Glad midsommar önskar vi härifrån ett soli...


dsc_0088 (MMS)

Glad midsommar önskar vi härifrån ett soligt och varmt Gävle!




Mamma har påbörjat midsommarfirandet..


Nu när Maya har somnat passar mamma på att ta det lugnt med en kall öl framför fotbolls VM.

Bildbevis

Imorron bär det av till gävle för att fira midsommar hos Andreas & Marina.

//Gästinlägg ala Pappa("dada")






Vi är och picknickar med Moa, Jenny och Ed...


dsc_0082 (MMS)

Vi är och picknickar med Moa, Jenny och Edwin :-)




Diverse bilder


Förra veckan strövade mamma och Maya runt om i vårt område och fann en lekplats vi inte varit vid förut. Det finns många små lekplatser i vårt område som ligger mellan husen och har olika lekmöjligheter allihopa. Den vi kom till nu hade bilar man kunde åka så Maya testade dem. En liten som Maya kunde sitta och gunga i och en större som vi inte fick med på bild, men Maya kom med i alla fall.






Igår kväll grillade vi och mumsade sen vår mat på balkongen. Maya satt bredvid på golvet och lekte med sina leksaker. Mayas ännu nyare vagn syns lite i bilden... Ja vi har köpt ännu en vagn :) Mamma handlade en lära-gå-vagn till Maya när hon var till Barkaby i lördags, vi tyckte det var dags att hon fick en sån! Mamma fick leta en stund för att finna den rätta, hon ville att Maya skulle ha en färgglad vagn. Efter grillningen såg mamma ett hjärtformat moln på himmlen.






Idag sken solen och det var mycket varmt. Framförallt att gå till öppna förskolan på förmiddagen och släpa vagnen upp för backarna. Som tur var hade mamma tagit på sig en sval sommarklänning både på sig och Maya. På eftermiddagen efter Maya hade sovit sin middagslur och ål/kryptränat i vardagsrummet orkade vi inte gå ut men ville ändå ha frisk luft så vi satte oss på balkongen och lekte. Maya satt i skuggan och mamma kunde sitta bredvid och njuta av solen. Vi fikade även rån på balkongnen. Maya kan ännu inte krypa men har kunnat ställa sig i krypställning några veckor och för bara några dagar sen har hon ålat sig lite framåt. Det är som mest kul att åla när hon ligger i vår säng och ser sig själv i spegeln, då får mamma och pappa hålla båda ögonen på henne nuförtiden.








Vår helg


I fredags kväll var pappa iväg med grabbgänget och åt middag. Mamma och Maya hade tjejmys hemma. Det åskade och regnade här hemma så vi stannade inne ända fram till kvällen då solen kikade fram och himmlen helt plötsligt blev blå. Då gick vi ut och gungade.




I lördags förmiddag åkte mamma till Barkaby för att uträtta några ärenden. På IKEA bjöds det på gratis bakelse i form av en bröllopstårta. Mamma mumsade glatt i sig den och var mycket glad över att hon åkte till IKEA. Resten av dagen tittade vi på tv och växlade mellan bröllopet och fotbollen.



I söndags kom Felicia över på lunch hemma hos oss för att spana in vår lägenhet. Efter lunchen tog vi ut Maya för att gunga lite. Sen sövde vi Maya i vagnen medan vi tog en promenad till Lillsjön där vi testade på deras minigolfbana. Det gick inte riktigt bra för oss, pappa vann. Det var ganska konstiga banor och sen så blåste bollarna lite hit och dit för oss.




Pappa seglar


I måndags gick pappa upp tidigt och åkte iväg på en segeltur med sitt jobb och kom hem först kvällen efter. Mamma och Maya gick till öppna förskolan på förmiddagen och sen åkte vi till Jakobsberg för att fika med mammas kusin Sara. Sara blev haffad av några telefonförsäljare för hon ville ha en nya mobil då hennes gamla inte fungerade efter den hade badat. Under tiden tyckte Maya att Saras kjol var en kul leksak.


