Badande


Igår badade Maya tillsammans med sina kompisar Moa och Edwin på villan. Idag har vi varit hemma på Söderfjärden, trots att det blåste så mycket, blåste vi upp badpoolen åt Maya. I poolen stannade Maya länge och plaskade och simmade.


Maya, Edwin och Moa badar
på villan



Maya badar i poolen



Imorrn ska Maya vara själv med farmor och farfar hela dagen för mamma och pappa ska iväg från lunch på varsitt håll till sena kvällen!



Vackert väder på villan


Vi har hängt på villan (sommarstugan) sen i tisdags. Vi hade besök på tisdagskvällen av pappas moster och man från Bålsta. När de hade åkt hem och Maya hade somnat tog mamma och pappa ut roddbåten och rodde ett varv runt Båtskär, ön som man ser från vår villa. Efter rodden bastade och badade vi.

Igår onsdag lyste solen fint hela dagen. Vi allihop badade, Maya badade i flera omgångar. Men hon tyckte inte om den dyiga botten så hon ville helst bli buren då hon badade. Vi pumpade upp gummibåten och genast ville Maya sitta i den tillsammans med pappa och ro runt i vattnet. Maya tyckte att de skulle ro till Sverige och hälsa på mormor.

Idag for vi hem till lunch för att lite handling och duschning. Snart ska vi åka tillbaka tillbaka till villan och få besök där av Mayas kompisar Moa och Edwin och deras föräldrar.


Maya tyckte om att plaska i den nya fontänen




Farfar och Maya hade plockat blåbär på ett strå som de gick runt och mumsa på sedan



Farmor och Maya åkte i roddbåten på torra land



Mysigt att ligga i gräset och vila



Farmor och Maya påväg att bada



Maya och pappa rodde i gummibåten där det var mycket grundt, sen satte de på sig flytvästarna



Vår dag på Kolmården!


Här kommer tillslut flera bilder från när vi var på Kolmården. Några har redan hunnit se dem då vi redan framkallat ett par stycken och lagt i vårt fotoalbum.

Maya sov en tidig middagsvila på söndagen då vi skulle åka till Kolmården och fick efter det äta lunch. Morfar och Denise hämtade sedan upp oss vid tolv-tiden för att åka till Kolmården tillsammans. Väl på Kolmården gick vi runt och kollade på alla djuren. Maya passa även på att leka lite i de mindre varianterna av de många lekställningarna som fanns där. I slutet av dagen såg vi delfinshowen, Maya satt still i morfars knä hela tiden den höll på. Här kommer då bilder från vår dag.


Denise, pappa, morfar och Maya framför Kolmårdens entré



Vi såg några söta lodjursungar



Pappa och Maya i Bamses värld



Morfar hade med sitt "lilla" objektiv till sin kamera



Maya och pappa påväg
till barnens djurpark där man får klappa djuren



Maya och mamma titta på kossorna (mamma mu) intill barnens djurpark



Mamma låna morfars kamera för att fota honom och Maya när de titta på getterna



Maya tyckte getterna var lite läskiga, då var det bra att krama morfar



Maya testade på att vara ett lejon



Två elefanter ville ligga i samma lerhög



Aporna tittade vi också på



Flera av sälar såg vi både på berget och några som simma i vattnet



Tigrarna var de sista djuren vi kollade på



Maya tyckte tigrarna var fina



Vi avslutade Kolmårdbesöket med att Maya fick ett giraff-diadem



Häng på Söderfjärden


Sen vi kom till Finland har vi redan hunnit träffa flera bekanta. Igår kväll träffade Maya några av sina kompisar och käkade röda vinbär. Senare på kvällen kom farmors moster med man in och sa hej. Idag kom pappas faster och kusin på ett snabbt besök. Efter det tog vi en tur till pappas mormor Hjördis i Pörtom. Där stannade vi på middag och fika fram tills det var dags för Maya att sova.


Maya tittar på några hästar på Söderfjärden



Elin och Maya mumsar på röda vinbär



Hemma hos Hjördis fanns det massa kul leksaker, Maya sjunger "bä bä" i micen



Kan ni se Maya?


Båtresan till Finland gick mycket bra samt bilresan upp till Söderfjärden. Maya hade mycket kul på båtens knatteland, populärast var bollhavet och det allmänna lekrummet med åkbilar. Bollhavet var mycket kul att hoppa ned i från kanten om och om igen.


Ser ni Maya nere i bollhavet?



Imorrn blir en båtdag!


Imorrn bitti hoppar vi på båten till Finland. Allt är packat och klart så snart ska vi lägga oss då vi måste åka hemifrån vid sex-tiden imorrn bitti.

Sofia jobbade denna vecka så hon har bott hos oss men trots det hann vi inte ses så mycket då både vi och hon var iväg till och från under veckan. Igår och ikväll har vi i alla fall ätit middag tillsammans. Efter middagen idag drog Maya, mamma och pappa iväg till mammas kusin Sara och hennes kille Aman för att ses över en fika vilket var mycket trevligt.


