Linköpingsresa + sjuka igen


I fredags tog mamma tåget till Linköping för att spendera natten hos Mayas gudmor Sofia. Det var första gången det blev av för mamma att sova utan Maya. Mamma sov sisådär medan Maya hade det utmärkt hemma tillsammans med pappa.

I Linköping bjöd Sofia på mumsig postatisgratäng och mumsiga bönbiffar. Sen satte hon på mamma ett förkläde och bad om att få en Lovisa-bakad kladdkaka och mamma sa inte nej till det. Vi hade en lugn kväll med ett par brädspel bara vi två, Sofia vann båda spelen på fredagen medan mamma vann på lördagen. Efter en sen frukost och en omgång brädspel åkte vi in till stan för att kolla lite i affärer och sen äta på Grekiska kolgrillen innan mammas tåg gick som var över en timme försenat.

Mamma bakar för fullt i Sofias kök

 

Såhär ser Sofias kladdkakerecept ut som hon fått av mamma (Sofia har skrivit titeln)

 

Hemma i Kungsängen hade pappa och Maya det superbra och myste tillsammans. Men tyvärr fick Maya feber på lördagen. Idag tror vi inte hon har feber men hade massa småsmåprickar över stora delar av kroppen, ingen aning riktigt vad det är då hon troligen redan haft tredagars-febern. Men Maya får stanna hemma från dagis imorrn för att friskna till lite mer. Pappa fick feber nu på kvällen och är troligen även han hemma imorrn och mamma ska plugga hemifrån.


På morgonen hittade Maya ett paket i vardagsrummet som var till henne. Mayas gudmor hade skickat med ett paket till henne då det är hennes dopdag idag. I paketet fanns två pepparkaksformar, en hund och en ängel. Vi har tidigare en mumin-pepparkaksform.


Denna helg är inte bara första-advent, det är även lilla jul och det firar vi! Mamma hitta dessa bokstäver som pappa fick i lilla jul present. Vi hoppas att ni allihop har haft en bra lilla jul!


Mamma hitta även en höst/vinterjacka? (fleecefodrad jacka) till Maya på Åhléns som var sänkt från 399kr till 125kr så hon kunde inte låta bli.


-Schyss, berätta inte om vilket bra kap mamma gjorde!


Idag är som sagt inte bara första advent, det är även Maya dopdag. Det firade vi med adventsfika och två tända ljus.







Kommentarer

Postat av: Natti | Publicerad: 2010-11-28 kl. 23:20:32

Vilka mysiga bilder :)

Oj, är det redan ett års dopdag, grattis till Maya. Tiden den går lite för fort ibland :)

Kram kram


Postat av: Sofia | Publicerad: 2010-11-30 kl. 23:20:21

Vilket myspysigt inlägg!

Det var verkligen jätteroligt att Lovisa kunde komma till mig så vi fick rå om varandra. Och jag har fortfarande kvar av bästa kladdkakan i stan =)

Och jackan passade ju jättefint! Det blev också superfint med god-jul-bokstäverna!

Massa adventskramar till er allihop!




Tack för att ni läser bloggen!
  • Lämna gärna en kommentar nedan!
  • Eventuella svar på kommentarer kommer här i vår blogg
  • Prenumerera gärna på bloggen via Bloglovin för att inte missa några nya inlägg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0