst i tidningen att mammas kompis Stina var fast i London och kunde inte komma hem. Hennes London resa blev längre än hon räknat med, men nu har hon tagit sig hem med diverse färdmedel genom Europa.

 

Även farmor och farfar och deras kompisar blev fast i utlandet. De hade åkt till Paris för en liten minisemester och när de skulle åka hem i söndags gick det inga flyg. De bokade om hotellet och tyckte först att det var lite trevligt att få vara i Paris några dagar längre. Hemresan blev dock inte med flyg som de först hade hoppats när de valde att vara kvar lite längre. I tisdags började de ta sig hemåt och de är fortfarande ännu inte hemma. De hyrde en bil från Paris till Bryssel där de hoppade på en bussresa som tar dem ända hem till Vasa. Igår kväll kom bussen hit till Stockholm för att ta Finlandsfärjan över natten. Farmor och farfar hann tack vare att Jan-Peter hämtade dem, när bussen pausa i Stockholm, komma hit och snabbgosa med Maya en timme. Maya blev mycket glad och visade sin nya grej att åla sig bakåt för farmor och farfar. Tråkigt att hemresan blev så jobbig för farmor och farfar men det var kul att se dem även om det var en kort stund.

 

Glöm inte att rösta på Maya i ”Vi föräldrar”: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/alla-tavlingsbidrag/index.xml?view-id=28578

 

Maya bjuder på en bild på sig från i fredags hemma hos Andreas och Ellen.




Rösta på Maya


Maya är med och tävlar i "Vi föräldrar" om att få vara med på deras omslagsbild.

Rösta på henne här: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/alla-tavlingsbidrag/index.xml?view-id=28578

Så här skulle det kunna se ut om Maya skulle bli omslagsbebis i "Vi föräldrar"




Fika med Marie och Elinore


Idag träffade vi Marie och Elinore. Vi tog en promenad tillsammans och sen när småflickorna sov tog mamma och Marie en fika och åt senare lunch medan småflickorna lekte. Efteråt tog vi en liten sväng på Åhléns. Maya fick med sig hem två leksaker och ett par byxor i försenad 7-månaders present från mamma och pappa. Pop-up djuren och skallran från brio var mycket roliga tyckte Maya när vi kom hem. Sen testade Maya på en ny grej som Elinore säkert tipsat henne om att åla sig bakåt. Maya drog sig bakåt och under fåtöljerna i vardagsrummet flera gånger på eftermiddagen och kvällen.


Kompisarna Maya och Elinore sitter i sina vagnar


Maya med sin nya leksak med pop-up djur


Maya, påväg att åla under fåtöljen



Sång på öppna förskolan


Imorse skulle mamma och Maya gå på rim och ramsor på biblioteket men de ringde på morgonen och berättade att det var inställt. Men vi deppade inte för det utan gick till öppna förskolan och var med på sångstunden där istället. Efteråt gungade vi lite i parken. Under promenaden hem somnade Maya i vagnen så mamma fick sitta ute i solen och läsa lite, men när solen gick i moln gick vi in för då blev det så kallt. Maya fortsatte dock att sova en bra stund inne.


Maya testa på att ringa med en gammal hederlig telefon på öppna förskolan


Lite gungande



Lugn helg


I fredags körde Maya dubbelt upp och träffade både sin morbror och farbror på samma dag.

På förmiddagen åkte mamma och Maya till Midsommarkransen för att gosa lite med Andreas och Ellen. Först hade vi tänkt vara i parken utanför dom och njuta av det sköna vädret. Men tyvärr var det inte varmt och skönt i fredags utan kallt och blåsigt och till och med så haglade det lite när mamma och Maya var påväg hem. Så vi var inne hos Andreas och Ellen och åt mat och fikade. På kvällen när pappa hade kommit hem kom Jan-Peter med familj över på en fika hemma hos oss.

Lördagen blev en lugn dag för oss med en långpromenad. Söndagen blev också en hemmadag, Maya hade fått snuva och sovit dåligt under helgen så vi hoppade över babysimmet och får ta igen det en annan gång. Men nu är morfar påväg hit så Maya får lite gos med honom.

Bjuder på lite bilder på vår sju-månaderstjej från i torsdags.














Reklamering med vinst


Imorse var mamma och Maya en sväng till öppna förskolan och sjöng lite tillsammans med andra bebisar och mammor. Efteråt gick vi till Åhléns och lämnade tillbaka Mayas orangea body med en giraff på. När Maya hade på sig den sist såg mamma att den hade spruckit i sömmarna och det var bara andra gången hon använde den. Så den ville vi reklamera och det fick vi, med vinst också. När mamma köpte bodyn hade de 10% rabatt på alla barnkläder på Åhléns så hon fick den billigare. Nu när hon lämna tillbaka den fick mamma pengar tillbaka för fullt pris på bodyn och tjänade då 10 kr.

 

Giraffen syns inte men det var den bodyn i alla fall




Solig tisdag


Imorse tog mamma och Maya en tur till öppna förskolan. Där var det många barn som sprang runt och lekte. De flesta där var strax över ett år så de var mycket större än Maya. Men hon satt duktigt och tittade på när de andra barnen lekte. Hon gnagde lite på en bil då och då och pratade ljudligt. Maya tyckte mycket om sångstunden och slog hårt med maracasen på mammas ben. Alla barnen fick välja en sak var ur en låda som vi sjöng en sång om. Maya valde en tomte, då sjöng vi sången ”I ett hus i skogens slut...”.

