Babysim


Nu har vi varit på vårt första simtillfälle på babysimmet. Sju söndagar kvar bara. Det gick lätt att ta sig dit, gick en buss utanför vårt hus direkt till simhallen så vi behövde inte gå långt alls. Inne i simhallen och i omklädningsrummen fanns det många skötbord och stolar där vi kunde ha Maya medan vi bytte om. Vi kom en liten stund innan vi började så vi fick se på när gruppen innan oss lekte i vattnet. Sen när det blev vår tur berättade instruktören först hur vi skulle göra och sen fick vi gå i vattnet. Maya flöt med där i vattnet medan vi sjöng och flöt med henne både på rygg och på mage. Efter var Maya så trött att hon somnade sött i sin säng när vi kom hem.

 

 




Lugn lördag


I lördags tog vi en lugn förmiddag. Mamma gick och handlade lite mat. På eftermiddagen kom Gun-Maj och Stefan på besök och vi fick en fin bukett tulpaner.

 

Medan mamma var ute och handlade passade pappa och Maya på att städa upp lite här hemma. Maya satt i bumbon och funderade nog lite på hur den smakade för hon började suga lite på ena kanten :P

 




Fredag – Lite shopping


I fredags hade mamma tänkt att hon och Maya skulle åka eller gå in till stan för att shoppa lite på förmiddagen men det slutade med att vi tog oss iväg först på eftermiddagen och då åkte vi ända till Kista för att få sällskap hem med pappa sen när han slutade jobbet. Maya fick en liten leksak och mamma och pappa fick badkläder att ha på babysimmet på söndagen.

 

När mamma gjorde frukost på morgonen lekte Maya med en av sina nya skedar hon fått dagen innan. Och efter lite trixande hade hon lyckats stoppa rätt ände in i munnen som om hon ville äta det som skulle vara på skeden :)

 

 

Sen lekte Maya en stund med kaninen i soffan.

 

När Maya satt i mammas knä framför datorn såg sina fina fötter och tog tag i sina tår.




Maya är försäkrad


Nu är vår lilla älskling Maya försäkrad! Äntligen!

Idag kom det en försäkrare från Trygg Hansa hem till oss och hjälpte oss teckna en barnförsäkring åt Maya. Den gick igenom direkt så nu är vår guldklimp försäkrad. Vi fick också två skedar som vi kan ha när det är dags för Maya att börja äta. Innan dess får hon leka med dem istället :P


Slutsats: Trygg Hansa är bra. Länsförsäkringar är dåliga... i alla fall på personföräkringar.



Tagen på bar gärning


Mamma stod i köket och diskade medan Maya satt i sittern och lekte med sina flygplan. När mamma kom in till vardagsrummet satt Maya och mumsade på ett av flygplanen. Hon slutade dock med det innan mamma hann få fram kameran och fota men det var sött ändå när hon satt och höll i flyplanet.




Glad Maya


 

Så här glad var Maya imorse när hon vaknade upp i mamma och pappas säng :P

 

Nu sover Maya middag i sin egen säng och mamma väntar på att de ska komma från Trygg Hansa och ge oss en barnförsäkring åt lilla stumpan.

 

Angående lägenheten vi var och tittade på så var det mest roligt att se hur den såg ut på bilderna. Pappa ringde och hörde igår hur budgivningen gick och då var den uppe i två miljoner (utropspriset var 1.4 milj). Det är inte riktigt inom vår budget, men det är helt gratis att kolla så det var det värt.




Bebisdejt i Skarpnäck


Igår tog sig mamma och Maya ända till Skarpnäck för att gosa lite med andra bebisar hemma hos Sara och Vendel. Det var bara fyra bebisar med Maya som kunde komma. Men det var lite kul för vi vi som var där var förstagångmammor så det var ingen som skulle stressa iväg och hämta äldre barn på dagis. När vi var i köket och skulle hämta fika började Maya och Elinore studera varandra när vi mammor höll dem och de höll nästan varandra i handen och tog tag i varandras ärmar på tröjorna. De var jättesöta.



