Mellandagar


Nu har de långa mellandagarna krupit förbi. Vi har inte gjort så särskilt mycket känns mest som vi har varit hemma. Men vi har varit in till Vasa på mellandagsrea, blev några skjortor till pappa och mössa, vantar och strumpor till Maya. Vi har även varit till Sundom och hälsat på Andreas, Marina och deras hund Yatzi. Vi har också varit till pappas farmor och farfar i Solf. Igår var vi till grannarna här på Söderfjärden, Kenneth och Mikaela. Vi firade Mischa också igår som fyllde åtta år. Vi har också fått besök hit under mellandagarna av pappas moster med familj från Lillkyro.

Det är väl i stort sett det vi har gjort och så har vi varit ute och gått med vagnen också :)

Kommer nog upp någon bild senare!

Gott nytt år på er alla önskar Tobias, Lovisa och Maya



Morfars "julgran"


Mamma har också fått en bild av morfars "julgran".



Morfar orkar inte skaffa nån julgran så han brukar klä sin benjaminfikus till ett julträd istället. Inte så stor skillnad med lampor, kulor och glitter. Det rosa gosedjuret under granen är Pippis som mamma hade som kramdjur när hon var liten. Grodan till vänster är Kalle och han är morfars kramdjur.



Mormors julgran


Nu har mormor mailat lite bilder till mamma, fick förutom julgranen två extra bilder.



Här är mormors fina plastgran. Bakom finns lilla tomteland med tomtar till största delen gjorda av mamma och morbror. Tavlan ovanför har mormors morfar gjort.



Här är framsidan av mormors hus med all snö som har kommit innan jul.



Här är utsikten på baksidan av mormors hus.



Julafton - jultomten


En stund efter Kalle Anka kom pappas farmor, faster och kusiner hit för att tillsammans med oss vänta på tomten.



Maya satt snällt i sin sitter och väntade på tomten och pratade lite med farmor. Här är hennes fina tomtekläder vi köpt åt henne, hon har även en till tomtedräkt som morfar köpt som hon fick ha dagen efter.


Tomten kom sen med massa klappar till oss alla. Dock var tomten väldigt glömsk och hade bråttom till Sverige så han glömde kvar massa klappar på trappen. För det var väldigt många klappar som delades ut på julafton bara i detta hus. Farfar tog över efter tomten och delade ut klapparna.









Mayas fina hängaleksak nalle puh som hänger från taklampan är en väldigt fin dekoration på bilderna


Även vi fick många julklappar. Maya fick mycket kläder och leksaker samt en lekfilt som hennes farmor sytt. Mamma blev mycket glad för sin Soda Streamer som pappa köpt åt henne samt hennes andra klappar var mycket fina, lite kläder och handukar. Pappa fick filmer, kläder och mer bestick i samma märke som vi har hemma. Tillsammans fick vi också lite pengar, några chokladaskar och mattor som pappas mormor vävt. Sen blev kvällen lugn, farmor åkte och jobbade och vi fikade med lite glögg.



Julafton - frukost och julbord


På julaftonsmorgonen vaknade vi runt åtta-tiden, låg och myste kvar i sängen till runt nio-tiden medan Maya fick ligga i vår säng och lufta baken. När vi kom ned till köket stod farmor där och kokade gröt. Vi tog över grötkokandet så farmor, som jobbat hela natten, fick sova lite. Tillsammans med farfar tog mamma och pappa hand om julfrukosten och dukadet fint.





Maya var en trött flicka och somna om så hon fick ligga i vagnen och sova medan vi pyssla i köket och åt frukost. Mössan hennes ramla hela tiden ned i ögnen på henne :P

Vi började på frukosten när vi dukat färdigt för då var vi så hungriga så vi inte orkade vänta på de andra. Efter åt gjorde vi även sallad och skala potatis till julmiddagen senare på dagen.

