Lilla jultomten och sångkalender


I söndags kom lilla jultomten hem till oss, han kom på söndagen då vi var borta på lördagen! Med sig hade han i alla fall ett paket, med en bok med julsånger, till Maya. Vi tänkte inte ha någon julkalender till Maya i år utan tänkte att vi kunde sjunga en sång varje dag ur julsångsboken. Dessa sånger tänkte vi dela med er här som kalenderluckor med en ny sångtext varje dag med sista sångtexten på julafton.


Julsångsboken från lilla jultomten

Eftersom vi nu ska ha en julkalender tycker vi att det behövs lite juligare design så vi tog tillbaka den vi hade förut. Bilderna i headern är dock ganska gamla men får vara tills vidare.



Årets första snö


Inatt hade årets första snö kommit, tyvärr var det bara ett tunt tunt lager med snö som hade smält bort innan lunch. Det var i alla fall skönt att vår genväg till dagis var frusen istället för en lerig gräsplan. Så idag började overallsäsongen, vi börjar med förra årets overall, kommer nog växla mellan den och den nya som inhandlades redan i våras. Maya var en trött tjej imorse som ville ligga och mysa i sin vagn till dagis.


Trött sötnos med lite lite snö i bakgrunden



Ja, nappen används fortfarande här hemma. Förhoppningsvis får jultomten alla nappar när han kommer, vi har pratat om det hela hösten att Maya ska ge nappen till tomten så ska hon få paket. Maya säger själv att hon ska ge nappen till tomten och att hon kommer få ett stort paket. Men helst inte så jättestort önskar mamma och pappa från tomten. Vi tänkte ge Maya någon liten sak och kanske en pulka vilket ju då kommer vara ett stort paket. Dockor har vi mycket gott om i detta hus men kläder till Maya skulle vi uppskatta (strl.98 och uppåt, passliga för dagisdagar, finkläder har vi). Även någon till bil som man kan köra med på bilmattan. Det önskas även upplevelser så som en tripp till Fjärilshuset i Hagaparken. Mycket uppskattat är även kramar och pussar!



En snabb uppdatering


Det går varken blogga eller hinna med något annat när sömnen inte är en bästa...

Det är alltså Maya som sover dåligt vilket påverkar oss alla. När Maya ska nattas ligger hon i sin säng i fem minuter sen springer hon upp och ska absolut sova i mammas och pappas säng. Helst ska mamma eller pappa ligga bredvid Maya tills hon somnar vilket kan ta upp till två timmar eller mer. Detta gör att våra kvällar försvinner fort och inget hinns med för att när väl Maya somnar är det sovdags för oss också. Att Maya sover i vår säng är oftast inga problem då vi är vana vid det men att hon vägrar somna själv i sin säng är ganska frustrerande, hon får mer än gärna komma till vår säng mitt i natten men att somna i egen säng tycker vi fungerar bäst men nu fungerar ju det inte.

Troligen beror den dåliga sömnen på att Maya inte behöver lika mycket vila på dagen eller ingen alls. Vid några tillfällen har Maya själv hoppat över vilan på dagis i höst och har ändå varit pigg och glad resten av dagen. Vi tänkte börja skippa dagvilan hemma till att börja med och att lägga Maya en timme senare. Så får vi hoppas på bättring snart.

Idag somna Maya halv tio vilket är på tok för sent när man ska till dagis nästa dag så det är ju synd om henne att hon ska behöva vara trött på dagis. Som tur är börjar Maya på dagis först halv nio nio-tiden de flesta dagar. Även mormor hade svårt att natta Maya i fredags när vi var i Nyköping och mamma och pappa var iväg på bio.



Adventspynt och pepparkaksbak


Idag åkte adventstjärnan upp i vardagsrummet och adventsljusstaken i köket, resten kommer upp snart. För idag börjar vår första adventshelg för detta år. Vi har haft det lite lyxigt i höst och fått vara lediga tillsammans flera fredagar vilket vi även är imorgon, trots det har vi haft en stor dos otur med diverse saker under sommaren och hösten. Senast i lördags blev vi av med båda registreringsskyltarna till vår bil!