Maya lekte lite med Vendels babygym



Det är lite jobbigt att vara borta och leka med kompisar så Maya tog igen sig lite och sov en stund på soffan.



Efter lite lek och lite mat blev Maya trött igen och sov en liten stund till :P



Besök av mormor


I tisdags hade mormor tagit ledigt från jobbet för att gosa med Maya hela dagen. Hon kom redan tidigt på morgonen och stannade till kvällen. Mamma tyckte det var lite skönt att få barnvakt så hon kunde städa och tvätta lite i lugn och ro. Men hur mycket man än städar kommer det hela tiden in massa massa grus så fort man varit ute.

Vi lunch gick vi ut och åt på restaurang. Det tyckte mamma var mycket gott, inte så ofta hon får göra det nu förtiden. Hon gjorde det inte så ofta innan heller men det är lite mer komplicerat nu med en liten bebis, men hon var snäll och sov i vagnen nästan hela tiden, tittade upp en stund och somna sen om. Vi tog även en tur förbi babyproffsen vid fridhemsplan och köpte badbyxor åt Maya och en haklapp tills hon ska börja få smaka på lite mat. Men den var lite liten trots att den var 4-24 mån. Maya har en väldigt stor dubbelhaka och tyckte inte om när vi skulle försöka få på henne haklappen så vi ska nog byta ut den mot en annan.

Mormor hade shoppat några pyjamasar på rea i Nyköping och även en bok till Maya som var mycket fin. Här läser mormor och Maya i boken :) Den handlar om olika former och material som går att känna på.



På kvällen när pappa hade kommit hem testade vi Mayas nya coola badbyxor lite i badbalja. Sen tog vi av dem så hon fick bada på riktigt.






Fika med Nathalie


I måndags tog mamma och Maya en fika inne i stan tillsammans med Nathalie på eftermiddagen. Det var kul att ses och prata av sig lite om allt möjligt. Maya tyckte det var så hon bajsade ned sina kläder ;) Men sen började Maya tycka det var lite tråkigt att sitta still inne på caféet så då gick vi hem och Maya somna sött i vagnen.

På morgonen innan vi gick hade Maya testat sina hörselskydd hon fick av mormor i julklapp när mamma dammsög. Dom verkade passa henne mycket bra :)




Lägenhetsvisning


Nu har vi börjat spana efter en ny lägenhet!

I söndags var vi på visning av en trea i Sköndal som var mycket fin. Det tyckte nog väldigt många andra också för det var massor av folk som gick och kollade på den samtidigt som oss. En fin nyrenoverad lägenhet som vi säkert skulle trivas bra i. Troligen kommer vi inte flytta dit men det är kul att titta och drömma!

Här är lite bilder från lägenheten som kommer ifrån Svensk Fastighetsförmedlings hemsida





Kändisdjungeln fortsätter...


Vem handlar i er mataffär?

I vår mataffär handlar Martin Stenmarck! Pappa såg honom när han gick en tur till affären på eftermiddagen för att handla lite god mat till ikväll.



Julfirande med morfar


Bättre sent än aldrig!

Här kommer lite bilder från när morfar var här och firade jul med oss. Maya fick ett fint babygym av morfar som hon tycker mycket om

 




Besök från morfar


Igår kväll kom morfar hit...

Han kom direkt från Rom där han hade varit i några dagar. Han hade turistat lite och sett påven! Han kom till arlanda sent på kvällen och tågen till Nyköping hade slutat gå för länge sen så han fick sova över hos oss och gosa med Maya på köpet :) Vi fick fina tröjor alla tre som morfar inhandlat till oss på sin resa. Men han kanske borde ha köpt sig en ny jacka istället :P Han kom till oss utan någon jacka och halsduk. Så varmt var det inte i Rom så man kunde gå utan jacka. Morfar var bara lite klantig när han gick av en buss i Rom att han glömde sin jacka och halsduk kvar där. Så kan det gå. Nu får i alla fall morfar en anledning till att shoppa :P Runt lunch på lördagen åkte morfar hem. Mamma och Maya följde honom till tåget och tog sen en skön promenad via Kungsholmen hem.

