Nu är vi på Arlanda. Har checkat in och gå...


dsc00039 (MMS)

Nu är vi på Arlanda. Har checkat in och gått igenom säkerhetskontrollen efter en hel del strul. När vi först checka in fick Maya ingen biljett. Vilket hon var tvungen att ha. Så vi fick gå tillbaka till incheckningen och fixa en biljett till henne. Efter mycket krångel fick Maya äntligen en biljett så nu väntar vi bara på att planet ska åka.




Ikväll far vi iväg till Finland för att fi...


dsc00037 (MMS)

Ikväll far vi iväg till Finland för att fira påsk. Vi åker med flyg direkt till Vasa. Väskorna är färdiga och packade, vi väntar bara på att pappa ska komma hem så ska vi ta tåget till Arlanda.




Inte mammas dag!


Idag skulle pappa och Maya ha en mysstund tillsammans medan mamma var hos frisören och blev fin i håret. Men när mamma kom till frisören hade de bokat hennes tid fel så det fanns inte tid att både klippa och färga hennes hår som hon hade tänkt och även beställt tid för. Så det slutade med att mamma gick därifrån utan någon ny frisyr. Mamma får leva ett tag till med sin nuvarande frisyr och sen boka en tid hos en annan frisör efter påsk istället.

Mamma har även upptäckt att bloggen har något mot henne...

När man tittar på vår besökarstatistik över de senaste 10 dagarna så fattas det en dag: den 28e mars - mammas födelsedag. Dock finns 21a mars med två gånger med olika antal besökare. Den blå linjen visar hur många olika personer (hushåll) som har läst vår blogg under en dag. Den 29e mars har vi haft allra flest besökare sen vi startade bloggen. Hela 26 olika personer på en dag.






Kiss i pottan


Igår fick Maya testa sin potta för första gången. Redan efter fem minuter kissade Maya duktigt i pottan. Idag passade Maya på att läsa om sin kompis Nalle Puh när hon satt på pottan. Samt så ringde hon några samtal med sin mobil som hon fick i påskpresent av mormor.




Nu är mamma och Maya påväg till Kista för ...


dsc00036 (MMS)

Nu är mamma och Maya påväg till Kista för att träffa pappa. Sen ska vi alla tre åka till Kungsängen och kolla på två lägenheter.




Sittdynan till matstolen


Här kommer några bilder på sittdynan som mamma sydde förra veckan. Den blev ganska okej för att vara sydd utan att ha stolen här hemma. Tack vare Mayas kompis Englas mamma fick mamma måtten på stolen och improviserade sen ihop resten.








Majskrokar


Lilla Maysan gillar majskrokar :)




Hipp hipp hurra!


Idag är det mammas födelsedag!

Maya och pappa gick upp och sjöng för mamma och gav henne en hel kasse med presenter. Mamma och pappa åt även lite cheesecake och morotskaka på sängen. Maya var lite besviken att hon inte fick några present. Hon lekte dock ganska nöjt med presentpappret.



Mamma och Maya på morgonen, båda med oborstat hår. Maya undrar varför hon inte fått några paket. Mamma fick en fin mugg av Maya där det står "I'm so happy you're my mum".



Sen somnade Maya i sin säng och gosade med "bb-nalle"



Lördagskalas


Idag har det varit kalas för mamma hemma hos oss. Mormor, morfar, Inger, Andreas och Ellen kom för att fira mamma samt smaska på gott och gosa med Maya. Även Mayas sex-månadersdag blev firad i efterskott. Maya fick en matstol, en potta och några badleksaker. Mamma fick lite av varje; köksgrejer, strumpor, en film och ett presentkort på en spa-dag tillsammans med mormor.

Efter alla gästerna hade åkt hem satt Maya nöjt i sin nya matsol och lekte med sina nya badleksaker.





GLÖM INTE EARTH HOUR NU IKVÄLL!!!
20.30 svensk tid
21.30 finsk tid



På besök på Södertörn


I fredags tog Maya och mamma pendeln till Södertörns Högskola (mammas skola) för att titta på utställning som var Nathalies skolprojekt samt umgås lite med henne och Felicia. Maya tyckte först det var lite läskigt där med alla människorna men sen när hon fick testa spelet Nathalie hade gjort var det kul. Det var ett kunskapsspel för 6-åringar. Maya klarade spelet (med hjälp av Nathalie) och fick ett pris som mamma fick äta upp.









