Besök på BVC


Idag var Maya på BVC (barnavårdscentralen) på morgonen. Det var första gången vi var dit sen vi flytta till Stockholm. Vår nya barnsköterska heter Gun precis som en av de vi hade i Solf. Hon var mycket snäll. Vi vägde och mätte längd och huvudomfång på lilla Maya. Resulatet blev 5,5 kilo och 60 cm lång och 40 cm i huvudomfång. Sedan bokade vi en ny tid vägning och mätning samt tillfälle för Maya att få sin första vaccinationsspruta. Det blev den 15e december, samma dag som vi börjar vår färd till Finland för att fira jul där.

Efter BVC satte mamma upp Mayas nya mobil med flygplan som hon fick av sin morbror Andreas och sambon Ellen i doppresent. Den tyckte Maya mycket om, låg på sin filt och pratade mycket med sina flygplan.




Söndagen den 29de


Vi trodde att det skulle bli en jobbig natt(lö-sön) eftersom Maya sov genom hela dopet och stora delar av dop-kaffet. Men när vi kom hem till vår lägenhet vid 23-tiden, somnade hon efter drygt en timme och sov ända till 8.

När vi väl hade fått i oss frukost började vi göra oss färdiga för att gå ut och ströva lite på stan med faster Jennie som sov över på vår soffa. Vi gick ner längs drottninggatan och kollade runt lite, sedan gick vi mot NK för att kolla julskyltningen. Det var väldigt fint, årets tema verkade vara djur bl.a. såg vi en isbjörn som rörde sig och bäver som fiskade. Sen åkte vi upp till barn-avdelningen i NK och kollade runt lite, fanns mycket roliga leksaker och fina kläder att titta på. Men kläderna var nog lite för dyra för oss...1000kr för en liten Ralph Lauren body t.ex. :).

På eftermiddan fick vi besök av farmor & farfar som ville se lägenheten och gosa lite med Maya innan de åkte tillbaka till Finland. Även faster Jennie åkte hem(till London) på söndagkväll.



Middag på "greken"


Efter att de flesta gästerna dragit sig hemåt, bar det iväg till nästa tillställning för oss. Vi åkte upp till Stockholm för att fira farbror Jan-Peter som fyllde 29-år i torsdags. Det blev god mat på "greken" utanför Tyresö. De som kom dit var Mayas faster, farbror med familj, farmor & farfar och farfars kusin Robban.

Precis när vi kommit till restaurangen var ju Maya förståss tvungen att bajsa ner sina kläder, toaletten var väldigt liten så det blev att byta ovanpå toa-sitsen. Men det gick det också, fast med mycket och högljudda protester från Mayas sida.



Jobbintervju!


Nu har jag(Tobias) börjat söka lite jobb och den första intervjun är nu bokad! Redan på onsdag bär det av till Studenconsulting nära sveaplan, själva företaget som det handlar om är EDB Business Partner i Solna.

Sökte samma tjänst hos EDB i våras också, men då tyckte de att jag hade för lite erfarenhet. Får hoppas att det går bättre nu när jag har jobbat hela sommarn och hösten. Håll tummarna :)!!



Dopkaffe


Efter Mayas dop bjöd vi våra gäster på dopkaffe i församlingshemmet. Eller rättare sagt Mayas mormor och morfar var det som hade organiserat hela dopkaffet, bakat och lagat all mat. Totalt var det 40 personer inklusive oss själva som kom på dopet. Innan fikat bjöd vi på en enklare lunch som bestod av bland annat tomatpaj, spenatpaj, rostbiff, lax och två sorters sallader. Allt var mycket mumsigt. Efteråt bjöds det på kaffe, te och tårtor. Även det mycket mumsigt.

Det var mycket trevligt att så många ville komma, framförallt släktingar som man inte annars träffar så ofta fick tillfälle att träffa Maya för första gången. Alla tyckte självklart att Maya var mycket söt. Men det är ju alla bebisar förståss.

