Fotografering


I torsdags var det fotografering på dagis. Egentligen skulle den ha varit på måndagen men när Maya kom till dagis med finklänning fick vi veta att fotografen blivit sjuk så fotograferingen blev på torsdagen istället. Maya hade på sig samma kläder på fotograferingen som hon hade på sitt ena två-årskalas. Det var inte bara fotografering den dagen på dagis, de hade även halloweenfirande. Maya hade med sin Messi-tröja och hade på sig den efter fotograferingen när det spelades teater för alla barnen på dagis. Sen hade de även ett disco där Maya hade dansat massor fick vi veta av fröknarna när mamma hämtade Maya.


Såhär såg Maya ut hemma på kvällen efter några byxbyten både hemma och på dagis



Maya var utklädd på Messi på halloween



Höstig promenad


Idag tog vi oss ut på en höstpromenad till Lillsjön där vi var och badade i somras. Maya sa att hon ville ha sin Pippi-baddräkt och bada när hon såg vattnet men det var lite för kallt för det. Vi hade med oss äppelklyftor som vi mumsade på nere vid sjön. Maya tog fram en liten burk när mamma fixade med äpplena hemma och ville ha sina skivor i den lilla burken. Det blev även lite lek i lekparken vid Lillsjön och så tog vi en snabb sväng i skogen innan vi återvände hem.


Maya och pappa påväg till Lillsjön



Maya och pappa mumsar på äppelskivor



Ingen var och badade i sjön idag!



Maya hittade en stor pinne på gräsplanen innan vi gick hem



Maya busig!


"Maya busig" säger Maya om sig själv när hon tycker hon är busig!

Idag har mamma och Maya varit lediga från skola och dagis och bara varit hemma och myst. Vi gick en sväng till affären för att handla mjölk, filmjölk och tacos, annars vi bara hängt både inne och ute.

När Maya skulle sova ikväll ville hon inte ha pyjamaströjan utan letade fram en skjorta i sin låda som hon absolut ville sova i, så då tyckte vi att hon var ganska busig men hon fick som hon ville.


Skjorta + pyjamasbyxor



Lite pusslande precis innan sovdags



Fingerpasta


Till kvällsmat idag blev det enkel mat men som ändå är uppskattad av Maya: Fingerpasta med bönor (tortellini och vita bönor i tomatsås). Maya kallar det fingerpasta eftersom hon kan stoppa fingret i hålet på tortellinin och sen stoppa den i munnen.


Mums med fingerpasta



En FN-dag med fint besök


Näemen vem kom till den kungliga ängen idag?


Är det inte farfar som leker med Maya?


På eftermiddagen idag kom farfar hit en kort stund. Farfar kom från Finland till Stockholm imorse för att lämna in sin trasiga hårddisk på service. Han kom sedan hit på eftermiddagen för att träffa Maya lite innan han skulle tillbaka till Finland med nattbåten!

Idag är det inte bara FN-dagen utan även farmors födelsedag. Förra året firade vi farmor stort när vi åkte och hälsa på i Finland utan att farmor visste om det innan!



Lördag och söndag med mormorbesök


På lördagen drog mamma och pappa iväg en sväng till Uppsala för att kolla på en bil att byta ut vår med, det var en trevlig bil men vi åkte tillbaka hem med vår audi och har den kvar ett tag till. Det blev en ganska kort resa med en lunch på macdonalds innan vi åkte tillbaka till mormor och Maya som varit hemma i Kungsängen.


Till denna staden gjorde mamma och pappa en minitrip

På eftermiddagen drog vi allihop iväg till mammas kusin Sara och hennes kille Aman som fick en liten pojke vid namn Jakob förra veckan. Så mycket gos med Mayas syssling Jakob blev det inte då han sov hela tiden vi var där, men mycket söt var han. Vi hade med oss lite muffins som vi mumsa och åkte sen hem. Vi ska nog försöka träffa dom snart igen för vi glömde paketet till Jakob kvar hemma! Om ni vill titta på Jakob får ni gå in på Saras blogg som finns i länklistan på högersidan.

