Lite firande


Tanken var ju att mamma skulle försöka blogga oftare med sin mobil även om det var jobbigt. Men det blev inget av det för dagen efter mammas födelsedag var hennes mobil död. Nu är den inlämnad på service så under tiden har mamma en mycket gammal mobil som inte har tillgång till internet.

Mamma hade en mycket bra födelsedag iaf. Fick fina paket av pappa och Maya på morgonen. På kvällen blev det hämtmat och lite vin till det. Idag har firandet av mamma fortsatt och vi har ätit gott och mumsa massor med tårta, gästerna har gått men mormor blir kvar över natten.

Det här blir första inlägget från ipaden som var en mycket fin present som mamma fick!




Matstund med dockorna


Vår söndag blev en väldigt lång dag där vi hann med väldigt mycket. Trots att klockan ställdes om gick vi upp tidigt och mamma och Maya hann i god tid till Bamsegymnastiken. För ett par veckor sedan kom Maya med i en gymnastikgrupp på söndagmornarna vilket är en helt passlig övergång från Mayas simning som slutade igår. Efter gymnastiken hann vi bara fixa iordning våfflor så kom morfar och Denise för att fira någon i vår familj som fyller år imorrn. Vi tog allihop en härlig promenad fram och tillbaka till centrum där vi käkade lunch. När morfar och Denise åkt hem drog mamma igång lite balkongstädning så nu är den iordninggjord för säsongen. Innan läggdags hann Maya med att se till att hennes dockor fick ordentligt med mat.


Maya radade upp dockorna och satte på mössor på dom som hade och sen ville hon själv ha sin mössa och sitta likadant som dockorna.



Maya hjälper dockan Maggie att dricka juice



Maya hjälper även dockan Nina, fd Vanessa.
Maya har namngett henne till Nina efter faster Jennies gamla docka i Finland.



Maya och dockorna fick även pizza och mumsa på



Solsken över Kungsholmen


I dag lyste solen så fint när mamma väntade på pendeln efter jobbet. Här hemma har vi haft mysigt med farmor i en vecka men imorrn väntas hon åka hemåt igen. Massor med bus har farmor och Maya hunnit med men nu hostar de ikapp.

Det har blivit väldigt glest med inlägg på senaste tiden. Nu när vi båda jobbar långa dagar framför datorer båda två finns inte mycket ork till den egna datorn på kvällen. Men nu testar mamma sig på att blogga från mobilen utan att det kostar henne något vilket det egentligen gör då hon lägger upp bilder på bloggen från mobilen. Fast denna metod som mamma använder nu är mycket mycket krångligare.


Kvällsol över Kungsholmen



Pusseldagar


Helgen gick från att vara väldigt obokad till att bli ganska full med bland annat ett spontant mycket trevligt besök upp till våra vänner i Gävle under lördagen. Söndagen blev fylld med de vanliga helgsysslorna såsom städning och handling. Sen började en ny vecka med pusslande med hämtningar och lämningar för mamma och pappa. Måndagar är alltid extra jobbiga men ändå roliga för då har Maya simning (typ plask och lek) efter dagis problemet är att den som hämtar och simmar med Maya måste ta sig hem tidigare än den vanliga hämtningstiden. Denna vecka blev även tisdagen en ordentlig pusseldag då mamma och pappa byttes av direkt vid dörren då dagis hade föräldramöte på kvällen. Mamma och Maya hann bara hem och äta efter dagis och sen när pappa kom hem en knapp timme senare skyndade mamma till dagis. Som tur är får vi finbesök av farmor under några dagar nu så Maya får lite ledigt från dagis efter alla långa dagar hon inte varit van vid.

Vi fann i alla fall lite ro i helgen. Mamma och Maya tog en tur ute mellan städning och handling och njöt av det våriga vädret.


Kul att åka rutschkana



Och även att gunga



Städarflickan


Maya var duktig och hjälpte oss att städa igår. Ofta springer hon runt med sin egen dammsugare samtidigt som vi dammsuger men igår var det roligare att torka vardagsrumsbordet med sin egen trasa. Även Mayas gunghäst och delar av golvet blev torkade. Torkningen av bordet fortsatte Maya sedan med nu på kvällen efter hon och pappa kom hem från simningen.


Maya vrider ur trasan lite lätt över bordet



Farmor upp i dagen?



RSS 2.0