Kalas


Idag har vi varit på kalas! Det var den här killen vi firade:


Morbror Andreas som fyller år imorrn!



Denna mumsiga tårta bjöds på kalaset!



Maya högg in på hallonen




Maya busade massor! Här busar hon och morfar i soffan.



Maya hade med lite burkar att sysselsätta sig med, hon kan sitta länge och organisera burkarna i rätt ordning.



Långhelg för mamma och Maya


Mamma blev klar med en av sina kurser i tisdags och hennes nya kurs börjar inte förens på måndag så hon och Maya har tagit långhelg och varit lediga sen igår. Pappa har varit sjuk i tisdags och onsdags och varit hemma även han. Igår var Maya och mamma ute en lång stund på förmiddagen innan lunch. Vi skottade snö, åkte pulka och gungade i lekparken. Innan vi gick ut hann vi baka några päronmuffins!


När mamma tog upp sin mobil för att fota Maya så slutade Maya att gräva i snön och gick fram till mamma istället!




Maya red lite på hunden i lekparken



Mamma tyckte att det skulle vara fint med en Maya-snöängel så hon la Maya ned i snön, Maya tyckte inte om det och förstod inte riktigt vad mamma gjorde. Såhär fin snöängel blev det av Maya iaf.

Idag tog Maya och mamma pendeln in till stan för att träffa Nathalie. Vi gick till kulturhuset och lekte i deras barnhörna. När Maya hade lekt nog åt vi lunch och sen somnade Maya gott i vagnen. Då tog vi en sväng på bokrean. Det blev två bakböcker i samma serie som vi har kokböcker från förr och sen två böcker till Maya.


Maya hjälper Nathalie att fota mamma
på kulturhuset



Kul på kulturhuset tyckte Maya




Efter att vi hade shoppat klart på bokrean tog mamma och Maya pendeln hem mot Kungsängen och Nathalie åkte hem till sig. På pendeln satt Maya och mumsade på två bananer.



Lik pappa


Maya är lik sin pappa. När han var två år skulle han sitta på en vanlig stol och äta med kniv och gaffel som alla andra. Maya har haft en period då hon knappt velat sitta i sin matstol utan ska sitta på en vanlig stol. Nu har den perioden nog gått över och hon sitter oftast i sin vanliga matstol och ibland på tripptrappen. Igår kväll ville hon inte äta med sked utan skulle ha pappas gaffel när hon åt pressad potatis och hemmagjorda fiskpinnar.


Stor tjej som äter med kniv och gaffel!



Vi hade besök i helgen


I helgen hade vi besök av Mayas gudmor Sofia. Hon kom runt lunch i lördags och åkte runt lunch i söndags. Det var väldigt trevligt, hon fick många fina kramar av Maya. Pappa var iväg en sväng till Bålsta för att fira sin kusin på lördagen. Under tiden lekte mamma, Maya och Sofia. Till kvällsmat gjorde vi hemmagjorda piroger och ungstekta rotsaker.


En av Mayas favoritsysselsättningar just nu är Play-Doh. Direkt efter mellis tog hon fram sina brukar med Play-Doh och ville leka med dom. Sofia tyckte det var mycket kul och gjorde hjärtan till sigsjälv, mamma och Maya.



Maya kramades mycket i helgen, gick från person till person och slängde sig i deras famn.




Kul att hjälpa till att laga mat tycker Maya



Smile till kameran!



På kvällen bakade vi blåbärskaka i Mayas nya siliconformar, det blev tre kakor. Vi åt upp en samma kväll och en har vi ätit under veckan, medan en har vi sparat i frysen till framtiden. Kan ni gissa vad det här är för figur?



Sofia var glad för hon fick dricka te ur sin favoritmugg!



Sofia hade längtat efter att leka med Mayas tågbana. Såhär ser den ut som den var byggd på förpackningen. Loket är batteridrivet och kan köra runt själv på banan samtidigt som det lyser. Troligen fick vi ett väldigt bra pris på tågbanan för det är äkta BRIO och kostade bara 199kr.



Det är inte särskilt länge som tågbanan får vara hel för Maya!



Utelek i snön


Idag och igår har mamma och Maya lekt ute efter dagis. Det brukar vi inte göra så ofta då Maya helst vill bli buren då vi är ute, det är så jobbigt att gå för henne i all snön. Men nu känns det som hon fått bättre balans ute för hon har gått själv ovanligt mycket! Där det är ganska plant alltså När Maya ser sin pulka när vi kommer hem från dagis så går hon fram till den och säger "puppa". För att säga att hon vill åka pulka. Går man upp då utan att hon får åka pulka brukar hon protestera. Här kommer i alla fall lite bilder från igår.


Såhär ser det ut om man går skogsvägen till Mayas dagis (går ej att gå där med vagnen)



Maya leker med spaden



Maya skottar snö!



Mammas cykel är den närmaste med barnsitsen. Hade tänkt fota den i december när det var så mycket snö i barnsitsen att det såg ut som att det satt ett barn i den, ungfär som cyklarna bakom såg mammas cykel också ut. Men hann inte fota cykeln innan en hel del snö började smälta bort men nu är det som sagt massa snö igen!