Idag blev det mer brödbak då vi ätit upp ena limpan och den andra blev kvar hos Andreas och Ellen i fredags. Så nu har vi två nybakade limpor till. Receptet till limpan fann vi här http://sotasaker.com. Brödet var mycket gott men det blev många mjölsorter att handla hem. Men det var ju så lätt att baka då det bara var att blanda allt och sen ner i formen och sen in i ugnen, inga kladdiga fingrar! I Finland får ni väl testa något annat än filmjölk då den ju inte är samma som här, då det behövs något syrligt för att få igång bikarbonatet.



Lediga fredagen


Solen sken på fredagen och vi tog oss ut på morgonen för att hänga i lekparken. Temperaturen var bara några plusgrader så vi passa på att testa Mayas nya ytterbyxor som var mycket bra. Till mellis blev det filmjölk och flingor som Maya önskade sig. Mormor kom innan kvällsmaten och vi åkte allihopa för att hälsa på Mayas kusin Turid och hennes föräldrar och så fick vi mat där. Mycket god fisksoppa var det, vi hade med oss brödet vi hade bakat i torsdags. Maya lekte tittut med Turid!

Lite bilder från dagen:


Maya åkte runt på en bil som var kvarglömd i lekparken




Det var is i vattenpölarna på morgonen



Vissa träd har ännu löven kvar som lyser upp helt gult



Vi hade med oss äppelskivor ut som vi mumsa på i lekparken



Flingor tycker Maya mycket om



Torsdag med fredagsfeeling!


Imorrn är pappa ledig från jobbet så då får också Maya vara ledig från dagis. Mamma pluggade på riktigt bra i veckan och kan också vara ledig imorrn. Så imorrn ska vi ha en riktig familjemysvardag. Så därför har vi fredag ikväll! Imorrn kväll kommer mormor som stannar över helgen.

Vi tjuvfirade vår lediga dag redan ikväll genom att baka bröd som vi sedan mumsa på tillsammans innan Maya skulle sova.


Maya hällde alla ingredienserna i skålen!




Medan bröd var i ugnen byggde pappa en gubbe på motorcykel i play-doh



Maya sprang och hämtade sin Lisa-docka när det var Simpsons på tv så Lisa kunde få titta på Lisa



Såhär såg det mumsiga brödet ut när det var färdigt



Söndagen då!


Jo i söndags drog vi en sväng i Kista på förmiddagen. Tanken med besök var att kolla på täckbyxor till Maya och jeans till pappa. Vi var inte nöjda med de täckbyxorna vi hittade men köpte ett par skidbyxor till när det blir ännu kallare. Fram tills dess kan Maya ännu ha sina gamla täckbyxor eller regnbyxor tillsammans fleecebyxor. Pappa fann inga jeans som dög men kom hem med en tröja istället. Och så blev lite nya trosor till Maya innan vi lunchade i foodcourten och åkte hem. Mamma tog med sig en doggybag av sina rester hem!


Maya och mamma posade framför spegeln medan pappa provade kläder


På eftermiddagen gick vi ut för att leka och sparka boll. Mamma och pappa kämpade om vem som kunde få i muminbollen i basketkorgen först från ett ordentligt avstånd. Maya klättrade i trappan och sprang nedför backarna! Sen cyklade vi några varv, gungade och åkte rutchkana.


Maya stod still stirrade, på när de andra barnen i lekparken lekte, i en bra stund



Mamma siktar muminbollen mot basketkorgen



Spring nedförbacken



Vi cyklade runtruntrunt tills vi blev alldeles snurriga!



En eftermiddag och kväll borta


Efter lunchen drog vi iväg till Jan-Peter och Liuba för att spana in deras nya lägenhet som de flytta till i augusti.


Vi som bott mitt i city har kört mycket fel på senaste tiden när vi ska försöka oss på att köra vägen genom stan hem till Jan-Peter och co men för en gång gångs skull kom vi på rätt väg mot söderledstunneln idag



Sist vi var såhär nära globen var vi allra högst där uppe!



Mamma och Maya gick ut en stund för frisk luft och lek i parken



Gung i stora gungan blev det också



När vi åkte hem igen lyste globen i blått



Fika med farmor


Maya började dagen med att prata med farmor på skype. Maya är vid det här laget en mycket van skypare men förstår sig inte på att prata i en vanlig telefon. Mycket roligare när man ser den man pratar med. I skype brukar Maya visa upp sina saker hon har och så brukar hon leka tittut genom att huka sig nedanför skärmen och sen resa sig upp igen. Idag dukade Maya upp sin teservis till fika till henne och farmor.


