Sömntuta och barbapapa i sängen


Vi har sen i höstas märkt att Maya inte behöver lika mycket mycket middagsvila som hon tidigare haft med 1-2 timmar sömn ute i vagnen när vi varit hemma och cirka en timmes middagsvila när Maya varit på dagis. För det första tar det väldigt lång tid för Maya att somna både på dagis och hemma om hon ens somnar överhuvudtaget. Har hänt några gånger att hon har hopppat över middagsvilan på dagis. Även hemma har middagsvilan hoppats över men ibland har det hänt istället att Maya har somnat sent på eftermiddagen istället. Så vi har konstaterat att Maya behöver nog ännu lite vila på dagen men inte så jättelänge och så beror det ju på vad vi gör på dagen och när Maya vaknar på morgonen om det blir någon middagsvila eller inte. Ska vi iväg någonstans runt middagsvilatid somnar Maya nästan alltid i bilen och får då sin vila. I måndags var Maya inte trött efter lunch utan busade fram till innan kvällsmaten då hon såg på bolibompa vilket gjorde att mamma ganska snabbt fick väcka henne. Igår hade Maya bara sovit en kort stund på dagis och då somnade hon i vagnen på vägen hem från dagis.


Maya sover sött i soffan



Sovandes igen



Hon vaknade inte ens trots att mamma tog av henne alla ytterkläder


Nu har Mayas säng fått det nya bäddset som hon fick av tomten vilket hade Barbapapa-figurer på.


Barbapapafamiljen i sängen!



Bakning och badrumspall


I fredags var det en pappa och Maya-dag då båda var lediga från jobb och dagis. Mamma hade en heldag i skolan med opponering på sin uppsats. Dagen idag har varit lugn, på förmiddagen bakade vi både chokladbollar och mördegskakor med formarna Maya fick av tomten. Vi gav oss ut på jakt efter en pall till Maya att ha i badrummet på eftermiddagen. Sen vi kom hem med pallen har Maya själv gått och tvättat händerna fler gånger än vad som behövts... Maya har haft pall i Finland och Nyköping ett tag, vi har klarat oss utan hemma men nu när hon började klättra upp på toaletten för att nå handfatet själv tyckte vi det var dags med en pall hemma också. Vi inhandlade även en ny kudde till Maya då hon ännu har haft bebiskudden och hon fick ett nytt bäddset av tomten som inte bebiskudden passar till.


Pappa och Maya lekte med lera när mamma var i skolan



Kul att baka med kaveln och formarna som Maya fick av tomten



Maya lånade även mammas kavel lite



Annorlunda tandborstning


När vi var på pappas jobb förra lördagen fick Maya med sig en heliumfylld ballong hem. Den har varit mycket poppis här hemma och vi har alla tre sprungit runt med den massor i lägenheten. Förra helgen knöt vi fast ballongen i tandborsten så blev det roligare för Maya att borsta tänderna.


Maya borstar tänderna med den flygande ballongen



Lite från förra veckan


Mayas lekhus med Timmy Lamm som hon fick när hon fyllde år fick några nya kompisar av tomten.


Ser ni vilka Timmy Lamms nya kompisar är?



Muminfamiljen fick flytta in hos Timmy Lamm och hans kompisar


Fredagen blev en ledig dag för mamma och Maya för mamma lämnade in sin uppsats på torsdagen och kunde därför vara ledig under fredagen. På förmiddagen gick vi ut en sväng men det blåste ganska kallt, vi gick i alla fall en sväng och spanade in den nya idrottsplatsen i Kungsängen. Där utanför fanns det stora snöhögar som Maya tyckte var roliga. Eftermiddagen blev inte så rolig för Maya somna inte vid middagsvilan men sen däckade hon på soffan lite innan middagen.



Kul med stora snöhögar när det inte är så mycket snö på marken



Här är en del av den nya idrottsplatsen



Sovande Maya på soffan


I lördags hade pappas jobb julgransplundring så vi for dit. De hade visserligen ingen julgran men det gick bra ändå att dansa runt några ballonger och så bjöds det på fiskdamm och så kom en trollkarl på besök.


