Luciadagen


Gårdagen började inte så tidigt som lucian i SVT men när vi väl steg upp och åt grötfrukost vid 8-tiden på morgonen satt mamma och Maya och titta på SVTs lucia genom datorn istället. När Maya såg lucian sa hon "Jennie där", senare pekade hon igen och sa "mamma där" åt en av tärnorna.


Mysmorgon med tända ljus och lucia



På dagis hade de lucia-allsång på småbarnsavdelningarna som Maya går på, barnen fick vara utklädda om de ville. Mamma hade redan inhandlat lucialinne på rea förra året till Maya och luciakronan har ni väl sett förr? Bland annat här och här. De flesta barnen satt/stod framme vid fröknarna medan föräldrarna satt och tittade på samt även sjöng med. Maya har sjungit för oss hemma och visat att hon kan sångerna de skulle sjunga men när lucia-tåget väl började sjöng hon ingenting. Efter sångstunden bjöds det på fika.

Maya satt och väntade på att lucia-tåget skulle börja

 

Under lucia-sjungandet satt Maya längst fram bland barnen och stirrade på föräldrarna när hon inte träna på att hänga på kanten till den mjuka ringen som är ca 20cm hög







Kommentarer

Postat av: Natti | Publicerad: 2011-12-15 kl. 08:47:54

De var då den sötaste lucian :)


Postat av: Monica - snart 2 barnsmamma | Publicerad: 2011-12-16 kl. 15:23:08

Söt liten Lucia :) Engla sjöng knapp något heller under sångstunden.. Annars älskar hon att sjunga både på dagis och hemma men blev lite blyg :)




Tack för att ni läser bloggen!
  • Lämna gärna en kommentar nedan!
  • Eventuella svar på kommentarer kommer här i vår blogg
  • Prenumerera gärna på bloggen via Bloglovin för att inte missa några nya inlägg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0