Lite från helgen


Maya satsade på helrandigt till dagis i fredags.
Byxorna hade hon haft dagen innan och ville gärna ha dem igen och till det valde hon den randiga tröjan och de randiga strumporna.



Vår lördag blev väldigt seg vilket är skönt att ha ibland. Mamma hade varit ute sent på fredagkvällen på AfterWork medan Maya och pappa hade varit hemma och myst. Till lunch blev det en sväng till McDonalds vilket alla i familjen uppskattade. Framåt kvällen behövde mamma frisk luft så hon tog med Maya till skogen för en härlig promenad medan vi spanade efter blommor.


Raska steg gick Maya framåt i skogen



Ännu har ingen riktig värme kommit hit. I fredags både snöa och regna det.
Men några blåsippor fick vi i alla fall se i skogen.


Söndagen var det gympa som vanligt på morgonen. Maya ringde med leksakstelefonen innan gympan till farmor, Jan-Peter och Mischa och kollade om de också skulle åka och gympa!


På eftermiddagen badade Maya och pappa och sen ville Maya att mamma skulle ta kort på henne



Maya körde en hel del med sin bil idag och ville gärna att katten "Robban" skulle följa med så mamma gjorde ett bälte till den.



Fjärilar och Titanic


Trots snökaoset i Stockholm i lördags fick vi besök av Sofia och Felicia. Mamma och Maya åkte och hämta upp dem för att sedan dra vidare till fjärilshuset där det var tropisk värme.


Maya och Sofia innan vi gick in till fjärilarna



Maya med spretig lugg och pippi-tofsar



Det fanns mer än fjärilar på fjärilshuset. Här tittar Felicia och Maya på fiskar



Kameran gillade inte den fuktiga miljön och immade igen hela tiden men tillslut vande den sig.
Det var väldigt många puppor men en och en annan fjäril flög runt medan vissa hängde stilla.



Två fjärilar hängde på en blomma



En röd och svart fjäril


Efter fjärilshuset åkte vi hem men vi stora tjejer blev inte hemma länge innan vi åkte till Kista för mat och bio. Då mamma fyllt år firade vi lite i efterskott med att se Titanic i 3D exakt 100 år efter dess förlisning. Sofia och Felciia stannade och sov i Mayas rum över natten men åkte sedan hem när vi skulle åka till gympan på morgonen.



Påskhäxa i Nyköping


Vi missade utklädningen till påskkärring på dagis som redan var i onsdags så Maya fick vara påskhäxa på påskafton i år också. Vi fick en mycket god påsklunch hemma hos morfar och Denise idag. Maya pysslade ihop ett mycket fint halsband med deras vän/granne som Maya fick med sig hem.

Påskharen hade idag både varit hos mormor och morfar vilket resulterade i lite godis och lite presenter till Maya...

Tillbaka hos mormor på kvällen busade Maya med mormors gamla glasögon.




Långfredagen med regn och snö


Efter jobb och dagis igår drog vi ned till Nyköping för att undvika ovädret som skulle härja idag. Ovädret bestod sedan idag av växlande regn och snö som föll på marken. Vi hade en lugn förmiddag med lite experimenterande för att färga ägg naturligt. Detta gjorde vi med hjälp av lite tråd och skal från gul lök. Resultatet blev gula melerade ägg med lite mönster. Dessa lunchade vi sedan på.

Medan Pelle, Carl och Olof gav sig ut på en runda golf i ovädret!!! Tog vi andra en runda på stan för att se om vi fann något intressant på eftermiddagen.

Kvällen blev lugn förutom massa bus från Mayas sida med bland annat Carl och Olof.

Maya har även fixat mormors påskris fint!




Maya fotat


Igår när Maya använde iPaden fick hon fram kameran och såg sig själv iPaden vilket var mycket kul. Hon testade lite olika inställningar och tog även foton på sig själv. Här är Maya med ett värmefilter:




RSS 2.0