Årskrönika 2011


Januari
Ute var det fullt med snö och vi kom hem från julfirandet i Finland på själva nyårsafton. Det nya året firade vi in tillsammans med Jan-Peter, Liuba och Mischa. Efter tolvslaget åkte vi hem genom massa nysnö som inte hunnit plogats bort. Innan det var dags att gå tillbaka till jobb, skola och dagis hann vi med lite släktträff hemma hos mammas moster. Resten av månaden var det mest jobb, skola och dagis, mamma och Maya blev lediga några dagar då och då. Vi blev alla tre magsjuka i mitten av månaden. Maya började intressera sig för att vara med när vi lagade mat och tyckte mycket om att plaska i diskhon. Vi bokade vår resa till Spanien till juni, fick besök av mormor så pappa och mamma gick på bio och så köpte vi potträningstrosor till Maya och den blöjfria kampen började.











Februari

Månaden började med besök av farmor som hängde med Maya som fick vara ledig från dagis. Snön fortsatte att dala ned i omgångar och stannade, den ville inte ge med sig. Efter farmor åkt hem drog vi till Nyköping en sväng så att mamma och pappa kunde hjälpa morfar att flytta medan Maya busa järnet med mormor och Pelle. Alla hjärtans dag firades både på dagis och hemma med fikamys. Vi fick helgbesök av Sofia som tyckte Maya blivit så stor. Under några lediga dagar tog mamma och Maya sig iväg till Kulturhuset för att hänga där med Nathalie. Månaden avslutades med kalas för Mayas morbror som fyllde år.












Mars
För att komma bort från all snö som täckte lekparkerna utomhus tog vi oss till leklandet i Bålsta tillsammans med en dagiskompis, med föräldrar, till Maya. Mamma och pappa köpte sig själva en leksak som de länge hade funderat på, ett playstation 3. Mamma fick en gratis utekväll på Golden Hits mitt i en vecka. Mormor kom på besök och hade ett lektält till Maya som blev 1,5 år. De första blommorna kom fram, snön låg ännu kvar men det gick att gräva lite i sandlådan. I slutet på månaden blev det äntligen så varmt att vi kunde skippa overallen och använda täckkläder istället. Mamma fyllde år och vi bjöd till kalas för mormor, morfar, morbror, m.m. Mamma fick massa spel till playstationet och Maya gick runt i bara trosor, kissa på pottan och utan att kissa på sig under hela kalasdagen!


















April
Vi hade äntligen bestämt hur vi ville att Mayas rum skulle se ut och ägnade halva april åt att kvällstid och på helger spackla, slipa och måla om Mayas rum. Sista dagarna fick vi hjälp av mormor som vaktade Maya så vi kunde jobba effektivare. Till påsken drog vi tillbaka till Finland för att hänga där i ungefär en vecka. Maya passade på att måla för fullt med fingerfärger på papper hos farmor då vi inte hade sånt hemma då. Pappa hjälpte farfar lite i skogen och Maya promenerade runt med dockan Nina i dockvagnen. Maya var påskhäxa och vi var till två påskbrasor. När vi kom tillbaka till Sverige igen var det vår riktigt ordentligt med vitsippor och knappt några ytterkläder behövdes.

 

 


















Maj
Under maj månad blev det mycket lek i lekparkerna så fort det fanns tid och det var skönt att kunna vara ute utan massa ytterkläder. Vi var en sväng till mormor och mamma och pappa gick på musikal som morfar jobb delvis arrangerade. Mayas hår börjar bli långt och lockigt i nederkanten. Maya får en trehjuling till låns och mamma kämpar på med sluttampen på vårterminen. Pappa drog till Spanien med jobbet, dagis hade stängt för planeringsdagar och mamma var tvungen att åka till skolan och skriva tenta så mormor kom upp som barnvakt och sen följde mamma och Maya med henne tillbaka till Nyköping över helgen. Morsdag firade mamma och Maya hemma själva med paket som pappa avslöja vart han hade gömt.












