Sista dagen i september


Idag var det då sista dagen i september och solen lyste lika fint som igår. När Maya skulle ut och sova middagen stod mätaren i skuggan på 18 plusgrader!

Vi var som sagt in till bvc på förmiddagen. Vi tog bussen dit vilket uppskattades mycket av Maya. Vi satte oss på varsitt säte och Maya sa glatt "Maya sitta soffan". På bvc fick Maya väga sig på den stora vågen (den man står på) och mäta sig ståendes vilket var första gången för henne men det gick mycket bra. Resultatet blev 13.4 kg på vågen och 85.5 cm på mätstickan. Efter massa lek i väntrummet som har en rutchkana som är mycket rolig gick vi och handlade lite och sen slog vi ned oss på en bänk och åt lite äppelklyftor vi hade med oss hemifrån. Sen gick vi hemåt och njöt av solen så mycket att vi inte längre behövde jackor på oss!

Vi stannade bara inne för lunch, sen fick Maya sova middag ute på balkongen och efter melliset inne tog vi en sväng i lekparken tills pappa kom hem.


Äppelmums inne i Kungsängen



På hemvägen tog vi en paus och Maya lekte i gräset



Kul att springa på gräsplanen



Glada tjejer



Gunga är alltid kul



Blev massa mer rutchande i rutchkanorna i parken



Under rutchkana lekte Maya affär



Vacker torsdag


Idag har solen lyst massor och det har varit varmt ute. Mamma började skolan först efter lunch så efter hon lämnat Maya på dagis passa hon på att cykla in till pendeln istället för att ta bussen, men det gick ganska fort! Mamma hade letat fram sin gamla cykeldator som hon fick som reklam när hon flytta till Stockholm, så hon kunde mäta hur långt det egentligen är till pendeln, cykelvägen. Först krånglade cykeldatorn och ville inte börja fungera förens efter en stund, så det var väl ca 2km in till Kungsängen. På kvällen passa vi alla tre på att ta en kvällspromenad till lekparken och så tog vi en sväng på bergskullen vid oss och kollade på bilarna som for förbi.


Mamma hade fått ett nytt sadelskydd när cykeln stod vid stationen idag!




Mammas cykeldator visade 1.720 km när hon kom fram till pendeln men den funkade inte den första biten...



Maya skuffa sin vagn själv när vi gick ut idag


Imorrn blir en ny ledig dag för mamma och Maya. Vi har bokat in en två-årskoll på BVC på morgonen men annars har vi inga planer för morgondagen förutom att mysa och ha skoj.



En ledig onsdag


Idag hade mamma inget skolarbete då hon är färdig med uppgifterna till denna kurs och nästa kurs börjar först på måndag, imorrn är det redovisning av en uppgift och då ska mamma till skolan. Men idag var mamma och Maya hemma och gosade. Vi var ut till lekparken på förmiddagen och lekte runt. Testade de nya stövlar vi inhandlade i somras men de är ännu lite stora. Då är det bra att vi har två andra par då ena av dom ännu är våta sen de blev nedkissade senast. Vi har även pusslat massor idag, Maya fick tre nya pussel (ett innehöll fyra pussel) i födelsedagspresent, de nya pusslen är mellan 12-15 bitar. Maya har inte pusslat så mycket sen sommaren men nu är det poppis igen. Bamsepusslet (12 bitar) och muminpusslet (15 bitar) som har tydliga figurer och och starka färger klarar Maya typ helt själv! Men hon kan inte hoppa hur mycket hon än försöker!


Ännu är Maya för kort för denna cykel så det är mamma som får motion genom att cykla eller puffa runt på cykelkarusellen



Här når Maya ner i alla fall nu vilket hon inte gjorde här



Vi lekte en stund i sandlådan också med en traktor utan framhjul!



Skyview


Vi befann ju oss också 130 meter över havet vid ett tillfälle när Moa och Edwin med föräldrar var här på besök. Då hade vi tagit oss till Globen för först lite shopping, där vi köpte Mayas "Mamma Mu"-film. Efter shoppingen gick vi vidare till själva Globen och till Skyview där man kan åka glashiss utanför Globen. Innan man fick gå in i hissen visades en informationsfilm om hur Globen byggdes, vilka superkändisar som uppträtt där och vad man kommer se från toppen av Globen. I turistshoppen efter åkturen hittade Maya en fin magnet med en gubbe och Globen på som fick följa med hem.


