Mammas lilla hjälpreda!


Nu är äntligen höstterminen med studierna slut för mamma, alla arbeten är inlämnade och förhoppning finns om att de blir godkända. Därför det varit lite tyst här. Mycket med skola och jobb. Men mycket hemma också. Maya har ännu inte varit tillbaka på dagis sen hon var magsjuk. I söndags var vi äntligen friska alla tre, lite trötta ännu efter magsjukan men vi orkade ändå ta oss iväg till pappas moster på en fika vilket var mycket trevligt. Maya hade lite höjd kropstemperatur på morgonen men ingen feber dock lite gnällig så vi antog att Maya höll på att få nya tänder för hon brukar vara så. Senare på kvällen när Maya skulle sova så hade hon fått feber och hostade, stackaren. Febern varande mest bara under måndagen men Maya har hostat och varit mycket gnällig och trött. Nästan bara med snutte i hand och nappen mun så har det varit bra. Maya har ätit dåligt också så hon skulle inte orkat vara med på aktiviteterna på dagis under veckan. På måndag hoppas vi att hon är åter tillbaka på dagis för då börjar mamma nya kurser för vårterminen drar igång då.

I veckan har mamma och pappa turats om att vara hemma då mamma haft obligatorisk närvaro på sina slutredovisningar. När mamma var hemma med Maya fick hon hjälpa mamma med maten och även att baka. Maya tyckte det var mycket kul att få vara med och inte behöva underhålla sig själv på golvet. Maya fick mest stå och diska... leka i diskhon... vilket hon var mycket nöjd med. Mayas kläder blev ganska blöta men hon hade ju som sagt kul och det var viktigast. Men det kanske skulle vara bra med ett vattentätt förkläde i nått fint tyg från Malax typ...


Maya hjälper mamma att diska



Glad för att hon får diska



Med ett teskedsmått kan man smaka på vattnet som rinner från kran!



Kakor bakade vi också som sagt, kolakakor blev det.


Stolen som Maya stod på när hon diskade blev också ganska blöt så den borde också haft nått bra skydd eller så får vi ta en av extra-stolarna i sovrummet nästa gång Maya ska diska!







Kommentarer

Postat av: Sara | Publicerad: 2011-01-21 kl. 23:58:23

Duktigt av Maya att ta sig an disken helt själv.

Och vad smarriga era kakor ser ut.

Kram <3


Postat av: Farmor/farfar | Publicerad: 2011-01-22 kl. 08:51:29

Ett förkläde från Malax ska vi fixa, så er lilla hjälpreda inte blir så blöt när hon jobbar i köket.


Postat av: Natti | Publicerad: 2011-01-22 kl. 12:35:21

hihi va söt :) Snart kommer den dagen hon vägrar hjälpa till att diska ;)



Hoppas Maya mår bättre, min feber varade som mest under 1 dag, var allmänt borta under torsdagens seminarium,som tur hade jag Sally vid min sida.



Passa på att njut av helgens ledigheter ;)Ska se efter böckerna i källaren.



Kram



ps. svar på en gammal kommentar, jag lovar att vi inte ska bada bland hajar, låter dumt.. :) ds




Tack för att ni läser bloggen!
  • Lämna gärna en kommentar nedan!
  • Eventuella svar på kommentarer kommer här i vår blogg
  • Prenumerera gärna på bloggen via Bloglovin för att inte missa några nya inlägg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0