 

När Maya lekt färdigt på öppna förskolan gick vi ut och gungade lite. Maya har aldrig gungat förut, så nu tyckte mamma att det var dags när solen lyste och Maya var pigg och glad. Det var kul att gunga tyckte Maya som log riktigt stort.

 

Maya gungar i Vasaparken

 

Sen tog mamma en fika på ett café i solen. Maya satt i vagnen och lekte med sin kanin bredvid. När vi gick hem därifrån somnade Maya sött i vagnen så mamma slog sig ner på en bänk utanför vårt hus så Maya fick sova en liten stund i friska luften.

 

Mamma njuter i solen medan Maya sover i vagnen

 

I eftermiddag ska mamma och Maya till Kista och möta pappa. Först ska vi äta på MAX, mums! Sen åker vi till Kungsängen tillsammans och spanar in en lägenhet som är till salu.




Skypande med mormor


Idag slog sig Maya ner i sin stol och ringde mormor på skype. Mormor som inte sett Maya på två veckor saknade henne jättemycket och tyckte det var kul att titta på Maya när hon slog på tangentbordet.




Långpromenad i solen


I torsdags gav sig mamma och och Maya ut på en långpromenad i solen. Det var ca 8-10 grader i solen. Vi började högst upp på Drottninggatan och följde den ända till Gamla stan. Där tittade vi runt lite. Sen tänkte vi ta bussen hem men det var så trevligt att gå att vi gick till Kungsholmen och sen gick vi hem därifrån.


Maya spanar in Storkyrkan där Victoria och Daniel ska gifta sig den 19e juni. Tyvärr är den stängd tills bröllopet för renovering så vi fick inte gå in dit.


Sidan av storkyrkan


Stortorget i Gamla stan där Stockholms blodbad ägde rum på 1500-talet.


Sjätte tunnan, Stockholms mysigaste krog ligger i Gamla stan.


Våren har kommit till Stockholm och sanden är bortsoppad från gatorna.


På Kungsholmen hittade mamma och Maya en fin hallmatta!



Sista dagen i Finland


När mamma och pappa kom ner på tisdagsmorgonen hade Maya fått glass(lock) av farmor och farfar!



När vi flög till Finland slapp vi ta med både barnvagn och bilstol! Här är Maya i Michelles bilstol påväg till flygplatsen.




Nu har vi landat på Arlanda. Resan har gåt...


dsc00040 (MMS)

Nu har vi landat på Arlanda. Resan har gått bra, Maya har varit duktig och snäll under resan. Men hon saknar att gosa med farmor och farfar.




Till Smedsby på besök


Igår fick vi besök hit av pappas farmor, farfar och faster med familj. Idag var vi på en tur till Smedsby och hälsa på Torbjörn, Jenny, Moa och bebisen i magen. Moa väntar ett lillasyskon vilken dag som helst nu. Tyvärr fick vi inte chansen att träffa bebisen den här gången men nästa gång vi kommer till Finland om inte de kommer till Sverige i sommar.

Maya sitter lite i soffan

 

Moa ligger och vilar lite på ryggstödet

 

Maya och Moa tillsammans

 

Mamma, pappa och Maya

 




Glad påsk


En riktigt glad påsk önskar vi alla läsare!



Igår gick vi över till Kenneth och Mikaela som är grannar med farmor och farfar och hälsade på dem och bebisen i magen en stund. De bjöd på fika till oss och majskrokar åt Maya. Sen kom Torbjörn, Jenny och bebisen i magen körandes med traktor och stannade för att fika en stund de med, Moa var hos sin farmor och farfar och sov middag.

På kvällen åkte vi in till Solf för att titta på påskbrasan en stund. Maya var så trött att hon sov hela tiden och missade brasan.




När Maya vakna imorse hade påskharen varit framme i natt och lagt ett paket i hennes påskägg.




Långfredagen


I går fick vi besök av pappas mormor och moster med familj. De har inte heller sett Maya sen jul så de tyckte hon var en riktigt stor flicka när hon satt på filten och lekte.



Maya leker på filten



Efter lunch passade Maya på att sova lite middag ute i friska luften




Utsikt över Söderfjärden från balkongen i vårt sovrum. Här är det fortfarande mycket snö.



Hos farmor och farfar


Nu leker Maya för fullt med farmor och farfar. Här kommer lite bilder från gårdagen.



Maya leker med aktivitetsbrädan som pappa fick när han var liten



Maya sitter och väntar på potatis som farmor håller på att fixa åt henne



Lite ståträning samt bus med leksakerna



Maya och nallen sitter och leker



Resan till Finland


Flygresan till Finland gick bra. På bussen mellan gaten och flyget var Maya lite trött och hungrig så det var lite skrikigt då. Mellan Arlanda och Vasa flyger bara små flyg med tre platser på varje rad, en ensam rad och en dubbelrad så de måste man åka buss till. Väl på planet blev Maya lugn och nöjd när hon väl fick mat låg hon och åt/sov nästan hela färden (1 timme) tills kaptenen sa att vi snart skulle landa. Då vakna Maya och var pigg och glad så hon fick smaska på majskrokar resten av tiden. På flygplatsen väntade farfar som skjutsade hem oss till dom på Söderfjärden.

När vi kom till Vasa såg vi att här var det fortfarande massa snö. Vilket vi inte var vana vid då nästan all snö har smält bort i Stockholm. Så nu blir det en lugn, mysig och snöig påsk för oss här i Finland.

Till Arlanda tog vi expresståget. Framför våra platser fanns det en tv som visade reklam och den tyckte Maya var mycket intressant. Hon tittade även ut genom fönstret mycket under resan.






RSS 2.0