Maya och pappa pysslade lite tillsammans med de andra barnen vid pysselbordet på pappas jobb som var framställt till julgransplundringen



En vecka hemma går fort...


Nu har vi redan hunnit vara en hel vecka hemma sen vi kom från Finland. Vi kom tillbaka i rutinerna direkt och har nu njutit av en ledig helg där lördagen blev en aktiv dag. Båtresan från Finland gick bra i alla fall, ombord träffa Maya både mumin, Lilla My och en jultomte som delade ut godis. Men Mayas godisbit som vi tänkte ta när hon inte märkte det försvann mystiskt utan att hon eller vi vet vart den tog vägen. Mumin och Lilla My hälsade välkomna till alla barn i baren så vi passa på att ta varsin drink, Maya valde en hattifnatt-dricka från barnmenyn.


Maya med sin hattifnatt-dricka på båten



Alla drinkarna kom med självlysande stavar som var mycket roliga att leka med



Gårdagen


När mamma och pappa vaknade igår hemma hos farmor och farfar var det ingen hemma. Istället fanns det en lapp på köksbordet.




Efter en stunds slappande framför tvn hörde mamma och pappa att traktorn var påväg ned och gick då ut och tittade på när Maya kom med farmor och farfar och deras nya traktor.




Sen ville Maya gå in och äta lunch så då fick hon ta på sig sin nya mysdräkt.




På eftermiddagen gick vi över till Mayas kompis Elin. Maya tyckte det var konstigt att vi inte skulle ta bilen då vi har åkt bilen alla andra gånger vi har hälsat på någon här. Men då Elin är granne med farmor och farfar är det bara att gå över vägen till dem.

Även denna gång har tiden har gått fort för ikväll tar vi båten hem igen och tillbaka till jobb, skola och dagis.



I brist på bilder..


I brist på fotande av nya bilder får ni några dagar gamla bilder härifrån.


Andra dagen i Finland hjälpte Maya farmor och farfar att mata fåglarna.



Maya dissade tripptrapp-stolen farmor köpt åt henne och vill bara sitta på en vanlig stol mellan farmor och farfar



Snön kom hit med det nya året. Men kallt är det inte vi gick ut och lekte i snön när det var +2 och regnade. Vi fick i alla fall ihop till en snögubbe, en snölykta och en massa snöänglar.


Förutom att ha varit en sväng till Mayas kompisar Moa och Edwin har mamma och pappa varit en sväng till Vasa för att shoppa lite annars har vi bara hängt här hemma. Mamma har fått iväg två inlämningsuppgifter och har nu tagit lite ledigt och håller på att sticka sig en halsduk med garnet hon fått av tomten.



Nyårsaftonen


Vi kombinerade nyårsfirandet med julfirande och mellan förrätt och varmrätt kom tomten hit med massa paket.


Nyvaken Maya som sov middag ute på nyårsaftonen.
Maya hade sin pippi-tröja på sig och sina nya pippi-sockor.
Även Pippi-dockan har nu fått en pippi-tröja.



Maya orka inte vänta på att förrätten skulle bli klar utan började på mackorna medan vi fixade klart det sista



Till förrätt åt vi toast skagen och avocadosoppa.
Varmrätten var oxfilé
med klyftpotatis och sås, mamma fick röding.
Efterrätten var en kvarg- och jordgubbsröra och maräng till.



Efter förrätten ställde sig Maya och farmor och väntade på tomten



Maya fick ta emot många paket av tomten



Klänning och pippi-tofsar


När vi fick besök innan nyår hade Maya klänning och pippi-tofsar i håret.

Pippi-tofsar och klänning på sniskan



Dockan hade också sin nya klänning som hon fått av tomten



Och mamma och pappa såg ut såhär när vi alla fika tillsammans



RSS 2.0