Snö på mammas födelsedag!


Idag är det ju som sagt mammas födelsedag! Imorse fick mamma paket och sång på sängen av pappa och Maya. Maya ville först helst sova vidare men när hon såg paketen blev hon direkt klarvaken och var inte sen med att hjälpa mamma genom att slita sönder presentpappret. Några saker som mamma fick var bordsknivar, taklampa till hallen och ett träningspel till playstationet.

Mamma vill tacka så jättemycket för alla gratulationer!


Imorse när vi vaknade hade det kommit ett tunt lager snö överallt. Men den nya snön hade försvunnit på eftermiddagen så nu är det bara snövallarna kvar!



På kvällen testade vi varsin omgång av träningsspelet efter Maya hade lagt sig.



Spelet mäter både brända kalorier och pulsen!



Kalas


Idag var det som sagt kalas för mamma som fyller år imorrn! Mamma fick flera finfina paket; tårtspadar och ett tårtfat med lock som mamma önskat sig redan i julklapp. Hon fick även en fin sjal och playstation move (rörelsekontroller som wii typ) och två spel till det.


Vi bakade en kalastårta med bland annat maräng och citronkräm och sen vit choklad och nonstop på toppen.




Kalaset till ära hade Maya en fin klänning på sig




Mamma och Maya påväg till köket för att äta fika, morfar tittar på i bakgrunden




När alla gästerna hade åkt hem tog Maya på sig sina gummistövlar, mössa och dagisväska, hon bar runt på kassen med presentpapper och vinkade.




Fina dagisväskan!




Senare la sig Maya och pappa på soffan och kollade i vårt fotoalbum



Årets cykelpremiär!


I torsdags så premiärcyklade mamma och Maya till dagis för i år. Det gick mycket snabbt och smidigt! När vi kom hem ville inte Maya ta av sig hjälmen när vi skulle leka ute men hon ville inte cykla mer så hon fick ha hjälmen på sig i lekparken. Tror Maya annars tyckte det var kul att cykla för när vi har lekt ute sen dess har Maya gått fram till mammas cykel och velat sitta i sin cykelsadeln.


Åka rutschkana



Kul att gräva i gruset

Eftersom det var våffeldagen igår så gjorde mamma och Maya våfflor efter dagis och åt dem med vispgrädde och blåbär som farmor har plockat, pappa var på afterwork. Maya mumsade bara på blåbären och struntade i våfflorna, sen började hon bli gnällig för hon hade fått lite feber så mamma och Maya satte sig i soffan och myste. Sen kom mormor och fick krama Maya lite innan hon skulle sova. Mormor ville ha sällskap så hon stannar ända till imorrn då även morfar, Andreas och Ellen kommer för då blir det kalas för mamma som fyller år på måndag! Imorse mådde Maya bättre och har lekt ute med mormor på förmiddagen medan mamma och pappa handlade.



Inget nytt under solen!


I onsdags var mamma och Maya lediga. På förmiddagen var vi ute och det var så varmt så Maya kunde ha på sig sina vår/höstkläder, allt passade fortfarande perfekt.


Vi lekte i sandlådan som helt har kommit fram från snön och så åkte vi rutschkana




På eftermiddagen satt Maya och dockan Bibbi på pottan tillsammans. Den gröna inhandlades som reservpotta från IKEA förra veckan för en tjuga.



Mini-röris


På tisdagar har de mini-röris på dagis så därför passade det perfekt att inviga de nya träningskläderna trots att de ännu är lite stora men de sitter ändå passligt på Maya.


Träningskläder och tofs i håret hade Maya idag
(Det är inte glass i burken utan Maya har sina klossar däri)


Maya har blivit jätteduktig på att säga "Maya" och man får lura henne att säga Maya för att få hennes uppmärksamhet ibland när man ska fota!




Ännu ett vårtecken såg vi idag



18-månaderskontroll på BVC


Igår hade Maya sin 18-månaderskontroll på BVC. Hon har inte varit där sen 1-årskontrollen så det var kul att få veta exakt hur mycket hon har växt sen sist, för växt det har hon. Hon har gått upp i vikt och väger nu 12 kilo och på längden är hon nu 82.5 cm. Maya fick bland annat visa upp att hon kunde bygga klosstorn, rita med krita och leka med en boll på BVC och sköterskan tyckte Maya var jätteduktig. Vi skulle vara där under Mayas sovstund så Maya fick äta och sova tidigare så därför hann vi bara leka ute en kort stund ute på förmiddagen men det var kul ändå att gå runt i vattenpölarna tyckte Maya.


