Mors dag!


Idag är det mors dag i Sverige! Igår tjuvfirade vi mormor med lite presenter. Men idag blev mamma firad av Maya och pappa som hade gömt ett paket hemma, då pappa inte kommer hem från Spanien förens imorrn. Nu ska mamma i alla fall njuta av sina presenter bara Maya vill somna!





Mors dag!


Idag är det mors dag i Sverige! Igår tjuvfirade vi mormor med lite presenter. Men idag blev mamma firad av Maya och pappa som hade gömt ett paket hemma, då pappa inte kommer hem från Spanien förens imorrn. Nu ska mamma i alla fall njuta av sina presenter bara Maya vill somna!




Fika i parken


Idag fick mamma egentid på förmiddagen, först hade hon tid hos frisören för att få topparna klippta och sen drog hon en vända på stan i Nyköping för lite shopping till Spanien! Efter Mayas middagsvila kom även Andreas och Ellen till mormor för att stanna över natten. Vi gick ut till en närliggande lekpark och hade picnic. Morfar kom också dit och fikade med oss.


Fika i lekparken



Morfar hade med ett helt paket majskrokar till Maya som han köpt till Maya när hon hälsa på honom sist



Vi lekte "näsor" från lönnen också



I Nyköping


Nu är vi i Nyköping igen! Efter mamma kom hem från tentan packa vi ihop oss och åkte hem till mormor för att vara där över helgen då pappa ändå är i Spanien. Kom till Nyköping på eftermiddagen, lekte ute i mormors lekpark lite annars tog vi det mest lugnt inne för det regnade till och från under dagen. Maya ritade också lite i mormors tidning med sina kritor.


Pelle och Maya busar med mormor



Maya springer och jagar mormor
"Pinga" säger Maya, det är väldigt poppis nu!



Sen sprang de tillbaka



Maya hälsade på en snigel som hängde på gräsmattan



Mamma byggde sen ett mycket fint sandslott i sandlådan



Hon fuskade inte alls...
(Sofia: ironi alltså ;), var till Arnö och lämna tillbaka retorikboken till din pappa ikväll!)



Planeringsdagar på dagis


Idag och imorrn har de planeringsdagar på dagis, det betyder att dagis är stängt idag och imorrn. Idag hade mamma inget annat förutom hemmaplugg så hon kunde vara hemma med Maya. Men imorrn kan mamma inte vara hemma utan måste vara i skolan och skriva tenta! Inte heller pappa kan vara hemma med Maya imorrn för han ska åka på en konferansresa till Spanien med jobbet (till samma lilla by vi ska åka till med mormor nästa lördag!). Därför fick vi kalla in backup för imorrn á la mormor. Hon sitter nu på pendeln påväg hit och mamma ska snart hämta upp henne vid stationen.

Vad gjorde mamma och Maya idag då? Det gamla vanliga såklart! Hängde i lekparken! Vi tog cykeln till lekparken på förmiddagen och lekte där till lunch. Sen hängde vi inne tills vi gick ut och mötte pappa när han kom från jobbet.


Maya cyklar på sin trehjuling




Mums med yoghurt tycker Maya



Såhär ser man ut när man dricker yoghurten utan pipen på pipmuggen



Hemmahelg


I helgen hade vi vår sista hemmahelg på några veckor, om det går som planerat och inga askmoln kommer ivägen...

Ovetandes om askmolnet passade vi därför på att bara vara hemma och njuta i helgen. På lördagförmiddagen cyklade vi alla tre iväg för att testa lite andra lekparker här i Kungsängen. På eftermiddagen gick mamma och Maya ut till en närliggande lekpark i det blåsiga vädret och njöt av solen medan pappa städade hemma.


Det är kul att leka med gruset i lekparken



Maya i lekparken


På söndagen drog pappa iväg tidig för att spela golf utanför Uppsala tillsammans med Andreas från Gävle. Mamma och Maya tog det lugnt, hängde en stund i lekparken och tvättade lite kläder. Pappa kom hem när Maya sov middag och efter mellis gick vi ut alla tre en stund till och lekte i lekparken.