Maya var fortfarande en trött bebis under dopkaffet så hon låg största delen av tiden i sin vagn och sov men var vaken under några korta stunder. I slutet av dagen ställde en trött Maya upp på fotografering tillsammans med mamma och pappa samt hennes andra släktingar, men efter en stund blev hon trött och ville inte vara med på kort så när det var dags för en bild med mammma, pappa, far- och morföräldrarna blev hon lite ledsen.


Ännu en gång vill vi tacka så otroligt mycket för alla fina gåvor som Maya fick i doppresent.



Här är Mayas fina dopminne som farmors mor har sytt åt Maya.



Mayas dop


Lördagen den 28e november var det dags för lilla Maya att döpas. Hon döptes i Tunabergs kyrka av prästen Ingvar som även döpte mamma och morbror.

Maya var en helt exemplarisk bebis under hela dagen. Under själva dopet sov hon hela tiden utom när prästen döpte henne i vattnet, då vaknade hon till och tittade sig runt men somnade om efter en kort stund. Mayas fadder Sofia höll henne när vi gick fram till altaret fram tills prästen tog över Maya och höll en stund för att senare låta Mayas andra fadder Jennie hålla henne resten av tiden. Vi föräldrar fick äran att läsa en tackbön för vår underbara dotter. Även Mayas morfar var delaktig och läste en bit ur Markusevangeliet. I slutet av dopakten fick vi av prästen ett dopbebis, ett dopljus och en bibel för barn.






Efter dopet var det dags för alla att förflytta sig till församlingshemmet på andra sidan vägen för dopkaffe samt en enklare lunch.



Morgonen innan dopet


På morgonen åkte Maya, mamma och pappa och hämtade Mayas faster och fadder Jennie på Skavsta flygplats utanför Nyköping. Hon hade tagit sig ända från London för att kunna vara med på dopet. Sedan åkte vi tillbaka till mormor för att göra oss fina till dopet. Mamma och pappa ville vara fina när deras fina guldklimp ska döpas. När vi kände oss färdiga åkte vi till Tunabergs kyrka och matade, bytte blöja och kläder på Maya och sen skyndade till kyrkan.



I Nyköping, dagen innan dopet


Efter en skön sovmorgon tog mamma och pappa det lugnt på morgonen. Även Maya var lite trött och sov på kökssoffan samt låg och lyssna på musik tillsammans med Pelle. Mormor höll på och stöka i köket hela dagen och gjorde flera pajer till dopet imorrn. På eftermiddagen åkte mamma och mormor ned till stan, mormor handlade mat medan mamma shoppade nya skor och strumpbyxor till imorrn. Under tiden var pappa och Maya ute på en liten promenad.

När mamma och mormor kommit tillbaka från stan åkte mamma, pappa, mormor och Maya till Tunabergs kyrka där dopet ska vara med alla pajer. Där satt morfar och jobbade i församlingshemmet där dopkaffet kommer vara efteråt. Vi organiserade om borden i lokalen samt tog fram tallrikar, glas och koppar till maten och kaffet efteråt.

På kvällen strök mamma och pappa sina kläder så dom ska vara raka och fina till dopet. Mayas fina klänning hade mormor redan strykt tidigare i veckan.



Åkt till mormor


Efter rundan på stan åt vi lite mackor och sen for pappa till midsommarkransen för att hämta bilen. Mamma och Maya packade kläder mm till helgen under tiden. När pappa kom tillbaka packade vi in oss i bilen och for till Nyköping för att sova hos mormor i två nätter. När vi kom till Nyköping vid halv tio-tiden på kvällen åkte vi förbi MAX och tog oss varsin hamburgare. Mycket gott! Mamma hade inte ätit en hel hamburgarmeny sen tidigt i våras så hon var glad att få äta på MAX som hon tycker så mycket om. Sedan åkte vi till mormor. Maya var glad och busade med mormor och Pelle och trots att hon sovit nästan hela dagen somnade hon skapligt tidigt på natten och sov ovanligt bra, vilket mamma och pappa tyckte var skönt.



