Linköpingsresa + sjuka igen


I fredags tog mamma tåget till Linköping för att spendera natten hos Mayas gudmor Sofia. Det var första gången det blev av för mamma att sova utan Maya. Mamma sov sisådär medan Maya hade det utmärkt hemma tillsammans med pappa.

I Linköping bjöd Sofia på mumsig postatisgratäng och mumsiga bönbiffar. Sen satte hon på mamma ett förkläde och bad om att få en Lovisa-bakad kladdkaka och mamma sa inte nej till det. Vi hade en lugn kväll med ett par brädspel bara vi två, Sofia vann båda spelen på fredagen medan mamma vann på lördagen. Efter en sen frukost och en omgång brädspel åkte vi in till stan för att kolla lite i affärer och sen äta på Grekiska kolgrillen innan mammas tåg gick som var över en timme försenat.

Mamma bakar för fullt i Sofias kök

 

Såhär ser Sofias kladdkakerecept ut som hon fått av mamma (Sofia har skrivit titeln)

 

Hemma i Kungsängen hade pappa och Maya det superbra och myste tillsammans. Men tyvärr fick Maya feber på lördagen. Idag tror vi inte hon har feber men hade massa småsmåprickar över stora delar av kroppen, ingen aning riktigt vad det är då hon troligen redan haft tredagars-febern. Men Maya får stanna hemma från dagis imorrn för att friskna till lite mer. Pappa fick feber nu på kvällen och är troligen även han hemma imorrn och mamma ska plugga hemifrån.


På morgonen hittade Maya ett paket i vardagsrummet som var till henne. Mayas gudmor hade skickat med ett paket till henne då det är hennes dopdag idag. I paketet fanns två pepparkaksformar, en hund och en ängel. Vi har tidigare en mumin-pepparkaksform.


Denna helg är inte bara första-advent, det är även lilla jul och det firar vi! Mamma hitta dessa bokstäver som pappa fick i lilla jul present. Vi hoppas att ni allihop har haft en bra lilla jul!


Mamma hitta även en höst/vinterjacka? (fleecefodrad jacka) till Maya på Åhléns som var sänkt från 399kr till 125kr så hon kunde inte låta bli.


-Schyss, berätta inte om vilket bra kap mamma gjorde!


Idag är som sagt inte bara första advent, det är även Maya dopdag. Det firade vi med adventsfika och två tända ljus.




Vinteroverallen


Vi köpte Mayas vinteroverall i augusti på halva priset, overallens märke är LassieTec. Vi köpte strl. 86 och hoppas Maya kan ha den hela vintersäsongen, men tills nu har den känts väldigt stor på henne. I tisdags invigde dock Maya overallen. Innan har hon haft den overall hon hade i våras som var i strl. 74 men den är inte vattentät så det blir lite jobbigt med så mycket snö att ha både overall och täckbyxor.


Sötnosen i LassieTec overall, ReimaTec vantar, mössa från CityMarket och vinterskor från CoopForum.



Pulkande i snön


I lördags hade det kommit ännu en omgång snö hos oss. Vi har haft snö tidigare men den hade smält bort. Dock ligger denna snö ännu kvar men försvinner nog snart. Har snöat och blåsigt mycket här de två senaste dagarna.

Vi passade på att testa Mayas pulka som hon fått av mormor innan de började skotta bort snön från gångvägarna i lördags förmiddag. Pulkan var tyvärr inte alls populär och Maya ville inte alls sitta i den särkskilt länge. Vi gick till närmaste lekplats istället, Maya gick en bit med stöd från pappas ena hand. I lekparken gjorde pappa en mini-snögubbe, men den var inte heller så kul tyckte Maya. Roligast var att stå vid vippbärdan och borsta bort snön tyckte Maya.


Maya åker i sin fina pulka, men det var inte så kul :(


Roligare att gå bredvid pappa!


Pappa håller på att bygga en mini-snögubbe åt Maya


Kul att stå och leka med snön!



Sjuklingen


Vi har skrivit lite om att Maya har haft feber vid tillfällen... I söndags fick ju Maya feber igen och den höll i sig till onsdagen och var som högst 39,3. Vi mäter nästan alltid under armen så febern var egentligen högre. Vi tyckte Maya har haft mycket feber och hosta på sistonde så mamma ringde bvc, så vi fick en tid att träffa en läkare igår.

På vårdcentralen fick Maya först ta blodprov med stick i fingret, Maya var duktig men tyckte det där plåstret på fingret var jobbigt och ville gärna ha bort det. Maya fick ett bamse-klistermärke för hon hade varit så duktig. Sen fick Maya träffa läkaren som kollade Mayas öron, hals och lungor. Läkaren såg att Maya hade öroninflamation i ena örat :( Så när vi var klara på vårdcentralen traskade vi vidare till apoteket för att handla den medicinen Maya behövde, sen tog vi en sväng i affären för vårt smör var nästan slut. I affären hittade mamma en grej till både henne och Maya, en Vi-föräldrar-tidning med en sago-CD i som handlade om Mayas favorit Manny.


Tidningen med grej till Maya



Till lunch fick Maya först lasagne och när den var slut fick hon smaska på några bitar som var kvar från hennes pizza i tisdags.


