Grattis Andreas och Felicia!


Idag fyller Mayas morbror Andreas 26 år!



Han hade födelsedagsfika idag på förmiddagen men vi kände att det var stressande att hinna till babysimmet så vi valde tyvärr att stanna hemma och enbart gå på babysimmet idag. Så vi får fira honom en annan dag.

Även mammas kompis Felicia fyller år idag. Hon är lika gammal som mamma (dock, 28 dagar äldre) så hon blev 23 år idag.



Felicia till vänster och mamma till höger på Kapitelhusgården i Visby under medeltidsveckan 2008



Ny bok på posten


I torsdag fick vi ett paket med posten som vi själva hade beställt :)

Det var en fotobok från FUJI med bilder på Maya. Mamma hade hittat en länk via en blogg till fuji där man fick en rabattkod vilket gjorde att boken blev helt gratis, även frakten.



Maya visar upp framsidan på sin nya bok



Här är ett uppslag med några bilder i boken



Här är fakturan som kom med boken. Någon som har lust att hjälpa oss och betala den :P



Intressanta fötter


Maya har börjat tycka hennes fötter är intressanta, hon ligger ofta och tittar på dem. När hon ligger på rygg når hon dem inte. Hon försöker lite att ta tag i dem men orkar inte sträcka händerna eller bena längre än att hon får tag i vaderna :P Men när lilla fröken sitter upp antingen när vi stödjer henne eller när hon sitter i bumbon så tar hon ofta tag i sin fötter.




Maya äter


När vi matar Maya hamnar det mesta inte i munnen. Oftast spottar hon ut det på en gång. Den senaste veckan har hon ätit potatis varje kväll. Igår började vi testa morot men det verkade som hon inte tyckte om det så mycket, men vi tar nya tag och testar med morot ikväll igen. Det verkar som om hon tycker att henns haklapp är godare än själva maten.






Mamma såg ett spöke


Igår trodde mamma allvarligt att hon hade sett ett spöke på en av bilderna hon hade fotat på Maya i onsdags. När hon tittade på bilderna i datorn hon hade fört över från kameran såg hon skuggan av en hand på väggen som inte hade varit där när hon tog bilden. Skuggan var på andra sidan från mamma så det kunde inte vara hon själv. Samma sak var det på nästa bild. Mamma blev så rädd att hon inte vågade titta på bilderna igen och hoppades att hon hade sett i syne bara. Mamma ringde till pappa men han förstod inte riktigt vad hon menade och kunde inte riktigt göra något då han var på jobbet och skulle gå till ett möte och inte komma hem förens mycket senare på kvällen. Så mamma ringde sen sin bror och undrade om han kunde komma och hålla henne sällskap, men han var på jobbet han med. Sen ringde mamma morfar och ville nästan att han skulle komma och hålla henne sällskap, trots att han satt på jobbet i Nyköping. Men som tur var är han väldigt förnuftig och intygade mamma att hon hade sett fel, att det troligen var en skugga från träden utanför som skuggade på väggen.

Efter att mamma hade pratat med morfar tog hon mod till sig och tittade på bilderna igen. Bilderna såg likadana ut. Mamma kunde tydligt se skuggan av en hand som pekade mot Maya på skötbordet och även konturerna av en kropp som hade långt hår över axlarna. Då var mamma övertygad om att ett spöke hade kommit med på bilden och fanns i vårt sovrum. Eftersom pappa satt på möte kunde hon inte skicka bilderna till honom och visa honom så därför mailade hon dem till morfar för att visa honom så han förstod vad hon hade försökte beskriva. Mamma skickade först två bilder utan att titta på dem då hon tyckte de var för läskiga. Morfar förstod inte vad mamma menade då han såg bilderna för de mamma hade skickat var närbilder på Maya som låg på skötbordet och det fanns inga skuggor alls på bilden. Mamma började tro ännu en gång att hon hade sett i syne så hon öppnade en av bilderna hon skickat och såg att det inte fanns någon skugga men kollade sen på de andra bilderna på datorn och de läskiga bilderna fanns kvar, mamma hade bara skickat en bild där hon zoomat in Maya. Så hon skickade en ny bild till morfar där handen fanns med. Morfar satt och jämförde bilderna som mamma hade skickat och såg på informationen om dem att de var fotade olika tider och olika datum. Mamma sa att detta inte stämde att allihopa var fotade dagen innan och trodde att det mystiska spöket hade mixat med datumen på bilderna för Maya som låg på skötbordet på bilderna hade ju samma gula body på sig. Morfar sa då att på bilden med skuggan hade Maya en rosa tröja på sig!

