Tiger-Maya


Igår var det Halloween-party på dagis. Maya valde att klä ut sig till en tiger!




Surprise surprise!!!


I dag är det farmors 50 årsdag! Maya och pappa skypade och sjöng för farmor imorse. Mamma tog igen sig efter att hon och Maya lekte väldigt tidigt på morgonen. Dock firade vi allihop farmor riktigt ordentligt förra veckan redan.

 

Förra fredagen var farmor på väg till affären för att handla lite innan jobbet när det plötsligt ringde på dörren. Farmor väntade inga gäster så hon trodde att de skulle komma med jultidningarna hon hade beställt. Därför blev hon ganska överraskad när hon såg sina tre barn, sitt barnbarn och Lovisa stå utanför dörren. Hon tittade till ett par gånger innan hon insåg att det var vi. Farfar var inte lika överraskad för han visste att vi skulle komma och hade dessutom fixad så farmor var ledig från jobbet på fredagskvällen men inte berättat det för henne.

 

Maya, mamma, pappa och Jan-Peter hade kommit till Finland med morgonfärjan på fredagen. Vi åkte först till pappas mormor och åt och vilade där innan vi åkte och hälsade på pappas farmor och farfar innan vi hämtade upp Jennie från flygplatsen. Först efter det åkte vi till farmor och farfar för att överraska farmor.

Hemma hos pappas mormor var det mycket kul! Där fanns det en gunghäst som vi snodde med oss till farmor och farfar sen.

 

På lördagen hade vi först en lugn hemma dag hemma hos farmor och farfar för att sedan göra oss fina för att gå ut och äta middag. Maya passade även på att åka farfars traktor. Vi hade bokat ett bord i ett privat rum och en sjurätters-tastingmeny, Maya fick en tvårätters-meny. All mat var mycket god och det var mycket mysig stämning.

Maya provsitter farfars traktor.

 

Maya i farfars traktor. Grannens gård speglar sig i traktorns fönster.

 

Maya och farmor provkörde traktorn lite.

 

På restaurangen Gustav Wasa

 

Mamma fick också vara med på bild.

 

Maya vill leka med farmors kniv men får inte det.

 

Maya fick hallon till efterrätt och majskrokar som vi hade med oss. Till huvudrätt fick Maya köttbullar och potatismos.

 

Efter restaurangen åkte vi hem till farmor och farfar och mumsa på tårta som pappas mormor hade gjort.

 

På söndagen tog mamma och Jennie en tur på stan inne i Vasa medan pappa och Jan-Peter åkte till Lillkyro för att träffa deras moster med familj och Maya var hemma med farmor och farfar och gosade.

 

Sötis-Maya innan hon skulle ut och sova middag i vagnen.

 

Kul att leka med traktorn tycker Maya.

 

Hmmm, kanske man ska meka lite på traktorn funderar Maya.

 

Natten till måndagen tog tyvärr vårt besök i Finland denna gång slut för då var det dags att packa in sig i bilen och åka ned till Åbo för att ta dagbåten tillbaka till Sverige. På dagbåten fanns det massa barnaktiviteter och ett helt lekrum fullt med roliga grejer för Maya. På eftermiddagen hade Byggare Bob och Ville viking höstparty och Maya diggade musiken som spelades, kröp runt på dansgolvet och rockade till musiken.

 

 

På hemvägen tyckte Maya att det var kul att kolla på vattnet som bubblade efter båten.

 

I hytten satt Maya och mumsa på sin macka som farmor hade gjort till henne innan vi åkte.

 

Byggare Bob gick runt på båten och kollade om nått behövde lagas.

 

Maya testade på att trycka på knapparna till en av maskinerna på båten. Hon vann 13€.

 

För pengarna Maya vann köpte hon lego i taxfreen.

 

Maya diggade Byggare Bob och Ville Vikings höstparty.




Dålig uppdatering på ett tag!


Vi vet att vi är dåliga på att uppdatera! Vi har haft en del för oss och så har vi faktiskt inte orkat.

Förrförra helgen hade vi mormor här på besök över en natt.Dagen efter hämta Pelle upp henne, han hade just kommit hem från en arbetsresa i Brasilien. Mamma och pappa stack iväg på bio på kvällen när mormor var här, så mormor och Maya var ensamma hemma och sen delade de rum på natten. För Maya har sovit i sitt eget rum några veckor nu och det är ju därinne vi har gästmadrasserna som annars är Mayas lekmadrasser.


Så här söt kan man vara när man är ute och promenerar med sin gåvagn



När vädret fortfarande var varmt ute hade mamma och Maya picnic en fin dag i lekparken. Maya smaskade på banan.






När man ska gå på promenad med mormor är det två tummar upp som gäller!


Maya har börjat att testa mer och mer att stå utan stöd och står själv korta stunder rätt ofta. Dock har hon inte tagit något riktigt steg ännu.



Första helgen i oktober


I fredags var mamma ledig från skolan så hon och Maya passa på att vara hemma och gosa. På förmiddagen tog vi en tur till lekplatsen, Maya gick till den närmaste lekplatsen runt hörnet med hjälp av hennes gåvagn. Efter Mayas middagsvila tog vi buss-pendel-buss till Kista för att shoppa lite och möta pappa där, vi åt lite mat och köpte lite kläder till mamma och pappa, tofsar till Maya och sen åkte vi hem.


Maya tycker det är kul att ställa sig i sin gåvagn

I lördags åkte vi iväg tidigt till Bro för att komma till badhuset när de öppnade (kl.10). Vi har inte varit och simmat på badhus sen vi gick på babysimmet som slutade i maj. Maya tyckte det var kul att vara i vattnet, både att flyta runt med hjälp av mamma och pappa och sitta och plaska. På eftermiddagen kom morfar och Inger förbi och med sig hade de tre kilo kantareller till mamma och pappa, de fick hälften med sig tillbaka då vår frys inte har så mycket plats att förvara massa kantareller.


På badhuset hade de en bassäng som var 30cm djup och hade massa fina djur som sprutade vattnet, de var mycket intressanta att titta på och klappa tyckte Maya.

(bild lånad från: www.upplands-bro.se)


I lördags kväll fick vi rensa massa svamp och förvälla den innan den skulle frysas in.

Idag söndag gick vi ut och lekte i lekparken på förmiddagen med en pigg och glad Maya, sen på eftermiddagen fick vi Felicia på besök över en fika. Dock blev Maya ganska ledsen och gnällig framåt kvällen och när Felicia hade åkt hem tog vi tempen på Maya och hon hade 39graders feber. Hon somnade i pappas famn redan kl. 17 men vaknade upp och fick en alvedon och lite gröt i sig och somnade senare om igen.




Kalashelg


Vi missa att blogga om förra helgen! Vi har inte haft tid, pappa har jobbat, mamma varit i skolan och Maya har lekt på dagis. Resten av tiden har vi lekt och gosat här hemma och träffat lite släkt och vänner.

Förra helgen hade vi först Mayas kompisar Moa och Edwin med föräldrar på besök på lördagen. De har bott i Sverige hela sommaren men har vid det här laget redan funnit sig till ro hemma i Finland. Så vi ville passa på att träffa dem en sista gång innan de lämnade Sverige.

På söndagen hade vi ännu ett födelsedagskalas för Maya med farbror med familj och pappas moster och man. Vi bjöd på tårta som pappa bakat och kakor och bullar, även lite tortillas hade vi att bjuda på.


Nyvaken Maya har fått massa paket


Maya funderar på vilket paket hon ska öppna först


Girafftårta à la papa


Efter fikat passa Maya och Mischa på att busa runt tillsammans



RSS 2.0