En väldigt speciell dag!


Förra lördagen var vi med om en väldigt speciell dag. Vi åkte ned till Nyköping för att vara med om en väldigt speciell händelse som mormor och Pelle bett alla sina barn med familj komma till.


Såhär fint klädda var Maya och pappa



På eftermiddagen fick vi besök av en dam från rådhuset som vigde mormor och Pelle!
Maya varierade mellan att stå vid mamma och pappa och framme hos mormor och Pelle



När rådhusdamen hade gått dukade vi upp till en fin trerättersmiddag som alla hjälptes åt att fixa



Krabba var huvudrätten för de som åt fisk



Till fördrink gjorde Pelle iordning Caipirinha, Maya tittade ivrigt på när Pelle fixade iordning all lime



När alla andra fått drinkar ville Maya också ha, fast hennes lime och is blandades bara ut med vatten



Dagens utflykt!


Som sagt så var Maya och jag(pappa) lediga idag. Efter en lugn förmiddag så tog vi på oss ytterkläderna och gick ut till bilen. Först åkte vi till Audi i Järva Krog och när vi kom in dit så fråga Maya av mig: "Var e hamburgarna?". Maya började planera dagen redan i torsdags på dagis, hon hade sagt åt fröknarna att hon skulle åka till McDonalds, därav kommentaren.

När vi gick runt och kollade på nya fina bilar:
M: - Var e Maya's bil?
P: - Ska vi inte byta till den här bilen då?
M: - Nej, Maya's bil!!

Tydligen så var inte Maya lika road av att gå runt och titta på bilar, så det var bara att leta upp vår bil och åka mot hamburgarna istället. Blev ingen ny bil den här gången, fick nöja oss med att beställa en ny bakrutevindtorkare.

När vi kom fram till McD blev Maya mycket nöjd. Köpte även en Laban-film som fredagsmys innan vi åkte hem.



Det var visst snart två veckor sen vi titt...


1330064345-picsa (MMS)

Det var visst snart två veckor sen vi titta in här! På vardagarna hinner vi bara jobba och försöka hinna umgås med varandra. Förra helgen hade vi fullt upp också. Och nu är det en ny helg, i alla fall för pappa och Maya som är lediga idag. Mamma har ännu en hel dags jobb framför sig med afterwork efteråt. Bilden är från förra fredagen när vi tre åt på restaurang efter en lång arbets- och dagisvecka.




Nya pulkan har kommit hem


Fyra dagar var helt lagom för oss mammas första jobbvecka då vi alla tre fick mycket längre dagar än vi är vana vid. Till lördagen kom mormor och stanna över natten. Pappa drog en sväng till globen för att kolla på hockeymatchen mellan Sverige och Ryssland på lördagen. Vi flickor tog en tur till pulkabacken för att vi äntligen fått hem pulkan mamma köpte till Maya innan jul men som vi glömde kvar hemma hos mormor. Vi tog även en tur till affären för att hyra en film till mamma och mormor att se på kvällen. Idag blev det två omgångar pulkande en gång för mormor, mamma och Maya på förmiddagen och så var mamma, pappa och Maya iväg och pulkade på eftermiddagen efter mormor åkt hem.


Maya och mormor åker tillsammans på varsin stjärtlapp



Pappa och Maya åker pulka tillsammans



Hemlighetsfulla mamma


En av anledningarna till att det har varit ganska tyst här inne den senaste tiden är för att mamma har varit upptagen med att ta reda på vad hon ska göra i vår. Men nu vet hon det! I och med att mamma har skrivit klart sin c-uppsats kan hon nu ta ut en examen men egentligen har hennes utbildning ett halvår kvar med praktik och examensarbete. Egentligen borde mamma haft sin praktikplats klar redan i höstas men hon var lite sent ute när hon efter jul började söka praktik men även började söka jobb då hon ju kunde ta ut examen nu. Efter flera intervjuer de senaste veckorna har nu mamma blivit erbjuden ett jobb som testare på en webbplats och hon har tackat ja så från och med tisdag börjar mamma arbeta på heltid!



Bilduppdatering


Vi bjuder på lite bilder som vi inte hunnit få upp från den senaste veckan.


Förra fredagen invigde vi målarfärgerna Maya fick av tomten



I söndags var mamma och Maya till föreningslokalen för en ganska sen julgransplundring
.
Julgransplundringen började med underhållning av en trollkarl vilken Maya fick en ballonghund av, sen blev det dans runt granen och som avslutning var det fiskdamm där både Maya och mamma fick varsin påse.




Bättre bild på ballonghunden som tyvärr redan har tappat all luft



Maya har velat ha med sin snutte till dagis och har då haft den i faster Jennies gamla väska



I onsdags var Maya lite sjuk och hemma med pappa från dagis och då byggde de en lastbil



RSS 2.0