 

Då började mamma förstå hur det stod till. I måndags när bilden med skuggan var tagen hade Maya haft på sig en rosa tröja, den bilden var tagen på kvällen när pappa hade kommit hem. I måndags hade vi också haft besök av pappas syster Jennie och det var skuggan av henne som fanns på bilden som pappa hade fotat. Mamma hade alltså inte varit med när bilden fotades och visste inte att Maya, pappa och Jennie hade lekt med skuggor i sovrummet och fotat dem. I onsdags fotade mamma Maya i sovrummet när hon hade en gul body på sig i nästan samma vinkel som pappa och Jennie hade fotat vilket gjorde att mamma trodde att det var bilderna hon hade fotat. Nu i efterhand är det faktiskt en ganska rolig historia om hur lätt bilder som man inte är medveten om kan blandas ihop.

Här kommer några av bilderna mamma såg, samt även den riktiga bilden som mamma hade tagit på Maya då hon var så söt och sov på skötbordet när mamma bytte blöja och skulle ta med henne på promenad.

 

 

 




Mammas nya sjal


I måndags fick mamma sin nya sjal med posten som hon köpt via tradera. Det är en fyrkantssjal som går under namnet mei tai. Det är som en fyrkant med långa band i varje hörn typ. Den är lite lättare att ta på en mammas andra sjal som är en trikåsjal som är ett enda långt tygstycke, men den har sin charm den med. Men Maya börjar snart bli för tung för trikåsjalen så därför är den nya bra för den går att ha mycket längre samt även bära bebisen på ryggen med när hon blir större.






Liten hälsning från Maya


.öl-------- m                     ccm2   zzzzzzzzdddddgn qwaesdfd dc  txs3ves<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<                                                                                                            DCXWQ54TDFFFFFFFFFFFFFFHDFFFFFFFFFDCXSK,-the house of the rising sun,KKM



Middag med mormor och Co


I lördags kom mormor och Pelle upp till Stockholm för att gosa med oss på dan och sen på kvällen bjöd mormor och Pelle alla sina barn med familj på middag. De vågade faktiskt trotsa vädret trots att alla sagt att på nyheterna att man inte skulle ge sig ut på vägarna och bra gick det som tur var. Dock så fastnade Pelles barn Carl och Olof i trafiken, Carl kom aldrig på middagen då alla tåg från Uppsala var inställda, Olof kom 90 min sent för han hade suttit på en väldigt långsamtgående tunnelbana.

Middagen som bestod av vegetarisk buffe var mycket god. Dessvärre var restaurangen på en inglasad terass och trots värmefläktar var det lite kallt där. Så vi satt allihopa insvepta i filtar som fanns att låna där och Maya hade på sig både mössa och vantar. Men det gick bra ändå, inte lätt att veta vad det är för restaurang innan man varit där och på sommaren tror jag det är väldigt mysigt där för den låg högt upp på söder med fin utsikt över vattnet.



Maya väntar på maten. I fredags började Maya att testa en smakportion med potatis vilket hon fortsätt testa på att äta sen dess. Om några dagar ska hon testa något annat men det blir några dagar potatis först. Maya har också fått ett nytt gosedjur, en krokodil som är nere i hörnet av bilden, i fem-månaderspresent (fast den var gratis när man hade en rabatt-check :P). Den är från ICA som hennes lejon och kängru också är som stödjer Childhood. Nu fattas bara några stycken så har hon allihopa, vet att det finns en apa, haj och sköldpadda och dem har hon inte.



Maya kan äta själv. I bakgrunden är det OS på tvn :P



Mormor hjälpte till att mata Maya lite



Nymatad tjej gosar med mormor



Maya i finkläderna hon hade på middagen i lördags som hon aldrig fick visa då hon behöll övertröjan och överbyxorna på sig hela tiden.




Var är tanden? Var är tanden? Var är tanden?


Första tanden var på G förra måndagen!!!

Så här såg det ut i munnen då:

 

Höger framtand går att skymta under tandköttet. Några dagar senare kom den fram ordentligt och den kändes ordentligt. Nu är det inte roligt längre när lilla fröken vill bita på ens fingrar :P

I lördags såg det sen ut så här i munnen på lilla Maya:


Höger framtand är nu uppe och den vänstra bredvid är påväg också och nu idag så är den nästan igenom tandköttet. Vår lilla tjej håller på att bli så stor.