Maya och farmor fika tillsammans trots att de befann sig i olika länder!



Fredagsdans


Ikväll blev det dans hemma i vardagsrummet till radion för pappa, mamma och Maya!


Dansa, dansa, dansa



Kul att "falla" bakåt



Efter dansandet blev det fredagsmys med majskrokar framför bolibompa



Barnvagnsrally


Idag körde Maya rally med sin vagn den sista biten hem från dagis. Hon körde på mamma och så skrattade hon! Inte hårt alltså utan bara busigt vilket man får.


Kul att köra vagnen!



"Maya titta"


Ibland är det inte alltid en dans på rosor för mamma och pappa att Maya själv kan gå i och ur sin säng och också att hon går på pottan på dagarna. För imorse kom Maya in till vårt rum innan kl. 6 med pottan i handen som hon hämtat ifrån badrummet! Vi är ju ganska bortskämda med att Maya nästan alltid sover till efter kl.7.



Vasastansfeelings


I "Halv åtta hos mig" ikväll var de och handlade maten på vår gamla mataffär i vasastaden och vi fick lite flashbacks från när vi bodde inne i stan. Inte lika ocentralt som nu, shopping på promenadavstånd men grymt långt till skogen var det och ganska trångt så vi trovs nog ganska bra här i Kungsängen.


När vi gick och handla inne i stan gick vi alltid förbi Tiger och Nalle Puh
Dom hade nog Maya gillat att hälsa på nu!


Maya fick aldrig några vattkoppor så det var bara falskt alarm. Men det var bättre att ta det säkra före det osäkra och skicka iväg ett sjukt barn till dagis. Maya fick istället två mysiga hemmadagar med först en mammadag och sen en pappadag. Idag var Maya tillbaka till dagis och busade med kompisarna.



Hemmadagen


Idag var vi som sagt hemma för att avvakta om Maya har vattkoppor och efter en hel dag hemma är vi fortfarande inte säkra. Maya har bara massa småprickar vilket hon inte brukar ha men ingen har blivit till en blåsa ännu. Får se hur det ser ut imorrn bitti.

Det har i alla fall varit en lugn hemmadag för mamma och Maya, imorrn måste mamma till skolan så då blir det pappa som är hemma med Maya...

Vi satte oss och ritade efter mellis för mamma hade fått en idé om att Pippi-dockan också kanske vill ha en Pippi-tröja. Så vi ritade av Pippis tröja på ett papper för att skicka till Finland om det skulle finnas intresse där för att sticka en mini-tröja åt Pippi.


Efter mamma hade ritat av Pippis tröja ville Maya också göra det



Helgen då!


Här har det inte hänt så mycket förutom jobb, skola, dagis och massa bus och lek här hemma.

Igår var pappa och Maya själva hemma under dagen för mamma var iväg och hjälpte sin höggravida kusin och hennes sambo att flytta. Bebisen var beräknad igår men har ännu inte tittat ut!

Idag storhandlade vi som vi har börjat göra på helgerna. Maya fick en egen inköpslista och en liten vagn att själv köra runt tillsammans med mamma medan pappa tog det mesta i stora vagnen. Jan-Peter, Liuba och Mischa kom förbi på en fika på eftermiddagen efter att de hade varit en sväng i Barkarby.

Kanske blir en tid hemma nu där pappa och mamma får byta av varandra. Det går vattkoppor på dagis och när vi skulle natta Maya ikväll hade hon en del små prickar så vi får se hur det är imorrn bitti...


(Det får bli en gammal bild från när vi var i Nyköping senast)
Mamma och Maya hade mycket kul med mammas gamla plasthästar.
Kommer du ihåg dem Sofia?



Besök från Tyresö och Finland


I onsdags kväll kom Robban och Heming hit en sväng. Vi bjöd på nybakad äppelpaj samt bullar och kakor vi hade kvar i frysen från Mayas kalas.


Maya vilade lite med sin Ninni och nappen i munnen framför bolibompa innan besöket kom




Såhär såg äppelpajen ut!