Klippning av nästa familjemedlem


Igår var det pappas tur att få fin frisyr till dopet så mamma och Maya fick mysa lite ensamna en stund för att sen går ned till stan för att möta pappa. Pappas klippning gick fortare än vad vi trodde om Maya var kinkig så mamma var tvungnen att gå runt och bära henne hela tiden så hon fick nästan inget tillfälle att göra iordning sig och få lägenheten lite städad som hon hade tänkt göra när pappa var borta. Vi hann i alla fall komma ut till hissen innan pappa kom tillbaka från klippningen. Sedan gick vi tillsammans ned på stan längs drottninggatan för att söka efter en kofta åt mamma att ha över klänningen hon ska ha på sig på dopet imorrn.

Pappas nya frisyr har ännu inte hamnat på bild, blir nog först på lördag i samband med dopet. Efter det kommer det nog upp nån bild på pappa när han klippt håret.



Bebisdejt


Idag var mamma och Maya iväg på bebisdejt i Hammarbyhöjden, i södra Stockholm. Det var vi två och sju andra bebisar med deras mammor. Vi satt och fikade, pratade och gosade med våra bebisar förståss. Det var trevligt att träffa andra mammor med bebisar i samma ålder. Maya hade det trevligt, tittade runt nyfiket på filten när hon kom. Sen blev hon trött och somnade och höll en pojkbebis i handen.



Vi kom dit vid lite efter 10 och åkte hem vid tre-tiden. På kvällen hemma passa mamma och pappa på att tvätta massa kläder för det hade blivit mycket smutsiga kläder den senaste veckan.



Efter turen på stan


När vi (mamma och Maya) kom hem från stan hade Maya sovit gått hela tiden men hon hade saknat pappa så hon passa på att gosa lite med honom när han slutat jobba. Och så testade hon det nya reflexbandet!



Under tiden tog mamma fram reflexöverdraget och testa det på vagnen, så här blev resultatet:


Kanske inte världens hippaste vagn med det på, men i mörkret är det läskigt att gå med barnvagn och inte synas när det är massa bilar på gatorna.



Besök och tur på stan


Idag fick Maya besök vid lunch av mammas kompis Felicia. Första gången hon träffa lilla Maya och hon tyckte Maya var så söt så söt.

Efter besöket tog sig mamma och Maya ut på stan en sväng på jakt efter en låsanordning till vagnen. Vi gick ner till drottninggatan och följde den ända till kulturhuset då vek vi av in till gallerian till clas ohlsons. Där har dom nästan allt. Så vi fann en bra låskabel och ett hänglås så vi kan låsa fast vagnen om vi måste ställa ifrån oss den. För i Stockholm finns det nog många vagntjuvar. I alla fall om man har en sådan fin vagn som vi har. Vi hittade också ett reflexöverdrag till vagnen och reflexband som går att sätta på armarna. Sedan handlade vi lite fika och mat till imorrn till imorrn åt mamma. För imorrn ska mamma och Maya iväg på bebisdejt!



Maya i Stockholm city



Ledsen bebis


Snöret på Mayas mössa hade gått upp och Maya kunde inte knyta det igen trots att hon höll hårt i båda banden och försökte så hon blev ledsen!




Nya frillan


Här kommer mammas nya frisyr!

(Vad duktig du var mormor som fann hur man kommenterar!)




Städning


Idag fick vi ordning på det sista av våra saker i lägenheten så det kändes behövligt att ta och städa bort lite grus och sånt som kom in i lägenheten när vi flyttade in. Fast det är inte särskilt lätt att städa med små bebisar. Svårt att planera in städning när Maya sover för hon sover mycket mindre på dagarna nu förtiden och sover bara korta stunder och vill helst bli buren när hon är vaken. Bäst sover Maya i vagnen när vi är på promenad eller i babyskyddet i bilen när vi är ute och kör. Det slutade med att mamma fick bära runt på lilla Maya samtidigt som hon dammsög.