Maya säger "Maya"




Kul att gå i vattenpölen



Bilbana


I igår morse tog vi oss iväg till IKEA. Vi kom dit precis innan de öppnade så vi fick en mycket bra plats på parkeringen. Vi tog det lugnt genom varuhuset, skulle inte handla nått stort utan bara en matta till Maya och lite ramar till dagisfotona, dvs gruppbilden och bilden på Maya. Tyvärr var det nått strul vid kassorna så det blev en del köande, Maya busade runt i sällskap med mamma eller pappa medan vi väntade.


Bilbanemattan till biltoken Maya blev det från IKEA!




Brum brum



18-månaderstjejen


I fredags blev Maya hela 18 månader! Ett och ett halvt år! Vår tjej har blivit så stor!

Maya hade fått ett grattiskort från farmor och farfar i veckan och hade ett gömt paket som hon fick på fredagsmorgonen som också var från farmor och farfar, en träningsdress från addidas var det. Mamma var ledig från skolan så Maya fick också vara ledig ifrån dagis. När Maya sov kom det ett paket med posten från gudmor Sofia, det var en bok med kultbilar. Den tyckte Maya mycket om, när hon såg den sa hon "bilen"!  Pappa hade också en fin present till Maya, tre fina bilar att leka med, men en tappa mamma i golvet så den gick sönder! Maya är inne i en bilperiod just nu och tycker mycket om att leka och titta på bilar.


Maya lekte även bil i tågbane-lådan i fredags



Hemma i veckan


I måndags kväll fick Maya lite feber och hade det ännu på tisdagsmorgonen. Så därför var Maya hemma hemma i tisdags och onsdags från dagis tillsammans med mamma. På tisdagen myste vi inne men på onsdagen gick vi ut och hade mycket kul i lekparken.


Testade att sätta upp Mayas hår i en tofs!




Maya sadlade om från spärrvakt och blev sjökapten istället!



Våren är påväg


Nu börjar det kännas som att våren är påväg! Efter dagis idag premiärlekte vi i sandlådan för i år, sandlådan har äntligen kommit fram under all snö. Sanden var fortfarande ganska frusen men vi kunde i alla fall göra några sandkakor. Vi såg även några snödroppar när vi var ute idag.


I sandlådan



Vårtecken, några snödroppar!



Trippelt med besök


I helgen har vi haft tre oplanerade besök!

Först på lördageftermiddagen kom morfar på en fika efter att ha varit en sväng på IKEA. Därifrån hade han med sig lite sandleksaker och två handdockor till Maya. Kort efter att morfar åkte kom Andreas, Marina och deras hund Yatzi på besök. De stannade på kvällsmat och så spelade vi "Ticket to Ride" framför melodifestivalen, Marina vann!

Idag kom mormor hit på en snabb visit runt lunch. Hon hade skjutsat upp Andreas och Ellen till Stockholm efter att de kom med flyget från Berlin till Skavsta. Mormor hade också en present till Maya som ju blir 18 månader nästa vecka, ett och ett halvt år alltså. Maya fick ett prinsesstält som mormor hittat på rea. Maya tyckte det var väldigt kul att vara i tältet och skulle helst sitta där med mormor hela tiden. Dockorna fick flytta in i tältet så nu har de ett bra ställe att sova på.


Fina prinsesstältet!



Maya och mormor busar i tältet



Golden hits


I torsdags kväll fick mamma en oplanerad utekväll. En klasskompis till mamma vann två gratisbiljetter till radiokanalen Lugna favoriters 15-årsjubileum på Golden hits inne i stan och hon bjöd med mamma! Det bjöds på en trerätters dinnershow med mycket bra musik.


Till förrätt var det sellerirotsoppa. Till huvudrätt var det oxfilé och klyftpotatis, men mamma som inte äter kött fick fylld paprika samt bröd med bönor.



Detta fick vi till efterrätt



Till efterrätten fick vi te, det bjöds på vin till maten och så fick vi extra drinkbiljetter men de gav vi bort då vi kände oss klara för kvällen när showen var slut.



