Maya är helt slut efter allt shoppande på ...


dsc_0056 (MMS)

Maya är helt slut efter allt shoppande på IKEA :-)




Flyttdags


Det börjar närma sig flyttdags för oss. På fredag går första flyttlasset till Kungsängen! Fram tills dess är det bara att vänta och längta, samt packa, packa och packa. Så därför har det varit segt med uppdateringar och kan bli ännu segare beroende på när vi får Internet i nya lägenheten.

Igår var mamma förbi Ica och hämtade några banankartonger att packa grejer i. Det gick ganska bra för mamma att släpa hem fyra kartonger, en barnvagn och en Maya.







Sen en liten extrabild på pappa och Maya från i lördags:






Varma dagar


De senaste dagarna har mamma och Maya varit ute och njutit av det fina vädret för fullt. På förmiddagarna har vi varit på öppna förskolans sångstund sen har Maya fått mat innan vi gått ut i parken utanför och gungat. Efter gungandet har Maya somnat nästan på direkten i vagnen och sovit 1-2 timmar medan mamma suttit och solat sig.

Maya hälsar:
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§<<<SZ§§§§§§§§§§§§§§§§§           ,.,2311111111111111111111111QQQQQQQQQQQQQQQQQ

Gunga är kul

 

I Vasaparken efter Maya sovit middag klart




Solig måndag


Imorse var Maya och mamma på öppna förskolan på sångstund. Sedan fick Maya mumsa i sig lite mat innan vi gick ut och gungade lite. Maya tyckte det var så kul så hon skrattade. När hon fick komma i vagnen igen var hon så trött att hon somnade bara mamma gick en liten stund. Då kunde mamma sitta i solen, läsa en bok och bara njuta medan Maya sov när vi var i parken. När hon vaknade satte vi oss i skuggan och njöt av det fina vädret och gick inte hem förens på eftermiddagen.


Maya råkade få ett pussmärke på kinden av mamma på morgonen


Maya äter rån och pruttar med munnen


Maya tycker mamma tar lite mycket för mycket kort på henne



Hos mormor


I lördags var det varmt och skönt, nästan som sommar kändes det. Pappa gick upp tidigt på morgonen och åkte iväg med Pelle och Carl på en liten golfrunda. Så Maya, mamma och mormor hade tjejmys på förmiddagen. Mycket mys blev det dock inte för mamma fixade och donade och packade saker som ska med till nya lägenheten.

När golfarna kom hem och Maya vaknat från sin middagslur satt vi ute på mormors baksida och hade picknick på gräsmattan. På eftermiddagen hämtade morfar upp mamma och pappa så vi kunde fixa igång vår bil. Det blev mycket trixande för att få igång bilen som stått avställd i ett garage sen i jul. Batteriet på bilen hade blivit urladdat och handbromsen hade kärvat fast på något sätt så fyra personer lyckades inte skjuta ut bilen så morfar fick ta hjälp av sin bil och bogsera ut vår bil från garaget. Sen fick vi igång bilen med hjälp av morfars bil och några startkablar. Efter det tog mamma och pappa en tur med bilen längs motorvägen för att ladda upp batteriet lite innan de åkte tillbaka hem till Maya som gosade med mormor. När vi packat och var färdiga att åka upp till Stockholm igen startade inte bilen så morfar fick komma och hjälpa till och starta den igen och så fick vi med oss startkablarna i bilen om den skulle fortsätta krångla vilket den sen gjorde dagen efter när vi skulle åka till Bålsta och byta till sommardäck (hade vinterfriktionsdäcken kvar på bilen). I Bålsta fick vi dock batteriet ordentligt laddat då de hade en bilbatteriladdare.


Maya och mormor myser i gräset


Det var så varmt att Maya fick byta ut mössan mot hennes nya solhatt



Lek hos Vendel


Förra måndagen var vi hemma hos Sara och Vendel på mammaträff. Så här söt var Maya när hon lekte med Vendels gym.




Kristihimmelsfärdshelgen


Igår åkte vi till Nyköping för att vara där över långhelgen. På lördag åker vi hem och förhoppningsvis har vi vår bil med oss då så slipper vi åka tåg. Sen ska vi babysimma på söndag som vanligt. Pelles killar Carl och Olof var också i Nyköping under helgen. På kvällen när Maya hade somnat spelade vi en omgång Carcassonne.