Mamma har också varit i Rom... Men det var länge sen. I alla fall känns det som det nu. Trots att det inte ens är ett år sedan mamma var där... och Maya var där med i mammas mage :) Var en väldigt trevlig resa precis som den till Paris som mamma och pappa var på förra nyåret.



Mamma vid Fontana di Trevi



De här söta tjejerna (Felicia och Sofia) var också med mamma i Rom



På en loppmarknad i Rom hittade vi en bok om Skansen i Stockholm :P



Vår stora flicka!


Nu är Maya en stor flicka! I morse när vi lekte med Emil och Ida på mage tryckte sig Maya väldigt mycket åt ena sidan och lyckades tillslut rulla runt till rygg. Sen låg hon där helt nöjd på rygg och njöt. Sen testade vi ligga på mage ännu en gång och då snurrade hon runt igen efter en liten stund. Tredje gången vi testade tog mamma fram kameran och lyckades filma när Maya snurrade runt, den gången höll hon i filten också så den drog hon med sig när hon kom till rygg :P.

Maya tyckte även hon var en stor flicka när hon satt i sittern, hon behövde inget ryggstöd tyckte hon och lutade sig framåt mot bandet. :P




Nu har mamma pratat med Trygg Hansa och de tyckte inte att det var någon skillnad i försäkringen om hon var född i Finland som i Sverige, hon är ju född inom norden tyckte dom så nu ska vi ha vår barnförsäkring via dom istället.

Maya har också växt så det knakat, insåg igår kväll att hon inte kunde ha benen raka i pyjamasen vi tog på henne först utan fick ta av den och lägga undan den. Så vi testade den pyjamas i 74 som hon fick av Birger och Birgit i höstas och den passade jättebra på henne. Vår lilla bebis har blivit så stor...



Blä på Länsförsäkringar


I morse ringde Länsförsäkringar mamma efter att mamma igår kväll ringt dom och undrat varför vi inte ännu fått någon barnförsäkring till Maya trots att vi gick dit innan jul och tecknade en sådan. De berättade nu att de hade försökt ringa den 16 december men inte fått tag i mamma, alltså de gjorde ett försök att ringa oss sen struntade de i oss... De ville också berätta att vi inte kunde få någon barnförsäkring då Maya inte var född i Sverige och kunde inte få det förens hon bott här i minst ett år. Det vill säga att först nästa år får vi försäkra vår guldklimp. Nej tack!!!

Så mamma ska ringa runt idag till andra försäkringsbolag och försöka få en riktig barnförsäkring till Maya.



Öppna förskolan


Idag tog sig mamma och Maya iväg till öppna förskolan i vasaparken och sjöng sånger. Har varit lite tråkigt att vara mest inne den här veckan så vi längtade efter att hitta på nått. Vi gick därifrån ganska direkt efter sångstunden för att leta efter pyjamasar på rea och lite även för att Maya varit snuvig de senaste dagarna men idag var det mycket bättre. Vi hittade en pyjamas på rean, var dåligt utbud, och ett fleeceset. När vi kom hem lekte vi med Emil och Ida och Maya låg lite på magen.







Visst har farmor sytt en fin filt till Maya?



Hemmadag i onsdags


I onsdags gick inte mamma och Maya på mamma träffen trots att den var så nära, här i vasastan, så nära att vi kunde gå dit. Men Maya lät fortfarande lite snorig på kvällen innan och på morgonen hostade hon även lite. Mamma ville inte att Maya skulle smitta de andra bebisarna så vi stannade hemma och roade oss själva. Under dagen snorade hon inte alls utan var som vanligt, kanske lite gnällig så vi hade kanske kunnat gått men det är bättre att ta det säkra före det osäkra.