Sen följde mamma och Maya med Felicia hem till henne en kort stund. Där fick mamma en liten present i förskott.

När mamma och Maya kom hem på eftermiddagen var vi ganska trötta efter att ha varit iväg hela dagen. Men vi hade mycket att göra på kvällen så det blev inte mycket vila för oss. Mamma skulle sy färdigt Mayas sittdyna, så Maya kunde använda den när hon fick sin matstol av mormor. Det var bara lite kvar att sy på dynan för mamma hade gjort det mesta kvällen innan. Mamma skulle även baka både cheesecake och morotskaka till lördagen så fredagen blev en mycket lång dag. Det var även en lång dag för pappa som jobbade ganska sent på kvällen.




Öppna förskolan


I torsdags var mamma iväg och sjöng lite på öppna förskolan. Efteråt passade Maya och de andra bebisarna där på att leka med varandra och de leksaker som finns där.



Efteråt kunde inte mamma låta bli att shoppa lite. Mayas kläder i strl 68 är verkligen försmå nu och vi hade inte så mycket kläder i strl 74 så mamma inhandlade några bodysar. Samt en bok om barbapappa som Maya tycker så mycket om (mamma tyckte den var kul då hon hade den boken när hon var liten). Sen när vi kom hem började vi klippa ut delarna till sittdynan mamma skulle sy åt Maya i barbapappa-vaxduk.






Knopparna ut i backarna stå...


När mamma och Maya var ute och gick i onsdags lyste solen och det var varmt och skönt. När vi gick förbi baksidan på vårt hus såg vi första vårtecknet för i år. Bland buskarna hade det kommit fram några knoppar nu när snön har smält på många ställen.



Hemma lekte mamma och Maya mycket på Emil-filten med hennes skallra som låter när man välter den. Hon tycker mycket om att sitta upp och leka med sina leksaker.






Surfande bebisen


Maya tycker redan om datorer och vill gärna pilla (slå) på datorn när vi sitter framför den. Hon har som sagt tidigare fått skriva ett inlägg som hon banka fram själv samt lyckades komma åt Ctrl+V så hon klistrade in det vi senaste hade kopierat i inlägget.

Idag såg det ut så här när Maya chatta med sin pappa på msn.




Sitter och leker


Maya sitter bättre och bättre nuförtiden. Dock ännu inte tillräckligt bra att vi skulle våga lämna henne utan ordentligt stöd av kuddar mm om hon skulle falla. Maya satt på sängen och lekte med sina kompisar på eftermiddagen medan mamma stod bredvid och vek tvätt. Sen log hon så sött som hon börjat med den senate tiden genom att visa sina två tänder så mamma kunde inte låta bli att fota.










Vintern kom tillbaka


I lördags var det soligt, varmt och vårigt ute. Enligt Trygg Hansa-byggnaden var det +8 grader i skuggan och enligt termometern i vardagsrummet var det +14 grader i solen. Vi njöt av att våren hade kommit när vi gick ut. Hade ju inte varit ute så mycket under veckan eftersom vi varit sjuka men vi såg att snön började smälta en aning. Men sen i söndags var vintern tillbaka. Det snöade stora flingor som la sig kvar på marken och temperaturen låg på -5 grader och så är det även idag trots att solen lyser.

I lördags invigde Maya som sagt sin nya vårjacka när det var så varmt. Även mössan är ny :). Under jackan fick hon dock ha fleecetröja och fleecebyxor.