Maya sitter mellan de coola grabbarna Olof och Carl


Maya tyckte Olofs tatuering var mycket fin



Maya och mamma är i Vasaparken och njuter ...


1273580059_picsa (MMS)

Maya och mamma är i Vasaparken och njuter av solen.




Lördagen


Efter en lugn morgon i lördags tog familjen pendeln till barkaby för att komma till Mio som finns där. Efter en liten runda inne på Mio kände vi oss säkra på vilken soffa vi vill ha i vår lägenhet. Vi hade nästan redan bestämt oss när vi var på Mio i Nyköping men ville kolla en extra gång innan vi beställde vår soffa. Så nu har vi beställt både en soffa och fåtölj från Mio :) Soffan får vi lagom tills vi flyttar in, men fåtöljen kommer först några veckor senare. Sen tog vi bara en snabb sväng på mediamarkt och bara kikade runt. När vi var färdiga i barkaby tog vi pendeln tillbaka till stan igen. Där träffade vi Jan-Peter med familj och åt middag tillsammans med dem på Pizza Hut. Sen skulle Jan-Peter och Liuba iväg och se Lady Gaga i globen så fick vara barnvakt åt Mischa. Maya tyckte Mischa var helfestlig och skrattade så hon kiknade när han studsade med hennes boll.



I söndags babysimmade vi som vanligt. Maya har börjat haja att hon kan sprattla och plaska och simmar nästan som en fisk när hon är i vattnet. Dock har inte hajat att hålla sig i stången vid kanten riktigt än utan litar på att mamma och pappa håller i henne. På kvällen tog vi tag i den stora högen tvätt vi inte hade orkat tvätta på ett bra tag. Ska bli skönt att flytta och ha tvättmaskin i lägenheten och slippa springa ner till tvättstugan.



Lunch med Nathalie


Idag gick mamma och Maya till stan för att luncha tillsammans med Nathalie. Maya och mamma fick presenter i efterskott, för att mamma fyllt år och Maya blivit sex månader, Maya fick en fin muminbok mm och mamma fick gott te och några böcker med recept :) Mamma hade också köpt paket till Nathalie som fyllde år i april men det glömde hon tyvärr hemma så hon får det nästa gång.

Maya sov först men när hon vakna lekte hon glatt med Nathalie och åt på allt hon kom åt. Nathalie hjälpte mamma med med att fixa lite bra program till hennes nya mobil!!! Ja, mamma har fått en ny mobil! Mammas mobil har varit Mayas favorit bitleksak och tillslut fick mobilen nog och slutade funka. Så det blev bara att köpa en ny mobil till mamma då hon inte ville vara utan någon. Denna ska Maya inte få bita i eller hålla i! Mobilen blev en tidig morsdagspresent till mamma från pappa och Maya :) Det blev en Xperia som har touchscreen och 8 megapixel kamera, mamma har varit avundsjuk på pappas touchscreenmobil sen i julas! Nu måste bara mamma lära sig hur den fungerar, både pappa och Nathalie har hållit på och fixat massa bra inställningar åt henne :)


Maya gosar med Nathalie på kulturhuset och biter på sin nya muminreflex som hon fick. Bilden är tagen med mammas nya mobil!



Bebisträff


Den här veckan har det inte hänt så jättemycket faktiskt. I måndags var vårt schemat fullt, pappa fyllde år, Maya och mamma tog igen ett babysim och sen hade vi besök på kvällen. Men de andra två dagarna har vi inte gjort mycket alls. Maya har inte velat sova på kvällarna så vi har varit ganska trötta här hemma så det har slutat med att Maya har sovit till nästan kl. 11 på dagen de senaste dagarna då hon inte sovit på kvällen eller natten. Därav en stor orsak till att vi inte gjort så mycket för när Maya har vaknat har det varit försent att gå till öppna förskolan då sångstunden där är kl. 10.30. Dock har Maya fortsatt att dra sig bakåt, igår fann mamma henne halvvägs över tröskeln mellan sovrummet och hallen.