I den där glasburen däruppe var vi!



Påväg in till entrén till Skyview



Mamma och Maya högt uppe i luften



Roligt att åka stor glashiss med arenabyggande i bakgrunden



Pappa och Maya ser något intressant



Mulle Mecks lekpark


Vi skrev ju om att vi hade varit i en väldigt händig persons lekpark när Moa och Edwin med föräldrar var här på besök och nu när kameran med bilderna därifrån varit tillbaka ett tag så är det väl på tiden att vi publicerar dem...

Det var alltså Mulle Mecks lekpark vi var till som ligger i Järvastaden. Eller mammorna och barnen var dit i alla fall, papporna släppte vi av i Råsunda så de fick gå på en fotbollsmatch. Lekparken var rolig och annorlunda och barnen uppskattade den. Vi var där på en söndags eftermiddag och det var ganska lugnt med folk där då.


Mulle Meck  stod vid ingången till parken




Moa och Maya "åkte" flygplan tillsammans




Maya och Edwin "åkte" i en av bilarna



Gävlebesök


Idag kom det fint besök från Gävle hit, Andreas, Marina och vovven Yatzi. Vi tog en skogspromenix, åt vitchokladkladdkaka, åt tacos och avslutade sedan kvällen med några omgångar Buzz efter Maya hade somnat.

Såhär fina var Andreas och Marina i augusti när de gifte sig i Malax:




Gårdagen


Igår orka mamma inte plugga så mycket så Maya fick vara hemma från dagis och så hade vi en tjejmysdag. Mamma passa på att plugga lite när Maya sov. Otåliga mamma började även skruva upp Mayas säng när hon sov, men hann inte klart innan Maya vakna så Maya fick äta mellis i sitt rum medan mamma fortsatte skruva ihop sängen. Innan pappa kom hem tog vi en promenad till affären för att handla lite smått så vi kunde baka lite muffins senare på kvällen.


Maya påväg till affären



Efter vi varit till affären stannade vi och lekte lite i en lekpark



Födelsedagsfirande och söndagskalas


Sofia sov över från lördagen till söndagen som var Mayas födelsedag. Så Sofia och var ju då med mamma och pappa och sjöng på morgonen. Det blev några till paket till Maya och så fanns det ett helt nytt set bord och stolar övertäckta i vardagsrummet!


Ganska trött tjej som blev firad på sin födelsedagsmorgon



Maya tittar på pakethögen medan mamma försöker få bort håret vid ansiktet



I ett av paketen fanns en buss med fyra tillhörande gubbar och lite resväskor till sidofacken



I ett annat paket fanns en vattenkanna.
Mayas nya favoritnalle, sen vovven flytta tillbaka till dagis, fick hjälpa till att vattna.



I det största paketet fanns Timmy Lamm-huset (en förskola) som vi har lekt med en hel del med denna vecka



Maya blev glad när hon fann helt eget bord med tillhörande stolar i vardagsrummet



Sofia och Maya lekte med Timmy Lamm vid det nya bordet

Mamma och Maya skjutsade Sofia till tåget efter frukosten och passa på att handlade lite för att fylla på i skafferiet efter gårdagen. Efter en korvlunch för Maya och pappa (mamma fick soppa) fick Maya sova middag. Maya vakna lagom innan helgens sista gäster kom på eftermiddag.


Maya blåser ut de två ljusen på kladdkakan vi baka till söndagens kalas



När Mischa spela lite playstation tog Maya rörelsekontrollen och "hjälpte till" lite



Pippi-koftan igen


Idag blev det Pippi-kofta på till dagis! Det regnade som det nästan gjort alla andra dagar denna veckan men det gick bra att cykla ändå. I helgen hade vi kanonväder men vi missa ju det lite när vi var inne och förberedde och höll kalas.


Maya ringer med pappas bankdosa


Tackar för kofta ska vi ju säga, den var precis lagom lite stor men går att använda på en gång!
Maya har dock inte riktigt hajat än att det är en Pippi-kofta trots att vi försökt förklara det för henne. Hon saknar nog figuren Pippi som hon har på sina favorit-trosor. Vi får väl ta och se på Pippi-filmen när hon använder koftan!