Juni
Månaden började med att Maya tacka dagis för den här terminen och tog ett långt sommarlov, mamma gjorde det sista hon kunde i skolan och fick skolka från sista redovisningen då vi redan åkt då. Vi packade våra väskor fulla och drog ned till Spanien där mormor och Pelle hyrt radhus. I Spanien blev det mycket sol, bad och god mat. Förutom mormor och Pelle var även Carl, Olof, Andreas och Ellen där. Pappa passa även på att spela lite golf med Pelle och så fick mamma och pappa lite ensamtid att åka in till Barcelona själva. Efter Spanien började pappa jobba igen medan mamma och Maya fortsatte att vara lediga och så sluta vi att ha blöja på Maya då vi var hemma, inne som ute i lekparken. Vi tog en sväng och besökte Jan-Peter och Liuba och under midsommaren åkte vi även detta år upp till Gävle där solen sken för att fira med Andreas och Marina. Dagen efter tog vi en sväng i Furuviksparken. Mamma och Maya börjar ta några vändor till Lillsjön för att bada dagtid men även med pappa på kvällarna.

 

 

 

 






















Juli
I början av juli upptäckte vi att vi hade mjölbaggar i alla våra köksskåp och vi började en lång process för att försöka bli av med dom jäklarna. Vi fick Sofia som inneboende en tid då hon skulle jobba på posten i Bro. Morfar kom förbi oss en sväng och efter det drog mamma och Maya ned till Nyköping för att hänga där till vi skulle åka till Finland. I Nyköping var det mestadels mulet och inte så varmt så blev bara lite poolbadande för Maya. När pappa fick semester kom även han ned och Maya fick se en cirkus från utsidan då den slagit upp på gräsplanen bakom mormors hus. När vi ändå var i Nyköping drog vi ned till Kolmården med morfar och Denise. Påväg till Finland sen hade Maya mycket skoj i bollhavet. I Finland blev det villahäng och bad så fort solen sken och så rodde vi runt i gummibåten. Det blev även lek med Mayas kompisar och så var mamma och pappa iväg på möhippa respektive svensexa för Andreas och Marina.



















 

 



Augusti
Ännu hos farmor och farfar drog mamma, pappa och Maya in till Solf för att ta en tur på Stundars. Mamma och pappa tog en sväng upp till Kokkola för att se på bostadsmässan och mötte sen upp farmor, farfar, Maya och Jennie hemma hos pappas faster. Maya och farmor busar massor uppe skogen vid lekstugan. Mamma och pappa är iväg på bröllop och helgen efter får Maya följa med på bröllopsfesten till brudparets villa, senare på kvällen blir hon hämtad av farmor och farfar medan mamma och pappa stannar kvar och festar. Efter Finland får vi direkt besökt av Moa och Edwin med föräldrar. Vi åker ut på några äventyr tillsammans som till Mulle Meck-lekparken och till Globen för att åka Skyview och så inhandlades det lite nya höstkläder till familjen. Efter besöket åkte hem tog vi oss ned till Nyköping för att måla om Mayas nya säng som vi fick mormor att köpa via blocket och så åkte vi ned till Norrköping för att träffa mammas släkt lite.































September
Inledde månaden med långpromenad och picnic på ett berg för mamma, pappa och Maya och vårt långa sommarlov tar slut i början av månaden och alla tre börjar igen med jobb, skola och dagis. Maya börjar intressera sig för att titta på film och kan själv byta film i playstationet. Det var medeltidsmarknad i Kungsängen och vi tog en sväng dit och Maya fick där en korv med bröd. Det börjar bli dags för lite ytterkläder igen och Maya  vill hellre titta på bilder än att posera framför kameran. Maya fick en liten bebis-kusin som fick namnet Turid och även Maya själv blev firad massor under månaden då hon blev två år. Det blev kalas båda dagarna under födelsedagshelgen och Maya fick en busstårta som hon önskade sig och så fick hon massor med presenter. Månaden avslutas med en ledig och mycket varm dag för mamma och Maya och en sväng till BVC för en två-årskontroll och så bytte vi bort spjälsängen för Maya till en växa-säng.