Kulig kjol att leka med


Man kan gömma sig under kjolen


Tittut

I tisdags bjöd mamma in sig och Maya till Jenny och co i Vällingby då hon ändå hade bilen hemma. Det var kul för barnen att leka men varken Maya eller Moa sov riktigt ordentligt så de var väldigt trötta senare på kvällen.



Tivoli


I helgen var det ett resande tivoli i Bro som ligger väldigt nära oss. Så vi åkte dit i söndags tillsammans med Torbjörn, Jenny, Moa och Edwin. Tivolit var inte så häftigt med det fanns några lagom barnkaruseller för Maya och Moa att åka. Sen så fanns det flera lotteristånd där det vanns gosedjur.


På morgonen lekte Maya med dockan "Vanessa" och höll henne sött i handen


Maya vann en fin nalle genom att dra i ett snöre


Moa, mamma och Maya åker bil


Pappa och Maya åker lastbil


Glad tjej har åkt karusell


Mamma fiskade upp en kossa åt Maya genom att styra en gripklo
(Vår nya vagn som vi har har när vi reser och när Maya ska sova på balkongen)


Maya leker med kossan



Gäster på middag (kalas)


Efter mamma och Maya hade kommit hem i lördags och gosat lite med pappa tog mamma bilen till Barkaby. Där inhandlades en tvättkorg, en elgrill och en barnsits till cykel samt cykelhjälmar till hela familjen. Den till Maya var för stor för henne så vi köpte en ny på coop dagen efter och får spara den stora tills hennes huvud växt till sig lite. Sen var det bara att åka hem och hjälpa pappa fixa lägenheten lite snyggare i väntan på våra gäster.

På eftermiddagen kom Torbjörn, Jenny, Moa och Edwin hem till oss. De hade med sig ett litet paket med en fin sångbok till Maya. Moa trodde då att Maya hade kalas när hon skulle få en present och hoppades på att Maya skulle ha ballonger hemma hos sig. Och ballonger hade vi som Maya fått av mormor helgen innan!

Barnen lekte och vi grillade med vår nya minibalkongelgrill!


Maya och Moa visar sina tänder!


När gästerna åkt hem var Maya trött efter allt lekande och la sig på soffan och vilade lite



Nyköpings student


I fredags morse packade mamma in sig själv, Maya, vagnen och en massa prylar i bilen och åkte ner till Nyköping. Påvägen hämtade vi upp Felicia som också skulle dit. Där skulle Mayas gudmor Sofias lillasyster Lisa firas med pompa och ståt då det var hennes studentdag. Men först åkte vi hem till mormor och åt lite mat. Mamma hade egentligen velat luncha ute på stan med mormor men när regnet öste ner så orkade hon inte så mormor fick ta med sig hämtmat när hon cykla hem från jobbet. Då hade det dock slutat regna. Efter mat och ombyte cyklade mamma och Felicia till Lisas gymnasieskola och lämnade Maya hemma hos mormor. På skolan mötte vi upp Sofia med familj m.m. Strax efter två sprang många glada studenter ut från skolan, vilket vi inte såg i havet av människor som stod utanför och väntade på sina studenter. Efter ett bra tag hittade i alla fall Lisa fram till oss och blev väl behängd om halsen.


En glad behängd student med väntande nackspärr

Sedan var det dags för studenterna att börja marschera mot torget och tävla mot de andra gymnasieskolorna om vilka som hinner till stadshustrappan först. Vi lunkade på efter dem in mot stan. Tog en snabb titt på vimmlet av folk vid torget och gick sen och köpte glass. Efter glassen ställde vi upp oss vid gatan i väntan på kortegen som alla studenterna skulle åka igenom staden. Det var många glada studenter som dansade på diverse lastbilsflak till mycket hög musik. Även en kändis lyckades mamma skymta på ett av flaken, Nyköpings stolthet fram till Eurovision; Anna Bergendahl.


Lisa på sitt flak


Även Anna Bergendahl tog studenten denna dag och åkte även hon kortege genom Nyköping

Kortegen varade för oss i en halvtimme, när vi hade sett alla flak åka förbi cyklade vi tillbaka till mormor. Där hämtade vi upp Maya och tog sen bilen ut till Arnö för att vara med på Lisas studentmottagning hemma hos dom. Där bjöds det på mycket god buffé, kakor och tårtor. Maya charmade alla på mottagningen!