När mamma fyllde tvättmaskinen tog Maya på sig sina stövlar själv



Utelek och cykeltur


Efter dagis igår passade mamma och Maya på att leka lite i lekparken innan det var dags att gå in och fixa maten. Sandlådan hade blivit påfylld så den nästan svämmade över.


Massa sand i sandlådan



Mamma ställde upp kameran med självutlösaren så hon också hamnade med på bild när hon gjorde mumin-kakor


Efter kvällsmaten gick vi ut och tog med Mayas cykel så hon fick testa den lite mer. Maya fick träna på hur man trampar, men cykeln gick enbart framåt med mammas eller pappas hjälp. Vi tog oss i alla fall till närmaste lekpark och hängde där en stund.


Fin trehjuling och fin tjej



Förskolans dag


Idag hade de förskolans dag på dagis. De barn som ville fick klä ut sig i Astrid Lindgren-tema, Maya gjorde det inte, men några barn var utklädda till Pippi och Emil. Föräldrarna fick komma och lyssna på sång samt fika på eftermiddagen. Mamma kom till dagis strax efter tre. Först lekte vi lite på lilla gården tillsammans med kompisarna som inte blivit hämtade än, sen gick vi vidare till stora gården där det vankades sång. Maya satt med de andra barn och sjöng nästan med. Efter sången busade Maya massor på gården och hade knappt tid för nått fika men tillslut slank det ned först lite macka och gurka och sen även lite äppelkaka.


Maya tycker mycket om att åka på bobbycaren på dagis



Stora bollen på stora gården var mycket kul att leka med

Igår var det både mormors dag och Mayas dag. Mormor fyllde år och Maya blev 20 månader igår!



Fortfarande inget nytt under solen!


Ännu en dag i lekparken efter dagis för mamma och Maya. Vi plocka bara upp hinken och spaden och gick till närmaste lekparken.


Kul att gunga på snurrgungan



Hockey vs symaskin


Igår var till Bålsta för att hämta pappas kusins gamla trehjuling som Maya får låna. Maya är ännu lite kort så hon nådde varken ned till marken eller till pedalerna när hon satt på cykeln men det var ganska nära. Maya lyckades i alla fall skjuta sig lite framåt när hon satt på cykeln. Det var inte särskilt bra väder så det blev knappt något cyklande igår, enbart lite testande på altanen hos pappas moster.

Senare på kvällen var det en sån där hockey-final på tv. Räcker väl att säga att pappa tittade på tv och mamma gjorde det inte. Mamma umgicks istället med en kär gammal vän... hennes symaskin! Sydde om en gammal klänning i hopp om att tycka bättre om den.


Pappa hade en öl som sällskap framför hockeyn



Mammas fina gamla symaskin



Shoppingtrip och utelek


Idag tog vi en trip till Barkarby på förmiddagen. Mamma ville ha en ny smidigare kameraväska i tidig morsdag-present så det fick hon. Vi hade även tröttnat på vår trådlösa router som hela tiden hänger så vi köpte även en ny sådan. Vi inhandlade även nya skor till alla i familjen på skopunkten där man får var tredje skopar gratis! Sen tog vi en lunch på Max (hade med mat till Maya fast hon fick smaka lite pommes!). På eftermiddagen gick vi alla tre ut till lekparken och kameran var med i sin nya kameraväska.

Här kommer lite bilder från vår dag ute i solen:


Pappa och Maya i sandlådan.
Maya hitta en fin keps på kappahl som hon fick idag.



Mayas traktor fick följa med ut till sandlådan idag




När Maya gungade försökte mamma ta lite coola foton på äppelträdet bredvid som blommade




Kul att gunga tycker Maya




Medan pappa och Maya cyklade på cykelkarusellen satt mamma och njöt i solen med sin nya kameraväska




Maya tränar på att cykla till hon får sin trehjuling
som vi ska åka och hämta i Bålsta



Fin tjej cyklar, fast hon nådde inte ned till pedalerna




Mamma och Maya cyklar i karusellen ur ett grodperspektiv
Maya har tur som har en cykelkarusell i en lekpark i närheten. Mamma fick bara åka i en sån cykelkarusell när hon var i Mariehamn som finns mitt i centrum. Det fanns i alla fall en sån där när mamma var liten.



