En sväng till grannarna


Maya går upp tidigt på morgonen vilket inte alltid mamma och pappa tycker om att göra. Då är det tur att andra gör det. När farmor inte har jobbat tar hon hand om Maya på morgonen så mamma och pappa får sovmorgon.


Här leker Maya tidigt på morgonen med sina kompisar Nina och Nalle när farmor sköter henne. Nalle tyckte tydligen att flickorna väsnades så mycket så han behövde hörselskydd.


Cool tjej i brillor med Maya i bakgrunden.

På Söderfjärden där farmor och farfar bor är det väldigt mycket åker... Men farmor och farfar har grannar också, ja Andreas det finns faktiskt andra hus på Söderfjärden! Bland annat bor våra kompisar Kenneth, Mikaela och deras lilla Elin grannar med farmor och farfar. Så på måndagskvällen tog vi vagnen (den 20 år gamla) över till Kenneth, Mikaela och Elin för att hälsa på dem. Mest för att träffa Elin... För hon har snart blivit tre månader och vi har inte hunnit träffa henne förens nu. Hon var mycket söt och mycket litenlitenliten. Svårt att tänka sig att vår lilla Maya varit så liten, hon var ju så stor i jämförelse.


Pappa, mamma och Maya påväg att hälsa på grannarna.


Maya fick låna Elins framtida haklapp och smaska i sig lite frukt på kvällen.



Biosöndag


I söndags for mamma, pappa och Jennie in till Vasa för att gå på bio. Mamma och pappa har inte pallrat sig iväg på bio sen innan Maya föddes så det var på tiden för oss. Filmvalet blev Eclipse eftersom den kändes mest lockande och dessutom gick den en väldigt passande tid så vi hann hem innan Maya skulle sova. Maya trivs mycket bra med farmor och farfar och vi har kunnat åka iväg lite själva under tiden här. Men hon vill inte riktigt sova helt när vi lagt henne för natten så då är det bra om mamma eller pappa är hemma.

Mamma och pappa hade faktiskt sett de andra två Twilight-filmerna. Den första såg vi hemma hos pappa i sin lägenhet på Brändö. Den andra såg vi här i Finland på DVD. Mamma hade fått den i DVD i födelsedagspresent för hon ville se den men vi har inte tagit oss för att se den förens nu. Så det var ju tur att vi tog med den så vi kunde gå på den tredje på bio efter vi sett den. Mamma har dessutom första Twilight-boken men hon har tyvärr inte läst den!

När vi kom hem från bion fixade Jennie mamma fin i håret. Kul med en utbildad frisör i släkten :)



Jordgubbstårta


De flesta jordgubbar fryste farmor och farfar in till senare. Men några kalasade vi med och åt bland annat jordgubbar med mjölk. Eller rättare sagt, mamma åt jordgubbar med mjölk! Sen blev det tårtbak.


Farmor, mamma och pappa knåpade ihop den här goda tårtan. Nej, det är inte riven ost på tårtan, det är riven vitchoklad vilket var mycket gott.


Maya kalasade med virkade bakelser och kakor som pappas mormor gjort åt henne och lite majskrokar medan vi åt tårta.

Sen fick Maya lite fina paket av sin faster som kom hem natten till lördagen. Maya fick bland annat en bläckfisk som kunde simma runt i vattnet. Vi var inte sena med att testa den utan gick direkt ut och fyllde poolen med vatten och satte Maya och bläckfisken där i.


Maya badar och leker med Jennie.



Till vänster om Maya simmar hennes bläckfisk runt.



Jordgubbskalas


På fredagskvällen kom farmor och farfar hem med två backar fulla med jordgubbar.


Maya satt och tittade på när farmor rensade jordgubbar.


Vi gav henne en bit jordgubbe men hon ville inte smaka utan mumsade hellre på majskrokar.


Sen satte sig Maya på pottan och räknade lite.



Till Lillkyro


I fredags tog vi en tur med bilen och hälsade på pappas moster med familj i Lillkyro. Gott fika fick vi och pappa fick spela lite PS3 med Markus.


