Årskrönika 2010


Här kommer en sammanfattning av vad vi gjorde år 2010!
Hoppas ni delar med er nått längre ned!

Januari

Vi firade in det nya året hemma hos farmor och farfar på Söderfjärden. Sen tog vi oss ganska direkt tillbaka till Sverige. Pappa började på sitt jobb på Sirius i början av januari. Mamma och Maya började hänga på öppna förskolan på dagarna samt gick på mammaträffar. Vi gick även flera turer på stan för att hitta bra fynd på rean. I slutet av månaden var vi på babysim första gången som vi höll på med nästan varje söndag hela våren. Vi valde att vara utan bil under våren och lämnade den i Nyköping från januari.


Nyårsfirarna på Söderfjärden!



Bra med hörselskydd!



Maya och pappa på babysim


Februari
Pappa jobbade på vardagarna och det gick bra på jobbet. Mamma och Maya tog en sväng på Moderna Museet i början av månaden med några andra mammor. Det blev även en tur med tåg till Norrköping för att hälsa på gudmor Sofia. I slutet av februari fick Maya sin första tand och Maya började testa smakportioner av mat. Vi började även söka ny lägenhet då vi behövde hitta nytt boendei början av juni.



Mamma och Maya på moderna muséet



På tåget till Norrköping




Mayas första tand sticker upp på vänstra sidan.



Godast att äta mat själv tyckte Maya


Mars
I mars åkte vi på skilda resor över en helg, mamma och Maya till Nyköping för att hälsa på mormor och morfar medan pappa tog tåget till Gävle för att umgås med sin kompis Andreas. På Internationella kvinnodagen gick mamma och Maya i ett demonstrationståg och fick ett rosa regnskydd till vagnen. Maya lärde sig att sitta själv någon gång i mitten av månaden och vi får alla tre en släng av magsjuka i olika omgångar. Snön börjar äntligen försvinna, mamma firar sin födelsedag i slutet av månaden och Maya börjar gå på pottan.


Maya sitter i sin leksakslåda och leker

På besök hemma hos mormor

 

 

Barnvagnsmarch den 8e mars.

 

Maya var magsjuk på sin sex-månadersdag. Men blev glad då hon fick paket!

 

Kul att läsa böcker på pottan.



April
Vi började månaden på Söderfjärden då vi dagen innan tagit flyget till Vasa för att fira påsk med farmor och farfar. Vi hade flera fina dagar i Finland och hann både träffa släktingar och vänner under vår vistelse. Hemma igen var vädret vårligt och fint, mamma och Maya började hänga mer ute på dagarna och gungade ofta mellan varven och spenderade annars tiden gärna på öppna förskolan.Vi skrev kontrakt för en fin lägenhet i Kungsängen och började förbereda flytten dit som skulle ske i slutet av maj.



Maya tränar på att stå hemma hos farmor och farfar



En mini påskkärring/påskhäxa



I flyget påväg hem från farmor och farfar.



Gungtjejen!


Maj
Månaden började med en studiofotografering av Maya på mammas gamla skola i Nyköping. Sen hemma igen fyllde pappa 25 år. Förutom några vändor till Nyköping då vi skulle hämta vår bil men första gången misslyckades så njöt vi mest av det vårliga vädret. Vi började kolla på möbler till vår nya lägenhet och beställde en stor fin soffa från Mio. Månaden avslutades med att vi samlade ihop våra saker från lägenheten i Vasastan där vi bott sen november 2009 och tillsammans med grejer från Nyköping och Finland samt massa nya från bland annat IKEA och soffan från Mio så flyttade vi till vår trea i Kungsängen.


Mayas studiofotografering




Gungande i Nyköping




Mys i Vasaparken




Mys ute hos mormor



Gungande i Vasaparken




Snart flyttdags från Vasastan



Shopping på IKEA sista dagen i maj, har just nått nycklarna till nya lägenheten. Maya blev så trött efter en mycket lång dag.