Mamma är hos frissan!


Nu har mamma åkt iväg till frissan för att klippa sig inför dopet på lördag. Så här mysigt har vi (Maya & pappa) det i soffan medan vi väntar på att mamma skall komma hem :)!




Dagens outfit - 22a november


Maya har på sig sin röda body med texten "tough guy" som Pelle köpte åt henne i USA när fick veta att hon var påväg ut, då visste han inte ännu att hon var en flicka... Samt de blåa byxorna med får på som mamma och pappa köpte på gotland och bruna byxorna som också dom kommer från USA.




Möte med prästen


På söndagen fick mormor och Pelle sitta barnvakt åt Maya när mamma och pappa åkte hem till prästen Ingvar som ska döpa Maya. Där gick vi igenom vad som kommer ske under dopakten samt bestämde vilka psalmer som kommer sjungas. Hemma hos mormor hade Maya legat och sovit i Pelles knä hela tiden och lyssnat på musik.

Vid halv sex-tiden begav vi oss hemåt mot Stockholm i det ruggiga regnvädret med alla våra grejer. Vi fick med oss dubbelt så mycket hem som vi hade haft med oss. Mormor hade inhandlat en badbalja till Maya som vi fick ta med oss samt lite mer muggar och några värmeljus som mamma hade haft i sin förra lägenhet.




Hos mormor


Sedan tog vi oss den korta biten från morfar till mormor där vi skulle stanna för natten. Där fick vi god mat innan vi börja montera upp spjälsängen i mammas gamla flickrum. Mayas gudmor Sofia dök förbi på kvällen för även hon ville få en titt på Maya för första gången. Det blev en fullspäckad dag med mycket för oss alla tre, så vi var mycket trötta på kvällen eller i alla fall mamma och pappa, Maya hade sovit gott när vi åkte i bilen och i vagnen på morgen till midsommarkransen.

Maya i famnen på gudmor Sofia och mamma bredvid




Hos morfar


Efter vi hade varit i Bålsta åkte vi till Nyköping. Först åkte vi en sväng till Mayas morfar som inte träffat henne sen han var i Finland när hon bara var tre veckor gammal. Morfars tjej Inger kom också dit för att spana in Maya. Morfar hade varit nere på stan och köpt bakelser som vi kalasade på.

Morfar och Maya




I Bålsta


Vi åkte till Bålsta på förmiddagen för att hälsa på pappas moster med familj, samt hämta en spjälsäng som vi får låna till Maya att ha hos mormor. Det var första gången som de träffade lilla Maya. För sonen Jimmy, alltså pappas kusin, kommer det dröja länge tills han får träffa henne nästa gång för han ska ut i vida världen och åka skidor i ungefär fem månader. När han kommer tillbaka är ju Maya ingen bebis längre utan en stor flicka.

Maya med pappas kusin Jimmy




Hämtning av bilen


På lördags morgonen gick vi upp ovanligt tidigt för att vara oss. Maya hade varit uppe till sent på natten så vi var väldigt trötta och hade gärna tagit en lång sovmorgon. Istället gick vi hemifrån redan vid nio-tiden för att ta oss till midsommarkransen där vår bil stod. Med barnvagn, bilbarnstol och packning för helgen tog det ungefär en timme. Sen ställde vi in Astrid (GPSen) på riktning mot Bålsta.

Första gången Maya åker tunnelbana.

 

Pappa på tunnelbanan




Sökande efter parkering till bilen


Idag tog vi en långpromenad ända till Roslagstull för att kolla in parkeringsplatser som vi hört oss för var lediga att hyra. Under de två senaste dagarna har vi sökt på internet och ringt parkeringsbolag för att försöka få tag i en billig parkering nära vår lägenhet och det verkar ganska omöjligt. Vasastan och bil hör inte ihop. Vår promenad till roslagstull dit och tillbaka tog nästan två timmar, Maya sov sött hela tiden. Men känns inte roligt att behöva gå dit varje gång vi behöver bilen. Visserligen behöver nog inte bilen så särskilt mycket då vi har en bra mataffär nära och gångavtånd till drottninggatan!

