En snabb uppdatering


Det går varken blogga eller hinna med något annat när sömnen inte är en bästa...

Det är alltså Maya som sover dåligt vilket påverkar oss alla. När Maya ska nattas ligger hon i sin säng i fem minuter sen springer hon upp och ska absolut sova i mammas och pappas säng. Helst ska mamma eller pappa ligga bredvid Maya tills hon somnar vilket kan ta upp till två timmar eller mer. Detta gör att våra kvällar försvinner fort och inget hinns med för att när väl Maya somnar är det sovdags för oss också. Att Maya sover i vår säng är oftast inga problem då vi är vana vid det men att hon vägrar somna själv i sin säng är ganska frustrerande, hon får mer än gärna komma till vår säng mitt i natten men att somna i egen säng tycker vi fungerar bäst men nu fungerar ju det inte.

Troligen beror den dåliga sömnen på att Maya inte behöver lika mycket vila på dagen eller ingen alls. Vid några tillfällen har Maya själv hoppat över vilan på dagis i höst och har ändå varit pigg och glad resten av dagen. Vi tänkte börja skippa dagvilan hemma till att börja med och att lägga Maya en timme senare. Så får vi hoppas på bättring snart.

Idag somna Maya halv tio vilket är på tok för sent när man ska till dagis nästa dag så det är ju synd om henne att hon ska behöva vara trött på dagis. Som tur är börjar Maya på dagis först halv nio nio-tiden de flesta dagar. Även mormor hade svårt att natta Maya i fredags när vi var i Nyköping och mamma och pappa var iväg på bio.






Kommentarer

Postat av: Natti | Publicerad: 2011-11-27 kl. 23:16:59

Hoppas hon blir bättre på att somna snart, så ni får lite ledighet och vila på kvällarna :)


Postat av: Monica - snart 2 barnsmamma | Publicerad: 2011-11-28 kl. 11:21:19

Åh så träligt när de inte sover som man själv tycker de ska göra. o de få egentimmarna på kvällen gör så mycket, men de försvinner ju helt när barn inte sover.. När har ni läggdags för henne normalt? Tänkte på att du skrev att ni skulle senalägga det en timme..



Hoppas ni mår bra iallafall ♥




Tack för att ni läser bloggen!
  • Lämna gärna en kommentar nedan!
  • Eventuella svar på kommentarer kommer här i vår blogg
  • Prenumerera gärna på bloggen via Bloglovin för att inte missa några nya inlägg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0