Picnic


Efter dagis igår hade mamma, Maya och Nalle Puh picnic i Mayas rum.


Maya dukar upp sitt picnicset hon fick i födelsedagspresent



Såhär fint duka Maya åt Nalle Puh


Idag sov Maya ingen middag på dagis, vilket var första gången. Men hon hade tydligen varit glad ändå idag och även efter vi kom hem så var det inga direkta trötthetstecken från Maya utan hon gick och la sig vanlig tid. Troligen var det bara en engångshändelse då vi ännu inte tänkt att Maya ska sluta sova middag. Hon hade säkert bara förmycket att prata med vovven om som ju nu bor på dagis och som kommer fram till middagsvilan.

Igår hade de bakat bullar på dagis. Dessa bullar hade de tagit med sig till skogen idag och mumsat på där, då det är kanelbullens dag idag. Här hemma blev det också lite kanelbullar efter kvällsmaten och resterna av citronmarängpajen mamma bakade i lördags.



Den nya sängen


Vi skrev för inte så länge sen att mamma monterade upp Mayas ny säng. Sen dess har vi ju inte nämnt den nya sängen...

Så nu är det väl på tiden att vi gör det. Maya började sova i nya sängen redan samma dag som vi skruvade upp den. Vi behöll den gamla sängen kvar i rummet om Maya skulle sakna den. Men Maya tyckte nya sängen var mycket fint och klättrade smidigt upp i den själv. Vi nattade Maya precis som vanligt, läste saga och gick sen ut så hon fick somna själv och det gick förvånansvärt bra, inget spring ut till oss utan hon låg kvar i sängen och somnade själv precis som vanligt. På natten vakna Maya och var ledsen vilket hon brukar göra ibland så då hämta vi henne till vår säng. Men redan dagen efter så kom Maya själv intrippande till vårt rum med Ninni, nalle och kudden vid sju-tiden på morgonen.

Nya sängen är jättepoppis och Maya pratar mycket om den. I helgen skruva vi isär spjälsängen och stuvade in den i förrådet. Med dubbla sängar var Mayas rum lite övermöblerat men nu är det lite luftigare i alla fall och så har vi nu fått en köksdel och en dockdel och en hylla för massa prylar, bilmattan i mitten och så klart en "garderobsdel".


Såhär ser Mayas rum ut då alltså med nya sängen.
Såhär var Mayas rum innan.



Spisen är flyttad från vardagsrummet till Mayas rum och står nu tillsammans med bordet och stolarna Maya fick i födelsedagspresent och rosa stolen mamma hade som liten.
Tältet, som tidigare stod vid fönstret, har vi stuvat undan för en period!



Gosedjuren och dockorna hänger till i änden av Mayas säng



Här är då Mayas nya säng som vi köpte på blocket och sen målat vit! Såhär såg sängen ut från början.



På dagarna sover nalle och Ninni i sängen
Mumin flytta till nya sängen när vi tog bort spjälsängen



Badsöndag


Imorse var vi iväg till Bro och simmade. Maya tyckte det var jättekul och var mycket modigare med att plaska och busa i upplevelsedelen, med låg vattennivå och vatten som sprutar lite här och där, än när vi var där sist! Maya och pappa åkte även i stora rutschkanan i två omgångar. Vi åt lunchen på Sibylla och slocknade sen alla tre när vi kom hem.


Såhär fint sover Mayas dockor i sin docksäng



Tio-årsjubileum


Idag hade vårt coop tio-årsjubileum. Vi hade fått ett reklamblad att de skulle ha massa firande och nått sorts tivoli så vi åkte dit på förmiddagen då vi ändå behövde handla. Så mycket tivoli var det inte, enbart några ställen där man kunde kasta pil och kasta boll i hinkar. Maya kasta en boll i en hink och då vann hon en fruktsmoothie, sen fick hon även en ballong som hon sprang runt med i affären.


Maya med sin smoothie och ballong på coop



Pappa försökte få en bild på mamma och Maya tillsammans när de båda hade pippi-koftor på sig
Men när Maya såg kameran sprang hon fram till den



Slutligen fick pappa till en bild när Maya inte såg kameran



RSS 2.0