Mayas dop


Lördagen den 28e november var det dags för lilla Maya att döpas. Hon döptes i Tunabergs kyrka av prästen Ingvar som även döpte mamma och morbror.

Maya var en helt exemplarisk bebis under hela dagen. Under själva dopet sov hon hela tiden utom när prästen döpte henne i vattnet, då vaknade hon till och tittade sig runt men somnade om efter en kort stund. Mayas fadder Sofia höll henne när vi gick fram till altaret fram tills prästen tog över Maya och höll en stund för att senare låta Mayas andra fadder Jennie hålla henne resten av tiden. Vi föräldrar fick äran att läsa en tackbön för vår underbara dotter. Även Mayas morfar var delaktig och läste en bit ur Markusevangeliet. I slutet av dopakten fick vi av prästen ett dopbebis, ett dopljus och en bibel för barn.






Efter dopet var det dags för alla att förflytta sig till församlingshemmet på andra sidan vägen för dopkaffe samt en enklare lunch.






Kommentarer

Postat av: Sofia | Publicerad: 2009-11-30 kl. 17:02:18

Tack för ett jättefint dop! Fadderbeviset står numera fint uppställt på min "skrythylla" =) Och bilderna här är verkligen jättefina! Ser fram emot att få se fler. Om ni på rak arm har nån fin med mig och Maya så skulle jag hemskt gärna vilja se! Sköt om er!




Tack för att ni läser bloggen!
  • Lämna gärna en kommentar nedan!
  • Eventuella svar på kommentarer kommer här i vår blogg
  • Prenumerera gärna på bloggen via Bloglovin för att inte missa några nya inlägg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0