Maya fick testa på hur det känns att ta studenten

Vi nio-tiden var Maya som varit så snäll hela dagen så väldigt trött så då åkte vi hem till mormor och sov där. På morgonen åkte vi tillbaka hem till pappa som varit ute på sommarfest med jobbet på fredagen så han vaknade lagom tills vi kom hem.



Till Vällingby


Idag har Maya varit till Vällingby och lekt med hennes kompisar Moa och Edwin. Mamma var också med och umgicks med deras mamma Jenny. Vi körde bil dit och det gick jättebra att åka ensam med Maya.

När vi kom dit gick vi till lekparken där Moa och Maya lekte sött medan Edwin sov i sin vagn. Efter en liten lunchpaus gick vi allihop till Vällingby centrum och shoppade lite smått till våra sötnosar. Maya fick ett par sandaler och en till solhatt. Mamma tyckte det var bra med en extra solhatt att ha i skötväskan då hon glömde ta med Mayas på morgonen.


Moa och Maya i sandlådan. Tydligen kan man inte ha på sig högerskon när man är i sandlådan... (titta på föregående inlägg...)



Premiär i sandlådan


Idag hade Maya sin sandlådepremiär. På eftermiddagen gick mamma och Maya ut till lekparken och gungade som vi brukar. Sen satte vi oss ned på vår picknickfilt på gräsmattan och lekte och fika. Efter ett tag kom det ett par barn som var lite äldre än Maya och lekte i sandlådan med sin mamma. Maya tyckte de barnen var väldigt intressanta och satt och tittade på dem jättestort så mamma tog henne till sandlådan också. En stor anledning till hon aldrig varit där förut var att mamma var rädd att hon skulle stoppa sand i munnen men det gjorde hon inte. Hon satt och kände på sanden och lekte med sina burkar mamma hade tagit med ut. Maya tyckte det var kul att vara i sandlådan så det får vi fortsätta med dock blev det lite jobbigt med de sandiga kläderna...






Hälsning till pappa i Norge!


Imorse gick vi upp tidigt allihopa. Maya sov fortfarande när mamma började klä på henne. Mamma och Maya skulle skjutsa pappa till Arlanda för han skulle ta flyget till Norge där han kanske ska arbeta hela denna vecka, han kommer hem tidigast på onsdag. Så mamma och Maya får klara sig själva hemma och sitta och sakna pappa hela dagarna.


Maya tröstar sig med att leka med "Vanessa" (mammas gamla docka) som mormor hade med sig till henne igår



Nationaldagen


I och med flytten till Kungsängen förra helgen har bloggen kommit i andra, tredje... sjunde hand tyvärr. Får se om det blir någon bättring nu när vi börjat komma i ordning här hemma. Sen ska vi försöka knåpa ihop en text om själva flytten och lite fina bilder därifrån.

 

Idag hade vi våra första riktiga besökare hemma hos oss, mormor och Pelle kom från Nyköping över dagen. Alla de som hjälpte oss att flytta som morfar, farmor, farfar och Jan-Peter m.m. har redan varit här men då såg vårt hem lite kaosartat ut. Nu är det mesta på plats utom ett par kartonger i sovrummet. Men vi tar ändå gärna emot gäster nu för de kartongerna kommer vi inte orka packa upp på länge.

 

Tillsammans med mormor och Pelle tog vi en promenad till Lillsjön som ligger ca en kilometer ifrån oss. Där var det folk som badade men vi tyckte ännu det var lite kallt och hade inte heller med oss några badkläder så vi köpte varsin glass i kiosken istället. Maya fikade några rån. Sedan gick vi hem och åt lite mat och sedan när Maya sov sin middagslur firade vi Sveriges nationaldag med blågult fika.

 

Maya och mormor tittar på änderna i Lillsjön. Mormor har lite svårt att få på Maya hennes sko som hon tagit av sig.

 

Vårt nationaldagsfika med blågula dammsugare och ballonger.




RSS 2.0