Grattis älskade tre-åring


Grattis Maya på din tre-årsdag. Denna dag har du nu väntat på ganska länge. Under alla födelsedagar sedan julen har du frågat om det inte är Maya som fyller år. Tyvärr var vi då tvungna att säga nej att du inte fyller år förens i september. Och nu har det äntligen blivit september, vilket du själv märkte för någon vecka sedan när de sa på radion i bilen att det var september och då kommenterade du "Jag fyller år i september".

Idag är det nu alltså din födelsedag och när mamma och pappa sjöng för dig på morgonen var du lite besviken att inte tomten var med och gav dig paket. För på något sätt har du kopplat ihop tomten med paket och sedan flera veckor tillbaka har du sagt att tomten ska komma på ditt kalas. Vad önskade du dig i present när du fyllde tre år var svaret ofta "Lila kalsonger" och när du öppnade dina paket nu på morgonen blev du mycket glad då du fick flera "kalsonger" bland annat med Hello Kitty på.

Förutom att det är din tre-årsdag idag är det också din första födelsedag som både mamma och pappa jobbar och som du måste tillbringa på dagis. Men vi tror definitvt att du kommer få en toppendag på dagis och att fröknarna och kompisarna kommer fira dig ordentligt och att du tar dig runt på din födelsedagspromenad där fröknarna kommer berätta om vad som har hänt i ditt liv.

Det vi framförallt vill säga förutom detta nonsens är att mamma och pappa älskar dig Maya och du är det finaste vi har. Så ett stort grattis till vår stora tjej som ännu är tillräckligt liten så att du fortfarande tycker att mamma och pappa är bäst!
 

Födelsedagsbarnet som dagen till ära fått en ny Lille Skutt tröja och strumporna fick hon i söndags



Kalastårtan


I år önskade Maya sig en tårta med figuren Hello Kitty på. Vi (läs mamma) bestämde oss att testa på att göra en tårta med Hello Kitty på, pappa har tröttnat på att fixa tårtor då han har stått för de senste två årens tårtor till Maya. Mamma valde alltså att göra en tårta med Hello Kitty trots att hon egentligen inte är särskilt förtjust i den figuren, men Maya har upptäckt den nu och tycker om den (hon tycker om mycket annat också!). Efter en hel del läsande om tips för att förbättra oss på att göra tårta blev det idag slutligen en tårta med Hello Kitty på kalaset för Maya.
 
 

Maya spanar in sin tårta innan kalaset och smakar på några av blommor som blev extra

 
Närmare bild på tårtan
 
 
Såhär såg tårtan ut uppifrån



Septemberkalas


Försökte uppdatera i veckan om kalaset vi var på i söndags men det gick inte riktigt från telefonen. Mayas kusin Turid fyllde i alla fall 1 år i söndags och vi var dit på kalas. På kalaset blev det mycket lek för Maya tillsammans med Turids andra kusiner. Sen slank det ned någon kaka och lite minimarshmallows ned i Mayas mage. Turid fick mycket hjälp av Maya att öppna sina paket och så blev det en sväng till lekparken där barnen fick springa av sig.
 

Lek i Turids lekpark


Mayas vagn var inte med och påväg tillbaka ville hon gärna åka vagn så hon fick testa Turids vagn en stund
 
 
Sen det kalaset har vi själva förberett kalas här hemma för en tjej som snart blir tre år. Det blir två lugna kalas de två kommade helgerna. Bakat har vi gjort flera kvällar under veckan så att det räcker och blir över till båda kalasen.
 
De flesta av våra dagar går tyvärr mest ut på jobb och dagis, men det är otroligt härligt att komma till dagis och hämta Maya. Såhär stor såg Maya ut när vi skulle hem från dagis en dag i veckan:
 



Jobb- och dagiskarusellen


För er som undrade så mår vi alla tre bra och det är ingen fara med oss. Sedan semestern tog slut för oss har vi nu helt kommit in i karusellen med att hämta och lämna på dagis och därimellan vara på jobbet för mamma och pappa. Maya som nu ju är en stor flicka har börjat på mellanbarnsavdelningen på dagis och tycker det är mycket kul. Hon pladdrar på massor om vad som har hänt på dagarna.
 
Har inte så stor koll på hur mycket vi fotat på senaste tiden, här kommer i alla några stycken som fanns i mammas telefon:
 
Maya hade med sin "telefon" när hon och mamma var ute och cykla och "ringde" pappa lite
 
 
När vi cykla i cykelkarusellen fiffla Maya lite med sin "telefon"
 
 
Påväg hem från dagis en dag hjälpte Maya mamma att bära matlådekassen
 
 

Stor flicka på dagis nu!



Under en vända till biblioteket tyckte Maya att det var kul att sitta och "läsa" en bok utan bilder



Tystnaden


Bloggen blev helt tyst och stilla under augusti. Månaden startade inte superbra för oss vilket gjorde att vi inte var så jätteglada under en period. Men vi återhämtade oss och vi är mycket tacksamma och glada att vi har vår fina Maya. Men lusten att uppdatera bloggen försvann och det dröjde innan den kom tillbaka. Nu börjar vi känna att vi saknar bloggen då det är roligt att ha något i framtiden att se tillbaka på. Så vi förhoppningsvis kommer det snart en vanlig uppdatering.



RSS 2.0