Locka-Fia


Det är inte för intet som mormor kallar Maya för Locka-Fia


Lockar i håret


I fredags var Maya och mamma hemma och gosade. På förmiddagen promenerade vi in till Kungsängen och lekte i en park där. På eftermiddagen började det regna så då var vi inne istället och körde "Björnen sover"-maraton, vi låg ner på golvet och sjöng sången massa gånger.


"Björnen sover..."



Det pratas bilar!


Här hemma pratas det väldigt mycket om bilar just nu som ju är Mayas favorit. Dock tror vi att Maya säger bil om allt på hjul typ, dvs även traktorer och cyklar.

Här kommer en konversation mellan mamma och Maya vid melliset i söndags:

Maya: -Maya åka bilen
Mamma: -Ska Maya åka bilen?
Maya: -Pappa åka bilen
Mamma: -Ska pappa och Maya åka bilen?
Maya: -Aa a
Mamma: -Vart ska ni åka då?
Maya: -Nina (dockan hos farmor och farfar)
Mamma: -Jaha, ska ni åka till Nina
Maya: -Faffa (farfar eller farmor)

Maya tycker alltså att hon och pappa ska ta bilen och åka och hälsa på Nina och farfar!



Pippi-tofsar


Igår var Maya hemma från dagis sista dagen för hennes ögoninflamation. Pappa var hemma med Maya för mamma behövde vara i skolan. De var ute hela förmiddagen och busade i lekparken. Sen visade det sig att mamma fick sluta redan innan lunch så det blev en kort dag för henne. På eftermiddagen var vi ute alla tre och busade i lekparken till middagsdags. Det var mycket varmt ute så Maya fick bada för att svalka av sig på kvällen. Vilket hon även gjorde ikväll då det nästan var ännu varmare idag.

Idag var Maya som sagt på dagis. Mamma tyckte Maya skulle ha håret i pippi-tofsar men det tyckte inte Maya. Tofsarna fick i alla fall sitta i medan mamma fotade Maya.


Söt tjej i pippi-tofsar



Efter badningen ikväll fick Maya ta på sig en klänning som mormor kanske känner igen... Eller?


Det blev inga bättre bilder på klänningen för efter nästa kort sa Maya "bajs" och det blev blött på golvet sekunden senare...
Ej brunt! Ibland säger hon till så man hinner till pottan med eller utan blöja på.



Mors dag i Finland igår!


Publiserade detta inlägg igår men det kom tydligen inte upp på bloggen! Här är det med lite justeringar!

Vi kom hem vid 15-tiden igår från Nyköping. Vi körde hem via Arlanda och lämnade Pelle där som skulle till Brasilien på en arbetsresa. I Nyköping njöt vi av det fina men en aning blåsiga vädret. På lördagen var vi ute hela förmiddagen, vi började i mormors lilla lekpark men tog sen en sväng förbi och lekte på gården till det närliggande dagiset för att sen gå tillbaka och leka i mormors lekpark. Mormors förening har investerat i en studsmatta som Maya hoppade i. Sen fick Maya arbeta lite genom att klippa mormors gräsmatta med en leksaksgräsklippare.


Maya och mormor spanar på ett av Mayas favoritdjur



Det var en kråka som hade landat på mormors tomt, eller "wiwi" som Maya säger



Vi lånade in leksaksgräsklipparen från gården till mormors tomt så Maya fick klippa gräset lite



Kul att klippa gräset!


När Maya sov middag drog pappa och mamma iväg till till Buskhyttan för att se musikalen Grease som morfars jobb anordnade. Morfar skötte ljuset under föreställningen och sa även några radioröstrepliker. Annars var det inga vi kände som var med i musikalen, det var ungdomar ifrån Buskhyttan. Mayas och mammas doppräst var där så honom hälsade vi på.


På scenen hade de en äkta veteranbil!

När vi kom tillbaka till mormor hade Maya busat massor med mormor och Pelle. Till kvällsmat blev vi bjudna på grillat och potatisgratäng och sen tog vi det lugnt resten av kvällen.