 

 


















Oktober
Maya picnicar mycket med sina mjukisdjur hemma med kopparna hon fick när hon fyllde år. Hon bjuder även farmor och farfar på fika genom skype på datorn. Mamma hjälper sin kusin att flytta och vi tog alla tre en sväng till Jan-Peter och CO för att kolla in deras nya lägenhet. Annars flyter vardagen på och i emellanåt njuter vi av hösten och bakar lite till och från. Mamma och pappa spanar lite på nya bilar men behåller vår audi. Farfar kommer på besök under några timmar. Månaden avlutas med en promenad med picnic till Lillsjön.





















November
Pappa har mycket med jobbet och mamma har mycket i skolan och vi är ganska allmänt trötta under månaden. Vi upptäcker mer skadedjur både i förråd och inne i lägenheten och ännu var vi inte säkra att mjölbaggarna var helt borta så vi tappar den mesta av vår ork. Därför blev bloggningen under månaden ganska dålig. Men vi försökte ändå hålla humöret uppe så mycket vi kunde. Vi var en sväng till Nyköping. Fick besök av Mayas faster Jennie ifrån London under en helg och tillsammans med henne, Jan-Peter och Mischa var vi till vattenmuseumet Aquaria. Farsdagsfirandet blev hemma hos Jan-Peter med tårta. Helgen efter blir våra registreringsskyltar till bilen stulna och livet känns ännu lite jobbigare. Vi åkte ned till Linköping för att hälsa på Mayas gudmor med pojkvän och mellanlandade över en natt i Nyköping på nedvägen. Månaden avslutas med pepparkaksbak, adventspyntning och årets första snö.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




December
Under december blev det mycket sjungande både med  sångkalender men även till lucian på dagis. Och så julmyste vi med massa bak och ännu mer julpyntning. Vi åkte på julmarknad men fick inte med oss någonting hem. På dagis hade de lucia-allsång och Maya var lucia. Vi var alla på julbord, pappa med jobbet och mamma och Maya var med Nathalie på IKEAs julbord och där inhandlades lite julklappar vilket vi gjorde lite här och där under månaden. Vi började julfirandet hemma hos oss med mormor, morfar och morbror alla med respektive och så Mayas lilla kusin. Sen blev det julafton i Nyköping, tomten kom hem till mormor och Maya gav honom sina nappar och är ännu utan napp! Vi hann med ett snabbt besök hos pappas moster innan vi for till Finland för att stanna över det nya året.







'


























Nu önskar vi er alla ett gott nytt år 2012!






Kommentarer

Postat av: Monica - Snart mamma till 2 | Publicerad: 2012-01-01 kl. 00:40:15

Vilken fin årskrönika. Har en på G jag med men ska fila på det sista imorgon innan jag lägger ut den :)



Sv haha ja då förstår jag om hon kan ha samma kläder som förra året ;) Engla drar 98 i kläder (några saker i 92)



Ps Jag hoppas det var 2 ÅRSkontrollen ni var på i september och inte på 2 månaderskontrollen ;)



Gott Nytt År till Er ♥


Postat av: Natti | Publicerad: 2012-01-01 kl. 10:33:04

Vilket härligt år ni har haft :)

Imponerad att ni redan hunnit skriva årskrönikan :) Min är på G, sakta men säkert.



Roligt att höra att Maya är utan napp än, väldigt fint av henne och duktigt :)



God fortsättning, hoppas nästa år blir minst lika roligt och utan dumma mjölbaggar ;)




Tack för att ni läser bloggen!
  • Lämna gärna en kommentar nedan!
  • Eventuella svar på kommentarer kommer här i vår blogg
  • Prenumerera gärna på bloggen via Bloglovin för att inte missa några nya inlägg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0