När vi ätit frukost var det dags för oss att göra oss fina. Vi började med Maya som fick dagen till ära ta ett julbad i hennes balja. Sen klädde vi på henne den fina julklänningen vi köpt åt henne. Sen var det mammas tur att duscha och göra sig fin medan pappa gosa med Maya sen tvärt om fick pappa duscha medan mamma gosa med Maya. Sen var vi alla tre julfina och klara till julmiddagen. Medan vi vänta fick Maya äta lite mat och sen en kort promenad precis innan vi skulle äta så hon skulle vara en snäll flicka och sova i vagnen så mamma och pappa kunde äta i lugn och ro. Och sov gjorde hon ända tills efter Kalle Anka, lite mer än två timmar alltså. Julmiddagen var riktig mums mumsig. Det blev alldeles för mycket mat i magen som vanligt.



Maya sov i vagnen under julmiddagen




Farfar hugger in på julbordet



Onsdag - Dan före doppare dan


På onsdagen tog pappa och mamma hand om de sista julklapparna, slog in dem och skrev namn på dem. Efter middagen på kvällen for vi alla här utom farmor till Pörtom, farmor skulle iväg och jobba. Hos pappas mormor fick vi gott pizza, mackor, glögg och gott fika. Det blev även tittande på bingolottos uppesittarkväll och mycket förhoppningar om att vinna fina priser på de bingolotter vi hade. Tyvärr blev det ingen bil för oss men Liuba och Jennie kammade hem 100 kr var på deras lotter. Så av sju lotter gav två stycken vinst.



I reklampauserna passade vi på att fika



Morfars "julgran"


Vi efterfrågade ju en bild på mormors julgran imorse men vi skulle ju även vilja se lite av morfars "julgran" benjaminfikusen. Även en sådan kan mailas till mamma så kommer den upp på bloggen :)

Nu är det snart jul så har troligen inte så mycket tid att uppdatera förens efter julafton, men vi lovar att visa lite bilder från lillvasans första jul.



Julgranen


Idag kom farbror Jan-Peter, Liuba och Mischa hit till Söderfjärden från Stockholm för att fira jul och nyår. De kom först på eftermiddagen, förmiddagen blev en lugn dag för mamma, Maya och farmor som var de enda hemma. Fast duktiga var vi, farmor skotta snö och mamma tog med Maya på en promenad på den oplogade vägen så hon fick ordentlig motion. Idag var det -7 på mätaren på baksidan och -2 på mätaren på framsidan av huset. Pappa var både till Botnia Marin i Malax och till Visual Web (företaget som har Botnia Marins hemsida) i Vasa och jobbade.

På kvällen var det dags att klä julgranen. Maya-tomten och Mischa klädde den riktigt fint. Här är lite bilder från julgranspåklädningen.











Så här blev resultatet! Fin gran va?



Här är även granen som står ute i all snö som kommit

Så ser en riktig och fin gran ut. Mamma är ju van vid plastgran då mormor alltid har plastgran hemma. En bild på denna kanske skulle vara kul att få upp så vi även kan visa hur julen kommer bli hos mormor. Det går bra att ta en bild på den klädda granen hos mormor och maila den till mamma.



Pepparkakshus


Igår kväll tog sig mamma och pappa an pepparkakshuset. Vi både fogade ihop och dekorerade det "fint". Ingen av oss har talang i få raka linjer med krystyr. Samt lyckades mamma inte få ihop skorstenen rätt först så vi tog isär den några gånger. Kan säga att det inte blev något snyggt pepparkakshus men gott är det nog antagligen. Här håller pappa på med den sista dekoren innan huset förklarades färdigt:

Vi tyckte att det var lite lite med en sats krystyr så vi gjorde en till så kunde vi dekorera några pepparkakor. Det blev väldigt mycket krystyr och många väldigt överdekorerade pepparkakor. Mamma sitter här och skriver namn på några pepparkakor:

Maya gosade med farmor under tiden. ”Prata” både i telefon och lufta baken.




Utflykt till Smedsby


Idag for vi och hälsa på Torbjörn, Jenny och Moa i Smedsby efter lunch. Maya fick ett par söta tofflor i julklapp av dem :) Sen for vi in till Vasa på vägen hem och köpte lite julkläder åt mamma. Blev en lugn kväll ensamna på Söderfjärden sen. Farmor jobbade och farfar for och hämta Jennie i Tammerfors.