Pippi-kofta


Igår kom en Pippi-kofta på posten till Maya, en sån som alla andra barn har just nu som går att köpa på lite diverse barnklädesavdelningar. Men Mayas Pippi-kofta är hemmagjord av mormor Hjördis. Det finns även Pippi-koftor till vuxna och en sådan blå har mamma.


Maya öppnar sitt paket som innehåller en Pippi-kofta



Maya fick även lite andra saker på posten som lite kort nya kort till sitt eget album


Igår hade Maya sitt födelsedagsfirande på dagis. Hon hade med sig vindruvor och bjöd till kompisarna vid melliset, det hade tydligen varit mycket populärt. Det har redan gått över två veckor sen Mayas sommarlov tog slut och hon trivs utmärkt med pedagogerna och kompisarna. Hon springer direkt in och leker med kompisarna och tycker mamma eller pappa lika gärna kan gå ganska direkt. Det har även fungerat bra på dagis utan blöja med enbart två par nedkissade kläder på två veckor. På längre promenader då de varit ute i skogen utanför gården har hon haft blöja på sig men annars har hon bara haft trosor innanför byxorna.



Lördagskalas


Ja i lördags var det ju två kalas för Maya med två gäng som bytte av varandra från dagen till kvällen. Det var mer folk här än det någonsin varit sen vi flyttade hit men vi lyckades ändå få plats ganska bra med ett stort köksbord och en stor soffa. Här kommer lite bilder från dagen.


Maya hade önskat sig en busstårta till sitt kalas



Maya mumsar trip/festis med morfar



Dags att blåsa ut de två ljusen på tårtan



I ett av paketen Maya fick fanns det ett golfset



I ett annat fanns en fin docka



Såhär glad blev Maya när hon såg att det fanns en käpphäst i ett av paketen



Käpphästen och Maya tog ett varv runt i lägenheten



Andreas hade ett paket med till Maya



Pelle och Maya spelar memory, golfsetet syns bättre här och så syns en glimt at boken "Max dockvagn"



Vi baka tyvärr inte en ny tårta så kvällsgänget fick nöja sig med samma tårta som tidigare på dagen



Några vykort!


Maya fick några coola vykort på mailen av sin faster. Tyvärr hann hon lägga sig innan hon själv såg dom men stora tjejen blir nog jätteglad när hon ser dem imorrn!

Tack så jättemycket Jennie! De är jättefina :)

 

 

 

 




Hipp hipp hurra!!!


Idag är det Mayas två-årsdag!!!

Maya vakna idag av att mamma, pappa och Sofia (som sovit över) kom in och sjöng "ja må hon leva". Först var Maya väldigt trött och det såg ut som att hon ville sova vidare men när hon såg paketen piggnade hon till. Maya fick komma ner till madrassen som Sofia sovit på och så öppna hon sina paket.

Till frukost fick Maya filmjölk och flingor som hon tycker är jättegott. Vanligtvis äter vi gröt hemma som också är poppis men inte som lika coolt som flingor. Efter frukosten skjutsa mamma och Maya Sofia till pendeln för hon skulle hem till Linköping och vi har ett nytt kalas att förbereda till i eftermiddag.


Maya ställde sig upp och blev glad när hon såg "Timmy Lamm"-huset hon fick
!


Gårdagen var nästan fullspäckad. En halvlugn förmiddag då mamma och pappa fixade det sista med tårta, pastasallad och resten av fikat. Maya och mormor hjälpte till genom att gå till affären och köpa hallon och så tog Maya ett förmiddagsbad. Den första omgången gäster kom vid 14-tiden och byttes sedan av efter 17 av kvällsgänget som stannade kvar efter Maya hade lagt sig för några omgångar Buzz (frågespel) på playstationet.

Bilder från gårdagen och sen idag ska vi försöka få upp under nästa vecka för nu är det dags att fixa det sista inför dagens kalas!



Dagen innan kalashelgen!


Imorrn börjar Mayas kalashelg! Imorrn kommer delar av mammas släkt på dagen, lite kompisar på kvällen och på söndagen kommer delar av pappas släkt för att fira Maya som fyller hela två år på söndag.

På eftermiddagen idag kom mormor från Nyköping för att gosa med Maya samt passa på att hjälpa oss fixa till kalaset. En viktig sak som behövdes fixas var persiennen till det stora fönstret i vardagsrummet, tre av det fyra trådarna att dra upp persiennen med hade gått av.