LÄKEROL




makes people talk

(Detta är ingen reklam, var bara så sött när Maya höll i asken och skakade på den så lät det nästan som en maracas)



Tisdag - tvätt och matlagning


I tisdags hade mamma och Maya en hemma dag, tog oss inte ut och gick för Maya sov så bra hemma ändå. På morgonen tvättade mamma och Maya ett par tvättmaskiner, Maya hängde med ner till tvättstugan i bärsjalen. När de var klara visade det sig att alla torkskåp och torktumlare var upptagna så vi tog med tvätten upp och hängde upp den i lägenheten. Förutom att det hängde kläder lite överallt en dag så var det lite skönt att slippa gå ner en extra gång till tvättstugan och hämta tvätten :P. Maya hjälpte till att hänga tvätten :P men det var ganska tråkigt så hon somnade i sittern :P


Så mamma la henne i sängen hos mumin där hon sov skönt en bra stund till så mamma fick vila lite.



Samma sak var det på eftermiddagen när mamma var duktig och gjorde bönburgare av kindneybönorna hon kokade förra veckan. Då somna Maya i sittern och gick med på att flyttas till sängen och sova där så mamma fick fixa maten i lugn och ro :)



Maya fyra månader


Idag är Maya fyra månader!

Hon väger nu 7115 g och är 65 cm lång!


Här är hennes tidigare mått

2009-09-18 - födelsedagen
Vikt: 2995 g, längd: 49 cm, huvudmått: 35,5 cm

2009-09-28 - 1 vecka 3 dagar
Vikt: 3160g

2009-10-02 - 2 veckor
Vikt: 3160 g

2009-10-15 - 3 veckor 6 dagar
Vikt: 3925 g, längd: 54,3 cm

2009-11-04 - 6 veckor 5 dagar
Vikt: 4705 g, längd: 57 cm, huvudmått: 38,9 cm

2009-11-30 - 10 veckor 3 dagar
Vikt: 5525 g, längd: 60 cm, huvudmått: 40,5 cm

2009-12-15 - 3 månader (12 veckor 4 dagar)
Vikt: 6185 g, längd: 61 cm, huvudmått: 41,5 cm

2010-01-18 - 4 månader (17 veckor 3 dagar)
Vikt: 7115 g, längd: 65 cm, huvudmått: 43 cm



Drop-in på BVC


Mamma har upptäckt att de har drop-in på vårt BVC på måndag- och torsdagförmiddagar. Så idag när Maya blev stora flickan med sina fyra månader gick vi dit för att få veta hur mycket hon väger. Nästa gång vi ska dit i februari är Maya redan fem månader. Lite kul att få veta vikten varje månad. Och så är det lättare att köpa badbyxor när vi vet hur mycket stumpan väger :) Sen råkade mamma bara svänga förbi Åhléns vid Odenplan på hemvägen för hon är i stort behov av en ny plånbok för myntfacket är helt trasigt. Men det fanns ingen bra där så det blev lite kläder åt Maya i stället som var på rea. Det var så fint mönster på dem så mamma kunde inte låta bli. Byxorna och bodyn är i stl 74/80 och klänningen är i stl 80.



Sen när vi kom hem fick Maya paket med posten. Det kom ända från farmor och farfar som önskade henne grattis på fyra månadersdagen. Häftet hade mamma och pappa glömt kvar i Finland, den ingår i moderskapsförpackningen alla finska föräldrar får, vi fick inte förpackningen men vi fick lite häften och broshyrer därifrån. Denna handlar om kost vilket vi snart måste tänka på åt Maya. Den innehåller bra tips och recept för att göra egen barnmat.




