Askmolnets påverkan!


Det går ju inte missa att det inte har flugit några flyg på cirka en vecka. Vi märker det ganska tydligt både då nära och kära har fastnat i utlandet samt så ser vi inte längre några flyg utanför vardagsrumsfönstret påväg till Bromma flygplats.

Mormor skulle förra veckan flugit till Malta med hennes kompisar och satt på flygplatsen och väntade när hon fick veta att flyget var inställt. Hon fick åka hem igen utan någon solsemester. Men pengarna fick hon tillbaka för försäkringsbolaget klassade askmolnets påverkan som naturkatastrof. Lokalnyheterna i Sörmland filmade ett reportage på Skavsta flygplats när mormor var där, hon blev inte intervjuad men hennes rygg syntes i bakgrunden.

Dagen efter berättade mormor att hon läst i tidningen att mammas kompis Stina var fast i London och kunde inte komma hem. Hennes London resa blev längre än hon räknat med, men nu har hon tagit sig hem med diverse färdmedel genom Europa.

 

Även farmor och farfar och deras kompisar blev fast i utlandet. De hade åkt till Paris för en liten minisemester och när de skulle åka hem i söndags gick det inga flyg. De bokade om hotellet och tyckte först att det var lite trevligt att få vara i Paris några dagar längre. Hemresan blev dock inte med flyg som de först hade hoppats när de valde att vara kvar lite längre. I tisdags började de ta sig hemåt och de är fortfarande ännu inte hemma. De hyrde en bil från Paris till Bryssel där de hoppade på en bussresa som tar dem ända hem till Vasa. Igår kväll kom bussen hit till Stockholm för att ta Finlandsfärjan över natten. Farmor och farfar hann tack vare att Jan-Peter hämtade dem, när bussen pausa i Stockholm, komma hit och snabbgosa med Maya en timme. Maya blev mycket glad och visade sin nya grej att åla sig bakåt för farmor och farfar. Tråkigt att hemresan blev så jobbig för farmor och farfar men det var kul att se dem även om det var en kort stund.

 

Glöm inte att rösta på Maya i ”Vi föräldrar”: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/alla-tavlingsbidrag/index.xml?view-id=28578

 

Maya bjuder på en bild på sig från i fredags hemma hos Andreas och Ellen.







Kommentarer

Postat av: natti | Publicerad: 2010-04-22 kl. 18:02:43

Vilken fin bild på Maya :)



Hoppas resan blir av för mormor. Hos oss har de drabbats en del också, föräldrarna skulle åka bort, Fredriks far skulle åka till Portugal, lillebror skulle till England på studieresa.. tråkigt då sådant händer.



Hoppas folk kommer iväg på sina resor.


Postat av: Sofia | Publicerad: 2010-04-23 kl. 01:21:21

Ja, man kanske inte har med i beräkningen att en vulkan på Island kan ställa till problem med semestern... inte riktigt samma sak som att ha en plan B ifall det skulle börja regna...



Helt underbar bild på Maya! Så vackert ljus!




Tack för att ni läser bloggen!
  • Lämna gärna en kommentar nedan!
  • Eventuella svar på kommentarer kommer här i vår blogg
  • Prenumerera gärna på bloggen via Bloglovin för att inte missa några nya inlägg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0