Nyköpings student


I fredags morse packade mamma in sig själv, Maya, vagnen och en massa prylar i bilen och åkte ner till Nyköping. Påvägen hämtade vi upp Felicia som också skulle dit. Där skulle Mayas gudmor Sofias lillasyster Lisa firas med pompa och ståt då det var hennes studentdag. Men först åkte vi hem till mormor och åt lite mat. Mamma hade egentligen velat luncha ute på stan med mormor men när regnet öste ner så orkade hon inte så mormor fick ta med sig hämtmat när hon cykla hem från jobbet. Då hade det dock slutat regna. Efter mat och ombyte cyklade mamma och Felicia till Lisas gymnasieskola och lämnade Maya hemma hos mormor. På skolan mötte vi upp Sofia med familj m.m. Strax efter två sprang många glada studenter ut från skolan, vilket vi inte såg i havet av människor som stod utanför och väntade på sina studenter. Efter ett bra tag hittade i alla fall Lisa fram till oss och blev väl behängd om halsen.


En glad behängd student med väntande nackspärr

Sedan var det dags för studenterna att börja marschera mot torget och tävla mot de andra gymnasieskolorna om vilka som hinner till stadshustrappan först. Vi lunkade på efter dem in mot stan. Tog en snabb titt på vimmlet av folk vid torget och gick sen och köpte glass. Efter glassen ställde vi upp oss vid gatan i väntan på kortegen som alla studenterna skulle åka igenom staden. Det var många glada studenter som dansade på diverse lastbilsflak till mycket hög musik. Även en kändis lyckades mamma skymta på ett av flaken, Nyköpings stolthet fram till Eurovision; Anna Bergendahl.


Lisa på sitt flak


Även Anna Bergendahl tog studenten denna dag och åkte även hon kortege genom Nyköping

Kortegen varade för oss i en halvtimme, när vi hade sett alla flak åka förbi cyklade vi tillbaka till mormor. Där hämtade vi upp Maya och tog sen bilen ut till Arnö för att vara med på Lisas studentmottagning hemma hos dom. Där bjöds det på mycket god buffé, kakor och tårtor. Maya charmade alla på mottagningen!


Maya fick testa på hur det känns att ta studenten

Vi nio-tiden var Maya som varit så snäll hela dagen så väldigt trött så då åkte vi hem till mormor och sov där. På morgonen åkte vi tillbaka hem till pappa som varit ute på sommarfest med jobbet på fredagen så han vaknade lagom tills vi kom hem.






Kommentarer

Postat av: Natti | Publicerad: 2010-06-15 kl. 07:39:36

haha, mössan är bara en storlek för stor ;) inga konstigheter att ta studenten vid 8 - månaders ålder :)


Postat av: Two olsson sisters | Publicerad: 2010-06-15 kl. 08:06:54

fina bilder:D Min bror tog studenten i fredags. Tråkigt att vädret inte var på vår sida! Har ni bal där också?//Emma.




Tack för att ni läser bloggen!
  • Lämna gärna en kommentar nedan!
  • Eventuella svar på kommentarer kommer här i vår blogg
  • Prenumerera gärna på bloggen via Bloglovin för att inte missa några nya inlägg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0