Myshelg


I lördags var det pappas lediga dag så han och Maya gosade ikapp det de hade missat när han var på jobbet i veckan. Annars gjorde vi inte så mycket. Maya var kinkig på kvällen och ville inte somna så fick vagga henne länge. Sen på natten vakna vi av att hon hostade och snorade så hon fick sova i vår säng resten av natten.

Även pappa kände sig förkyld, mamma mådde bra för hennes släng av förskylning hade redan kommit och gått med lite snuva bara. Vi tog det lugnt och var bara hemma på söndagen så att Maya och pappa skulle få krya på sig. Maya mådde bättre och snuvade inte så mycket på dagen men på natten kom snuvan tillbaka och var mycket jobbigare. Stackars lilla tjej, jobbigt att inte kunna snyta sig. Som tur är har hon ingen feber så det är inte så farligt med henne.



Lite shopping!


Igår gick Maya och mamma i snömodden och shoppa lite i Västermalmgallerian på Fridhemsplan. Det var varmt ute -1 till 0 grader så mamma tyckte det skulle vara skönt att gå en längre bit men det var nästan jobbigare än när det var kallare. Snön låg löst på trottoarerna så det blev rena rama träningspasset att dra vagnen framåt. Men den mödan var det värt för mamma hitta många fina kläder på rea till Maya :) Det blev en body i stl 74, jeans, mjukbyxor, body, tröja och klänning i stl 80 och en body i stl 86 också. Så Maya behöver växa till sig lite innan hon kan ha dem men hon har väldigt mycket i 68 som hon oftast använder just nu så det räcker. 62 använder vi också men vissa känns lite trånga. (Syns det att mamma gillar Bamse :P)

 

På kvällen skulle pappa ut på middag i Älta med grabbarna så mamma och Maya åkte till midsommarkransen för att gosa med Andreas och Ellen istället för att sitta hemma själva hela kvällen.

 

Andreas läser för Maya och Ellens katt som egentligen bor hos Ellens föräldrar i Kungsängen.




Öppna förskolan


I torsdags tog sig mamma och Maya sig äntligen iväg till öppna förskolan :) Vi kom dit helt lagom till sångstunden började. De andra bebisarna där var stora jämfört med Maya runt sju till tio månader så dom satt själva och kröp runt på golvet. Maya tyckte det var kul att vara där hon tittade sig runt jättemycket och log åt de andra. Efter sångstunden kom en bebis som var fem och en halv månad ungefär, han var lite mer jämnstor med Maya. Nu ska vi nog gå dit varje torsdag för att sjunga och gosa med andra bebisar. Sen när Maya är lite större kan vi nog gå oftare om vi vill för öppna förskolan är öppen alla vardagar men de andra dagarna får även större barn komma men tror det räcker att gå med bebisarna tills Maya kan flytta runt och leka mer själv.



När vi kom hem lekte vi i babygymmet och läste om alla djur Maya gillar :)



Mammaträff m.m.


Igår hade mamma och Maya mycket för sig, vi var borta nästan hela dan. Åkte hemifrån vid tio och kom hem runt halv fem. Först på morgonen åkte vi till Zinkendam på söder och träffade andra bebisar och mamma i mammagruppen vi träffat förut. Efter det gick vi till slussen för att hälsa på morfars kompis Helené som jobbar i Maria Magdalena kyrka. Sen fortsatte vi att promenera lite till gamla stan där vi hoppa på bussen som gick ända hem till oss. Sen var resten av kvällen lugn, Maya fick ett bad och somnade sen ganska skapligt, runt nio-tiden :)



Nyåret


Det nya året 2010 vakade vi in i Finland. Här kommer lite bilder från kvällen.