Så tråkigt nog verkar den bästa lösningen vara att ställa av bilen tills vi flyttar utanför tullarna. Vi tycker ju så mycket om vår lilla Audi...se så fin den är







Childhood



ICA har en kampanj där de stödjer world childhood foundation genom att sälja gosedjur där 5 kr av priset skänks till organisationen. Lillvasan hjälper också till genom sin mormor, som gav henne denna kängru i två månaders present. Hon blir så bortskämd av sina mor- och farföräldrar som ger henne massa presenter hela tiden.

Kängrun har blå fina ögon precis som Maya så mamma tyckte den passa henne finfint, dock verkar inte Maya tycka det, hon verka inte tycka om den, ser ut som hon rädd när hon tittar på den.






Andra dagen i Stockholm


Först när klockan närmade sig elva orkade vi ta oss upp ur sängen, Maya hade ju förståss vaknat någon gång under natten och på morgonen. Efter frukosten tog vi oss ned till vasagatan där pappa skaffade sig ett svenskt mobilnummer och mamma kunde lösa in sitt inbetalningskort på mammapenningen hon fått. Sen gick vi till ICA och handlade samt ansökte om att få ett ICA-kort så vi kan få lite bonuspoäng om vi handlar där ofta. Våra ärenden tog längre tid än vi trodde, så vi kom hem vid 15-tiden och då var vi väldigt hungriga båda två. Maya var mycket nöjd med att få frisk luft, hon låg och sov sött hela tiden.

 

Vid ICA hitta vi en "liten" nalle puh som vi tänkte köpa till Maya, hon tycker om nalle puh. Eller så kanske den hon redan har är i lite bättre storlek än denna.

 

På kvällen tog vi tag i lite uppackning sen tog vi det lugnt resten av kvällen. Maya var pigg och sov nästan ingenting efter vi kommit hem så det blev mycket gosande med henne.

Imorron har vi inget speciellt inplanerat så det blir troligtvis att fortsätta med att utforska stan samtidigt som Maya får frisk luft...



I nya lägenheten


Mayas mormor kom upp och hade med sig lite saker till oss från Nyköping redan på morgonen. Hon hade tagit ledigt från jobbet för att kunna umgås med Maya och även ta hand om henne åt oss. För vi hade mycket att göra och var väldigt trötta efter resan. På eftermiddagen fick vi mer besök av Mayas morbror Andreas och hans sambo Ellen. För Ellen var det första gången hon träffa Maya. Så det blev massa gos med Maya och en skön paus i uppackningen.


När Ellen och Andreas åkte hem tog de med vår bil hem till dem i Midsommarkransen där det är gratis att stå tillskillnad från utanför vårt hus där det kostar 14 kr i timmen. Uppackningen fortsatte först senare på kvällen när mormors sambo Pelle kom med lakan, sängkläder, kökssaker mm. Då kunde vi bädda vår säng och sen lägga oss och sova vilket kändes väldigt skönt förutom då Maya skrek och ville ha uppmärksamhet.



Packningen


Som nämnt i tidigare inlägg fick vi trycka och puzzla för att få rum med allt vi ville i bilen. Efter vi hade släpat upp alla grejer till lägenheten tog det upp hela hallen. Så här såg det ut; allt som vi fått rum i bilen och då även vi själva som är på bilderna, en mamma, en pappa och en liten Maya.




Resan till Sverige del 2 (båtresan)


Väl på båten gick vi till info och bad om en spjälsäng till lilla Maya. Maya gillade vår hytt, hon kunde inte bestämma sig vad hon skulle titta på, slängde huvudet från en sida till den andra för att försöka se allting på samma gång. Hon tyckte det var roligt när man fällde ner sängarna i hytten. Efter några timmar i hytten, bestämde vi oss för att ta en liten sväng till tax-free shoppen och cafèt. Direkt vi kom utanför dörren somna Maya i pappas famn och sov ända tills vi gick tillbaka till hytten var hon blev vaken igen. Hon gillade inte alls sin spjälsäng(resesäng med botten väldigt nära golvet). Så halva natten fick hon sova bredvid mamma.

