Tomten kommer snart


"Tomten kommer snart" är en mening som yttras ofta hemma hos oss just nu. När vi förklarar att tomten kommer först när vi är hos mormor och att mormor kommer hit på besök först innan tomten kommer så säger Maya istället "mormor kommer snart" vilket hon också upprepar många gånger. Vid middagsdags brukar Maya säga "pappa kommer snart hem" då han ofta kommer efter vi ätit kvällsmat nu när hans jobb flyttat och han börjat pendla in till stan. Ibland på morgonen innan vi går till dagis kan Maya säga "Jennie kommer snart", det har hon sagt vid flera tillfällen sen Jennie var här och hälsa på för några veckor sedan.

Idag var det en rödrosig tjej som busade ute på gården när mamma kom till dagis för att hämta Maya. Vi satte igång en tvättmaskin när vi kom hem och Maya tyckte det var intressant och se hennes kläder snurra runt i tvättmaskinen. Mamma köpte en sen lunch när hon var på skolan idag och fick med sig resterna hem. Maya blev väldigt intresserad av mammas kasse med matlådan och sa "Maya tycker om sån" när mamma försökte förklara att det bara var resterna av mammas mat. Det sluta i alla fall med att Maya fick smaka av resterna och vilket var en minisuccé då det fanns apelsinklyftor, gurka, tomat och majs men resterna av den varma mackan tyckte inte Maya var så gott.


Kläderna snurrar runt i tvättmaskinen



Röda rosiga kinder!






Mums med apelsin!






Kommentarer

Postat av: Natti | Publicerad: 2011-12-09 kl. 18:13:05

vilken sötnos :)

så det blir ingen jul i finland?


Postat av: Lovisa | Publicerad: 2011-12-09 kl. 23:02:40

Jo jul i Finland blir det men det var på tiden att vi firade julafton i Sverige så vi drar till Finland när båtarna börjar gå som vanligt igen på annandagen och blir där till trettonhelgen.




Tack för att ni läser bloggen!
  • Lämna gärna en kommentar nedan!
  • Eventuella svar på kommentarer kommer här i vår blogg
  • Prenumerera gärna på bloggen via Bloglovin för att inte missa några nya inlägg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0