Tredje och sista gången gillt midsommarfirande


Liksom de två senaste åren firade vi vår midsommar i Gävle tillsammans med Andreas, Marina och deras hund Yatzi. I Gävle har solen lyst på oss alla tre åren på midsommarafton så det kändes som ett mycket säkert kort. Nästa år blir det tyvärr ingen midsommar i Gävle för vår del då vårt kära värdpar flyttar tillbaka till Finland i veckan.

 

I år blev det riktigt firande med dans runt midsommarstång tillsammans med massa andra folk. Till middag blev det grillat och efteråt körde vi några omgångar kubb.

 

 

Maya och pappa väntar på att midsommarstången ska resas

 

 

Först dansa bara Marina, Maya och mamma...

 

 

... men sen kom också killarna med, här väntar Maya på att få hålla Andreas i handen.

 

 

Dagen efter tog vi det lugnt i det mulna vädret, Maya ville hänga i lekparken utanför

 

 

Maya och mamma klappar fina Yatzi

 

 

Yatzi och Maya innan vi skulle åka hem




Latest news


I helgen hände det grejer! Vi sa hej till en ny pryl i fredags och i lördags sa vi hejdå till en annan pryl. Med pryl menar vi bil. Maya har dock lite seperationsångest till sin audi.


Bye bye Audi!



Hej hej volvo!


Det var länge sen det bloggades från datorn. Mamma orkade inte med att hon inte kunde blogga från sin mobil så hon har nu införskaffat sig en annan begagnad. Men tyvärr verkar det vara något knasigt med mobilappen för tillfället.



Strömavbrott = ledig eftermiddag


I onsdags blev det strömavbrott på mammas jobb vid lunch. Mamma behöver både ström till datorn och det interna nätverket för att kunna jobba. Så efter mer än två timmar utan ström fick mamma gå hem då ingen visste när strömmen skulle komma igång igen. Tack vare det kunde mamma hämta Maya tidigt på dagis och vi kunde leka ute tillsammans hela eftermiddagen i solen.


Mamma och Maya var barfota i lekparken



Roligt att leka med gruset



Sen tog vi på oss skorna igen och spelade fotboll på stora gräsplanen



Söndag x 2 ute på äventyr


De två senaste söndagarna har vi haft roliga aktiviteter med besök vi haft från utlandet.

Efter att vi hämtade Maya från Nyköping under förra helgen stannade vi på söndagen till i Södertälje på vägen upp och gick på Tom tits. Där mötte vi upp Jan-Peter och Co med Jennie som hade sovit hos dem. På Tom tits var det mycket att upptäcka och det var mycket spring. Efteråt blev det pizza på Heron city och sen fick vi säga hejdå till Jennie som dagen efter skulle hem till London.


Fanns många vattenexperiment på Tom tits




Mischa viftade med armarna



Maya och Jennie boxades

Fram tills i söndags var det nästan en vanlig vecka med jobb och dagis förutom att vi hade en ledig dag mitt i veckan som vi slappade oss igenom.

I söndags fick vi besök igen men denna gång av våra vänner ifrån Finland. Vi mötte upp dem i Mulle Mecks lekpark där ungarna fick leka av sig. Sedan blev det kvällsmat på IKEA där det enda som handlades hem var lite kakor och godis! Vännerna följde med oss hem och stannade över natten. Hemma hos oss blev det lite presentbyten mellan barnen då både Moa och Edwin fyllt år och Maya fick en tidig födelsedagspresent.


Maya "hjälpte" Moa och Edwin att få igång flygplanet de satt i
genom att snurra på propellen



Regnigt


Direkt efter jobb igår for mamma och pappa iväg på studentmottagning. Där fick vi gott att äta och dricka innan vi sent drog hem tillsammans med Jennie som sov hos oss inatt.

Efter lite häng på jobbet idag har mamma mött upp pappa som hängt lite med Jan-Peter och co. Nu sitter mamma och pappa i bilen påväg söderut för att hämta upp vår lilla tös.

Btw, det regnar om ingen har märkt det!

Studentpresent och taggad mamma inför studentmottagningen igår bjuder vi på:

 




RSS 2.0