När vi körde av båten la vi på Astrid(GPSen), vi litade aningen mycket på Astrid. Hon vägledde oss norrut, vi körde på lugnt ända tills mamma märkte att resan (Värtahamnen – Vasastan) var beräknad att ta ca 8 timmar. Astrid hade då fått för sig att vi skulle åka en sväng förbi Umeå. Upptäckte det rätt snabbt så det blev ingen stor omväg totalt sett. 06:45 var vi framme vid vårt mål som var vårt tillfälliga hem(fram till 15 Juni).




Resan till Sverige del 1 (bilresan)


Jaha, nu har vi tagit oss hela vägen från Söderfjärden utanför Vasa i Finland till Vasastan (Stockholm) i Sverige. Inte så långt från Vasa till Vasastan, nästan gångavstånd...

Vi hade mycket mer grejer än vad vi trodde! Vi började runt ett-tiden att stuva in våra väskor i bilen, eller rättare sagt vårt pusslande av väskor i bilen. Vem behöver puzzel när man har för många väskor som ska in i en bil på smart sätt. Finns många lösningar men gör man fel så får man inte plats. Vi tryckte och tryckte och la små lösa saker i glipor mellan säten och mellan väskor. Två gånger fick vi packa om i framsätet då dörren till främre passagerarsätet öppnades och skor, väskor och blöjor föll ut. Lite över halv två var vi färdiga med packningen, vi hade planerat att åka halv två.

När bilen var färdigpackad var det dags att göra det sista som att mata och byta blöja på Maya samt en snabb fika och ett toalettbesök för mamma och pappa. Maya hade inte bråttom iväg minsann hon fick äta samtidigt som mamma och pappa fikade och hon njöt av maten och ville inte släppa mammas bröst på ca 20 minuter. Efter det gosade farmor och farfar hejdå till Maya och bytte blöjan på henne, sen var det bara på med overallen och sen dags att åka. När vi åkt var klockan redan kvart över två, dvs vi hade redan förlorat 45 min på vår tid som vi trodde oss behöva tillgodo om vi skulle behöva pausa av någon anledning.

När vi var i Malax hade Maya somnat sött i bilen och vi tog fram vår nya kompis Astrid (vår julklapp gpsen). Hon hjälpte oss beräkna hur lång tid det skulle ta och köra till Åbo för någon vägbeskrivning dit behöver man inte, det är bara att köra rakt ända till Åbo. Dock visade sig senare att vi behövde Astrid när vi skulle hitta ut från ABC i Björneborg där vi hade stannat för fika, matning, blöjbyte och tankning.

Gpsen Astrid

Maya var jättelugn hela vägen och sov större delen av resan. Hon gnydde till lite då o då som hon brukar när hon sover. Men typiskt så skall hon ju börja skrika precis när vi kommer till Silja Line-incheckningen.




Avfärdsdagen


Idag är det dagen D då vi börjar vår resa mot Sverige. Gårdagen gick mycket fort med massa organiserat kaos som med andra ord kan benämnas som långsam packning. Mycket grejer har vi och svårt att organisera på ett smart sätt. Trots att vår bil är en kombi så får man inte plats med så jättemycket med en liten bebis som har många stora grejer som barnvagn, spjälskydd och många mjukisar och kläder. Fast det är väl mest mammas och pappas kläder som tar plats i väskorna. Denna dag har börjat lugnt, inte så mycke kvar att packa, mest försöka trycka in det sista i väskorna och trycka in det i den nytvättade bilen som pappa tvättade på morgonen. Går ju inte att åka till Stockholm i en smutsig bil, det blir lätt så när man kör mycket på grusväg.