Resfeber!!!


Nu har vi äntligen tagit oss an och bokat vår resan till Finland. Eller rättare sagt hittat ett sätt att boka den. Vi har hela tiden tänkt att vi skulle åka dit i påsk men började tveka lite när biljettpriset för de dagarna ökade ganska kraftigt. Både mamma och pappa har flygit Stockholm-Vasa flera gånger och då har vi alltid bokat biljetterna via internet vilket gått väldigt bra. Men nu hade mamma resecheckar som hon fick av blue1(SAS) förra våren då hennes flyg var överbokat. Vilka var värda 300€. Så vi var tvungna att köpa biljett på ett SAS-kontor men det finns bara ett sådant här och det är på Arlanda och vi hade inte så stor lust att ta oss ända dit för att köpa biljetter. Men i lördags upptäckte mamma att vi kunde beställa biljetterna för resecheckarna via telefon så nu är det gjort. Vi åker till Vasa den 1a april och åker sen tillbaka till Stockholm den 6e april.



Veckan som gått


Oj vad vi har varit dåliga att uppdatera bloggen under veckan. Kanske mest för att det känns som det inte hänt så mycket under veckan. Eller det kanske är tvärt om då vi inte varit hemma jättemycket och varit ganska trötta när vi kommit hem. På måndagen var vi och kollade på två lägenheter i fruängen. Sen stannade vi i midsommarkransen och hälsade på Andreas och Ellen på vägen hem. Tisdagen var en lugn hemmadag.

I onsdags gick mamma och Maya upp tidigt och åkte iväg innan pappa vilket är väldigt ovanligt då vi oftast ligger och sover då pappa åker till jobbet. Vi hoppade på morgontåget till Norrköping för att hälsa på Sofia som vi inte sett sen innan jul. Vi stannade där hela dagen men tiden gick ändå så otroligt fort innan vi visste ordet av det var det dags för oss att gå till tåget för att åka hem. Mamma hittade i alla fall en fin bok med recept på mosad barnmat. Förresten så var det första gången lilla Maya fick åka tåg :) Vi har lite bilder från tågresan på mamma och Maya. Sen tog mamma några bilder på Sofia och Maya men dom finns bara på Sofias kamera än så länge.







I tordags åkte vi och kollade på en lägenhet i Jakobsberg. Det är som sagt ett evigt sökande efter en ny lägenhet för oss då vi vill hitta något innan sommaren då vi måste flytta ut härifrån. Så fram tills vi hittar något tänker vi kolla alla alternativ.

Sen hade vi en myshelg och firade Alla hjärtans dag tillsammans samt babysimmade också :)

Maya fick förresten sitt första Alla hjärtans dag-kort i fredags av farmor och farfar :)



Paket


Förra måndagen fick vi ett fint paket i brevlådan :)

Det fick Maya utforska då vi antog att det var till henne... Aldrig kommer det några paket till oss :P Nejdå vi behöver ingenting utan blir väldigt glada så fort vår lilla sötnos får något.

 

Det visade sig vara ännu ett paket som färdats över östersjön från Finland. Denna gång var det pappas mormor som hade fixat något som var lite litet för henne själv men passa perfekt på Maya :) I paketet fanns det två par tossor som Hjördis hade virkat åt Maya :) Här testar Maya det ena paret. De är passar på henne nu, men är lite stora vilket är bra då stumpan växer så det knakar. På onsdag är det dags för nästa vägning och mätning samt hennes fem-månadersspruta.

 




Vad har ni i er frys?


Vår frys är full med bullar!!!



I helgen har pappa jobbat mycket. Han och några arbetskamrater har suttit via telefon och dator och knåpat ihop det sista på Apotek Hjärtats hemsida som skulle lanseras igår. Så mamma och Maya hade det lite tråkigt så tillslut fick de för sig att baka bullar i söndags kväll. Vi kom dock ändå iväg till pappas bror på lördagkvällen och spelade lite band hero med Mischa. Och så babysimmade vi såklart i söndags :)

Här är adressen om ni vill kolla in hemsidan http://www.apotekhjartat.se/



Var är strumpan?