Juni
Nationaldagen firade vi i Kungsängen tillsammans med mormor och Pelle som hälsade på oss första gången. Vi tog en promenad till närmsta sjön, Lillsjön. Mayas kompisar Moa och Edwin med föräldrar flyttade tillfälligt till Stockholm över sommaren och vi träffade dem nästan en gång i veckan i alla fall mamma och Maya. I mitten av juni åkte mamma och Maya till Nyköping en sväng för att fira gudmor Sofias lillasysters student. Hemma igen gick Maya på tivoli för första gången i sitt liv, tillsammans med kompisarna Moa och Edwin. Juni var en varm månad och mamma tog Maya ofta med till öppna förskolan i Kungsängen och fick sig en riktigt bra promenad. Maya började visa intresse för att ta sig fram och ålade gärna till möbler och reste sig mot dem. Midsommaren firades i Gävle med våra vänner från Finland som flyttat till Sverige; Andreas, Marina, hunden Yatzi, Torbjörn, Jenny, Moa och Edwin.


Mormor och Maya vid Lillsjön



Kul med kompisarna




Pappa och Maya på tivoli



Kul i sandlådan med kompisar.



Midsommarfirande i Gävle


Juli
Vi började månaden med ta en långtur ned till Borås och tillbaka för att gå på mammas kusins konfirmation. Vi stannade hos mormor på vägen tillbaka och sov över där en natt. Sen återgick vi till en lugn vardag i två veckor tills pappa fick semester, då tog vi båten över till Finland och spenderade två veckor hos farmor och farfar. Maya badade mycket i sin pool och vi åt mycket jordgubbar. Maya började krypa på allvar och det började gå riktigt fort.



Stannar och fikar vid Braehus efter vi varit i Borås


Kul att busa med pappa på villan



Mamma och Maya myser på filten framför villan



Mums med jordgubbar



Rider på farmor och farfars trätranor



Kul med egen gunga!



Häng med kompisar


Augusti
Direkt efter Finlandssemestern fick vi ett kort besök av Mayas gudmor över en natt hos oss i Kungsängen. Maya började gå med sin lära-gå-vagn och tyckte det var mycket skoj. Mamma och Maya fortsätte hänga mycket med Moa och Edwin eller så hängde de på öppna förskolan fram till mitten av augusti då pappa fortsatte sin semester efter att ha jobbat i två veckor efter Finlandsresan. Vi åkte en sväng till mormor och träffar mammas släkt. Mamma och Maya gick på Kulturfestival med Jenny, Moa och Edwin.


Nybadad tjej när gudmor var på besök



Kul att gå med gå-vagnen



Leker med Moa



Träff med mammas släkt hos mormor




Inköpt regnställ till dagisstarten



På kulturfestival


September
I september hade vi kalas nästan varenda helg. Vi delade upp Mayas födelsedagskalas så att det inte skulle bli så mycket folk på samma gång. Maya fick många mycket fina presenter och pappa gjorde fina tårtor med giraffer på. Mamma hade börjat skolan igen och pappa och Maya var hemma och busade. Det hölls även på att stamrenoveras i vårt trapphus samt i lägenheten. Vi tog en sväng till Skansen och njöt av varmt höstväder medan vi kollade på alla djuren. Den 15e september började Maya på dagis och har det mycket kul där. De är ute mycket och äter även ute om vädret är fint. Pappa åkte med jobbet till Frankrike då Maya fyllde ett år så hon och mamma åkte till mormor och hade kalas där istället.


Mayas allra första födelsedagskalas



Tittar på hästar på Skansen




Rider på en dalahäst



Maya är redo för att gå till dagis



På gården och leker på dagis



Maya fick fina burkar i present



Mayas ett-års-dag


Mamma hjälper Maya att blåsa ut ljuset




Kalas hemma hos mormor



En av giraff-tårtorna som pappa gjorde



Oktober
I oktober börjde Maya att kunna stå upp själv utan stöd. Hade länge gått fram längs möbler men aldrig vågat släppa. Hon tog även sina första steg på farmors 50-årsdag. I mitten och oktober tog vi ännu en sväng till Finland men stannar bara en helg. Vi firade farmor som skulle fylla 50 år genom att komma utan att hon visste om det. Vi gick på restaurang och åt sju-rättersmiddag. Maya testade att åka traktor första gången.