Igår kväll fick vi en liten tjuvstart på julen! Mayas farmor och farfar tyckte vi behövde julklappen mer nu än sen. Vi fick en gps så vi inte kör vilse när vi ska försöka orientera oss genom Stockholm från Värtahamnen till vår lägenhet i Vasastan. Mycket fin julklapp som vi inte tackade nej till!

Syns i Sverige!



Vika tvätt och packa


Imorgon är det dagen D. Dagen vi ska lyckas med det omöjliga, att ta oss från Vasa till Stockholm. Tror dock inte att det är omöjligt när man har en sådan snäll bebis som lilla Maya. Fast vi vet inte inte hur hon reagerar att åka bil så länge, vi har ju aldrig varit längre än till Pörtom under Mayas åtta veckor. Ja, tänka sig Maya har redan blivit hela åtta veckor gammal och på onsdag blir hon hela två månader gammal.

Kanske läskigt att mamma börjar prata om att flytta till Stockholm för nu vaknade Maya upp så nu är det dags för morgontvättande och sen lite matning, man kan ju inte ha pyjamas på sig hela dan... Sen hoppas mamma att Maya somnar om så hon kan fortsätta vika tvätten från igår som hon börjat med.



Tvättande


Idag har Maya tagit det lugnt och myst med farmor stora delar av dagen. Pappa har suttit och jobbat på sitt båtprogram för att få en färdig version att visa upp på Botnia Marins möte i morgon på hans sista dag där innan vi åker till sverige. Mamma tog sig an att tvätta alla tres kläder plus Mayas lakan och filtar. Mayas saker tog upp tre tvättmaskiner och mammas och pappas tillsammans tog upp tre maskiner. Tvättningen startade vid elva och var färdig vid 20-tiden på kvällen, båda torkställen fylldes samt massa kläder på galgar och lakanen hängdes upp på flera dörrar. Så här såg det ut när alla maskiner tvättats färdigt:

Tvätten i klädvårdsrummet Tvätten i badrummet


På kvällen kom pappas moster Gunilla och kusin Jannika på besök påvägen hem från Pörtom där de hade varit i helgen hos pappas mormor. De ville hälsa lite på Maya innan vi åkte till sverige en sista gång.

Maya, mamma med Gunilla och Jannika



Dagens outfit - 14e november


Maya har på sig sin lila body med fåglar på som hon fått av Kenneth & Mikaela och sina grå sparkbyxor som hennes mamma sytt åt henne och vita bomullsvantar.

Dagens outfit 14e november



Postbudet Maya


Idag började dagen lugnt med mysande på förmiddagen medan pappa passa på att jobba lite. Efter lunch när pappa hade jobbat färdigt tog Maya, mamma och pappa en promenad längs söderfjärdsvägen och lekte postbud och dela ut dom tackkorten som mamma och pappa gjorde i veckan. Fem kort blev utdelade till våra bekanta på Söderfjärden som varit så snälla och gett gåvor till Maya. Under promenaden upptäckte Maya fåren som finns på insidan av suffleten på vagnen så hon låg och titta till dem njöjt då och då, men på tillbakavägen somnade hon så sött så hon fick fortsätta sova ute tills hon vakna en halvtimme senare.

Maya ligger och sover i vagnen

Här ligger Maya ute och sover på altanen medan mamma och pappa gick in till värmen och fikade.

På kvällen testade Maya fårskinnet som pappa hade fått av sin farmor och farfar när han var liten som Mayas farmor hade letat fram och vädrat under dagen. Första gången hon fick ligga på det var hon gnällig och tyckte inte om att ligga alldeles ensam hon ville hellre bli buren. Men senare när hon var nöjd och glad tyckte hon mycket om att ligga på fårskinnet och mysa.

Maya ligger och myser på fårskinnet

Mysigt fårskinn, men mamma tycker inte om färgen riktigt, men tycker om att det är varmt och mysigt för Maya.



Välkommen till min nya blogg!


Nu ska lillvasan börja blogga om sitt liv via mamma och pappa!




RSS 2.0