Högst upp på tripptrappen stod mormor för att fixa persiennen!


Mormor hade även med Mayas nya säng som vi skrivit om tidigare. Trots att vi redan inhandlat madrassen ska vi vänta till efter kalashelgen med att montera upp nya sängen så Maya får sova ordentligt i sängen hon är van vid under helgen.



Maya titta! Maya titta!


Det är inte bara film Maya är intresserad av att titta på! Hon tycker även om att kolla på bilderna i kameran. Oftast hinner man inte ens ta kort på Maya innan hon springer fram till kameran och kräver att få titta! Mamma försöker då förklara att det ju inte går att titta då hon inte ens hunnit ta en bild men det går inte Maya med på. Därför är det inte så kul att försöka fota Maya för tillfället då det går bäst om hon inte märker kameran...

Här kommer ett exempel från när mamma skulle fota Maya och dockan Maggie när de byggde med lego:

En ensam Maggie leker med lego



Maya förflyttade sig blixtsnabbt till kameran för att få titta på bilderna i den!



Bebis-Turi


Pappa var iväg med jobbet in till stan igår kväll så mamma och Maya passa på att ta bilen till Sundbyberg och träffa lill Turid eller Bebis-Turi som Maya sa. Turid var pyttepytteliten och så gosig. Trivdes mycket bra i sin fasters famn! Maya busa runt, testade munspelet, babyskyddet och så klappade hon Turid fint på benet.


Maya tyckte det var kul att blåsa i munspelet



Mayas gamla babyskydd, som Turid nu har, tyckte Maya var roligt att "sova" i



Den långa vägen hem från dagis


På vägen hem från dagis finns den mycket att göra. När mamma hämtar Maya med vagnen från dagis tar det ganska lång tid att gå hem...

För det första ska Maya helst skuffa på vagnen själv och mamma får inte hjälpa till.

(Gammal bild som synes)

För det andra är det väldigt roligt att själv gå ner för trappan vid parkering och sen springa upp på stigen bredvid och sen gå ned för trappan om och om igen.



För det trejde så har det regnat ganska mycket nu så det finns många vattenpölar att springa i fram och tillbaka.



Och om vi stannar till i lekparken på hemvägen tar det ofta tid att komma hem.



Medeltidsmarknad


Idag var det medeltidsmarknad i Kungsängen. Vi gjorde det till en utflykt och tog bussen till kyrkan där marknaden var men gick sen hem. Maya har pratat mycket om att hon vill åka buss nu när mamma gör det till skolan. På marknaden fanns det lite av varje från en kamel till några ponnyhästar, musikanter och en liten teater. Bland annat var mammas kompis Elins medeltidskör Patriarkus med på marknaden och sjöng. Maya tyckte de var mycket bra, hon både dansade och klappade händerna åt dem. Vi åkte direkt efter Mayas sovstund så vi köpte korv med bröd på marknaden åt Maya som hon mumsa i sig. Innan vi gick hem tog vi en tur längs marknadstånden och kollade vad som fanns men köpte inte hem någonting.


Kamelen var det första vi såg på marknaden




Maya och pappa kollar när Patriarkus sjunger




Till korven fick Maya lite tomater och hon stoppa en skiva i munnen och hade kvar den där ett bra tag!



Vi stannade i lekparken hemma innan vi gick in och fikade lite banankaka som mamma packat med


På kvällen kom mormor förbi en kort stund och sa hej och fick lite kvällsmat. Hon hade skjutsat Pelle till Arlanda och innan dess hade de varit en sväng till Sundbyberg och träffat Mayas bebiskusin, Andreas och Ellens lilla Turid som kom till världen i fredags!



Dagen idag


Idag tog vi oss till IKEA igen. Denna gång fick vi en bra parkering nära utgången och kom precis upp på andra våningnen när de öppnade varuhuset. Med oss hem kom madrassen till Mayas nya säng som farmor och farfar sponsrat till födelsedagen. Lite andra prylar kom också med som en eller en annan födelsedagspresent till lilla fröken. Vi åt av frukostbuffén som lunch och drog sen vidare till Kista där pappa ville kolla lite på kläder. När vi kom in i parkeringsgaraget sa Maya "Wiwi pommer, Moja"(läs: Edwin kommer, Moa), sist vi var i Kista var det tillsammans med Moa och Edwin och deras föräldrar när de var här i augusti!

