Resan till Sverige del 1 (bilresan)


Jaha, nu har vi tagit oss hela vägen från Söderfjärden utanför Vasa i Finland till Vasastan (Stockholm) i Sverige. Inte så långt från Vasa till Vasastan, nästan gångavstånd...

Vi hade mycket mer grejer än vad vi trodde! Vi började runt ett-tiden att stuva in våra väskor i bilen, eller rättare sagt vårt pusslande av väskor i bilen. Vem behöver puzzel när man har för många väskor som ska in i en bil på smart sätt. Finns många lösningar men gör man fel så får man inte plats. Vi tryckte och tryckte och la små lösa saker i glipor mellan säten och mellan väskor. Två gånger fick vi packa om i framsätet då dörren till främre passagerarsätet öppnades och skor, väskor och blöjor föll ut. Lite över halv två var vi färdiga med packningen, vi hade planerat att åka halv två.

När bilen var färdigpackad var det dags att göra det sista som att mata och byta blöja på Maya samt en snabb fika och ett toalettbesök för mamma och pappa. Maya hade inte bråttom iväg minsann hon fick äta samtidigt som mamma och pappa fikade och hon njöt av maten och ville inte släppa mammas bröst på ca 20 minuter. Efter det gosade farmor och farfar hejdå till Maya och bytte blöjan på henne, sen var det bara på med overallen och sen dags att åka. När vi åkt var klockan redan kvart över två, dvs vi hade redan förlorat 45 min på vår tid som vi trodde oss behöva tillgodo om vi skulle behöva pausa av någon anledning.

När vi var i Malax hade Maya somnat sött i bilen och vi tog fram vår nya kompis Astrid (vår julklapp gpsen). Hon hjälpte oss beräkna hur lång tid det skulle ta och köra till Åbo för någon vägbeskrivning dit behöver man inte, det är bara att köra rakt ända till Åbo. Dock visade sig senare att vi behövde Astrid när vi skulle hitta ut från ABC i Björneborg där vi hade stannat för fika, matning, blöjbyte och tankning.

Gpsen Astrid

Maya var jättelugn hela vägen och sov större delen av resan. Hon gnydde till lite då o då som hon brukar när hon sover. Men typiskt så skall hon ju börja skrika precis när vi kommer till Silja Line-incheckningen.







Kommentarer



Tack för att ni läser bloggen!
  • Lämna gärna en kommentar nedan!
  • Eventuella svar på kommentarer kommer här i vår blogg
  • Prenumerera gärna på bloggen via Bloglovin för att inte missa några nya inlägg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0