Imorrn ska vi leka järnet på viking-färjan!



Gallrade böcker


Idag gjorde vi värsta kapet på biblioteket! Vi fick dessa fyra gallrade barnböcker för enbart 20 kr!


Maya fick en helt egen "Mamma Mu"-bok

De andra böckerna var också mycket populära. Mycket kul med "nya" böcker

Vi är hemma i Kungsängen nu. Kom hem igår. Resterande dagar till lördag morgon ska vi ta oss an att packa upp och tvätta det vi haft i Nyköping. Sen ska vi få till en lagom packning av det vi behöver hemifrån i Finland som vi åker till på lördag alltså. Ikväll var vi flickor och träffa Nathalie medan pappa träffade Robban och Jan-Peter.

Och bilderna från Kolmården är på G!



Cirkus på mormors baksida!


Imorse var det en cirkus på mormors baksida! De måste ha kommit tidigt tidigt på morgonen eller under natten med sina många bilar. På förmiddagen höll de på att resa tälten. När cirkusen höll igång senare på kvällen gick Maya, mamma och mormor närmare för att se om vi såg några djur vilket vi gjorde. De hade sin hage närmast fotbollsplanen så där kunde vi stå och kika på kamelerna, lamorna, zebrorna m.m. Vi har även sett andra djur idag då vi var på utflykt med morfar och Denise till Kolmården, bilder från det kommer senare...


Mormor och Maya påväg att spana på cirkusen




Bakom staketen kunde vi se cirkusdjuren mycket bra




Efter vi tittat på cirkusdjuren ville Maya gunga.



Igår kom pappa också äntligen till Nyköping!


Maya som hade saknat pappa blev mycket glad när han kom till mormor på lördageftermiddagen. Han hade stannat hemma lite längre på dagen än tänkt då han behövde bekämpa lite av våra ovälkomna gäster: mjölbaggarna.

Maya och pappa hoppar studsmatta tillsammans

 

 

Efter kvällsmaten gick Maya, pappa och mamma ut på fotbollsplanen utanför mormors gård och sparkade lite boll

 

 

Pappa gjorde mål i det amerikanska fotbollsmålet...




En historisk torsdag för mamma!


I torsdags fick mamma en hel del egentid med kompisarna Sofia och Felicia som också var en sväng i Nyköping. Vi sågs först på eftermiddagen inne i stan och gick med på en historisk dramtiserad vandring längs ån. Efter det gick mamma hem igen och gosade med Maya. Mamma slängde även i sig en snabb kvällsmat och sen kom morfar och mötte upp mamma och Maya för att promenera till det gamla slottet. Där såg vi teaterminglet till Nyköpings Gästabud. Maya tyckte det var kul att titta på hästarna tillsammans med morfar. Mamma fick en biljett till gästabudet och lämnade sedan morfar och Maya ensamna för att gå in till borggården där det spelas tillsammas med sina kompisar.


Den historiska vandringen längs ån började med en portal till det gamla Nyköping




Nyköpings gästabud på borggården




Mammas kompis Jerk var med i gästabudet och spelade bland annat Magnus Birgersson.



Lite från Nyköping


Vi gör inte så mycket här utan vilar mest och tar det lungt. Maya har lekt mycket på mormors gård och med grannbarnen när de varit ute. Idag var vi in till stan en sväng och fikade och var vi till biblioteket där vi låna två "Mamma Mu"-böcker. Maya har tjatat om "Mamma Mu" sen det var en bild på henne i tidningen i söndags. Vi köpte även ett "Mamma Mu"-vykort till Maya som hon tyckte var mycket fin, om det säger hon "Mamma cykla mu" då det även är en cykel med på bilden. På kvällen var vi en sväng ned till hamnen och kolla på veteranbilar.


Vid mormors hus har de sprängt bort ett berg och ska bygga bostäder där istället



När solen lyste igår eftermiddag passa Maya på att bada i mormors pool



Även i hamnen ska det byggas bostäder i den gamla silon när halva blivit bortriven




Andra sidan av hamnen ser mycket trevligare ut




Några veteranbilar



Maya och mormor spanar in en and



Resten av sommaren bor vi i hus...


...nästan.

Nu i eftermiddags kom Maya, mamma och mormor till Nyköping. Vi åkte hemifrån imorse efter pappa åkt till jobbet, han jobbar ännu en vecka innan han också kommer hit en sväng. Vi tog en utflykt till Eskilstuna innan vi åkte till Nyköping för att besöka mammas mormor och morfars grav. Vi passa även på att äta lite lunch i köpcentret intill parken zoo innan vi åkte till Nyköping.

Vi stannar i Nyköping till mitten av nästa vecka. Då åker vi hem till Kungsängen, tvättar, packar och drar vidare med finlandsfärjan till farmor och farfar.


