Vi glömde ena kameran hos mormor


Nu när vi var hos mormor senast glömde vi vår lilla kamera där, den innehåller flera bilder från när Moa och Edwin med föräldrar var här. Vi får senast kameran när Maya fyller år för då är det ju kalas för Maya. Så vi får vänta till kameran kommer innan vi visar vad vi gjort. Men vi kan avslöja att vi befann oss 130 meter över havet vid ett tillfälle samt att vi var i en väldigt händig persons lekpark.


Här är i alla fall Moa, Maya och Edwin när de pusslar tillsammans



Tjuvstart på tvåårsfirandet


Vi hade ju Mayas kompisar Moa och Edwin med föräldrar här förra helgen och då passade vi på att ha lite minikalas för Maya som ju fyller två år snart. Maya och Moa hjälpte till att baka en kladdkaka som vi hade som tårta och så blåste vi upp lite ballonger.


Kalasdukning med Barbie-tallrikar, Nalle Puh-servetter och elefantmuggar till barnen.
Maya blev jättefachinerad av Barbie när vi var i Finland då hon och farmor läste leksakstidningar




Maya och pappa blåste ut de två ljusen med lite hjälp från Moa



Var är vi och vad gör vi? Just nu sitter v...


1314438237-picsa (MMS)

Var är vi och vad gör vi? Just nu sitter vi i bilen mot Kungsängen efter att ha varit i Nyköping sen i torsdags. Vårt besök förra helgen åkte hem på tisdagen efter flera trevliga dagar där vi hann med lite av varje. Till Nyköping åkte vi mest för att måla om växa-sängen mormor köpt åt Maya. Gissa vilken färg!!! Vi hade även inplanerat att åka ner till Norrköping för att träffa mammas morbror med familj och även mammas moster med familj som kom från Stockholm. I Norrköping skänkte vi gamla grejer till varandra vilket resulterade i en del "nya" leksaker till Maya plus en docksäng och mammas gamla barnkorgstol. Imorrn börjar höstterminen för mamma men pappa och Maya har ännu en ledig vecka kvar. Så snart borde vi komma in i lite rutiner igen.




Söderfjärdshäng


Nu börjar vårt häng på Söderfjärden ta slut imorrn kväll tar vi båten från Åbo hem till Stockholm. När vi kommer hem blir det fullt upp på en gång, vi hinner lagom packa upp och handla mat för med kvällsbåten från Finland kommer Mayas kompisar Moa och Edwin med föräldrar på besök.

Även här har det varit full aktivitet de senaste dagarna, mer än vanligt i alla fall. Farfar tröskar och farmor och pappa turas om att köra säden till torken. Mamma och farmor har suttit vid symaskinerna och sytt om tre gamla tröjor från mamma till kläder till Maya. Och Maya har busat på som vanligt!


Maya tittar på farmor när hon vattnar blommor



Gungar i stortjejsgungan



Häng i gräsmattan som vi kommer sakna när vi kommer hem



Det har blivit många vändor till farmors land för sockerärtor och jordgubbar (såklart) när de ännu fanns kvar



Grillning på villan


I torsdags var det konstens natt inne i Vasa som bjöd på massa aktiviteter i stan. Vi struntade i dessa utan for in till stan och handlade massa grillmat och drog sen till villan. Det var vår sista kväll tillsammans med Jennie som skulle åka hem på lördagmorgonen och mamma, pappa och Maya skulle på bröllopsfest på fredagskvällen. Det var inte så varmt ute men mamma, pappa och Jennie passa i alla fall på att bada och basta när vi ändå var där och så fiskade vi lite också utan napp som tur var!


Vi grillade lite av varje, vilket resulterade i en mycket full grill



Pappa var kvällens grillmästare



Mamma och Jennie lekte med sina systemkameror under kvällen, Maya tog farmors kamera och hade den som telefon



Maya la sig i mammas och pappas säng på villan med farmors telefon och ringde lite "samtal"



"Hallo hallo" sa Maya i telefonen



Tröskningstider


Farfar började tröska i helgen. I förra veckan höll han och pappa på skruva på tröskan. Maya, mamma och farmor gick upp till skogen för att kolla hur det gick. Maya och farmor passa även på att leka i lekstugan som de gjort flera gånger i sommar.