Sjuka familjen del 1, 2, 3 x2


När mamma och Maya var på besök i Nyköping för två veckor sen var mormor förkyld som hon troligen fått från Pelle. När vi var där blev Maya förkyld, så resten av helgen blev en lugn hemmahelg och vi skippade babysimmet. Under veckan som kom blev pappa förkyld. Sen blev även mamma förkyld under kommande helgen, men kände sig ganska bra på söndagen så vi gick på babysimmet då Maya och pappa hade blivit friska. Vi gick även och simmade på måndagen för att ta igen gången vi missade. Men sen under måndagsnatten blev pappa magsjuk och fick stanna hemma från jobbet resten av veckan, en snäll arbetskollega kom med hans jobbdator i mitten av veckan så han kunde jobba hemifrån. Maya och mamma var hemma de flesta av dagarna då mamma fortfarande var lite förkyld men kändes sig mycket bättre.

 

På torsdagskvällen kände sig pappa mycket bättre och mamma och Maya var friska och krya. Sen på fredag morgon blev Maya magsjuk och spydde flera gånger under förmiddagen. Stackars liten, blev mycket nerspydda lakan, handukar och kläder under den dagen. Efter att ha sovit flera gånger på förmiddagen blev Maya bättre efter lunch och behöll all mat under resten av dagen. Lördagen var en solig dag och med alla familjemedlemmar friska tog Maya och mamma på sig vårjackorna (pappas är i Finland) och alla tre gick till affären för att inhandla lite mat. När vi kom hem från affären började mamma känna sig dålig och kort efter det var även hon magsjuk. Maya var ledsen under kvällen och sympatispydde över hela sig själv och mamma.

 

Nu är det söndag och ingen har ännu inte spytt idag så vi hoppas på att vara friska framöver. Dock höll våra tvättkorgar på att svämma över då vi inte hunnit tvätta på ett bra tag och nästan allt blivit nedsmutsat de senaste dagarna. Pappa var duktig och gick till tvättstugan på förmiddagen och körde flera maskiner så nu är allt rent. Idag ska vi ta det lugnt och vila upp oss. Blir inget babysim, får ta igen det senare.

 

Här är lite bilder på Maya från i fredags. Trots att hon var sjuk och spydde var hon glad emellanåt. Framförallt blev hon glad när posten kom för det kom ett paket till henne i halvårspresent från hennes gudmor Sofia (det fanns även ett paket till mamma med, men det får hon öppna förens på hennes födelsedag).

 

 

 

 




Mammaträff


I torsdags var Maya och mamma iväg till Bromma på mammaträff. Maya firade sin halvårsdag tillsammans med kompisarna Elinore och Engla.

På kvällen när vi kom hem fick Maya plaska i badkaret och läsa om (äta på) sin bok om magiska ankan.






Fika med storkusinen


I onsdags träffade mamma och Maya Sara (mammas kusin) på kulturhuset och tog en fika tillsammans.

Så här söt var Maya när hon satt vid bordet och gnagde på sin bok.



Matdags


Vi tog ett uppehåll ca en vecka med matningen då Maya inte kändes tillräckligt intresserad av maten vi försökte få i henne. Men nu har vi börjat lite smått med smakportioner igen. Hon är lite mer intresserad men äter inga hela portioner ännu. Vi inväntar matstolen mormor ska köpa till oss nästa vecka så kommer Maya sitta bättre när hon äter.




Idag är det ingen vanlig dag!


För det är Mayas sex-månaders dag!

Hurra Hurra Hurra!






Go Nyköping!!!


I lördags vann Nyköping (Anna Bergendahl) melodifestivalen! Vi hejade ju såklart på Anna då hon liksom mamma och uppvuxen i Nyköping. Samt så känner vi ju nästan Anna... Mayas gudmor Sofias lillasyster Lisa är lika gammal som Anna och de går på samma skola!

Förutom att se melodifestivalen var vi på stan en liten sväng i lördags. Mamma fick en ny vårjacka och Maya fick ett par solglasögon.








Morgonmys


Imorse vaknade Maya tidigt och ville se på barnprogram. Men hon vaknade lite för tidigt, hennes favoritprogram hade inte börjat än. Men efter lite gnäll och mat somnade hon om och vaknade sen igen lagom till "Händige Manny" började. Då satt Maya lugnt och snällt och tittade på tvn medan mamma och pappa åt frukost. Sen tog Maya och pappa sig en mysstund i soffan vid datorn.






Titta jag sitter!


