Julafton - frukost och julbord


På julaftonsmorgonen vaknade vi runt åtta-tiden, låg och myste kvar i sängen till runt nio-tiden medan Maya fick ligga i vår säng och lufta baken. När vi kom ned till köket stod farmor där och kokade gröt. Vi tog över grötkokandet så farmor, som jobbat hela natten, fick sova lite. Tillsammans med farfar tog mamma och pappa hand om julfrukosten och dukadet fint.





Maya var en trött flicka och somna om så hon fick ligga i vagnen och sova medan vi pyssla i köket och åt frukost. Mössan hennes ramla hela tiden ned i ögnen på henne :P

Vi började på frukosten när vi dukat färdigt för då var vi så hungriga så vi inte orkade vänta på de andra. Efter åt gjorde vi även sallad och skala potatis till julmiddagen senare på dagen.

När vi ätit frukost var det dags för oss att göra oss fina. Vi började med Maya som fick dagen till ära ta ett julbad i hennes balja. Sen klädde vi på henne den fina julklänningen vi köpt åt henne. Sen var det mammas tur att duscha och göra sig fin medan pappa gosa med Maya sen tvärt om fick pappa duscha medan mamma gosa med Maya. Sen var vi alla tre julfina och klara till julmiddagen. Medan vi vänta fick Maya äta lite mat och sen en kort promenad precis innan vi skulle äta så hon skulle vara en snäll flicka och sova i vagnen så mamma och pappa kunde äta i lugn och ro. Och sov gjorde hon ända tills efter Kalle Anka, lite mer än två timmar alltså. Julmiddagen var riktig mums mumsig. Det blev alldeles för mycket mat i magen som vanligt.



Maya sov i vagnen under julmiddagen




Farfar hugger in på julbordet






Kommentarer



Tack för att ni läser bloggen!
  • Lämna gärna en kommentar nedan!
  • Eventuella svar på kommentarer kommer här i vår blogg
  • Prenumerera gärna på bloggen via Bloglovin för att inte missa några nya inlägg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0