Maya kan stå själv. Har fått en bula i pannan på dagis.



Åker traktor hos farmor och farfar




På fin-middag



På färjan hemåt igen

November
Vi blev sjuka ganska mycket och främst Maya under denna månaden. Hon fick bland annat öroninflamation och fick äta penicillin. Den första snön kom och försvann inom kort men kort efter kom det mer snö som stanna kvar resten av året. Farmor och farfar kom på besök i två omgångar med en Londontripp mellan och sov i Mayas rum med henne. Första adventhelgen firade mamma hos gudmor Sofia och tillbringade då sin första natt någonsin ifrån Maya. Pappa och Maya var hemma och under lördagen fick Maya feber innan mamma kom hem senare på kvällen då tåget var över en timme sent.



Leker med lego



Maya har öroninflamation men är glad ändå när hon får äta macka



Åker pulka i snön




Pappa och Maya bygger snögubbe




Maya får lilla julklapp



Vi firar advent och Mayas dopdag hemma

December
Vi bakade pepparkakor men gav upp efter bara två plåtar. Maya började gå ordentligt och gick runt i lägenheten och upptäckte det mesta. Mycket kul var det att gunga på gunghästen och hon tar sig ibland upp själv. Mayas dagis hade 1-årsjubileum och mamma kom dit och pysslade med Maya. Vi klädde julgranen och skickade iväg 26 st julkort till nära och kära i Sverige, Finland och England. På fjärde adventshelgen firade vi jul hos mormor och Pelle med morfar, Andreas och Ellen. Vi fick alla tre mycket fina presenter. Den 22a december tog vi oss över till Finland igen med båten för att stanna där över jul och nästan fram till nyår. Även där är får vi mycket fina paket och har det mycket trevligt. Det nya året 2011 firade vi in i Älta tillsammans med Jan-Peter, Liuba och Mischa.



Gunga åt fel håll kan man också göra



Busar runt på dagis



Alla julkort vi fixat



Klär julgranen



Lucia-fin



Klär mormors julgran



Julförberedelser hos mormor



Går runt med farmor på julafton



Jultomten har massa paket till Maya



Julaftonsfika



Busar hos farmor


Slutligen så önskar vi er ett bra år 2011!











Kommentarer

Postat av: Pappa | Publicerad: 2011-01-01 kl. 22:03:22

Vilket mysigt år vi hade :)


Postat av: Natti | Publicerad: 2011-01-01 kl. 22:37:25

Vilket mysigt inlägg med tillbaka blickar :) Kul att se lite "favorit-i-repris" på bilderna. Inte konstigt att året har gått så snabbt, har hänt massor av spännande saker :D Enligt mig så var det igår 2010 började.



Önskar er att 2011 blir ännu bättre och mysigare ;) Det tänker jag satsa på i alla fall ;) Glömma all skit som hände under 2010 och bara satsa på nytt kapitel. Måste dock plocka fram min höjdpunkt, Metaltown 2010, samt Dreamheack summer 2010, inte för att de andra var så roligt, men vi kom till historieböckerna genom vårt plockepin spelande på entrégolvet :)



Kram kram på er :)


Postat av: farmor | Publicerad: 2011-01-03 kl. 04:15:40

Tack för att du orkar skriva en så fin blogg Lovisa där vi kan läsa om Maya och titta på bilder, det gör vi dagligen ibland flera gånger per dag. Det bästa som hände 2010 var nog när ni kom och överraskade när jag fyllde 50 år. Kram farmor


Postat av: Marina | Publicerad: 2011-01-06 kl. 17:26:11

Vikken fin årsresumé!! Tog säkert lång tid detdär.. ;)




Tack för att ni läser bloggen!
  • Lämna gärna en kommentar nedan!
  • Eventuella svar på kommentarer kommer här i vår blogg
  • Prenumerera gärna på bloggen via Bloglovin för att inte missa några nya inlägg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0