Promenad


Idag tog vi oss ut för första gången sen vi kom till Finland (mamma och Maya i alla fall, pappa har ju varit på jobbet). Idag var det inte heller lika kallt, runt nollgradigt eller någon minus bara men blåste ganska kallt ändå. Vi tog på oss allt vi kunde :P termobyxor, varma jackor, mössor, vantar och halsdukar. Maya var också väl påklädd i hennes nya vagn. Fast sprillans ny är den inte riktigt, det är pappas kusiners gamla vagn men funkar mycket bra som en lånevagn i Finland åt Maya.






Julpyssel


Idag julpysslade mamma och pappa. Det blev både knäck och ischoklad gjort! Här häller mamma upp chokladen i formarna.





Mumsigt!



Maya tyckte det såg så mumsigt ut att hon börja äta på handen sin.



Fröken fyller 3 månader idag!


Idag den 18 december när det är sex nätter kvar till jul fyller vår älskade lilla Maya tre månader! Som ni märkt har vi ägnat stora delar av dagen åt att designa bloggen så vi har inte gjort så mycket annat än varit hemma på Söderfjärden. Idag var det förresten varmare! "Bara" runt -3 grader. Men det blåste så vi orka inte ta oss ut idag heller.


Vår lilla tremånaderstjej


Maya gjorde några försök att äta kudden samt sin hand när hon satt i pappas knä


Maya tog en liten tupplur på vardagsrumsbordet



Ny header


Nu har mamma  lagt upp den nya headern med bilder på Maya. Kommer nog ändra bilder längre fram i tiden. Men det här får duga så länge.

Fortsätt gärna kommentera om den nya designen!



Ny design!


Sådär, nu har vi försökt få till en lite snyggare design på bloggen. Kommentera gärna vad ni tycker samt vad vi kan förbättra.

Det kommer att komma ett antal fotografier uppe på headern sen senare...kanske redan ikväll?? Får se hur snabb mamma är :P!



Vårt nya hus


Nu när pappa har fått ett bra jobb ska vi nog börja söka efter en lägenhet eller nått till början av sommaren. Hitta detta hus som verka ganska skapligt och lagom stort för oss :P Tryck på bilden för att komma till mäklarsidan :)




Brrr...


Idag är det kallt! -25 grader som kallast!!!!!

Pappa var på jobbet på Botnia Marin och jobbade på förmiddagen, tog sen en snabbtur till Vasa för lite shopping innan han åkte hem.

Mamma och Maya tog det lungt och stannade inne i värmen. Maya lekte med farmor och flygande Nasse!



Framme i finland


I Finland är det KALLT! Som kallast på vägen upp mot Vasa på morgonen var det -14°. När vi kom till Björneborg stannade vi vid ABC, där åt mamma och pappa frukost på Hesburger, Maya fick nöja sig med mammas mjölk :).

 

Så här söt var Maya i bilen

Vi gjorde sedan ännu ett stopp på vägen i Pörtom. Vi passa på att hälsa på pappas mormor när vi ändå åkte förbi. Som fick gosa lite med Maya och bjöd på gott fika. Efter det tog vi oss an sista etappen hem till farmor och farfar på Söderfjärden där vi ska spendera jul och nyår.




Tisdag – jobb, bvc och resa


Pappa tog bilen på morgonen till SiriusIT för att se om de ville erbjuda honom ett jobb. Och det gjorde de, så han skrev på kontraktet direkt och början antagligen redan den 11 januari.

 

DUKTIG PAPPA!!!

 

Efter lunch när pappa hade kommit tillbaka gick vi alla tre bvc för Mayas tremånaders-kontroll. Där träffade vi Gun som vägde och mätte Maya. Nu väger hon 6,2 kg och är 61 cm lång. Mammas och pappas duktiga flicka växer så det knakar. Sen var det lite synd om Maya för hon fick ett stick varje ben för det var dags för hennes första vaccination. Så hon blev lite ledsen men det gick fort över. Vår fina flicka är så duktig så hon fick en present på vägen hem… Vi hade fått en rabattkupong från ICA som vi kunde byta mot ett gosedjur så nu har hon två gosedjur som stödjer World Childhood Foundation. Denna gång fick hon ett lejon med en lejonunge.

 

När vi kom hem var det nästan bara att packa ihop det sista som vi skulle ha med oss och sen packa in alla väskor i bilen för att åka mot Siljaterminalen och båten Galaxy. Maya var en mycket snäll flicka på båten, var lite orolig på kvällen som vanligt men annars så sov hon nästan hela natten i egen säng som vi lånat även denna gång. Vi tror nog inte att hon fick några biverkningar av sprutan då hon var precis som vanligt vilket var mycket skönt.