När mamma och pappa var borta hoppa Maya massa studsmatta!


Igår söndag på förmiddagen gick vi över till morfar en sväng så Maya också skulle få träffa honom lite också. Han hade ju varit upptagen med musikalen hela lördagen.

Igår var det som sagt morsdag i Finland, det firade vi genom att ringa farmor och gratta henne! Grattis i efterskott då alla mammor i Finland!



I Nyköping


Vi har åkt till Nyköping för att vara där under helgen. Vi har hört att det ska bli fint väder i helgen och hoppas på att det är sant så vi får njuta lite av solen.

Idag har Maya varit hemma från dagis tillsammans med mamma, hon har antagligen ögoninflamation på gång. Men så länge man inte petar sig i ögonen är det ju inte smittsamt... På förmiddagen var vi ute i lekparken och busade. När vi kom in somnade Maya i soffan framför bolibompa medan mamma gjorde lunchen. Sen hängde vi inne tills innan pappa kom hem, då gick vi ut och väntade på honom. Vi sparkade lite boll och så provade Maya sin nya fleecejacka.


Maya gör Lilla My-kakor i sandlådan



Maya säger "Mymy" och pekar på mössan



Vi åkte även  rutchkana i lekparken



Sötnosen somnade i soffan



Maya sparkar boll i nya jackan



Så blev gardinerna!


När vi var i Finland så inhandlade vi tyg till gardiner till Mayas rum och det blev även tyg till nya gardiner till köket. Ej inhandlat i Malax, hittade dess i Vasa. Farmor var snäll och sydde större delen av våra nya fina gardiner. Gardinerna i Mayas rum och hennes hyllor hade vi fått upp innan gästerna kom i lördags. Den nya köksgardinen kom upp först i måndags.


Mayas nya gardin




På ena hyllan i Mayas rum finns bild på hennes dagiskompisar, hennes egen bok och en bild på hennes kompis Elin



Så ser Mayas rum ut när vi blev klara med möbleringen och flyttade tillbaka hennes säng också



Köksgardinen blev såhär!



Snö på pappas födelsedag!


Ja, det blev alltså att det var snö på både mammas och pappas födelsedagar i år. När vi tittade ut i morse snöade det för fullt.


Mamma och Maya sjöng för pappa imorse och gav honom paketen på sängen. Maya som hade haft lite feber under natten och sov i mammas och pappas säng men vaknade till och blev pigg när mamma kom in paketen och ballonger som det stod Tobias på! Pappa fick bland annat ett golfspel till playstationet som han önskat sig och en laddare till våra spelkontroller. Så nu ska pappa spela golf resten av kvällen och mamma får titta på ;)



Valborg och utemöbler


Valborg firade vi inte vid någon brasa men glada var vi ändå för vi hade fint besök. Mayas farbror med familj kom på besök för att fira pappa som fyller år på tisdag. Pappa fick frågespelet Buzz till vårt playstation. Vi bjöd på cheesecake till fika och senare på kvällen tacos. Maya och Mischa busade runt massor med Mayas bilar och lego främst!

Innan gästerna kom igår tog pappa en sväng och inhandlade balkongmöbler som vi hade varit och spanat på dagen innan. Det blev ett set med soffa, bord och två fåtöljer. Möblerna var packeterade så bra så de fick plats i vår bil när pappa var ensam. Dock hann vi inte skruva upp möblerna innan gästerna kom. Istället så tog vi oss an det idag men det tog så lång tid att vi bara orkade skruva upp soffan och bordet. Pappa fixade soffan och sen skruvade vi upp bordet alla tre tillsammans. Maya tycker om att hjälpa till med att skruva. Hon är nöjd när hon får hålla i en mejsel och pilla lite här och där.


Skruva skruva!



Maya funderar var hon ska skruva



Jordgubbe


I FInland fick Maya en ny mössa som pappas mormor har stickat åt henne. Den hade Maya på sig i torsdags när vi var i lekparken efter dagis.


Gungar på dinosaurien i nya mössan



Fanns massa sandleksaker i sandlådan som vi lånade då vi inte hade med våra




RSS 2.0