Maya hälsar på Jannika som sitter mittemot. Maya tycker mycket om att vinka och säga hejdå lite då och då. Fast det är svårt att få henne att säga det då vi väl ska gå från någonstans.


Maya kröp runt på golvet i Markus rum och fann något väldigt intressant under tvn...


En mikrofon fanns det där. Den visste Maya precis hur hon skulle använda.



Torsdag på Söderfjärden


I torsdags var det lite kyligare ute. Vi hade inget vettigt för oss men hade det kul hemma på Söderfjärden ändå.


Maya gick på promenad med farmor till postlådorna i sin fina vagn som är lånad från pappas kusiner som de hade när de var små.


Dock är det ingen bra sovvagn för Maya vill inte ligga still och kvar. Denna vagn har ingen inbyggs sele så vi måste använda en extern som har ett knäppe i ryggen vilket blir obekvämt då Maya ska sova middag. Men som tur var har vi med vår resevagn med inbyggd sele och den sover Maya gott i.


För tjugo år sedan, då vagnen inhandlades var
Gorbatjov president i Ryssland och han finns med på bild på vagnen... titta under det lila tyget med texten "ORA" så finns det en bild på en gubbe!


Det var kul att provrida farmor och farfars tranor.


Varje år kommer det ca 7000 tranor på hösten och våren till Söderfjärden där farmor och farfar bor. De här två (i naturlig storlek) utanför farmor och farfars hus stannar året runt...


Maya och mamma framför farfars åker.


Farmor och Maya i farfars åker.


Maya testade att gå med gåvagnen ute. Men hon kom inte framåt för den ville inte rulla i gräset.


Så efter att ha stått fint en stund själv med gåvagnen så vippade Maya och vagnen.


Vybild på Söderfjärden från farmor och farfars trädgård. Dvs 5 km med bara åker rakt framåt...


Det gäller att passa på att gunga när man har en helt egen på tomten.



Ännu en sväng till villan över dagen


Igår tog vi det lugnt på förmiddagen och packade iordning oss för att åka till villan en sväng på eftermiddagen. Även pappas farfar hängde med till villan. Solen sken ganska bra men vinden var desto kraftigare så det var inte så jättevarmt. Men det var ändå lite skönt att komma till villan och sitta ute i friska luften (med attackerande insekter, usch!) och äta grillad mat. Efter maten gick vi in då det nästan började regna. Inne njöt vi av efterrätten som bestod av grillad ananans och glass.

Maya, mamma och farmor gick över till grannvillan en sväng för att säga hej till Åsa från rådgivningen i Solf som hade hand om mamma när hon var gravid och Maya innan vi flyttade till Svergie, Åsa hade inte sett Maya sen hon var 6 veckor gammal. Vattnet vid villan var 22 grader men det var bara farfar som vågade hoppa i vattnet och ta sig en liten simtur.


Hemma på förmiddagen var Maya väldigt sugen på våra våfflor, hon fick smaka lite då farmor gjorde dem socker- och saltfria


När vi kom till villan började vi med att fika, Maya åt mellis och somnade sen sött i sin vagn


Inne i villan njöt Maya av sin efterrätt, majskrokar


Sen gick Maya och pappa upp på loftet för att busa lite



Bad i poolen


Maya har använt sin fina pool hemma hos farmor och farfar många gånger redan. Den är mycket populär hos lilla damen. I tidags var mamma och pappa in till Vasa en sväng på en shoppingrunda. Hem kom de med en vaxduk, en film och en tavla till köket. Det blir nog nån till tur till stan för att spana i fler affärer. Maya var hemma med farmor och farfar och busade för fullt. När mamma och pappa kom hem satt Maya ute på filten och väntade på att få hoppa ner i poolen som höll på att fyllas.


Maya tycker mycket om sin pool


Söt nybadad tjej



Fint väder på villan


I lördags sken solen och varmt var det. Vi packade ihop oss och åkte till villan där det vankades besök. Pappas moster med familj kom dit på kvällen och grillade och bastade/badade med oss. Det var en mycket trevlig dag där som slutade med att vi sov kvar där; pappa, mamma, Maya och farfar, farmor jobbade. På kvällen fick Maya sova ute i vagnen med oss men då det var så mycket mygg och flugor var vi tvungna att ha dubbla myggnät på vagnen för att de inte skulle leta sig in till Maya.