Vi tog en tur i shoppen på båten i butikerna, Maya tyckte om den stora mysiga Barbapappan

Maya i vår hytt

Pappa var glad att vi åkte med Silja för då kunde han titta på fotbollsmatcherna som gick på canal+




Måndag – Tvättning och middag


Idag tvättade mamma och Maya på förmiddagen. Maya hängde med mamma och sjalen. Första gångne vi var nere tvättstugan blev Maya ganska arg för det var ganska varmt därnere så hon tyckte inte det var så skönt. Efter det började mamma packa lite och fundera på vad vi skulle ha med oss till Finland, blev tillslut mycket mer väskor än vad vi först trodde.

 

På kvällen for vi alla tre till midsommarkransen för att träffa Andreas och Ellen som bjöd på middag. De tyckte ”Maysan” var så gosig. Efteråt tog vi bilen hem och ställde den hemma hos oss så vi slapp åka och hämta den dagen efter då vi skulle åka till Finland.




Söndag - Hos mormor och lite shopping


På förmiddagen fick Pelle vara barnvakt åt Maya en stund medan mamma och mormor for till gumsbacken och kolla på nya vinterskor åt mamma (pappa jobbade). De hon hade förra året börja läcka in på ena hälen i våras så hon tyckte inte de var så bra och ha. Men där fann vi inga skor så vi for hem igen och tog med oss Maya i vagnen och gick in till stan och kollade på skor där istället samt något till mamma att ha på julen. På eftermiddagen åkte pappa, mamma och Maya tillbaka hem till Stockholm.

Maya leker på mormors kökssoffa

 

Väl hemma i Stockholm passa vi på att julstäda lägenheten lite så den är fin när vi kommer tillbaka. Felicia kom också på en snabbvisit med en liten julklapp till Maya.




Lördag - Hos mormor och hos morfar


I lördags åkte hela familjen till Nyköping för att hälsa på mormor och morfar lite innan jul. Pappa hade mycket jobb att göra så han fundera ett tag på att stanna hemma och jobba hela helgen men sluta med att han tog med datorn och jobbade i Nyköping. Direkt vi kom till Nyköping piffa vi upp bilen genom att ta den till biltvätten, har inte tvättat den sen vi åkte från Finland. Morfar ringde när vi vänta på vår tur att köra in till biltvätten och blev så glad att vi kommit till Nyköping så han åkte dit på direkten och gosade med Maya medan bilen blev ren. Efter det åkte pappa, mamma och Maya hem till mormor för att umgås med henne och Pelle innan dom skulle iväg på kvällen till Pelles bror.

 

Maya leker med några leksaker mamma hade när hon var liten

Maya testar en mössa som mamma hade när hon var liten

Mammas gamla prylar kom från en låda med samlade bebisgrejer som ärvts från släkten Carlsson.

 

Medan mormor och Pelle var borta passa mamma och Maya på att gå till morfar och hälsa på och mysa med honom. Han hade saknat Maya så mycket att han hade lyckats köpa en tomtedräkt till sig själv som var för liten (storlek 68) så den fick Maya :). Pappa stanna kvar hos mormor och jobbade.




Jobb jobb jobb jobb :)!!!


Idag var det då dags för två nya intervjuer, kl 9 åkte jag iväg mot Solna för en intervju med Dropit. Det var riktigt trevligt ställe och intervjun gick bra. Sen hann jag hem o äta lunch(som mamma hade gjort passligt till jag kom hem, snällt va :)?) innan det var dags att gå iväg mot Creuna(på kungsholmen). Han som intervjuade mig var personalchef, så det skulle möjligtvis bli en till intervju senare...och det först i januari isåfall.

Men inga fler intervjuer för min del :D!! För senare på eftermiddan ringde de från Perido(bemanningsföretaget som har hand om rekryteringen till Dropit) och blev erbjuden jobb. Nu sitter jag i en bekväm men knepig sits, för jag ringde upp SiriusIT och frågade hur det blir med det. Han sa att jag var intressant men att de inte fått besked från ledningen hur många de får anställa, men han lovade att höra av sig ikväll. För jag vill hinna skriva kontrakt innan vi åker till Finland :). Så antingen blir det Dropit eller SiriusIT, så mycket är klart. Båda ställena är mycket intressanta men på olika sätt.