I fredags tog mamma och Maya en lugn förmiddag och sen en liten tur på stan på eftermiddagen. Pappa skulle jobba sent på kvällen så vi hade inte så bråttom hem. Vi letade efter lite småsaker mest, en muminbok till Maya som mamma såg att Vendel hade, den var jättefin och en ny potatisskalare. Pappa har lyckats slänga vår potatisskalare en gång när han håll på att skala massa potatisar tror vi. Så han köpte en ny på ICA men den var jättedålig! Så mamma köpte en ny bättre på Clas Ohlsons, så nu har vi två. Är det någon som vill ha en dålig potatisskalare är det bara att höra av sig. Sen fick mamma en ny plånbok som hon har behövt ett tag... Det blev en röd! Hör och häpna. Först tänkte hon ta en svart, men tyckte den var så tråkig så det blev en röd istället. Maya fick förresten ingen muminbok, vi hittade ingen, istället fick hon en haklapp med mumin på. Så nu har hon två bra haklappar, en i mjukplast och en i hårdplast. Och en väldigt stor mössa... den var på rea, kostade bara 15 kr så mamma kunde inte låta bli.

Angående rubruken... På förmiddagen hemma var Maya busig och lyckades få av sig strumporna hela tiden :P



Edit: Mamma hittade muminboken igår på babyprsoffsen men hon tyckte Maya har nog med prasselböcker och hon kanske inte behöver bli så bombad med mumingrejer som mamma gärna skulle vilja :P



Första besöket på museum



I torsdags var Maya på museum för första gången med mamma, sina kompisar Elinore och Vendel samt deras mammor. Det var på moderna museet som ligger på Skeppsholmen. Vi skulle ha gått på en visning i barnvagnstakt men fick bara vara 15 barnvagnar på visningen och när vi kom var biljetterna slut. Så vi gick runt själva och kollade på tavlorna. Sen stannade vi i en korridor och tog lite foton eftersom man inte får fota på museet, men när vi hade fotat klart kom det två vakter och sa att vi inte fick fota där heller :P Men för oss gjorde det inget vi hade redan fått de bilderna vi ville ha :) Här är Maya på museet:







Mamma har varit på moderna museet en gång förut tillsammans med Sofia. Tror det var i gymnasiet när vi skulle åka och besöka redaktionen på Aftonbladet så skulle klassen passa på att bli lite kultiverade på morgonen. Sen fick vi gå en tur på stan i Stockholm innan vi skulle fara med buss till Aftonbladet. När mamma och Sofia kom till mötesplatsen för skolbussen 5 minuter innan vi skulle ses åkte den därifrån utan oss. Hmm, lärarna hade inte så bra koll på om alla var med på bussen innan de åkte. Så mamma och Sofia fick leta rätt på närmaste tunnelbana och leta sig själva till redaktionen för att möta upp klassen där. Sen gick resten av dagen bra, vi hann även med en tur till Sundbyberg och köpte lite tyg och jag inte minns fel. Och på kvällen såg vi nån pjäs på dramaten.



Tack snälla Felicia


I tisdags tog mamma och Maya en fika tillsammans med Felicia på caféet som ligger här i närheten. Det var mycket trevligt, vi har inte hunnit se varandra sen innan jul. Efter fikat följde Felicia med oss och handlade på ICA och det var tur det för när mamma skulle betala maten i kassan såg hon att hennes VISA-kort och ICA-kort inte fanns i hennes plånbok!!! (mamma hade betalat sitt fika med kontanter tidigare och märkte inte att korten saknades) Som tur var hade Felicia lite extra pengar som mamma fick låna så länge. Mamma har inte blivit bestulen på sina kort om ni nu tror det utan kanske sitt minne bara). För i lördags när mamma gick och handlade själv hade hon enbart tagit med sig sina kort i korthållaren för att slippa ta med sig en väska eller en stor plånbok (som fortfarande är trasig!). Den korthållaren hade mamma förvarat mycket säkert i innerfickan på hennes jacka som hon hade där hemma. Detta hade mamma alltså glömt när hon gick hemifrån vilket hon kom på först när hon såg den tomma plånboken i affären.

Slutsatsen med denna historien är:
1. Stoppa alltid tillbaka korten i plånboken
2. Använd inte flera jackor, det räcker med en
3. Köp en ny behändigare plånbok
4. Felicia är snäll
5. Fika är gott



Paket från tomten


I måndags kom tomten till oss med ett paket han glömde ge Maya på julafton från pappas faster i Nykarleby. Det var ett sött par vantar och söta tossor i nalletyg :) Lite stora till Maya ännu men hon växer nog i dom så småningom.

Maya var dock inte så villig att vara med på bild och visa upp sin nya julklapp :P




RSS 2.0