Mamma såg ett spöke


Igår trodde mamma allvarligt att hon hade sett ett spöke på en av bilderna hon hade fotat på Maya i onsdags. När hon tittade på bilderna i datorn hon hade fört över från kameran såg hon skuggan av en hand på väggen som inte hade varit där när hon tog bilden. Skuggan var på andra sidan från mamma så det kunde inte vara hon själv. Samma sak var det på nästa bild. Mamma blev så rädd att hon inte vågade titta på bilderna igen och hoppades att hon hade sett i syne bara. Mamma ringde till pappa men han förstod inte riktigt vad hon menade och kunde inte riktigt göra något då han var på jobbet och skulle gå till ett möte och inte komma hem förens mycket senare på kvällen. Så mamma ringde sen sin bror och undrade om han kunde komma och hålla henne sällskap, men han var på jobbet han med. Sen ringde mamma morfar och ville nästan att han skulle komma och hålla henne sällskap, trots att han satt på jobbet i Nyköping. Men som tur var är han väldigt förnuftig och intygade mamma att hon hade sett fel, att det troligen var en skugga från träden utanför som skuggade på väggen.

Efter att mamma hade pratat med morfar tog hon mod till sig och tittade på bilderna igen. Bilderna såg likadana ut. Mamma kunde tydligt se skuggan av en hand som pekade mot Maya på skötbordet och även konturerna av en kropp som hade långt hår över axlarna. Då var mamma övertygad om att ett spöke hade kommit med på bilden och fanns i vårt sovrum. Eftersom pappa satt på möte kunde hon inte skicka bilderna till honom och visa honom så därför mailade hon dem till morfar för att visa honom så han förstod vad hon hade försökte beskriva. Mamma skickade först två bilder utan att titta på dem då hon tyckte de var för läskiga. Morfar förstod inte vad mamma menade då han såg bilderna för de mamma hade skickat var närbilder på Maya som låg på skötbordet och det fanns inga skuggor alls på bilden. Mamma började tro ännu en gång att hon hade sett i syne så hon öppnade en av bilderna hon skickat och såg att det inte fanns någon skugga men kollade sen på de andra bilderna på datorn och de läskiga bilderna fanns kvar, mamma hade bara skickat en bild där hon zoomat in Maya. Så hon skickade en ny bild till morfar där handen fanns med. Morfar satt och jämförde bilderna som mamma hade skickat och såg på informationen om dem att de var fotade olika tider och olika datum. Mamma sa att detta inte stämde att allihopa var fotade dagen innan och trodde att det mystiska spöket hade mixat med datumen på bilderna för Maya som låg på skötbordet på bilderna hade ju samma gula body på sig. Morfar sa då att på bilden med skuggan hade Maya en rosa tröja på sig!

 

Då började mamma förstå hur det stod till. I måndags när bilden med skuggan var tagen hade Maya haft på sig en rosa tröja, den bilden var tagen på kvällen när pappa hade kommit hem. I måndags hade vi också haft besök av pappas syster Jennie och det var skuggan av henne som fanns på bilden som pappa hade fotat. Mamma hade alltså inte varit med när bilden fotades och visste inte att Maya, pappa och Jennie hade lekt med skuggor i sovrummet och fotat dem. I onsdags fotade mamma Maya i sovrummet när hon hade en gul body på sig i nästan samma vinkel som pappa och Jennie hade fotat vilket gjorde att mamma trodde att det var bilderna hon hade fotat. Nu i efterhand är det faktiskt en ganska rolig historia om hur lätt bilder som man inte är medveten om kan blandas ihop.

Här kommer några av bilderna mamma såg, samt även den riktiga bilden som mamma hade tagit på Maya då hon var så söt och sov på skötbordet när mamma bytte blöja och skulle ta med henne på promenad.

 

 

 







Kommentarer

Postat av: ellen | Publicerad: 2010-02-26 kl. 12:44:17

usch och fy, jag hade blivit lika paranoid som du lovisa. när andreas berättade om det trodde jag att det bara var antydningar till spökerier, men när jag ser bilderna förstår jag sannerligen att du blev rädd!



kram!


Postat av: Natti | Publicerad: 2010-02-26 kl. 17:43:26

Bilderna va faktiskt läskiga, tittade på de två första innan jag läste texten, de va lite läskiga




Tack för att ni läser bloggen!
  • Lämna gärna en kommentar nedan!
  • Eventuella svar på kommentarer kommer här i vår blogg
  • Prenumerera gärna på bloggen via Bloglovin för att inte missa några nya inlägg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0