Menmen hur som helst så borde jag ha ett jobb nu, om jag börjar på Dropit blir det 11 januari. Vi bokade även om resan till Finland idag, imorrn kl 19:30 bär det iväg och hemresa på kvällsbåten den 2 januari.

Mamma och Maya har också varit duktiga idag, de har tvättat kläder hela dagen..Mamma kommer nog blogga om helgen i Nyköping och dagens tvättande senare.

// Tobias



Julklappsjakt


Efter intervjun gick jag in mot stan för att möta mamma och Maya som skulle ut på stan och fortsätta julklappsjakten(det låter kanske som vi köper mycket julklappar, men det blir inte så många för vi hittar aldrig nått bra). På vägen in till stan ser jag den första kändisen här istan Eric Gadd. Om man inte ser Rent Hus Acke som en kändis, för han bor på samma våning som oss :).

På stan letade mamma julklänning och vinterskor, men hittade inget. Det blev i alla fall några julklappar, så nu börjar vi vara så gott som klara med julklapparna.

När vi kom hem satte jag igång och jobbade lite för projektet på Botnia Marin medan mamma och Maya gick och handlade lite fredags-snacks inför IDOL-finalen.

//Tobias



Jobbintervju


Idag var det dags för den sista inplanerade intervjun, denna gång hos Academic Work(Bemanningsföretag) vid tekniska högskolan. Intervjun var för ett företag som heter Creuna och de håller på med digitalmedia, gör mycket hemsidor med mera. Intervjun gick bra och jag blev direkt inbokad för en intervju med företaget på måndag eftermiddag.

De ringde också från Perido och sa att de hade fixat en intervju hos Dropit till måndag förmiddag.

Dagens resultat: 1 intervju, 2 nya intervjuer inbokade.

//Tobias



Torsdags intervjuer


I torsdags blev det som sagt 2 stycken intervjuer för min del, kl 9 bar det iväg mot Kista för att åka till SiriusIT igen. Där träffade jag 2 stycken system-utvecklare som intervjuade mig, de berättade ganska mycket vad de sysslade med och så. Faktiskt inte så mycket intervjuande om man säger så, så jag tycker det kändes riktigt bra. Men det är säkert en heldel andra som sökt också så man ska väl inte ha allt för stora förhoppningar.

Sen åkte jag raka vägen hem för att äta potatis och fiskbullar som mamma hade kokat ihop innan jag skulle iväg till nästa intervju. Denna gång till Perido(bemanningsföretag) på sveavägen, ungefär 10min gångväg. Det var en väldigt trevlig och annorlunda intervju. Istället för att fråga frågor som: "varför sökte du det här jobbet?" osv..så sa han att han hade en heldel jobb som han trodde passade mig, så hela intervjun handlade typ om vad jag ville ha för jobb och hur mitt drömjobb ser ut osv...och han lovade att försöka fixa en intervju tills på måndag för att jag skulle hinna innan vi åker till Finland.

Efter intervjun gick jag ut på stan för att leta lite julklappar....

//Tobias



Bebisdejt


Idag var mamma och Maya på bebisdejt i Skarpnäck. Det var vi två plus fem andra mammor med bebisar i Mayas ålder. Maya var en riktigt trött flicka, sov nästan hela tiden vi var där. Så mamma fick fika och prata med de andra mammorna i lugn och ro. På vägen hem stannade vi i stan och shoppade lite mer julklappar och en klänning till Maya att ha på sig på julafton!

//Lovisa



Jobbintervju, Kista.


Idag var det då dags för ytterligare en intervju, denna gång direkt med själva företaget SiriusIT i Kista. Med andra ord inget bemanningsföretag eller liknande är inblandade i processen. Företaget har runt 400 anställda, varav 150 sitter i Sverige. Jag träffade Affärsområdeschefen för projekt Stockholm Stad, vilket innehåller Stockholm Stads extranet samt intranet. Det är runt 30 anställda i Kista som håller på med detta projekt och de söker nu en Systemutvecklare(programmerare) samt en Systemtekniker(gör lite av varje, felsökning, databashantering även en del programmering) och det är som Systemtekniker jag skulle börja jobba om det vill sig väl.