Maya tyckte bäcken och dammen med vatten på kyrkogården var mycket fin




Hemma hos mormor fanns det massa smultron som jordgubbsälskaren Maya mumsa i sig glatt




Smultron och mormors hus




Smultron i massor



Vår helg


I helgen kom mormor hit med tåg för att hämta sin bil och så åkte mamma och Maya med henne hem idag. Vi fick även besök av morfar och Denise på lördagkvällen. På söndagseftermiddagen åkte vi en tur till Sundbyberg för att träffa Andreas och Ellen.


Solen strålade på lördagen så vi drog ned till Lillsjön och badade. Och så käkade vi glass. Maya fick en egen!




På lördagkvällen ville Maya ha sina Liverpool-kläder på sig när morfar var på besök.



Vi letade fram Mayas babyskydd på söndagen som Andreas och Ellen ska låna. Mayas docka fick sitta i babyskyddet lite och bli vaggad.




Vi var en sväng till en lekpark när vi var i Sundbyberg och Maya passa på att gunga



Fredagmorgon vid stranden


Kl. 10 en fredagmorgon är det bara barnfamiljer och pensionärer vid stranden! Himlen var blå och solen strålade på morgonen. Först var mamma och Maya en vända till lekparken men det var så varmt så vi gick in igen och packa badkläder och frukt för att cykla ned till stranden. Där mumsa vi först frukt och sen badade vi båda två.


I en solig sandlåda




I några buskar gömde sig några röda vinbär intill lekparken



Maya snurrade några varv på snurrgungan



Felicia var inte med oss och badade idag utan bilden är ifrån i onsdags när hon hälsade på. Då var det också bra väder så vi passa på att ha picnic vid stranden så Maya fick bada.



Målaren och bilköraren


Igår på öppna förskolan fick Maya måla med fingerfärger. Det blev två fina teckningar som vi ska hämta upp imorrn. Pappa var iväg med Jimmy på golf igår kväll så mamma, Sofia och Maya hade tjejkväll. När Maya hade somnat såg mamma och Sofia på The King's Speech som mamma och Maya hade varit iväg och hyrt. När vi ändå var vid affären passa vi på att leka i lekparken med bilen.


Maya målar på öppna förskolan



Maya kör bilen i lekparken



Åkbil och gudmorsbesök!


När pappa kom hem igår hade han och Jan-Peter med sig en åkbil till Maya som Mischa hade när han var liten. Maya blev mycket glad över bilen och körde på den direkt. Tyvärr råkade hon ramla med bilen när hon körde med den inne senare på kväll och vill inte riktigt sitta på den längre. Men Maya gillar att bära runt på bilen oc trycka på tutan, idag har hennes docka fått åka på bilen.

Som sagt så fick vi en inneboende igår vilken var Mayas gudmor Sofia. Hon ska sommarjobba på posten i Bro bredvid Kungsängen denna vecka och några andra veckor när vi är bortresta.


Maya när hon åkte rutchkana igår




Maya åker på sin bil som hon fått av Mischa



Sofia och mamma i vår soffa ikväll



Mulen söndag


Igår hade vi en hemmadag, åkte till Barkarby en sväng på kvällen och åt kvällsmat där så slapp vi laga mat. Sen åkte vi till willys i Bro och handlade lite mat på vägen hem. Där hittade vi bland annat en malaxlimpa som fick följa med oss hem. Som även Marina och Andreas har upptäckt så finns malaxlimpa inte bara i Finland utan även på willys i Sverige.

Idag tog mamma en vända med dammsugaren i lägenheten på morgonen medan pappa och Maya pusslade. Sen blev pappa upphämtad av Jan-Peter och Liuba för att hjälpa dom att flytta grejer från Liubas Uppsala-lägenhet. Mamma och Maya har än så länge bara hängt inne. Maya sov middag fram tills nu så snart är det dags för mellis.

När pappa kommit hem ska vi ta det lugnt resten av kvällen och invänta vår inneboende gäst som kommer ikväll!


Här kommer några bilder på det japanska körsbärsträdet utanför vår balkong som blommade så fint i maj.










Ovälkomna gäster...


Inte så mycket har hänt här de senaste dagarna förutom att vi har haft ovälkomna gäster i skafferiet....

Därför har vi ägnat de senaste dagarna till köksstädning samt varit en sväng till IKEA och köpt massa förvaringsburkar samt lite annat nödvändigt! Igår kväll var vi iväg till lillsjön igen så Maya fick bada vilket gjorde henne mycket glad. Idag har vädret växlat mellan moln, sol och regn!


När vi skulle ut på eftermiddagen störtregnade det. Maya fick på sig hela regnstället. Mamma struntade i sina regnbyxor vilket hon fick ångra för det regnade mycket!



Pappa löser sudoku och Maya pusslar i kvällssolen på balkongen



Mayas pusselbok som hon tycker mycket om
Sen i påskas har Maya kunnat lägga sexbitars-pussel själv utan hjälp



RSS 2.0