Idag har det hänt en hel del här i alla fall. Det var fullt hus. Nästan i alla fall. Vi fick besök av fyra mammor med bebisar från mammagruppen. Det var mycket trevligt och kul att se dem. Flera av dem var riktigt rörliga och ålade/kröp fram på vårt golv. Lite skillnad mot Maya som bara satt och såg på sina kompisar. Maya blev trött av att ha så många vänner på besök så hon somnade och vaknade inte förens efter de hade gått hem.


Maya sitter och väntar på att sina kompisar ska komma och leka med henne. Hon har sin nya body på sig som mamma hitta på Lindex och kunde inte låta bli att köpa då det är Ida (från Emil i Lönneberga) på den som matchar så bra med Mayas filt som farmor har sytt åt henne.


När Maya och mamma skulle fika i köket på eftermiddagen ville mamma testa en ny grej som hon köpt åt Maya från IN THE POCKET BABY. Lite delvis för att hon inte orka hämta matstolen som stod i vardagsrummet. Det är en sorts sele som man kan fasta i en vanlig stol så barnet kan sitta på den utan att falla ned. Selen sitter fastspänd i stolen och har ett band som är runt midjan mm på Maya, fastspänningen syns inte då den är under haklappen på Maya. Tyckte Maya satt riktigt bra på stolen med selen. Det röda är alltså en del av selen som är fastspänd i ryggstödet och under stolen.



Valborgshelgen


Under valborg åkte vi till Nyköping för att titta på brasan där samt umgås med Mayas mormor, morfar, Pelle och gudmor. Därför blev det lite segt i uppdateringen. Mormor var lite barnvakt åt Maya medan mamma och pappa åkte runt till möbelaffärer och spande på soffor. När vi kom tillbaka vaknade Maya som sovit ute i vagnen så vi passade på att gunga lite vid lekplatsen utanför mormor samt rida lite på hästen.





På lördagen fyllde mormors sambo år så vi firade honom med att mumsa på god tårta mormor hade gjort. Vid lunchtid åkte vi till mammas gamla gymnasieskola och fotade Maya i studion där tillsammans med morfar och Mayas gudmor Sofia. Det blev många fina bilder och någon ska nog absolut förstoras upp till vår nya lägenhet. Men det dröjer nog innan vi bestämt oss för vilken bild. Kommer nog upp några stycken på bloggen i framtiden.

Vi fick inte med oss vår bil hem som vi hade hoppats och tänkt. Vi hade inte hunnit kolla upp allt innan vi åkte till Nyköping utan trodde det bara var att ställa igång bilen via nätet på samma sätt som vi ställde av den. Men så lätt var det tydligen inte för transportstyrelsen ville inte koppla samman med vårt föräkringsbolag så de nekade oss att ställa igång bilen innan vi fixat vår försäkring som vi har vilande. Vilket vi inte kunde göra när allt var stängt på 1a maj. Så vi måste prata med försäkringsbolaget och så får vi åka till Nyköping under kristihimmelfärdshelgen igen så kan vi ställa igång bilen då.

Maya har varit grinigare än vanligt den senaste veckan, framförallt på natten. Så mamma och pappa har varit ganska trötta efter att ha vankat en hel del. Men nu tror vi nog vi vet orsaken. Maya håller på att få en till tand. Hon har redan två tänder i nederkäken och de har hon haft sen hon var fem månader. Nu håller en liten tand i överkäken på att komma fram.




Roliga paket


Maya tyckte presentpappret till pappas paket var mycket roliga! Även lådan som innehåll en klockradio var kul att sitta och slå på och att bita på beskrivningen till klockradion var mycket gott!




Hipp hipp hurra!


Idag är det pappas födelsedag!!!!

Idag fyller pappa 25 år och det firade vi här på morgonen med paket och fika. Tårtan får vänta till ikväll då vi får besök av pappas moster med familj från Bålsta. När vi firade imorse fick vi veta att igår kväll fick Maya en ny liten tjejkompis i Finland. Vi hoppade ju lite att hon skulle komma idag men kul att hon har kommit och hoppas vi får träffa henne snart och Mayas andra lilla killkompis som kom för några veckor sedan.


Maya firar sin pappa



RSS 2.0