Själva intervjun gick riktigt bra och det verkade verkligen vara ett kanon ställe att arbeta på. Det kommer vara ytterligare en intervju och det redan imorron kl 10. Då kommer jag träffa en mer tekniskperson.

Denhär veckan har varit fyllt med intervjuer, 1/dag hittills och imorron kommer det alltså vara 2 stycken. Först till Kista igen, senare på dagen(kl 14) skall jag träffa ett bemanningsföretag på sveavägen som söker en webbutvecklare.

//Tobias



Jobbintervju och shopping


Idag var det dags igen för pappa att gå på arbetsintervju, det är den andra han har för samma företag så vi får hoppas på att han får jobbet :) I annat fall har han ännu en imorgon och även en på torsdag.

I natt tränade Maya baseboll! Så här söt är hon i sin basebollpyjamas från USA.





Texten på tröjan är "DADDYS ALLSTAR"

Men hon är mammas också :)

Idag träffade mamma och Maya  Nathalie nere på stan för att ta en fika. Om mamma fortsätter fika i den här takten blir hon snart en riktig "latte-mamma". Både i lördags och idag. Fast det är ju inte så stor chans då mamma intte dricker kaffe :)

Maya och Nathalie

Sedan blev det lite mer julklappsshopping inne i stan. Trångt, mycket folk och svårt att finna nått bra!

Om en vecka sitter vi på båten påväg till Finland så här dags.



Jobbintervju och tvättning


Imorse hade pappa en jobbintervju på ett café här i vasastan för ett bemanningsföretag Zitamio som sökte någon som kan arbeta hos Tradera. Han sökte alltså inte jobb på caféet :)

 

Hemma var Maya en trött flicka, sov nöjt i mammas och pappas säng hela tiden pappa var borta.

 

Mamma var också duktig idag. Hon tog hand om den smutsiga tvätten, tvättade och vek den sen när den var torr. Sen på kvällen tog mamma och Maya en promenad för att pappa skulle få lite arbetsro. Om en vecka ska han tillbaka till Botnia Marin och visa vad han gjort under tiden han varit i Sverige och har lite kvar att fixa. Mamma letade efter presentsnöre att binda runt julklapparna, men fann inget så hon köpte gottis till sig och pappa istället. När mamma och Maya kom hem hade pappa gjort mat. Sen badade mamma Maya.

 

Senare på kvällen ringde de upp om pappas intervju, de ville ha tillbaka honom på en ytterligare intervju hos Tradera imorgon eftermiddag.




Shopping i Kungens kurva


På söndagen for hela familjen (mamma, pappa och Maya) till Kungens Kurva för att shoppa lite julklappar. Vi fann ett par bra julklappar men är ännu inte färdiga med alla vi ska köpa så vi ska nog kolla lite inne i stan någon dag också. Det blev pizza för båda två idag igen på Pizza Hut.




Hemma hos Robban


På lördag vid lunch åkte Pappa till Midsommarkransen för att hämta bilen för han skulle åka till Trollbäcken och kolla Premier League fotboll med Robban. Först blev det att fika och slötitta på den tidiga matchen. Kollade även in Robbans nya super-dator och spelet Dragon Age, riktigt grym grafik. Sen åkte vi på pizza till Pizza Hut med "Junior".

Efter maten blev det fika och fotboll hemma hos Robban, Anders som är Chelsea-fan kom också för att se Man City - Chelsea. Det var en mycket bra match, Man City vann rättvist med 2-1. Det var en mycket trevlig kväll, länge sen man såg så mycket fotboll :).




Hemma hos Felicia


I Flemingsberg mötte Felicia upp oss på tågstationen för hon behövde handla lite mat så vi tog en liten omväg till affären innan vi gick hem till henne. Väl hemma hos Felicia bjöd hon på hemlagad pizza vilket var mycket gott. Sedan kom pappa med bilen och hämtade mamma och Maya för att åka hem och sova.

Mamma och Maya i Felicias korridorskök

 

Sofia och Felicia bakar pizza




Fika med Sofia och Amanda


På lördags morgonen tog mamma och Sofia med sig Maya ut på promenad till Fridhemsplan för att möta Amanda. Vi tog en tur in till kaféet Thelins där vi tog en fika. Mamma smakade en marängbakelse som var mycket god, men svår att äta.

