Semesteräventyr


Idag har Maya och Pappa varit ute till Lekpalatset i Järfälla. Maya hade mycket roligt! Det fanns hoppborgar, stora klätterställningar, rutschkanor, bollhav och små lekstugor m.m..

Maya testar på hoppborgslabyrint, 4 st stora hoppborgar som satt ihop.

På eftermiddagen var vi pedagogiska och övade på det klassiska sättet att tömma en spargris. Maya: "när ja va liten hos Hjördis gjorde jag så här."




Låtsaskalas


Mamma hittade ett tårtrecept i en tidning hos mormor Hjördis som vi prövade. Då vi ändå hade en tårta passa vi på att ha låtsaskalas för Maya som längat länge på att det ska bli hennes födelsedag. Ännu är det en tid kvar till Maya fyller år på riktigt men det var kul att ha kalas på låtsas i alla fall.
 
Maya var duktig på att hjälpa till med tårtan och självklart skulle smeten smakas
 
 
Trots att det var ett låtsaskalas fick Maya några riktigt presenter som ju var i förskott
 
 
Maya provsmakar den färdiga tårtan



Villan


Några villabesök har det blivit men inga övernattningar och inte så mycket badande. Har känts lite kallt att vi hellre har åkte hem till kvällen. Första gången vi var där var det också så mycket bromsar och mygg att det inte var roligt att vara ute.
 
Senast vi var på villan fixade mamma iordning kastspöet och testade det lite utan viljan att få napp
 
 
Maya fick napp i blåbärsriset och mumsade på blåbär tills hon blev blå om läpparna
 
 
Grillmat är inte Mayas favorit men grillad majs var mumsigt



Stundars 2012


Vi körde en sväng på Stundars i år också. Först hade vi bara tänkt leka i lekparken utanför men Maya ville gärna träffa grisarna och kossorna så vi betalade inträdet och gick en vända runt husen och tittade även på djuren. Grisarna sov dock men de båda kalvarna hälsade vänligt på oss och även hönsen. Maya tröttnade ganska fort att gå runt bland husen och ville gärna till lekparken utanför. Hon har frågat några gånger här om vi inte ska gå till någon lekpark så verkar som hon saknar det, trots massa kuligheter som lekstuga och gungor på tomten.
 
Maya och pappa "mjölkade" låtsaskossan
 
 
Maya kämpar och vevar
 
 
Gungbrädorna inne på området testades av Maya och pappa
 
 
Även detta år satte sig pappa och Maya och väntade på ingenting
 
 
Och Maya testade även hur det är att vara Stundars-pojke



Vattenballongsbus m.m..


Maya har börjat komma in i sommarlovstider, nu vaknar hon först runt 09:00-09:30 tiden.

Idag har vi hunnit med ett besök på ett nybygge, "våra gävlebor" som har flyttat hem har börjat bygga hus nära farmor och farfar. Maya fick träffa och busa med vovven yatzi. Det var också mycket intressant med alla stora maskiner som körde runt vid bygget.

På eftermiddan när mamma passade på att vila i solen, gick pappa och Maya in och fyllde en vattenballong. Maya kunde dock inte hålla sig från skratt när hon kom med ballongen mot mamma..så det blev ingen blöt överraskning.

Kvällsmaten åt vi ute på restaurang och efter maten blev det minigolf, med farfar som stor segrare. Maya var duktig hon också, det var blandning mellan golf, fotboll och handboll :-)!





Cyklande på Söderfjärden


Vi tog med Mayas sparkcykel hit trots att den inte är så poppis men trehjulingen fungerar ju inte på grusvägarna här. Vi har peppat Maya att hon ska cykla till kompisen Elin som är granne med farmor och farfar när vi ska hälsa på dem.
 
Så mycket sparkcyklande har det dock inte blivit. Istället har vi fått låna Michelles gamla cykel som har trampor. Några stödhjul till den hittade grannarna inte men Maya tycker den är rolig att cykla på när någon hjälper till och håller upp cykeln.
 
Maya är mycket hjälpsam här och hjälper ofta till med att hämta posten vid brevlådorna. Några gånger har hon cyklat dit på Michelles cykel. Några bilder från en posthämtning:
 
 
 
 
 



Rundtur med farfar


Maya och farfar gick runt och hittade på bus idag.

 

Det är tydligen såhär man ska gå med händerna på söderfjärden.

 

Titta på mina fina naglar!

 

Titta vad jag kan!

 

Nu sticker jag!

 

Men hur startar man farfar?

 




Båtresan


Här kommer några mysiga bilder från båtresan till Finland. Maya tyckte om att lyssna på godnatt sagan som Mumin och Lilla My bjöd på.

 

 

 

 

 




30-årskalas


Vi har haft 30-årskalas här på Söderfjärden för Jennie som också är hemma på semester. Hon fyller inte förens i augusti men ville passa på att bli firad av släkten och träffa alla när hon var hemma.
 
Maya fick en Hello Kitty-dricka på kalaset
 
 
Maya visade upp lekstugan för gästerna som ville se hur fin farmor och farfar gjort den.
Maya även bjöd på kaffe i lekstugan och så städade hon lite efter gästerna gått in.
 
 

Födelsedagsbarnet fick 30 ljus på tårtan som hon skulle blåsa ut



Nyanlända


Vi har nu landat på stället med åkrar som utsikt och där man kan vinka till lastbilar och traktorer som kör förbi. Nytt sen vi var där sist är ett vindkraftverk längst bort i horisonten och ett hus av en mindre modell.
 
Vindkraftverk
 
 
Lekstuga på tomten
 
 
Bäst att vattna blommorna utanför sin lekstuga som flyttas ned från uppe vid skogen
 
 
Även jordgubbsplantorna blev vattnade



Sommar och semestern har börjat


Mamma började sin semester i måndags och den har inletts med roligheter och mycket bra väder. Hoppas det fortsätter så! Pappa har bara morgondagen kvar på jobbet så har även han semester. Vi har varit en sväng till Nyköping och var ett trevligt gäng till Kolmården i måndags. Maya inledde sin ledighet först med att vara ensam ett par dagar hos morfar och även mormor. Igår och idag har mamma och Maya varit in till öppna förskolan och lekt lite, igår tog vi också en fika med mammas kusin och hennes son.
 
En gammal bild från i slutet på maj då det nästan var lika varmt som det är nu:
 



RSS 2.0