Spärrvakten


När vi är ute tycker Maya om att stå vid grinden till parkeringen och titta på bilarna och människorna som går till och från parkeringen. Bilar är en av Mayas favoriter just nu, både titta på riktiga bilar och leka med sin leksaksbil.


Maya hälsar på de som kommer från parkeringen!




- Tittut!



Kul med vagnen!



Vi slog till!


Efter att ha läst den här artikeln i helgen insåg pappa att det var nu eller aldrig. Kanske det inte kommer finnas några playstation 3 till salu i europa på ett tag. Vi som velat ett bra tag på om vi ska köpa en playstation eller inte. Redan i somras började vi fundera på om vi skulle köpa en eller inte, vi åkte till och med och kollade på lådan i affären men bestämde oss för att vänta. I helgen slog vi som sagt till och beställde en playstation 3 som pappa hämtade ut idag. Så nu kan ni ju gissa vad vi ska göra resten av kvällen!


Playstation 3

Även Maya är lite inne på att shoppa. Hon tar sin väska på armen, pussar oss och vinkar sen hejdå.


-Hejdå!



Jennies lekland


Idag var vi som sagt på Jennies lekland i Bålsta med Mayas dagiskompis Emma och hennes mamma och pappa. Vi kom dit när de öppnade vid tio så då var det väldigt lugnt där med bara några andra barn. Efterhand kom det fler barn men det var aldrig överfullt på leklandet. Maya hade väldigt kul på där, hon åkte rutschkanor och lekte i bollhavet (som hon tidigare inte alls tyckt om).


Vi började leka på delen för mindre barn (0-3år). Först var Maya rädd för bollhavet, men efter ett tag vågade hon sätta sig där och lekte med bollarna för fullt.




Sen gick vi vidare till det större området och genom labyrinten till studsmattan! Den tyckte Maya var mycket kul att gå omkring på.




Det fanns flera olika sorters rutschkanor på leklandet.


Efter vi åkt hem från leklandet somnade Maya gott i vagnen på balkongen och sov länge. När hon vakna åt vi mellis och sen mumsade vi på apelsin innan mamma och Maya gick ut och lekte en stund.


Gott med apelsin tycker Maya



Vi tog med gåvagnen ut för att ha något att leka med då lekparkerna fortfarande är väldigt insnöade.



Maya hittade en isbit som hon tyckte var fin och bar runt på den.



Trött tjej!


Imorse vaknade Maya redan kl. 6. Det var väldigt tidigt för hon kan annars lätt sova till halv 8. Men de senaste dagarna har hon tagit morgon innan 7, vilket vi tycker är alldeles för tidigt...

Eftersom Maya gick upp tidigare än vanligt var Maya mycket trött vid middagsvilan. När hon sovit över 2,5 timme så tog vi in henne från balkongen och men hon ville knappt vakna trots att vi började ta av henne overallen osv. På förmiddagen tog vi en sväng till affären. Annars har vi lekt och busat här hemma idag.


Tröttisen har sovit ute!
(Hon hade vantar ute!)



Trött tjej vill inte vakna!

Håll tummarna att vi inte blir sjuka tills imorrn för då ska vi till lekland med en dagiskompis och hennes familj!
Vi är alltså inte sjuka men man vet aldrig!



Vår lilla hjälpreda


Trots att Maya tycker väldigt mycket om att hjälpa till i köket så är hon mer stjälpande än hjälpande. Hamnar mycket vatten på golvet när hon hjälper till att diska.  Maya tycker så mycket om att hjälpa till så ibland hinner man inte ens skölja av någonting innan hon är vid bordet och börjar drar sin stol till diskhon. Efter det börjar hon dra i sitt förkläde som hänger i en köksdörr.

Imorse var faktiskt Maya en liten hjälpreda när hon och mamma skulle gå till dagis. Hon hjälpte mamma att dra vagnen.


Kul att putta på vagnen!

För lite mer än ett år sedan skrev vi att vi skulle fira påsk i Finland och det har vi bestämt att göra i år igen. Båten är bokad sen några dagar tillbaka. Vi åker härifrån den 14e april och drar hemåt den 25e april!



Här var det rutigt!


Här kommer en liten tjuvtitt på våra fina rutiga kokböcker!
- plus våra andra fina kokböcker!


"Rutiga bakboken" och "Sju sorters kakor" är de nya



RSS 2.0