Ikväll har vi fortsatt vårt bakande till kalashelgen nästa helg. Ikväll blev det en omgång bullar, tidigare har vi bakat några muffins och en smet kakor som ligger och väntar i frysen. Igår kväll hade vi besök av Sara och Aman som fick lite av Mayas gamla bebisgrejer, de fick provsmaka lite av det vi bakat tidigare till kalaset.


(bild från förra veckan)
Maya tycker om lördagskorv och häromdag tog hon inte mindre än fyra skivor på sin mellismacka.
Höll nästan på att ta resten av paketet idag på mackan!



Titta Mamma mu! Titta Mumin! Titta Manny!


Det är några fraser som används ganska flitigt hemma hos oss just nu.

Maya har fått sig ett litet filmförråd och har börjat tycka om att titta på sina filmer så länge hon orkar sitta still. Oftast blir det spring i benen på Maya så fort en film satt igång och då vill hon helst byta till en annan! Mamma mu är favoriten när vi tittar på den kan Maya sitta still under ett helt avsnitt och hon börjar nästan kunna vissa av avsnitten utan till. Näst bäst tycker nog Maya om Mumin, introt tycker hon mycket om och sjunger ofta med i sången. Händige Manny vill Maya gärna titta på men är aldrig intresserad av den serien när vi satt igång filmen.

Det är inte heller så lätt att hindra Maya från att titta på film och byta film hela tiden då hon kan byta film i playstationet själv!

Såhär går det till när Maya byter film i playstationet:


Med tungan rätt i mun trycker Maya ut skivan från DVD-fodralet



Kravlar ner från fåtöljen med skivan i handen



Stannar och tittar lite på filmen som visas på tvn



Trycker på knappen som tar ut skivan som sitter i playstationet



Tar ut skivan försiktigt



Och stoppar slutligen in den nya skivan i spelaren

Avslutningsvis sätter sig Maya i soffan och trycker igång playstationkontrollen!



Lite från helgen m.m.


Denna helgen hade vi tänkt åka till IKEA på lördagmorgonen men vi hade missat att de skulle ha loppis på deras parkering och hela stället vimmlade med folk redan kl.10 så vi körde vidare till Toysrus där vi spanade runt och fann två födelsedagspresenter till Maya. Vårt syfte med IKEA var som sagt att köpa en madrass till Mayas nya säng. Trots att det inte blev något IKEA kände vi oss ganska nöjda med förmiddagen, hade funnit lite smågrejer på Rusta och Jysk som också följde med hem och sen så slapp vi som sagt trängseln vid IKEA.

Efter Mayas middagsvila fixade mamma iordningen en snabb picnic med banankakan som vi bakat kvällen innan och lite andra småkakor vi hade hemma. Picnicen avnjöts på ett berg i skogen. Vi föräldrar fick en ordentlig promenad medan Maya hade det skönt i vagnen medan hon studerade skogen.


Pappa och Maya picnicar i skogen


Igår var det Mayas första riktiga dag på dagis efter hennes långa sommarlov. Vi hade lite mjukstart förra veckan då vi hälsade på vid två tillfällen. Nu är vi alla fall tillbaka till vardagen alla tre så vi börjar få lite rutiner igen. Vi håller även på att tänka och förbereda till Mayas kalas helgen då hon fyller hela två år. Vilket hon själv redan anser sig vara då hon kan göra "allt" själv nuförtiden...



Färgen på nya sängen


Tyvärr är vi inte så roliga att vi målade sängen i någon rolig färgen utan den blev vit vit och åter vit.


Såhär såg det ut när mamma och mormor målade ett av de sista lagren på sängen efter vi kom hem från Norrköping.
Pappa "tjuvfotade" när han var inne och nattade Maya.
Vi passade på att måla sängen hemma hos mormor då vi kunde vara i hennes garage.

Sista lagret på sängen målade vi i söndagsmorse så den blev kvar hos mormor. Men det är ju inte långt kvar till Maya fyller år så då kommer sängen upp hit. Och sen så måste vi ju masa oss till IKEA och köpa en ny madrass som passar sängen för det kom inte med när vi köpte den. Maya sover ännu bra i sin spjälsäng och har ännu aldrig (pepparpeppar) klättrat över kanten så vi kommer skynda långsamt med byte av säng för Maya.



RSS 2.0