Vardag


Idag var det en helt vanlig vardag. Pappa var på jobbet, mamma i skolan och Maya på dagis. Pappa lämnade Maya på dagis vid åtta och mamma hämtade henne lite innan tre. Hemma så lekte vi tills det var dags för mat som blev rester från gårdagen. Pappa kom hem och vi lekte lite till innan Maya gick och la sig. Resten av kvällen har mamma och pappa tagit det lugnt. Pappa har suttit framför datorn och mamma har gjort nått som vi borde göra oftare, skriva in småfakta i Mayas bebisbok. Vi beställde även lite papperskopior av några bilder, 252 för att vara exakt. Det är bilder från när Maya föddes fram till nu. Dessa ska vi stoppa i ett eller flera album förutom några stycken som vi ska klistra fast på några papper och lämna in på dagis. Flera av Mayas kompisar har bilder på föräldrar och släktningar i häften men vi har ännu inte tagit oss an att fixat något häfte åt Maya.


Maya åt upp tomaterna först på tallriken igår, sen sa hon "Mera, mera". Då dög inte ens gurkan längre.




Mayas bebisbok som vi skriver i alltför sällan



Alla hjärtans dag!


Glad alla hjärtans dag på er allihopa!

Idag var allt nästan som vanligt; pappa var på jobbet, mamma pluggade och Maya var på dagis. Men det är ju ingen vanlig dag för det är ju alla hjärtan dag idag. Det firade dom på dagis med att bjuda in föräldrarna på fika. Så när mamma gick för att hämta Maya så stannade vi kvar och fikade och sjöng på en sångstund de hade.


Mamma och Maya fikade rulltärta med grädde på dagis

På vägen hem så handlade vi lite mat, tulpaner till pappa och present till Maya. Strax efter vi kom hem så kom pappa också hem, han hade också handlat lite mat, blomma till mamma och present till Maya. Resultatet av det blev fyra paket mjölk och tre yoghurtar bland annat!


Pappas och mammas inhandling



Till kvällsmat blev det macka
med grönsaker; tacos. Men Maya ville nästan bara äta tomtaterna.



Av mamma fick Maya bakformar i silicon med disneymotiv och av pappa fick hon en bok



Eftersom det är alla hjärtans dag fick Maya mumsa på en bulle efter maten



Flytthelgen


Nu har vi hjälpt morfar att flytta till huset mittemot. Han flyttade från en tvåa till trea, men trots det hade han otroligt många saker! När vi kom till Nyköping stannade vi till hos mormor först en stund, fick lite fika och lämnade sen kvar Maya där. Vi sov även över hos mormor innan vi åkte hem idag runt lunch.


Vi hade med oss Andreas i bilen som också skulle hjälpa morfar att flytta. Han satte sig direkt vi kom fram och började leka med mormors och Pelles Ipad och förde över bilder till den från datorn.



Maya testade sin nya stol hon fått av mormor som hon köpt biliigt begagnat. När det blir varmare väder ska vi slipa och måla stolen, för den var ganska sliten.



Till fika fick vi semlor, alla utom Maya men hon mumsade upp locket till Pelles semla, det var mycket godare än hennes äppelskivor.



Nu är vi nog friska....


Som sagt så blev mamma och pappa sjuka förra helgen. En förskylning med mycket hosta och hög feber hade vi. I tisdags var mamma tillbaka till skolan och pappa gick tillbaka till jobbet i onsdags. Så nu är vi nog så gott som friska. Förra helgen skulle vi ha åkt till Nyköping och hjälpt morfar att flytta till huset mittemot det han bor i nu men vi insåg ganska fort att vi inte skulle orka hjälpa till den helgen. Istället ska vi åka till Nyköping denna helg och hjälpa morfar att flytta. Maya får busa med mormor medan vi lyfter tunga saker.

Ikväll åker tyvärr farmor hem som vi har haft på besök i nästan två veckor. Maya och farmor har haft mycket kul och busat massor hela dagarna. Men på måndag blir allt som vanligt igen och Maya ska tillbaka till dagis och leka med kompisarna.


Maya tycker mycket om att leka med "BB-nalle" just nu. Han får ofta många pussar och kramar.



Idag är det snökaos i Stockholm. Inga bussar gick så pappa fick skjutsa mamma till stationen och pendeltågen var över en timme försenade! Hemma skottade Maya och farmor utanför porten så man skulle kunna komma ut.



För att lätta upp stämningen efter det jobbiga snövädret så bakade vi chokladbollar när mamma kom hem från skolan.



1000 pluspoäng till mormor och farmor häls...


mms_img10616 (MMS)

1000 pluspoäng till mormor och farmor hälsar mamma och pappa sjuk. Tack mormor för att du kom hit imorse och tog hand om Maya. Tack farmor för att du avbröt din vistelse hos Jan-Peter & CO för att avlösa mormor att ta hand om Maya åt oss då vi inte mår bra.




Mayas förkläde kom i måndags


I måndags morse kom äntligen Mayas fina förkläde som vi hade önskat oss. Det var på tiden då Maya nästan alltid ska hjälpa till med maten och disken.


Mayas fina förkläde med vattentätt Emil och Ida tyg.



Med förklädet kom farmor!



Så medan pappa varit på jobbet och mamma i skolan har Maya varit ledig från dagis och busat med farmor vilket de ska göra resten av veckan.


I brist på rena tallrikar åt vi kvällsfikat på finporslinet igår kväll. Pappa skyllde på att diskmaskinens ECO-program är så himla långsamt.




Maya och farmor lekte så mycket med dockorna och tågbanan att Maya blev helt slut så hon var tvungen att vila lite på madrasserna.




Ikväll byggde vi torn med Mayas klossar



RSS 2.0