Grabbarna kollade på fotboll på dagen och en bit in på kvällen. Markus hade kommit från Lillkyro kvällen innan och hade med deras tv-kort med canal+ kanalerna. Markus hade bara tänkt stanna en kväll men fastnade kvar två nätter så vi fick fira nyår med honom ockå :)


På kvällen spelade vi Menolippu :P som mamma och pappa köpt för sina julklappspengar. Vi köpte USA-versionen men hade tänkt köpa den med norden-kartan men det visa sig att man bara kunde max 3 spelare där så det kändes inte lika kul. Roligare att kunna vara flera.



Pappa hade kopplat datorn till stereon så vi kunde lyssna på musik via spotify under kvällen. Men det sluta med att Mischa satt och surfade på youtube på den istället :P



Hela familjen :)
Tog ett foto vi kunde mmsa vid tolvslaget. Det blev även en ny familjebild, sist vi gjorde det var Maya liten bebis och sov på fotot. Men nu såg honm inte så jätteglad ut men söt var hon i sin fina röda klänning.

Låtsaskusinerna i soffan tillsammans. Maya har inga riktiga kusiner ännu men hon har en underbar låsaskusin som hon kommer busa mycket med när hon blir större :)




Lite extra bilder från Finland


Maya leker med Nasse i sin Ralph Lauren tröja som Pelle köpt i USA.


Mischa krossar pepparkakshuset efter julen. Som vi sen fick mumsa på.



Mayas och mammas dag


Imorse var Maya en pigg tjej på morgonen, vakna innan kl. 6 och var vaken till 8-tiden. Så vi morgonmyste lite. Sen somna Maya om i babygymmet efter hon lekt lite där. Mamma flytta över henne till sängen och där sov hon sött i sängen i en timme. Då fick mamma tillfälle att koka bönorna hon hade lagt i blöt kvällen innan. När Maya sen vakna fick hon sitta i bumbon när mamma hällde av vattnet från bönorna.


Lite dagens outfit kan vi nämna på denna bild :)
Lila tröja som vi fått av Börje och Barbro, rosa mjukisbyxor från tomten(farmor) och rosa tossor från tomten(Torbjörn, Jenny och Moa).
Justja i bakgrunden syns Mayas dopljus och mammas julklapp från tomten(pappa) en SodaStream. Mycket gott med bubbelvatten :)

Sen fick Maya sitta sittern en stund under Mayagymmet, först höll hon i sitt bebislejon i foten och sög på den lite som hon brukar men sen släppte hon lejonet och tog tag i grisen i gymmet och började pilla på den.




Mysdag


Igår var det pappas första dag på jobbet så Maya och mamma fick klara sig hemma själva. Det gick bra, vi myste på förmiddagen och tog hand om all disk vi hade samlat på oss dagen innan. Sen tog vi en promenad och handlade lite på ICA på vägen. Sen gjorde vi inte så mycket mer innan pappa kom hem. Då blev det goskväll för hela familjen.



Besök från Gävle


Igår kom Andreas som flyttat från Vasa till Gävle och hälsade på oss en stund på eftermiddagen. Vi bjöd på Pelles specialpasta med avocadosås. Men det blev inte riktigt lika gott men ätbart. En slutsats är i alla fall att vi inte kan ha alla fyra plattor på spisen igång samtidigt för då går proppen och så borde mamma ha kommit i ihåg att sätta igång fläkten. Fikat var i alla fall gott för det hade vi köpt på ICA :P

När Andreas hade åkt hem gick vi till 7eleven för att köpa ett sl-kort till pappa. Bara en liten bit från vår lägenhet såg vi en hare som hoppade mitt på vägen. Han skuttade fram till 7eleven och gömde sig i några buskar utanför som han lungt smaskade på så vi lyckades få honom på bild.




Helgen i Nyköping


I Nyköping hände det inte så mycket. Maya umgicks med mormor och Pelle på fredagen och sen med morfar och Inger på lördagen. På eftermiddagen körde vi bilen till Ingers garage där vi får ha den avställd fram till sommaren. Sen skjutsade morfar hem oss till Stockholm på lördagkvällen.