Såhär ser det ut i vårt vardagsrum just nu

I tisdags bjöd föreningen in till pepparkaksbak vilket uppskattades av Maya, vi bakade en plåt full och sen så bjöds det på korv med bröd som Maya mumsa nöjt på. Blir nog pepparkaksbak hemma också om det hinns med men det var kul att komma iväg på en föreningsaktivitet vilket vi inte gjort förr. Två av Mayas kompisar från dagis var också där, båda har gått på Mayas avdelning men flyttat upp till de äldre barnen.


Pappa och Maya bakar fina pepparkakor



Detta blev resultatet! Lite
disformerade pepparkaksgubbar...
Maya tryckte ut alla former själv och de små hjärtanen flyttade hon själv från bordet till pappret



Saknat oss?


Det var nu mer än några dagar sen vi bloggade för över en vecka sen. Det finns flera anledningar till varför vi inte har bloggat men de främsta är nog att det inte funnits någon ork och motivation och så har vi för många tråkiga punkter på att-göra-lista som vi måste få överstökade innan vi kan göra något kul. I helgen hade vi i alla fall ett mycket fint besök från London vilket Maya uppskattade väldigt mycket. Mer om det och bilder kommer nog när mer motivation finns.


När mamma och Maya handlade igår bjöds det på pepparkakor i affären men efter det ville Maya ha sin banan som hon har börjat tjata om direkt vi kommit till affären, gratisbananen alltså som alla barn får medan föräldrarna handlar.



Nya fast gamla pärlan


I torsdags kväll var mamma och Maya iväg och shoppade en ny vagn!!! Så ny var den visserligen inte med fyra år på nacken men den var billig och den var i mycket bra skick. Så nu har vi en vagn med fyra fasta hjul som klarar en mycket snöig vinter om det nu blir någon med denna varma höst.


När vi skulle gå från bilen igår slapp mamma och pappa bära någonting då Maya körde allt i nya vagnen



Promenad i Nyköping intill ån


Igår tog vi oss in till stan med mormor och Pelle. Vi gick en bit längs ån och kollade på vattnet och änderna. På stan blev det ingenting köpt men en mycket god lunch blev det äten. Resten av dagen blev lugn för för mamma och pappa känner sig fortfarande krassliga. Idag åt vi lunch hos morfar innan vi packa ihop oss och åkte hem.


Pelle, Maya och mormor kollar på vattnet i ån



Såhär såg de ut från en annan vinkel



Vattnet forsade ner



Bloggning från en iPad


Efter en lugn morgon och lunch hemma drog vi till Nyköping medan Maya sov middag. Stannade först till vid morfar för att umgås med honom och Denise. Blev både fika och lek i lekparken innan vi på kvällen drog hem till mormor där det bjöds på kvällsmat. Det var väl typ dagen så mycket som mamma orka sammanfatta på mormors och Pelles iPad. Så får ni en bild på motorvägen från resan hit också.




Ännu en fredag fast på en torsdag


Vi har alltså en ledig fredag imorrn och har då fredagkväll ikväll. Maya har somnat och resten av kvällen blir lugn efter en seg vecka. Under veckan har vi varit lite småsjuka, mamma har haft feber medan pappa och Maya bara har haft hosta och ont i halsen. Trots sjukdomar har vi ändå lyckats med besök av Felicia i måndags (innan mamma blev sjuk) och ett utvecklingssamtal på dagis, under veckan. När vi ändå har långhelg passar vi på att dra ner till Nyköping imorrn till söndag då vi inte har varit där på ett bra tag.


Maya klaga på att hon hade ont i fingret och ville ha plåster i onsdags morse, fingret blev bra på direkten då det inte var något riktigt ajaj.



En bild till mormor som sytt denna fina klänning.
Inte till Maya utan till mamma då hon var liten!


En favoritsång hemma just nu är denna som Maya har lärt sig på dagis:

Nyckelpigan.
mel: En sockerbagare här bor i staden

En nyckelpiga jag har i handen
Den kryper sakta nu upp för armen
Och sen så flyger den snart sin kos
Och kanske landar den på din nos.

(En annan favorit är sången om de fem små aporna som hoppade i sängen)



RSS 2.0