Mamma och pappa "lessna"


Ikväll är mamma och pappa ensamma hemma. Maya åkte iväg tidigare på kvällen tillsammans med mormor och Pelle för att vara i Nyköping ett par dagar utan mamma och pappa. Så vi sitter nu här hemma och saknar vår lilla tjej. Men vi vet också att hon kommer ha det så bra både hos mormor och hos morfar. Själva ska vi jobba på som vanligt innan vi i början av helgen åker ner och hämtar Maya. Förutom det ska
mamma hänga lite på sitt jobb på lördagen och så har vi en studentmottagning att gå på och så kommer det finbesök från London hit i helgen.

Innan Maya åkte sjöng hon och mamma massa sånger ur sångpåsen och när den var tom satte Maya påsen på sitt huvud!


 




Solig morsdag söndag


Den här soliga morsdag söndagen har vi varit ute stora delar av dagen från efter lunch. Innan var det gympa som vanligt och efteråt förberedde vi picknicklunch som vi tog med oss ned till sjön. Innan kvällsmaten cykla Maya runt till flera olika lekplatser i området och vi föräldrar hängde på. Dagen avslutades med ännu en tur till sjön för plaskande/nästan badande för Maya. Årets nya Pippi-baddräkt invigdes.

Morsdag firades mest redan igår kväll då Maya inte kunde hålla sig och ville ge bort mammas present på en gång.




Sparkcyklande och Kungskalaset


Maya har varit mest intresserad av sin trehjuling när det gäller cyklande på senaste tiden. Men igår ville hon ta sparkcykeln ut en liten sväng, vilket hon ju fick.

Idag var det kalas inne i Kungsängen med massa aktiviteter, Maya fick sig en ansiktsmålning och en heliumballong. När vi kände oss klara tog vi bussen hem då Maya sällan får åka buss.




Tjejkväll


Ikväll har mamma och Maya varit hemma själva medan pappa har varit ute med grabbarna. Så istället för att möta vid bussen blev det cykling till lekparken. Där blev vi kvar en liten stund för klockan blev ganska fort läggdags.

Mamma hittade inte koftan Maya hade igår utan tog fram den nyaste gröna koftan och den sa Maya att hon tyckte om, så den bomullskoftan kommer bli bra under sommarkvällarna. På tal om sommar så har mamma och pappa semestrarna klara så vi har nu bokat finlandsresan till i juli.




Cykelhjälm är bra att ha


Som Sofia kommentera är det mycket bra att använda cykelhjälm när man cyklar. Cyklar man inte är det bäst att inte ha hjälmen då man lättare kan fastna med hjälmen på.

Igår, när mamma och Maya skulle möta pappa vid bussen, visade det sig att Mayas hjälm var behövlig då det gick lite fort i nerförsbacken och Maya trilla av cykeln. Men då hjälmen tog emot så kom Maya ganska fort upp på cykeln efter lite tårar och kramar. Medan vi vänta på pappa lekte Maya med gruset som fanns under bänken.




Cykeltjejen


Cykeltjejen Maya och pappa mötte mamma när hon kom med bussen efter jobbet. Sen cykla Maya vidare till en lekplats och vi föräldrar hängde med. Vid lekplatsen blev vi kvar fram tills det blev sovdags.

 




Hemkomna från Nyköping


Igår var det stort kalas hemma hos mormor med massa släktingar som firade mormor som fyllde jämnt i fredags. Maya var ute nästan hela dagen tillsammans med de andra barnen och växlade mellan att gunga och hoppa studsmatta, sen slocknade hon i mammas famn redan halv sju på kvällen. Idag drog vi hem efter lunch och har här hemma provat Mayas trehjuling vilken gick lika bra att cykla på för Mayas som mormors grannes trehjuling.

Under lördagen blev det inte så mycket fotande men vi bjuder på lite bilder från i fredags hos mormor och även hos morfar och från idag hemma i vår lekpark.


På mormors affär fick alla "jordgubbsbarn" smaka banan



Maya cyklade hela vägen till en lekpark lite längre bort



Hos morfar spelade Maya lite ukulele



Idag var det så varmt i Kungsängen att ingen övertröja behövdes



Kul med sandlådelek (ej vår vältmaskin)



Eftermiddagslek ute


Efter en snabb fika gjorde Maya oss uppmärksamma på studsmattan på mormors gård så det blev utelek i solen. Maya fick även låna grannens trehjuling vilken gick mycket bra att trampa på.




En kramgo Tiger på vägen till Nyköping


Sedan halv nio imorse har Maya tjatat om att vi ska åka till mormor. Men det tar tid med packande och allt, men nu är vi äntligen påväg till Nyköping. På vägen har vi träffat en mycket kramgo Tiger.




Tjing från oss innan långhelgen


Ville bara säga hej och att vi inte har glömt bloggen. Nu börjar en långhelg för oss som mest kommer gå ut på att fira mormor som fyller år inom kort. Får se om vi hinner med något litet inlägg då. Ikväll har vi lyssnat på musik och Maya dansa/hoppa massor.




Valborg och pappas födelsedag


Den här veckan har det varit valborgfirande, lite ledigt (mest för pappa och Maya) och så har vi firat pappa som fyllt år. Ikväll hade vi Jan-Peter och Co på besök för lite tårta och fika.

Lite blandade bilder från förra helgen och veckan:


När solen lyste så fint förra lördagen gick vi direkt på morgonen till affären och köpte glass som vi sen åt ute på en bänk.



Glad Maya med en glass som hon själv betalat med en peng hon hade med i jackfickan



Efter glassen ville pappa byta till sommardäck på bilen och då passa Maya på att cykla lite



Mer cyklande



Sen lämna vi cykeln vid pappa och bilen och hitta lite vitsippor på gräsplanen



Maya hitta en stock som var rolig att sitta på



Inne hängde Pippi lite i diskmaskinen



Vi har börjat hänga på balkongen när solen lyser och läser mycket.
Här kollar Maya vilka av Ingrid-böckerna hon har.



Maya provar sina halsband



På valborg gick vi ned till brasan.
Det fanns ponnyridning på området, här pekar Maya på hästarna men hon ville inte rida.



Det spelades även musik vid brasan och Maya tyckte det var så bra så hon satte sig på vagnen och ville lyssna länge



I väntan på att brasan skulle tändas



Såhär fint brann brasan slutligen innan vi gick hemåt för att sova



RSS 2.0