Maya förstod nog att hon var på sex-månaderskontroll i onsdags för efter det visade hon att hon kunde sitta själv en kort stund :) Sen dess har vi övat att sitta i veckan, hon är inte helt stabil och stöder hon sig inte med händerna så faller hon. Hon kan fortfarande inte vända från rygg till mage, men har blivit mer rörlig på senaste tiden och vänder ofta till sidan när hon ligger på rygg och vill nå det som är bakom huvudet.





Boken hon läser har hon fått av Åsa på rådgivningen i Solf, en tvåspråkig bok med både finska och svenska texter.



BVC-besök


Idag hade Maya sin sex-månaderskontroll på BVC. Hon blir dock inte sex månader förens nästa vecka. Allt var finfint med lilla Maya. Nu väger hon 8390 g och är 68.5 cm lång.


Maya ligger och förbereder sig för sin kontroll


Idag sken solen och det kändes nästan som vår. Det var perfekt promenadväder. Innan BVC träffade vi en mamma och bebis från mammagruppen som går på samma BVC och skulle dit innan Maya så vi tog en härlig promenad tillsammans. Efter BVC fortsatte mamma och Maya ett promenera en stund till i det fina vädret.



Maya läser om sina djur


När vi kom hem från marschen i måndags satte sig Maya i fåtöljen och läste lite om djuren hon tycker om :)






Barnvagnsmarsch





Idag har mamma och Maya varit iväg på en barnvagnsmarsch från Kungsträdgården till Gamla stan. Det var
mycket fint väder, solen sken och det var varmt och skönt. Som tack för att vi gick med i marschen fick vi ett rosa designat regnskydd till vagnen :)

 

Maya halvsitter lite när hon var pigg och glad medan vi väntade på några andra från mammagruppen. Sen somnade hon innan de kom så då fick hon ligga ner igen.

 

 

I Kungsträdgården innan vi marschen började.

 

 

Maya har fått på sitt nya regnskydd på vagnen för att visa att hon var med och protesterade.

 

 

Marschen tog en sväng förbi Sergels torg innan den gick till Gamla stan.




Lite bilder från helgen i Nyköping


Först var mamma och Maya hemma hos morfar och åt lite middag tillsammans med honom och Inger. Maya tyckte morfars glasögon var roliga. Maya sitter lite ihopsjunket så den fina texten på hennes tröja syns inte :P "My mum rocks"!



Sedan sov mamma och Maya över hos mormor till på lördagen då vi tog tåget tillbaka till Stockholm. Inger hade en gammal barnstol hemma hos sig som hennes barnbarn Källa har haft som Maya får låna att ha hos mormor och även hos morfar. Maya testsatt stolen på alla sätt som gick :)








I Nyköping


Nu har mamma och Maya åkt till Nyköping och är hemma hos morfar. Pappa har åkt åt andra hållet till Gävle för att hälsa på Andreas. Sen syns vi allihopa hemma på lördag kväll igen.

Här är lite bilder från morgonen när Maya lekte i gymmet med hörselskydden på, som som sedan tog av sig, medan mamma dammsög.











Tävlar hos forsmallpeople.blogspot.com



Vi är med och tävlar om en superfin skötväska från Willvin hos http://forsmallpeople.blogspot.com!

Tävlingen avslutas söndag den 7:e Mars, och vinnare kommer presenteras samma kväll.



Tävlingar


Många bloggare annonserar tävlingar lite då och då med fina prylar från sponsorer och för att få vara med och tävla måste man gör reklam för dom i sin egen blogg. Så nu tänkte vi försöka vara med i några tävlingar och lägga upp dem då här i bloggen. Så kan ni väl hålla tummarna för att vi vinner några fina saker!



Lek i leklådan


Imorse var mamma och Maya på rim och ramsor på stadsbiblitoket, sen åt vi lunch på café för det var alldelels för snöigt för att vi skulle orka gå hem innan vi skulle till BVC efter lunchen. På BVC fick vi information om mat och sömnrutiner och sånt så det blev ingen vägning och mätning. Det blir först den 10e mars som Maya ska vägas igen.

Sen hemma fick Maya sitta i sin leklåda och leka lite med sina kompisar :)










Mommy needs gummistövlar





RSS 2.0