Det är skojigt att dra pappa i näsan, tycker Maya.


Maya sitter på pottan och njuter av utsikten tillsammans med pappa.


Pappa sa åt mamma att ta ett snigelfoto och nog kände hon sig som en snigel när hon fotade pappa och Maya på filten med villan i bakgrunden.



Pappa tyckte inte att det blev nått snigelfoto så han tog över kameran och fotade mamma och Maya istället.


Maya är vår "LOKAL HERO", kepsen är reklam från Tyresö kommun.



Maya är lite svår att få med på bild när hon kryper runt på filten, här syns hennes fina nya dregelapp!



Maya har tagit sig till filtkanten och ligger och plockar gräs.


Maya sitter ute och äter mat på villan med fin utsikt.



Pappas moster hade med en traktor till Maya som hon testade på direkten.



I Finland på semester


Resan till Finland gick mycket bra. Vi tog nattbåten över så vi sov alla tre större delen av resan. Upp tidigt blev det på fredags morgonen och Maya var fortfarande trött när vi skulle äta frukost så hon somnade innan vi hann fixa hennes gröt. Lillstumpan fick inte i sig så mycket gröt men verkade inte så hungrig heller, ville bara sova. Vilket hon gjorde sen nästan hela bilresan. Somnade direkt vi kom av båten så vi passade på att köra så långt vi kunde utan att pausa då det skulle väcka henne. När vi kört i tre timmar kom vi till Pörtom där pappas mormor bor, där stannade vi till där för att hälsa på henne när vi ändå körde förbi. Maya var en pigg och glad tjej där då hon sovit så länge. Hon visade upp alla sina konster, dock gick det inte riktigt bra när hon skulle gå runt en pall så hon föll och fick en LITEN bula i pannan.

Efter både mat och fika kände vi att vi ville åka vidare. Även nu somnade Maya gott i bilen och vaknade först när vi var hemma hos farmor och farfar ca 45 min senare. Hos farmor och farfar var det mycket skoj. Maya busade och visade upp att hon kan åla, krypa och resa sig mot nästan vad som helst. Sen satte vi upp gungan som hon farmor köpt i pappas gamla gungställning som farmor och farfar sparat sen han var liten, den var mycket poppis. Sen tyckte vi att när vädret ändå var okej skulle vi passa på att blåsa upp poolen farmor köpt åt Maya och även den var mycket poppis hos Maya. Resten av dagen tog vi det lugnt och vilade efter den långa resan, den tidiga morgonen och hela resan i bilen.


Tack farmor för min fina pool, säger Maya.


Sen såg Maya en fin kant på andra sidan poolen och kröp då dit för att resa sig mot den.



Hejdå Sverige! Nu drar vi till Finland för...


dsc_0108 (MMS)

Hejdå Sverige! Nu drar vi till Finland för att umgås med farmor och farfar i två veckor. Ska försöka få upp lite mer bilder på vad vår underbara sötnos gjort de senaste veckorna på bloggen. Men främst ska vi njuta av semestern och hoppas vi får många soliga dagar på villan (sommarstugan).




Igår gick vi upp tidigt och packade in oss...


dsc_0089 (MMS)

Igår gick vi upp tidigt och packade in oss i bilen och körde ner till Borås. Resan ner tog ca 5 timmar för oss . Maya var varm, uttråkad och vägrade sova mer än en timme på resan ned och även så på uppvägen. Mammas kusin Amanda konfirmerade sig så därför åkte vi ned för vara med där och träffa den mer västgöta delen av mammas släkt. Morfar och morbror kom också dit och på tillbaka vägen stannade vi för att fika vid Brahehus med fin utsikt över Vättern. Vi stannade i Nyköping och övernattade hos mormor och passade på att gosa på söndag förmiddagen innan vi tog oss an den sista etappen hem.




RSS 2.0