Pappa skruvar på tröskan



Påväg upp till skogen plocka Maya blommor till pappa och farfar



Det är inte ont om röda vinbär däruppe, mycket bär slinker ned i Mayas mage



Maya utanför den gamla lekstugan där hon och farmor dricker kaffe



Mamma fann lite hallon i skogen



Dockan Nina hade också varit med vid skogen och fick åka med Maya i vagnen



Tiden flyger iväg


Tiden har gått mycket snabbt här och nu är det bara få dagar kvar innan vi åker hem. Vi har nu varit här i över tre veckor, men den tiden har gått mycket fort. Vi har nog mest bara varit hemma på Söderfjärden men även gjort utfllykter till villan och bekanta de senaste dagarna. Bilder har vi tagit men har inte funnit tiden att sitta vid datorn eller blogga så särskilt mycket.

Så fort någon sitter vid en dator ska Maya vara med och titta på bilder av delfiner, nästan varje gång berättar hon då om att hon såg delfinen hoppa tillsammans med morfar. Efter delfinerna räknar Maya upp flera andra djur som hon också vill se bilder på.


Kul att kolla på djuren i datorn



Schh, björnen sover!



Bostadsmässan


I fredags tog pappa och mamma bilen upp till Kokkola för att gå på bostadsmässan. Det regnade, mamma fick skoskav och kamerabatteriet dog ganska snabbt. Men husen och lägenheterna var i alla fall värda att se. Här kommer i alla fall tre av bilderna vi tog.





Vi fann en mycket fin utdragbar barnsäng som vi blev smått förälskade i. Efter lite eftersökningar när vi kom hem konstaterade vi att sängen var på tok för dyr. Istället sökte vi fram en annan begagnad variant från ikea via blocket vilken vi skickade iväg mormor att köpa.

När vi kände oss färdig på bostadsmässan drog vi till Nykarleby där pappas kusiner hade födelsedagskalas. Maya och resten från Söderfjärden kom också dit, inklusive Jennie som kommit med flyget på eftermiddagen.



Stundars


I förmiddags var vi en sväng till museibyn Stundars som finns i Solf.


Här syns några av de gamla husen på Stundars



Pappa och Maya tittar på en gammal kvarn



Pappa och Maya sitter på den tomma amfiteatern och klappar händerna



Maya plockade en blomma i gräset



På området fanns det buskar med vildhallon vilket Maya uppskattade och mumsade i sig flera



Maya och mamma tittar på hönorna



På områdets lekplats testade Maya på att vara en Stundars-pojke



Maya klättrar upp till rutchkanan


Maya lyckades även med en bedrift på Stundars som hon hittills vägrat göra... att kissa i buskarna. Sen en månad tillbaka är Maya typ torr hemma när man påminner henne att gå på pottan. När vi var i Nyköping kissa Maya några gånger på en riktig toalett när man höll i en henne. Bland annat när vi var på Kolmården var Maya helt torr trots att hon hade blöja på, hon kissade en gång på toaletten där. Förr har hon inte velat kissa på en stor toalett eller i buskarna då man måste hålla i henne då.



Flera sorters bär och sockerärtor


Åkte till villan i tisdags men stannade bara över en natt, då det ändå skulle bli sämre väder. Fiskandet gick sådär i början, linan trasslade sig ett antal gånger för oss (det är ett antal år sedan mamma och pappa använt ett kastspö) Tillslut fick i alla fall pappa en gädda sent på kvällen, sen tyckte han inte det var så kul att fiska längre då vi enbart ville fiska för skojs skull. Gäddan kasta vi tillbaka i vattnet.

Morgonen efter plockade vi blåbär istället. Fast vår burkhållare var inte så bra för det försvann mer blåbär än vad det kom i burken så vi fick byta. Blåbären tog vi hem för att göra blåbärspaj av och Maya hjälpte farmor att baka.


Maya och farmor bakar



Maya mumsar på bär och sockerärtor på Söderfjärden



Maya tycker bäst om röda bär och sockerärtor gillar hon massor




Drar till villan igen


Nu har vi varit hemma på Söderfjärden sen i torsdags kväll. Mamma och pappa var som sagt iväg på möhippa och svensexa i lördags för våra kompisar som ska gifta sig nu på lördag. Söndagen blev därför en lugn dag då vi varit uppe så sent på lördagskvällen. Igår var vi en sväng till Solf och hälsa på pappas farmor och farfar. På kvällen åkte pappa och mamma till stan och köpte ett kastspö att leka lite med på villan.

Maya sover middag nu och när hon vaknat drar vi till villan. Solen lyser men luften är tyvärr kall!


Maya tyckte hon var mycket fin igår förmiddag när hon hade Jennies gamla klänning på sig som dockan Nina brukar använda



RSS 2.0