Maya var en trött tjej, hon sov i vagnen nästan hela tiden vi fika

Men efter lite mat och ett blöjbyte var hon en glad tjej när hon satt och gosade med Sofia

Efteråt gick vi en tur i Västermalmsgallerian, mamma köpte sig en försenad namnsdagspresent, en bärsjal som hon och pappa kan bära Maya i. Sedan tog Sofia, mamma och Maya pendeln till Flemingsberg för att hälsa på Felicia.




Besök av gudmor Sofia


I fredags var en lugn dag på förmiddagen, Maya var vaken en stund på morgonkvisten men sov sedan middag runt lunch ett bra tag. Efter det gick mamma och Maya ut och handlade lite mat. Vid fem-tiden kom Mayas gudmor Sofia till Stockholm så mamma och Maya gick och mötte henne vid centralen för hon har inte varit här förut och är ganska lost i Stockholm. Sofia fick testa och byta blöja på Maya för första gången, gick mycket bra! Även kvällen var lugn, vi tittade på tv och spelade lite kort.




Skatteverket


Idag tog vi en promenad till skatteverket som ligger nära centralen. Vi skulle dit och folkbokföra Maya i Sverige. Efter att ha väntat på vår tur i cirka en kvart fick veta att Maya redan var folkbokförd i Nyköping där även mamma var folkbokförd. Så vi hade inte behövt gå dit, men vi kunde samtidigt lämna in pappret om Mayas namn samt en flyttanmälan för mamma och Maya till Stockholm. Pappa fick även information om hur han skulle göra för att göra en flyttanmälan till Sverige från Finland.




Barnvakt


Igår hade pappa sin jobbintervju för EDB hos Studentconsulting, han har inte hört nått om jobbet sen dess. Mamma och Maya passa på att ta sovmorgon och låg och myste i sängen under tiden.

Pappa diskade lite efter maten, och vaggade Maya lite i sittern.

Sen tog vi det lugnt fram till kvällen då vi skulle vara barnvakt åt Mischa när Jan-Peter och Liuba skulle på julfest. De vara ganska sena så de tog bilen till centralen där vi mötte upp dom och gick sedan hem längs drottninggatan. Pappa och Mischa tog en sväng in på BR och kollade på leksaker. Mamma och Maya vänta utanför, för att affären är en trappa ned så det var bara jobbigt att krångla sig in i en hiss när affären strax skulle stängas. Vi köpte hem lite kebab som vi mumsa på sen (pappa och Mischa, mamma smaka lite pommes).  Mischa tyckte Maya var mycket söt bebis, lekte med henne vid hennes babygym med hennes flygplan. Han fick även sitta i soffan och hålla i Maya. Vi spelade även ett par omgångar kort och lite spel från Internet.

Mischa och Maya gosar.




Babysim och dopminnen


I kväll bokade vi in babysim till Maya som hon fått av mormor i doppresent. Det blev en kurs på kungsholmens bad med åtta tillfällen. Så från och med den 24e januari är vi tre och simmar varje söndag i åtta veckor.

Vi satte upp våra dopminnen i vardagsrummet idag. Alla tre har pappas mormor varit så snäll och gjort åt oss. De innehåller våra namn, tiden vi är födda samt våra mått vi hade när vi föddes. Så här ser de ut tillsammans:




Grattis morfar!


Idag fyller morfar 55-år, tyvärr bor vi lite långt ifrån så vi får fira honom en annan gång. Men ett stort grattis till dig morfar!

För övrigt så har vi tagit det lugnt under dagen. Pappa har tvättat sina intervju-kläder inför imorron. Mamma var iväg och handlade lite mat, under tiden så passade Maya och Pappa på att ta en liten tupplur på soffan. Senare på kvällen fick Maya ett skönt bad, Maya börjar bli riktigt stor nu..hon är nästan lika lång som badkaret så det börjar bli lite trångt. Får hoppas att hon börjar sitta snart :)!

Imorron blir det intervju för pappas del och sen på kvällen skall vi vara barnvakt till Mischa för Jan-Peter och Liuba skall iväg på julfest.



RSS 2.0