Maya diggade sin nya skiva, gungade med musiken och klappade händerna.

Idag känns Maya frisk men får gå till dagis först nästa vecka så är hon extra frisk då. Mamma och Maya har tagit det lugnt idag, varit ute och lekt i lekparken en stund.


Maya var så söt imorse i sin baby-pyjamas med hello kitty.




Fars dag och jubileum!


Idag är det fars dag! Mamma och Maya firade pappa med fika (kakor) och presenter på sängen. Han fick bland annat ett teckning som Maya hade målat själv och en triss-lott med vinst på 50kr. Ett stort grattis säger vi till pappa, morfar, farfar och gammelfarfar!

Resten av dagen har vi tagit det lugnt och vilat inför kommande veckan, samt åkt och handlat mat. Maya har lite feber och haft det sen hon vaknat så hon har inte varit sitt piggaste utan mest velat sitta och mysa. Imorgon får Maya stanna hemma från dagis och vila upp sig. Det blir mycket ledigt denna veckan med då hon ska vara ledig tisdag och onsdag när farmor och farfar är här.

Idag för ett år sedan började bloggen om lillvasan så idag har vi 1-årsjubileum!


I Nyköping testade Maya på att spela lite på morfars gitarr när han fick för sig att stämma den rätt.


Hemma hos mormor tyckte Maya att det var intressant att se på när Pelle tvättade.



Besök i Nyköping


I morse tog mamma och Maya bilen till Nyköping för mamma hade en tid hos tandläkaren som finns i Nyköping. På ditvägen släppte vi av pappa på jobbbet i Kista. Tillbaka hem åker vi först i morgon så pappa får en barnfri kväll och natt.

Mormor hade tagit ledigt från jobbet för att kunna gosa med Maya under dagen och ta hand om henne medan mamma var hos tandläkaren. Efter en lunch hemma hos mormor tog Maya, mamma och mormor en tur på stan, Maya sussade i vagnen under tiden. Vi hittade lite kläder och ett stort (stl 98) regställ på rea åt Maya (till framtiden). Hon fick även en tomtemössa och en luciakrona i mjukistyg. Mamma fick en väska, dock hittade vi inga vinterkängor till mamma eller mormor som var anledningen att vi tog rundan på stan.

På eftermiddagen tog mamma och Maya en sväng till morfar för en liten fika, samt lite firande av fars-dag i förskott.

Här kommer lite bilder från när Maya lekte med sitt lego i tisdags.


- Hmm, en fin gubbe.


- En häst också, något mer jag behöver?


- Kanske det finns något här jag kan använda...


- Mamma, hjälp!



Vintage


Imorse åkte farmor och farfar vidare till London för att hälsa på Jennie i några dagar. Efter helgen kommer de tillbaka för att leka med Maya i ett par dagar innan de åker hem igen.

Förra hösten hade kappahl vintage-tema för damer och tjejer, då köpte mamma en söt klänning till lilla Maya som då var ca två månader. I våras hade kappahl sitt vintagetema igen, då var det inspirerat av 50-tal, Maya fick då ett förkläde och ett set med tunika och trosor. Nu i höst har kappahl sitt vintagetema igen med inspiration från 1911 Poiret. Mamma kunde inte låta bli och köpa en finklänning till Maya då, som hon kanske kan ha i jul eller nyår kanske.


Igår fick Maya testa sitt 50-tals-vintage-förkläde när hon stod vid sin spis och laga mat

Sötnosen Maya

 

Maya sju månader i 50-tals-set.

 

Maya snart två månader i vintage-klänning


En liten upplysning till våra vänner i Finland så kommer vi fira jul på Söderfjärden! Vi kommer den 23e och åker hem den 29e. Vi har inget planerat förutom att träffa en herre i röda kläder den 24e så vi åker gärna och hälsar på våra vänner om ni har tid.








Lite uppdatering


Imorse kom farmor och farfar hem till oss. De kom så tidigt så Maya hade ännu inte vaknat. Sen åkte pappa och jobba, mamma åkte till skolan och Maya stanna hemma med farmor och farfar. Hon är ledig från dagis idag och imorrn för att gosa med farmor och farfar. De har lekt och gosat hela dagen.

I helgen var vi bara hemma och vilade oss, pappa och Maya mådde inte riktigt bra. Vi hade tänkt åka till Gävle för att hälsa på Andreas, Marina och Yatzi men får göra det en annan gång istället. På fredagen var vi lediga alla tre så då var vi i Barkaby en sväng och köpt bland annat en åkpåse till Mayas vagn på balkongen, en hylla och dörrspärrar på IKEA.

I veckan var Maya hemma från dagis två dagar pga feber, ena dagen var hon hemma med pappa och andra var mamma hemma med henne. Allt som allt var Maya bara två dagar på dagis förra veckan.


Glad sjukling går runt och samlar sina leksaker i gå-vagnen


Den ska vi läsa mamma!

Helgen innan var mormor och morfar här. Morfar åkt hem efter fika och mormor stanna över natten och tog sen tåget hem. På lördagskvällen åkte pappa till Tyresö och kolla på fotboll hemma hos Robban. Mamma och mormor tittade på film efter Maya hade lagt sig.


Maya och morfar fikar och myser.




RSS 2.0