Maya är inte riktigt förtjust i att ligga på mage så hon blev lite sur och ledsen på mormor när hon tyckte Maya skulle träna lite på mage i soffan. Men senare när hon var lite gladare funkade det bättre att ligga på soffan.




Bajs på IKEA och bajs på skatteverket


Då menar jag inte att de är dåliga (förutom de långa köerna på skatteverket).

I torsdags for vi med bilen till IKEA för att handla en leksakslåda till Maya och lite värmande ljus till oss själva att ha i längenheten. Vi lämnade vagnen hemma för den tar väldigt stor plats i bagaget och den är jobbigt att trycka in för att bara åka till IKEA när vi skulle ha med lite saker hem. Så mamma tog Maya i sjalen inne på IKEA, vi trodde hon kanske skulle somna där som hon gjort förut men nu satt hon och tittade vad som hände. När vi nästan var vid kassorna och hadde funnit allt vi skulle ha hörde vi ett brak från Maya i sjalen. Så vi skyndade oss att betala och gick till toaletten för att byta blöjan. Och även alla kläder för det visade sig att bajsen gått igenom alla kläder samt sjalen också.

Samma sak var det nästa dag när vi var till skatteverket för att skaffa svenskt ID-kort till pappa som handelsbanken sagt till honom att han var tvungnen att ha för att kunna skaffa ett konto där. Men när han gick till Nordea istället gav de honom ett konto direkt. Så det slutade med att pappa fick ett bankkonto på nordea medan mamma har sitt gamla kvar på handelsbanken än så länge i alla fall.

Nu tappade jag nog ämnet lite, blev banksnack istället för skatteverket. I alla fall var det väldigt mycket kö där och flera olika köer. Först vi köa i en halvtimme för att få ett papper att fylla i och sen ytterligare en halvtimme för att mäta längden, fotas och kontrollera uppgifterna pappa fyllde i. När vi väntade på det andra steget braka det till om Maya, som hade varit ganska missnöjd hela tiden, ett nummer innan det var vår tur...

Så mamma tog med Maya till den enda toaletten som självklart var utan skötbord och bytte alla kläder då det gått igenom alltihop igen medan toakön bara blev längre så de tillslut börja knacka på dörren....

Pappa får i alla fall nog ett ID-kort om två veckor och måste då åka och hämta det och köa en massa igen.

Sen tog vi bilen och åkte till Nyköping på direkten för att träffa mormor och morfar och sen ställa av bilen.



Julbilder


Maya leker med sin favvo "leksak" Handen :)!

 

Dan före dopparedan hemma hos Mormor Hjördis



Såhär snälla hade vi tydligen varit det senaste året, de flesta klapparna tillhör dock Maya.


Mamma och Maya brevid julgranen. *Notera att de nästan har likadana kjolar*

 

Julfika på julaftonskvällen



Den fina utegranen i Söderfjärden. Notera spottarna som farfar installerat runt granen :)!







Internet som försvann :P


Vi skrev igår att vi tänkte börja uppdatera bloggen dagligen nu och det har vi fortfarande tänkt men 10 min efter det inlägget dog vårt internet :P precis samtidigt dog vår tv! Vi började nästan tro att det försvunnit föralltid och tyckte det var jobbigt att behöva vara utan internet en period. Vi kanske är lite väl beroende av våra tekniska apparater :P

Men som tur var var det bara nått strul säkert med comhem igår kväll eller nått för nu på morgonen fungerade både datorn och nätverket som det brukar :) Så nu ska vi fortsätta bloggen med att bjuda på lite extra julbilder från när vi var i Finland, kan avslöja att det även kommer mer bilder från exempelvis nyår också lite senare :)



Bloggen fortsätter...


Det har varit så mycket med allt den senaste veckan att vi inte alls har haft nån tid att skriva nått här på bloggen. Men nu ska vi i alla fall börja försöka lägga upp lite varje dag.



RSS 2.0